Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwarte poeder in Hoek van Holland is koolstof

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 13:59


Het zwarte spul dat afgelopen weekend neerdwarrelde in delen van Hoek van Holland blijkt koolstof te zijn. Dat zegt milieudienst DCMR donderdag na onderzoek. Het is dus geen fijnstof, zoals een aantal omwonenden vreesde. Fijnstof kun je namelijk niet zien.

Bij DCMR kwamen tientallen meldingen binnen van stofoverlast in Hoek van Holland. Het poeder van kolen zat op kozijnen, tuinmeubulair en zelfs in het Hoekse Badje. Al snel bleek dat een overslagbedrijf aan de overkant van de Nieuwe Waterweg de vervuiler was: EMO of EECV. DCMR kan niet meer achterhalen om welk bedrijf het gaat. 

DCMR zal strenger toezien op genomen maatregelen van de bedrijven. Zo kunnen zij bij harde wind kolen tijdelijk 'inpakken' met pulp. Gaat een bedrijf opnieuw in de fout, dan is DCMR bevoegd sancties op te leggen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS