Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwoel vóór strandopening weer 'up and running'

"Wij worden weer een van de mooiste paviljoens van Hoek van Holland". Kees de Mooij en zijn team laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Strandclub Zwoel wordt zo snel als mogelijk weer in ere hersteld.

Het is de grootste nachtmerrie als ondernemer: voor je ogen zie je jouw zaak in vlammen opgaan. Kees de Mooij kan er nu over meepraten. Hij stond maandag, na een alarmerend belletje, binnen no time bij zijn zaak. Er was brand.

Wat er precies is gebeurd zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar strandclub Zwoel aan de Zeekant in Hoek van Holland ging reddeloos verloren. Medewerkers van het gemeentelijke strandbeheer hadden de brand als eerste ontdekt en gemeld, waarna hulpdiensten met veel materieel uitrukten.

Er bleek al snel geen houden meer aan. Een deel van de houten constructie stond in lichterlaaie, het paviljoen was verloren. Vervolgens concentreerde de brandweer zich met succes op het behouden van de naastgelegen tenten.

Dubbel pech
Zeven jaar geleden brandde Zwoel ook al af. Door de harde wind vielen uiteindelijk drie strandtenten ten prooi aan het vuur. Ook nu weer werd snel duidelijk dat Zwoel ontzettende pech heeft gehad. "Zoals gewoonlijk waren er meteen insinuaties over 'het zal wel brandstichting zijn'", verzucht mede-eigenaar Harald Hasselbach.

Maar de recherche gaf na onderzoek de zaak vrij, er was geen aanleiding om te denken dat de brand was aangestoken. "De technische inspectie spreekt over een technisch mankement. Dan kan kortsluiting zijn maar zelfs dat is niet meer te achterhalen. Kijk maar om je heen, de schade is immens", vertelt Harald.

Nieuwbouw
Het personeelsteam van Zwoel laat zich niet kisten. Uiteraard zijn er emoties, maar binnen twee maanden wil men een casco pand neer laten zetten, zodat in april de zaak weer open kan. "Voor de strandopening (Hemelvaartsdag, red.) hopen wij weer Zwoel te zijn", zegt Harald. "Het wordt weer een mooie zaak", vult Kees aan. "Van binnen en van buiten waren wij dat al, en dat gaat het ook weer worden". 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS