Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws


Galgebrug vanaf 22 mei vijf maanden afgesloten zaterdag 29 april 2017 10:10

Galgebrug vanaf 22 mei vijf maanden afgesloten

Vanaf 22 mei tot eind oktober is er geen verkeer mogelijk op de Galgeweg in Naaldwijk tussen de Kruisbroekweg en de 's-Gravenzandseweg. De reden is dat de Galgebrug in die periode wordt vervangen door een nieuwe brug. Volgens de Provincie Zuid-Holland duren de werkzaamheden langer dan van tevoren werd verwacht. "Tijdens de voorbereiding van de werkzaamheden bleek dat de gas- en elektratransportleidingen die in en vlak naast de brug liggen, voor extra werkzaamheden zorgen. Deze leidingen voorzien een groot gebied van Naaldwijk en 's-Gravenzande van stroom en gas", aldus de Provincie. "Het plan was om ze te verleggen naast de brug. Dit blijkt niet mogelijk door de beperkte ruimte naast de brug en de omvang van de boring."In overleg met de netwerkbeheerder is nu een nieuwe locatie gevonden voor de leidingen, onder de nieuwe brug. Door de fundering van de brug aan te passen, wordt hiervoor ruimte gemaakt. De leidingbeheerder gaat nu eerst de leidingen verleggen via een diepe boring onder de brug door. Daarvoor heeft hij werkruimte nodig, waardoor de weg afgesloten moet worden. Zodra de leidingen verlegd zijn, gaat de aannemer de huidige brug slopen en een nieuwe brug bouwen. Omdat dit niet tegelijk kan gebeuren, zal de totale afzetting van de brug langer duren.OmleidingTijdens de afsluiting van de brug zijn alle bedrijven en woningen langs de route bereikbaar. Het doorgaande autoverkeer wordt omgeleid via de Maasdijk, Twee Pleinenweg, Burgemeester Elsenweg en Piet Struijkweg. De route wordt aangegeven met gele omleidingsborden. Fietsers kunnen omrijden via de 's-Gravenzandseweg en de Kruisbroekweg.
Lees meer
Ook LPF tegen opvolging El Mokaddem vrijdag 28 april 2017 22:10

Ook LPF tegen opvolging El Mokaddem

Net als de fractie van Westland Verstandig, is LPF Westland tegenstander van het invullen van de vacature die ontstaat door het vertrek van wethouder Mohamed el Mokaddem per 1 juni. De wethouder treedt dan in dienst bij Koppert Cress in Monster. "Dat hij zou stoppen als wethouder was al bekend, maar de verwachting was dat hij z'n termijn zou uitdienen. Op persoonlijk vlak hebben wij hem al gefeliciteerd, op bestuurlijk vlak zijn we een heel stuk minder enthousiast! Het college van B en W heeft zichzelf gepromoveerd tot een duiventil, waar wethouders in en uit vliegen! Waar is de ooit zo belangrijk gevonden bestuurlijke continuïteit gebleven?", aldus de LPF.'Banencarrousel'"Na het vertrek van El Mokaddem resten er negen maanden tot de volgende verkiezingen. Gezien de omvang van het huidige college (zes wethouders en een burgemeester), zou je zeggen dat men onderling het werk zou verdelen, helaas is de werkelijkheid anders en worden we in Westland slachtoffer van de politieke banencarrousel van de PvdA en krijgen we Hans Spigt uit Dordrecht(?!) als nieuwe bewoner van de duiventil", stelt LPF vrijdagavond in een verklaring.StudiekostenEveneens net als eerder Westland Verstandig, begint de LPF over de studie "die El Mokaddem op kosten van de Westlandse gemeenschap de laatste jaren gevolgd heeft (kosten 25.000 euro per jaar) en waar zijn nieuwe werkgever nu de vruchten van plukt. Het zou een mooi gebaar zijn, wanneer de kosten van deze opleiding terugbetaald worden aan de gemeente, want je kan jezelf als wethouder op de borst slaan met uitspraken dat je het Westland beter en socialer hebt gemaakt, maar zonder terugbetalen blijft het gewoon het oude bekende PvdA-verhaal van links lullen en rechts vullen!", betoogt de LPF.
Lees meer
Video DJ-muziek uit het Westland gaat de wereld over vrijdag 28 april 2017 16:04

DJ-muziek uit het Westland gaat de wereld over

Het Westland is sinds twee jaar een kraamkamer van de meest populaire housemuziek. Drie jonge DJ's uit onze regio timmeren aan de weg om internationaal door te breken. Zowel de muziek van Luca Perra uit Wateringen, Trobi uit De Lier en Asonn uit Honselersdijk wordt door buitenlandse DJ's opgepikt, zo schrijft mediapartner Omroep West. "We zijn ondernemende types en weten een goed feestje wel te waarderen", zegt de 26-jarige Perra over waarom Westlanders het kennelijk goed doen in de DJ-scene. "Er gaan feestbussen vol jongeren uit deze streek naar dancefeesten, dus dan zie je daar de grote voorbeelden op het podium staan en denk je: dat wil ik ook!"Na jaren proberen en ploeteren werd de debuutplaat van Luca Perra vorig jaar opgepikt. 'I want it now' werd door buitenlandse diskjockey's omarmd en inmiddels mag de Wateringer een nieuwe plaat uitbrengen onder het platenlabel van Armin van Buuren, Armada Music. 'Erg lekker'Ook de 17-jarige DJ Trobi gaat het voor de wind. Hij brengt sinds een jaar zijn muziek uit onder de vleugels van de grootste platenmaatschappij in het wereldje, Spinnin' Records. "Het gaat erg lekker", lacht de licht vermoeide Bryan du Chatenier, zoals hij echt heet. Tot in de late uurtjes draaide hij op een Koningsdagfestival in Groningen. "Ik heb mijn baantje bij de supermarkt inmiddels maar opgegeven, want het is leuk geld verdienen", zegt Du Chatenier, alias DJ Trobi. "Maar een volledige baan zit er nog niet in. Daarvoor moet ik nog heel veel draaiuren maken en veel meer mensen bereiken met mijn muziek. Dan doen alleen de echt hele groten."
Lees meer
Duijsens: 'Vervang El Mokaddem niet' vrijdag 28 april 2017 13:01

Duijsens: 'Vervang El Mokaddem niet'

'Vervang wethouder Mohamed el Mokaddem (PvdA) niet.' Dat stelt Westland Verstandig-fractievoorzitter Peter Duijsens: "Een beginnend wethouder benoemen voor nog geen jaar heeft geen zin, voegt niets toe en kost alleen maar geld aan ondersteuning, opleiding, pensioen en wachtgeld." Maar daar denkt de PvdA heel anders over. Die heeft Hans Spigt al voorgedragen als opvolger van El Mokaddem. Spigt was eerder in in Dordrecht en Utrecht al wethouder en is nu actief voor onder meer Jeugdzorg Nederland en het Jeugdcultuurfonds Utrecht.WeverlingEerder dit jaar werd wethouder Arne Weverling al vervangen door Frank Rijneveen, omdat hij campagne wilde voeren voor een zetel in de Tweede Kamer namens de VVD. Duijsens wil niet nog een keer een wethouder laten vervangen voor de korte tijd die nog resteert tot aan de gemeenteraadsverkiezingen begin volgend jaar.Verder vindt Westland Verstandig dat de door El Mokaddem gemaakte opleidingskosten (hij heeft enkele opleidingen gevolgd op kosten van de gemeente - red.) moet terugbetalen. "Wat is er toch gaande binnen dit college? Is men nu wel van plan om de door de gemeente voor deze wethouder betaalde opleidingskosten terug te laten betalen?" aldus Duijsens.LPFOok LPF Westland is niet blij met het nieuws en vraagt zich af of zijn nieuwe werkgever voor de kosten van de opleidingen wil opdraaien, zo blijkt uit een bericht van de partij op Facebook.
Lees meer
Audio In het OchtendMagazine: Nieuwe druivenprinses gezocht en terugblik Koningsdag vrijdag 28 april 2017 12:12

In het OchtendMagazine: Nieuwe druivenprinses gezocht en terugblik Koningsdag

De Westlandse Druif is op zoek naar een nieuwe druivenprinses en daarom was de huidige prinses te gast in het OchtendMagazine op WOS Radio. Ook blikten we terug op Koningsdag en op een bijzonder optreden van DJ Bombastic.  Druivenprinses te gast bij WOS RadioVoor het seizoen 2017/2018 is Themapark de Westlandse Druif op zoek naar een nieuwe druivenprinses. Het seizoen start op 30 juni. Als druivenprinses ben je het visitekaartje van de Westlandse Druif en vertegenwoordig je het Westland tijdens speciale gelegenheden. Vrijdagmorgen was de huidige druivenprinses, Janice de Jong, te gast bij WOS Radio.  Medewerkers Hamiplant tijdens werk verrast met optreden DJ BombasticHet zijn drukke tijden in de tuinbouwsector. Bij Hamiplant werden de medewerkers daarom getrakteerd op iets bijzonders. Terwijl iedereen hard aan het werk was, kwam DJ Bombastic in een busje het bedrijf binnen rijden. Terwijl iedereen gewoon doorwerkte, verzorgde hij een wervelende show. Omdat er bij het bedrijf ook Poolse mensen werken, draaide hij ook in het Pools.  Harold de Duivenman: "Druivenprinses moet rokje dragen"Elke vrijdag geeft Harold de Duivenman in het OchtendMagazine zijn visie op de wereld in het algemeen en de duivensport in het bijzonder. Vanmorgen was de Westlandse Druivenprinses in de studio. Harold stak ook vanmorgen zijn mening niet onder stoelen of banken: Hij vindt dat de druivenprinses een kort rokje moet dragen...   Worden SV Den Hoorn en FC 's-Gravenzande dit weekend kampioen?De voetbal competities lopen ten einde. Afgelopen weekend kon Den Hoorn kampioen worden, maar dat gebeurde niet. Dit weekend krijgt het team nog een kans. Ook FC 's-Gravenzande kan het kampioenschap komend weekend veilig stellen. Stefan van Eijk blikt vooruit.  Wethouder Meijer vlak voor oplaten ballonnen: "stop met het oplaten van ballonnen"Wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland wond er tijdens de viering van Koningsdag in De Lier geen doekjes om: liever geen ballonnenwedstrijd meer. Het is een zeer feestelijk gezicht, maar de ballonnen zijn erg schadelijk voor het milieu, de zogeheten plastic soup, aldus Meijer, uit naam van het college van B en W. Meijer liet het allemaal duidelijk weten vanaf de podiumwagen, voordat de ballonnen de lucht ingingen. Het kwam hem op een ingehouden boegeroep vanuit het publiek te staan.    PollHet college van B&W van Westland wil dat er geen ballonnenwedstrijden meer worden gehouden. De ballonnen zijn er milieuververuilend. Wat vind jij?
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS