Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sport


Handbal: Nederland kansloos in halve finale WK vrijdag 15 december 2017 19:07

Handbal: Nederland kansloos in halve finale WK

Het Nederlands damesteam, met de Monsterse Yvette Broch, heeft de halve finale tegen Noorwegen verloren. In de Barclaycard Arena in Hamburg was de titelverdediger met duidelijke cijfers te sterk: 32-23. Na Olympisch kampioen Rusland kreeg Nederland in de wedstrijd ook handballes van de regerend Europees en Wereldkampioen. Broch kwam uiteindelijk tot 4 treffers uit zes pogingen. Na het spelen van de eerste 10 minuten was de finale eigenlijk al voorbij. Nederland keek tegen een 6-1 achterstand aan. Nederland was niet verrassend in de aanval tegen het offensief verdedigend Noorwegen. In de verdediging had Nederland het moeilijk tegen het snelle aanvalsspel van de Noren. De stand na 15 minuten was veelzeggend met een tussenstand van 9-2 voor de Noren. Daarna kreeg Nederland de gelegenheid om in de wedstrijd te komen, maar de Noorse ploeg hield de controle. Het grootste verschil tussen beide ploegen was acht treffers (5-13 en 9-17). De ruststand was 17-10 in het voordeel van de Noren. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Het verschil bleef schommelen rond zes treffers. Bij een 13-19 tussenstand had Nederland de kans om op vijf verschil te komen, maar slordig balverlies leverde een Noorse treffer op. De stand na 40 minuten spelen was 23-16 in het voordeel van de Noorse ploeg. Het was duidelijk dat Noorwegen een maatje te groot was voor Nederland ondanks dat Oranje haar best deed. De nederlaag van kwam wel aan bij de Nederlandse ploeg. Aanstaande zondag mag Nederland gaan strijden om het brons tegen Zweden, dat met 22-24 verloor van Frankrijk, en hopelijk is de ploeg hersteld van de tik van Noorwegen. “We hadden een mogelijkheid om de Noren te verslaan. Als we allemaal tegelijk piekten en dat deden we niet. Het eerste kwartier deed ons de das om. Vandaag balen en morgen richten op de kleine finale”, aldus Yvette Broch, die zeer teleurgesteld was. Broch speelde haar 115e interland en staat nu op 292 treffers. Doelpunten: Laura van der Heijden (5), Yvette Broch (4), Lois Abbingh (4), Martine Smeets (3), Danick Snelder (3), Estavana Polman (2), Charris Rozemalen (1), Angela Malestein (1).
Lees meer
Handbal: Nederland naar halve finale WK woensdag 13 december 2017 19:07

Handbal: Nederland naar halve finale WK

De Nederlandse handbalploeg, met daarin de Monsterse Yvette Broch, heeft voor de tweede keer op rij de halve finale gehaald op een wereldkampioenschap. In Magdeburg (Duitsland) versloeg Nederland na een spannende wedstrijd Tsjechië met 30-26. Broch scoorde 2 doelpunten uit 3 pogingen. Nederland opende furieus en alles lukte en na 10 minuten spelen was de voorsprong 7-1. Daarna kwam Tsjechië terug in de wedstrijd door nonchalant spel bij Nederland. In de 23ste minuut was de stand gelijk: 11-11. Oranje veerde op en liep uit naar een voordelige marge van drie treffers (16-13), maar Tsjechië was niet van plan om met een grote achterstand de rust in te gaan. De ploeg kwam terug tot een 17-16 achterstand bij rust. In de tweede helft lukte het Nederland niet om afstand te nemen van de taaie Tsjechen. Wel namen de Oranje dames een voorsprong van twee of drie doelpunten, maar even vaak kwam de Tsjechische ploeg terug. Na 50 minuten spelen was de tussenstand gelijk: 24-24. In de daaropvolgende vijf minuten besliste Nederland de wedstrijd en liep het uit naar een 28-26 voorsprong. In de resterende vijf minuten scoorde alleen Nederland nog: 30-26. De tegenstander in de halve finale is Noorwegen geworden. De titelverdediger slachtte Olympisch kampioen Rusland met 34-17 af. Scores: Lois Abbingh (14), Nycke Groot (3), Danick Snelder (3), Yvette Broch (2), Martien Smeets (2), Angela Malestein (2), Estavana Polman (2), Charisa Rozemalen (1), Kelly Dulfer (1).
Lees meer
Handbal: Nederland op WK moeizaam naar kwartfinale maandag 11 december 2017 22:10

Handbal: Nederland op WK moeizaam naar kwartfinale

De Nederlandse handbalploeg, met daarin de Monsterse Yvette Broch, heeft op het WK in Duitsland de kwartfinale bereikt. In de achtste finale had Nederland het moeilijk tegen Japan en won pas na verlenging met 26-24. Broch scoorde vier doelpunten uit vier pogingen. In Magdenburg opende Nederland goed en nam een 4-1 voorsprong, waarna Japan langzaam terugkwam in de wedstrijd. Nederland had moeite met de offensieve verdediging en de snelle aanvallen van Japan en daarnaast had Oranje teveel kansen nodig om tot score te komen. Japan bleef in de wedstrijd en wist zelfs twee keer een achterstand van twee treffers goed te maken. De ruststand gaf dan ook de verhoudingen goed weer: 10-10. Na de pauze gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. Japan kwam zelfs op voorsprong, maar Nederland kwam weer langszij. Na 45 minuten was de stand nog steeds gelijk. In het spannende laatste kwartier kwam Nederland in de laatste tien minuten zelfs op een marge van drie treffers, maar ook dat wist Japan te repareren. In de laatste minuut was de stand 20-20 en kon Nederland in de laatste aanval de wedstrijd beslissen, maar dit gebeurde niet. De verlenging moest de winnaar gaan aanwijzen. Nederland sloot het eerste gedeelte van de verlenging af met een 23-21 voorsprong. In de tweede verlenging wist Nederland deze voorsprong te behouden en won de wedstrijd met 26-24. Scores: Angela Malestein (7), Estavana Polman (4), Yvette Broch (4), Martine Smeets (3), Nycke Groot (2), Lois Abbingh (2), Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Danick Snelder (1). Nederland speelt aanstaande woensdag de kwartfinale tegen Tsjechië dat verrassend Roemenië versloeg. Verder speelt Olympisch kampioen Rusland tegen regerend wereldkampioen Noorwegen. Frankrijk neemt het op tegen Montenegro. In ieder geval een Scandinavisch land zal de halve finale halen, want Zweden en Denemarken spelen ook tegen elkaar in de kwartfinale.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS