Archief

Zorgen over personeelsbezetting bij gemeente Westland

De personeelsbezetting bij de gemeente Westland is hier en daar onverantwoord, vindt gemeentesecretaris Lidia Spindler. "Er bestaan plekken waar het uitzendkrachten zijn die nieuwe uitzendkrachten moeten inwerken", verklaarde zij donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De gemeentesecretaris, die ook leiding geeft aan de ambtelijke organisatie, gaf een presentatie van de ontwikkeling van die organisatie. "We hebben op een aantal onderdelen echt te weinig menskracht", hield Spindler de raadsleden voor. Dat leidt soms tot het uitvallen van vaste krachten. "Er zijn mensen met burn-outverschijnselen. Dat is weliswaar een landelijke trend, maar je ziet het ook hier", verklaarde Spindler, die begin dit jaar is aangetreden.

Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP) zei geschrokken te zijn van de door Spindler geschetste situatie. Zij bepleitte het aannemen van meer vast personeel. In lijn met het onlangs gepresenteerde collegeprogramma voor de komende vier jaar, merkte wethouder Ben van der Stee op dat dit ook de bedoeling is.

Remmert Keizer (GBW) vroeg om aandacht voor het verzuimbeheer. Dat raakte een snaar bij Spindler. Ziek worden is geen keus, maar ziekteverzuim is dat in zekere mate wel, bespiegelde zij. Vanzelfsprekend worden er volgens haar acties ondernomen om mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, onder meer door ze aandacht te geven.

Sander Zuyderwijk (VVD) stelde dat er in de afgelopen jaren heel veel reorganisaties bij de gemeente Westland zijn geweest. "Wordt het niet een beetje tijd voor rust in de organisatie?", was zijn retorische vraag.

Categorieen:
Westland Algemeen