Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwarte Piet in het Westland blijft zo zwart als roet

Wie rond Sinterklaastijd een gekleurde Piet wil zien, zal naar de grote stad moeten gaan of de televisie moeten aanzetten. In bijna alle dorpskernen in de regio is Zwarte Piet 'zo zwart als roet'. Alleen in Maassluis zijn dit jaar roetveegpieten aanwezig.

De organisaties in De Lier, Poeldijk, Maasland, 's-Gravenzande, Naaldwijk, Hoek van Holland, Wateringen, Heenweg, Ter Heijde en Kwintsheul kiezen voor de 'klassieke Piet'. In de gemeenten Westland en Midden-Delfland lijkt de landelijke Zwarte Pieten-discussie niet of nauwelijks te spelen.

Maassluis kiest dit jaar voor een andere aanpak. Vorig jaar, bij de landelijke intocht in de stad, liepen al verschillende gekleurde en roetveegpieten mee. Dit jaar kiest de stad voor 80 procent Zwarte Pieten en 20 procent roetveegpieten.

"In overleg met de gemeente Maassluis kiezen wij voor deze aanpak", zegt Wouter Boot van het organisatiecomité. "De intocht moet voor iedereen een feest blijven. Als wij hiermee iedereen tegemoet kunnen komen, dan doen wij dat graag". Overigens heeft de Maassluise organisatie nog geen vragen of opmerkingen gehad over het uiterlijk van Zwarte Piet dit jaar. 

Sinterklaas komt op verschillende tijden in onze regio aan. Aangezien de Goedheiligman niet overal tegelijk kan zijn, zijn de intochten verdeeld over zaterdag 18 en 25 november.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS