Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zuid-Holland moet dé waterprovincie van Nederland worden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 5 april 2019 20:11

Foto: Commissaris van de Koning


Zuid-Holland moet de waterprovincie van Nederland worden. Dat betoogt commissaris van de Koning Jaap Smit tijdens de conferentie ‘De Kracht van Water’ in Maassluis. Ruim 160 bestuurders en ondernemers uit de wereld van het water waren daarbij aanwezig. Ze komen met concrete voorstellen om dat voor elkaar te krijgen.

Volgens moderator van de conferentie, burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland, zijn er diverse voorstellen gedaan zoals dat er een duidelijk punt moet komen op het gebied van vaarrecreatie. Ook zou de provincie soms een (financiële) bijdrage moeten leveren en moet soms buiten de lijntjes worden gekleurd als het gaat om gebiedsontwikkeling.


Gastheer voor deze eerste editie van de waterrecreatieconferentie was burgemeester Edo Haan van Maassluis die de aanwezigen een rondvaart per historisch vaartuig aanbood. Zo werd goed zichtbaar wat de meerwaarde voor een stad kan zijn van een ligging aan het water.

De conferentie ‘De Kracht van water’ is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Randstad Waterbaan, die zich sterk maakt voor een betere benutting van het vaarwegennetwerk, en de provincie Zuid-Holland. Het is de bedoeling om de watersportconferentie jaarlijks te organiseren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS