Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwemmen in Wollebrand weer 'veilig'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 14:03

Foto: Archief WOS Media


Wie ondanks het slechte weer toch lekker buiten wil zwemmen, kan dat weer met een gerust hart doen in de recreatieplas van de Wollebrand in Honselersdijk. Het negatief advies dat daar was afgegeven vanwege blauwalgen, is ingetrokken.

De Wollebrand kent vooralsnog een slecht zwemseizoen. Al sinds halverwege mei golden er waarschuwingen en negatieve adviezen vanwege de aanwezigheid van blauwalg. Afgelopen vrijdag bleek zelfs dat de poepbacterie E.coli was aangetroffen. Enkele dagen later bleek die echter alweer verdwenen.

Kwaliteit verslechterd
De afgelopen jaren is de waterkwaliteit in de Wollebrand aanzienlijk verslechterd. Vooral lozingen vanuit de tuinbouw spelen daar een rol in, meldde het Hoogheemraadschap van Delfland eerder. Deze lozingen zorgen voor meer gewasbeschermingsmiddelen en nutriënten (een belangrijke voedingsbodem voor blauwalg) in het water. Hierdoor kon ook tijdens een groot gedeelte van het vorige zwemwaterseizoen niet worden gezwommen in het water bij de Wollebrand.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS