Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zorginstellingen op zoek naar vuurwerkbrillen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 20 maart 2020 15:19

Foto: WOS


Zorginstellingen zijn niet alleen naarstig op zoek naar mondkapjes, ook beschermende brillen zijn een gewild item. Fietsenwinkel Van Kortenhof in Maassluis, die tijdens de jaarwisseling ook vuurwerk verkoopt, wordt al dagen overstelpt met aanvragen voor vuurwerkbrillen.

Vuurwerkbrillen zijn effectief tegen opspattende lichaamsvloeistoffen, zoals bijvoorbeeld speeksel. Daarmee kan het dus helpen tegen een eventuele besmetting door het coronavirus.


Eigenaresse Miranda van Kortenhof besloot haar vuurwerkbunker te doorzoeken. "In eerste instantie dacht ik dat we er niet zoveel hadden, maar na goed zoeken vonden we toch nog een paar dozen." Van Kortenhof doet nu de oproep aan kinderen die thuis nog brillen hebben liggen. "Wellicht kunnen zij alle hoeken doorzoeken en laatjes opentrekken en als ze een bril vinden die bij ons inleveren. Zodat we de medewerkers in de zorg kunnen helpen."

In de winkel staat een grote doos waar de brillen kunnen worden ingeleverd. Het is niet erg als de bril al uit het plastic is gehaald. "Volgens mij kunnen zorginstellingen de brillen schoonmaken en steriliseren."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS