Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Zwoel voor de tweede keer in vlammen op

Strandtent Zwoel in Hoek van Holland, dat maandagochtend tot de grond toe afbrandde, is in het verleden ook al in vlammen opgegaan. Op dinsdag 18 mei 2010 gingen drie naast elkaar gelegen paviljoens reddeloos verloren.

Zwoel, de Waterskihut en De Noorderpier brandden zeven jaar geleden volledig uit. De brand van toen was aangestoken, zo zei de politie een dag later. In de wijde omtrek was de rookwolk te zien. Er kwamen zelfs meldingen van zee waar schippers de brand zagen.

De emotionele ondernemers herpakten zich snel en binnen een paar weken werd de nieuwbouw opgeleverd.
 
Bekijk hieronder het WOS Nieuws van 18 mei 2010. Tekst gaat verder onder de video.

Tweede brand
Over de oorzaak van de brand van maandag kunnen de hulpdiensten nog niets zeggen. "Bij aankomst was het vuur al uitslaand. Voor de brandweer te onveilig om naar binnen te gaan en een oorzaak te vinden. Daar wordt vanmiddag onderzoek naar gedaan", zegt Jasper van Vugt van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. 
 
Het pand is verloren, maar de naastgelegen Beachclub One en Villa on the Beach zijn niet door het vuur getroffen. De brandweer had zich namelijk vrij snel na aankomst geconcentreerd op het behouden van de buren.
 
Mensen die op de brand afkwamen, bleven niet allemaal toekijken. "Omstanders hielpen brandweermensen bij het uitrollen van grote slangen naar de Noordzee. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond wil die mensen hartelijk danken". 
 
Rond 11.10 uur was het vuur onder controle. Er raakte niemand gewond. 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS