Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws


Bewoners nauwelijks bekomen van blikseminslag vrijdag 23 juni 2017 20:08

Bewoners nauwelijks bekomen van blikseminslag

Ze zijn zich kapot geschrokken. Donderdag aan het eind van de middag sloeg de bliksem in in het huis van Angelique Geurts en haar gezin in Honselersdijk. Een dag later is de schade opgemaakt. En die is enorm. Dat de impact van een blikseminslag groot kan zijn, daar kan Angelique inmiddels over meepraten. "De schoorsteen ligt er helemaal af. Bijna alle elektronische apparatuur werkt niet meer en ook een aantal tuinmeubelen is door vliegende stukken baksteen verwoest", zegt ze tegen mediapartner Omroep West."Je beseft het in eerste instantie eigenlijk niet eens. Ik zei na een knal nog tegen mijn dochter: die slaat ergens in", vertelt ze aangeslagen. "Niet wetende dat het bij ons was. Daarna ging alles in een stroomversnelling. Het leek wel een film. Niet te beschrijven". Angelique is in haar straat niet het enige slachtoffer van de blikseminslag. Twee huizen naast haar zijn ook getroffen. Bij één van de buren is de schade nog groter. "Scheuren in de muur, stopcontacten die eruit zijn gesprongen. Een gat in het dak. Niet normaal".'Je schrikt overal van' Afgelopen nacht kon het gezin wel thuis overnachten, maar van slapen is weinig terechtgekomen. "Van ieder geluidje zit je rechtop in bed. Je schrikt echt overal van".Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en is er alleen materiële schade. De komende dagen wordt dat allemaal gerepareerd. Maar Angelique maakt zich wel zorgen over haar scootmobiel, die het hoogstwaarschijnlijk ook niet meer doet.Eén ding wel Angelique nog kwijt. "De Nachtegaalstraat in Honselersdijk staat niet zo heel erg goed bekend, maar echt petje af voor iedereen. Iedereen was er voor elkaar en was behulpzaam". 
Lees meer
Pius X wil snel terug naar Leuningjes vrijdag 23 juni 2017 15:03

Pius X wil snel terug naar Leuningjes

De Poeldijkse muziekvereniging Pius X wil ten behoeve van uitvoeringen snel kunnen beschikken over de Gerbera- en/of de Rooszaal in zalencentrum De Leuningjes. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de vereniging in de collegenota over de Leuningjes niets terug te hebben gevonden over de problemen rond de concertlocaties. "Men doet voorkomen alsof dat zich de afgelopen periode vanzelf heeft opgelost. Niets is minder waar!" Pius X huurt (nog steeds) een eigen ruimte in De Leuningjes voor repetities. Daar worden nu ook muzieklessen gegeven. Voor uitvoeringen kan echter al twee jaar geen gebruik worden gemaakt van de Gerbera- of Rooszaal, omdat die min of meer gesloopt zijn tijdens de asbestsanering. Volgens de muziekvereniging is er echter nergens in het Westland een voor haar geschikte concertlocatie. De Naald in Naaldwijk is voor de amateurvereniging te duur en vrijwel niet beschikbaar. Er is uitgeweken naar de Voorhof in Honselersdijk, maar daar kleven qua inrichting de nodige bezwaren tegen. Bovendien is dat gebouw sinds januari niet meer beschikbaar. Voor de Westlandse Koperdag met de Marinierskapel moest naar de Quintushal in Kwintsheul worden uitgeweken. Dat leverde niet alleen extra kosten op qua opbouw, maar ook wegens gemeentelijke leges. En de aula van de ISW-locatie in Poeldijk blijkt ook te klein en met te weinig akoestiek. "Het noodgedwongen uitvoeringen geven op andere locaties, plus de andere onkosten als gevolg van de asbest in De Leuningjes, heeft ons in de afgelopen periode als vereniging ruim 6.000 euro gekost", schrijft Pius X. En van dat geld heeft de vereniging tot nu toe nog geen cent teruggezien. Pius X doet een beroep op de gemeenteraad om snel een wjs besluit te nemen over De Leuningjes "en ervoor te zorgen dat voor ons zo snel mogelijk weer een concertlocatie beschikbaar komt". Dinsdag 27 juni staat de Leuningjes weer op de agenda van de gemeenteraad.
Lees meer
Innovatienetwerk 'Midden IN Delfland' afgetrapt vrijdag 23 juni 2017 14:02

Innovatienetwerk 'Midden IN Delfland' afgetrapt

In Op Hodenpijl in Schipluiden is vrijdag door zo'n zeventig ondernemers het startschot gegeven voor het Midden-Delflandse innovatienetwerk 'Midden IN Delfland'. Daarin werken boeren uit het gebied samen met stedelijke partijen aan vernieuwende initiatieven. Het idee achter het innovatienetwerk is dat ondernemers concrete experimenten opzetten, die moeten bijdragen aan een economisch vitaal Midden-Delfland. Drie experimenten en zeven initiatieven werden vrijdag toegelicht, waarbij aanwezigen direct werden opgeroepen hun licht daarover te laten schijnen en mogelijk daarin te participeren. De plannen die er nu liggen zijn vrij divers, zoals de opzet van een natuur-inclusieve boerderij, het gebruik van de 'big-data' van een melkveebedrijf en de opzet van een boerennetwerk dat hun verhalen deelt met de stedeling. Ook zijn er initiatieven vanuit de stad, zoals de opzet van een voedselbos en de ontwikkeling van een herenboeren-boerderij (een boerderij die gedeeld eigendom is van de consumenten).Het initiatief om het netwerk op te zetten komt van de gemeente Midden-Delfland en de Provincie Zuid-Holland. "Ik wil bedrijven die zich op nieuwe kansen oriënteren graag een steun in de rug geven. Kansen waarmee zij inspelen op wat de omgeving vraagt", aldus wethouder Govert van Oord. "Niet méér van hetzelfde, maar meeslepend anders."De gemeente en provincie faciliteren deelnemers de komende tijd om hun initiatief verder tot uitvoering te brengen. Het netwerk zal daarnaast vaker samen komen om initiatieven, vragen en ervaringen met elkaar te delen.
Lees meer
'Gemeente moet exploitant Heulse super maar zelf zoeken' vrijdag 23 juni 2017 12:12

'Gemeente moet exploitant Heulse super maar zelf zoeken'

Westland Verstandig vindt dat de gemeente desnoods zelf maar op zoek moet naar een exploitant voor de supermarkt in Kwintsheul. Daarvoor zou de winkel tegen de betaalde grondprijs en de daadwerkelijke bouwkosten van de ontwikkelaar moeten worden teruggekocht. Tijdens de behandeling van de Voortgangsraportage Collegewerkplan door de gemeenteraad op 4 juli wil de fractie een dergelijk voorstel indienen. Donderdag werd door een groep Heulenaars opnieuw actie gevoerd tegen het uitblijven van een supermarkt. Koornneef Retailgroep liet tegelijkertijd aan WOS Media weten dat er nog steeds geen invulling voor het pand is gevonden. Volgens WV-voorman Peter Duijsens is er daarom alle reden voor de gemeente om nu actie te ondernemen. Dat kan door nu een termijn te stellen of door terugkoop."Het college heeft immers ook dit probleem veroorzaakt door geen goede afspraken te maken." Hij doelt daarmee op het feit dat in de verleende vergunning niet de verplichting is opgenomen, dat Koornneef ook zelf de supermarkt  gaat exploiteren. Westland Verstandig zegt vernomen te hebben dat de gevraagde huurprijs veel te hoog is, waardoor kandidaten afhaken. Als de gemeente het gebouw terugkoopt, dan zal het vinden van een exploitant volgens de fractie geen probleem zijn, omdat dan van reële bedragen wordt uitgegaan. "Dan ben je die winkel zo kwijt", aldus Peter Duijsens.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS