Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws


Olievlekken en olielucht door lekkend schip in Rotterdam zaterdag 23 juni 2018 17:05

Olievlekken en olielucht door lekkend schip in Rotterdam

Een tankschip heeft zaterdagmiddag 220 ton stookolie gelekt in de Derde Petroleumhaven in Rotterdam. Het schip was tegen een steiger van LBC Tank Terminals gevaren en lek geslagen. Ook in Maassluis en omgeving is de olie te zien en te ruiken, blijkt uit berichten op sociale media. Het schip, de Bow Jubail, vaart onder Noorse vlag en is eigendom van Odfjell Tankers, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Odfjell ligt naast LBC, waar het schip tegen de steiger is aangevaren. Volgens Odjfell gaat het om een schip dat geen vracht aan boord had. Door de aanvaring is er een scheur in de romp van het schip ontstaan. Daardoor is er olie in het water terechtgekomen. De olielucht is goed te ruiken in de omgeving. De veiligheidsregio roept mensen op de olie vooral niet aan te raken. "Voorkom ieder contact met de olie en eventuele dampen." De stank van de olie kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid.Rond 15:00 uur werd gemeld dat de uitstroom van olie is gestopt. "We zetten alles op alles om de verdere verspreiding van olie tegen te gaan", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Dat gebeurt onder meer met 1200 meter aan drijvende oliebarrières. "We hopen dat dat voldoende is om de olie tegen te houden. Als de olie zich niet meer verspreidt, kan er begonnen worden met opruimen." Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. In de haven zijn meerdere vervuilde zwanen aangetroffen. De dierenambulance is ter plaatse om de dieren te behandelen. Ook Vogelklas Karel Schot staat klaar voor de opvang en reiniging van de zwanen.
Lees meer
Audio 207 eters bij straatontbijt in 's-Gravenzande zaterdag 23 juni 2018 14:02

207 eters bij straatontbijt in 's-Gravenzande

Bij een straatontbijt in het centrum van 's-Gravenzande hebben zaterdagochtend 207 mensen meegegeten. Dit ludieke evenement in de Graaf Willem II Straat en op het Marktplein werd georganiseerd in het kader van de Festiviteitenrally, een dag om ongeneeslijk zieke kinderen in het zonnetje te zetten. Volgens Jan de Leeuw van de Festiviteiten Fabriek, de organisator van de dag, was het ontbijt een groot succes. "Stel je voor: de hele Graaf Willem II Straat van begin tot einde vol met ontbijttafels, helemaal vol met mensen, de kinderen er tussen. De sfeer was fantastisch." Het Marktplein is de hele dag het terrein van de Festiviteitenrally. Rond 10.00 uur vertrok een karavaan oldtimers vanaf het plein om een tocht te maken door het Westland. Daarbij gebeurt elk jaar 'iets speciaals', zegt De Leeuw: "Vorig jaar hebben we een ongelooflijk mooie vaartocht met de KNRM gemaakt, het jaar daarvoor zijn we bij de brandweer geweest, mochten de kinderen in de hoogwerker. Dit jaar gaan we weer zoiets doen." Om 15.00 uur rijden de oldtimers het plein weer op, waarna de dag wordt afgesloten met een barbecue voor de kinderen, hun ouders en de oldtimerchauffeurs.  Tijdens de Festiviteitenrally wordt een groep ongeneeslijk zieke kinderen een dag op sleeptouw genomen, die normaal gesproken 'buiten de boot vallen', volgens de Leeuw. "Wanneer je kanker hebt of iets vergelijkbaars, dan is daar wel iets voor. Overal is een stichting voor. Maar er zijn zoveel kinderen met ziektes die onbekend zijn, of op een andere manier niets hebben... Vandaar dat wij bedacht hebben dat de kinderen eens wat anders aan het hoofd hebben."
Lees meer
Audio In het OchtendMagazine: ‘Gigantisch sportcomplex in Maassluis’ en zeven ton voor Team Westland vrijdag 22 juni 2018 13:01

In het OchtendMagazine: ‘Gigantisch sportcomplex in Maassluis’ en zeven ton voor Team Westland

In het OchtendMagazine sprak Gerrit Malipaard (zie foto) over het plan dat hij met KNVB-directeur Eric Gudde heeft om een groot nieuw sportcomplex te realiseren in Maassluis. Daarnaast praatte Alphons de Wit ons bij over het verbluffend hoge bedrag dat Team Westland dit jaar bij elkaar gebracht heeft.   Nieuw sportcomplexAls het aan Maassluizers Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, en MTS Euro Products-directeur Gerrit Malipaard ligt, krijgt Maassluis een nieuw sportcomplex waar meerdere sportverenigingen onderdak vinden. Volgens Malipaard ligt Maassluis momenteel qua accommodaties achter op bijvoorbeeld Schiedam en ‘s-Gravenzande.Zeven ton voor Team WestlandTeam Westland kan vandaag met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Tourmalet. Met alle activiteiten is een recordbedrag van 710.000 euro opgebracht. Het gaat zelfs nog om een voorlopig bedrag. Ook Alphons de Wit had deze getallen op de cheque niet zien aankomen.De Fransse Eijkel in De NaaldHet cabaretduo De Fransse Eijkel won onlangs het Rabo Talenten Concours van WestlandTheater De Naald. Daarom zullen zij maandag 25 juni een extra voorstelling geven van hun programma. In het OchtendMagazine vertelde het duo over de oorsprong van hun act en hun toekomstplannen.Geen weer voor duiven vandaagEen enigszins teleurgestelde Harold de Duivenman vanochtend aan de telefoon. Aanvankelijk zouden zijn duiven vandaag beginnen aan de wedstrijd, maar vanwege slechte weersomstandigheden wordt dat verplaatst naar morgen. Volgens hem zijn het ‘gezonde kopzorgen’ die hij aan de sport overhoudt.FinaleweekendDeze zaterdag wordt de finale gespeeld van de Flynth Westland Cup. FC ‘s-Gravenzande en de zondagtak van Westlandia staan tegenover elkaar. Toevallig troffen de clubs elkaar vorige week ook al in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Sportverslaggever Stefan van Eijk wist meer te vertellen over de finale van morgen.Vonk stopt met pannenkoeken bakkenDe 66-jarige Frans Vonk stopt na zo'n 40 jaar met zijn zaak In 't Portiek aan de Dr. Kuyperkade in Maassluis. Hij vindt het mooi geweest en kreeg de kans om zijn zaak te verkopen. Daarmee is zijn pensioen zeker gesteld. Maar zonder een traan zal het sluiten waarschijnlijk niet gaan: "Zaterdag zal het best wel eventjes emotioneel worden, maar dat geeft niet," aldus de eigenaar.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS