Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zorgen over onervaren Oost-Europese chauffeurs

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 12 juli 2018 20:44

Foto: archief Regio 15


Zijn ze nu wel of geen gevaar op de weg, die vrachtwagenchauffeurs uit Polen en Roemenië? Op een truckersplaats in het Westland zijn de Nederlandse chauffeurs er duidelijk over.

"Ze rijden als gekken, sommigen kopen hun rijbewijs voor 88 euro in Polen en ze houden zich niet aan rusttijden", aldus een jonge chauffeur uit De Lier. Uit cijfers van Stichting Incident Management Vrachtauto's blijkt dat bij vier op de tien ongevallen met vrachtwagens een buitenlandse chauffeur betrokken is. Slechts dertien procent van de vrachtwagens komt uit het buitenland.

Fred Verlaan, instructeur bij Don Opleidingen in Naaldwijk verklaart dat als volgt: "Ze hebben vaak veel minder goede opleidingen dan wij. Het is gevaarlijk als je dan met van die grote bakken door het drukke verkeer gaat. Maar doordat het verkeer drukker is geworden, is het sowieso gevaarlijker op de weg".

Toenemend aantal ongevallen

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland maakt zich zorgen over het toenemend aantal ongevallen. Dat nam in een jaar tijd toe van zo'n 1000 tot 1500 in heel Nederland. "We willen nader onderzoek naar de oorzaken", zegt een woordvoerder. Uit cijfers van Rijkswaterstaat blijkt overigens dat slechts één procent van de files wordt veroorzaakt door ongevallen met vrachtwagens.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS