Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwemmers maken Strijp schoon voor triathlon

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 18 juni 2019 11:19


Een bijzonder gezicht maandagavond in Honselersdijk. Zo'n twintig atleten zwommen door de Strijp om de bodem op te schonen. Het water bij Trade Parc Westland is onderdeel van de Westland Triathlon, die zondag voor de tweede keer wordt gehouden.

Met harken gingen de sportievelingen aan de slag. "Autobanden, fietsen, van alles hebben ze naar boven gehaald", vertelt sportman Edwin Zuidgeest. Het water is nu veilig genoeg om een wedstrijd te organiseren. 


Zondag kun je kiezen uit de kwart triathlon en de achtste triathlon. De kwart triathlon betekent 1.000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. De achtste triathlon is 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Het aantal inschrijvingen ligt op 180 en inschrijven (ook voor teams) is nog mogelijk. 

De eerste editie van de triathlon vorig jaar viel letterlijk in het water, vanwege de aanwezigheid van blauwalg. Daar is dit jaar geen sprake van. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS