Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sport


Voetbalsters Maasdijk winnen FeVoWest Cup zaterdag 23 juni 2018 20:08

Voetbalsters Maasdijk winnen FeVoWest Cup

Na een aantrekkelijke wedstrijd hebben de dames van Maasdijk de eerste editie van de FeVoWest Vrouwen Cup gewonnen. Maasdijk versloeg in de finale Den Hoorn met 5-1. Angela Vellekoop was goed voor een hattrick. Den Hoorn was de favoriet, maar kon deze rol niet waarmaken tegen Maasdijk. In de competitie hadden beide ploegen elkaar twee keer getroffen. Een keer won Den Hoorn (7-2) en enkele weken geleden eindigde het onderlinge treffen in 1-1. Den Hoorn werd kampioen in de derde klasse en Maasdijk degradeerde. Op het sportpark van Den Hoorn waren ruim 300 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen. Onder leiding van de ervaren scheidsrechter Van Uffelen kreeg Den Hoorn in de eerste helft de betere kansen. De lat stond in eerste instantie succes in de weg, maar toch opende Den Hoorn de score. Na 24 minuten schoot Ashley Sintniklaas van ruim 30 meter de bal op goal en de Maasdijkse doelvrouwe tastte volledig mis, waardoor de verdiende openingstreffer op het scorebord kwam te staan. Maasdijk vocht zich terug in de wedstrijd en ging vervolgens zeer zuinig om met de kansen. Shirley van der Ende kopte raak na een mooie voorzet. De stand was gelijk na 31 minuten spelen. Vlak voor rust nam Maasdijk een psychologische voorsprong. Angela Vellekoop tikte beheerst binnen. Na de pauze ging Den Hoorn op zoek naar de gelijkmaker en kreeg twee goede kansen om langszij te komen. De eerste inzet verdween via de buitenkant van de paal net niet in de goal en niet veel later verdween een inzet voorlangs. Het deerde Maasdijk niet, want de eerste echte mogelijk in het tweede bedrijf werd door weer Vellekoop omgedoopt tot een doelpunt. Tien minuten later voltooide zij haar hattrick:1-4. De wedstrijd was gespeeld. Het lukte Den Hoorn niet om goede mogelijkheden te creëren. Shirley van den Ende zette de eindstand op het scorebord: 1-5. Maasdijk dat dus degradeerde versloeg niet alleen kampioen Den Hoorn, maar in de halve finales ook de andere kampioen uit de regio Lyra. Karakteristieken:Den Hoorn - Maasdijk 1-5 (1-2) 1-0 Ashley Sintniklaas (24"), 1-1 Shirley van der Ende (31"), 1-2 Angela Vellekoop (44"), 1-3 Angela Vellekoop (58"), 1-4 Angela Vellekoop (68"), 1-5 Shirley van der Ende (80")
Lees meer
’s-Gravenzanders winnen in Kwintsheul zaterdag 23 juni 2018 09:09

’s-Gravenzanders winnen in Kwintsheul

Zowel bij de mannen als de vrouwen is vrijdagavond in Kwintsheul de hardloopwedstrijd over 5 kilometer gewonnen door atleten uit 's-Gravenzande: Maarten Bakker en Isa Leen. Bakker, die begin deze maand winnaar werd van het eerste Westlands kampioenschap zomerbiatlon, finishte in 16.29. Daarmee had hij vijf seconden voorsprong op Honselersdijker René van der Stap.De 15-jarige scholiere Isa Leen rende op de 5 kilometer voor het eerst binnen de 18 minuten, om precies te zijn 17.47. Om haar vooruitgang in perspectief te zetten: vorig jaar boekte Isa tijdens haar debuut in Kwintsheul de tijd van 19.27. Achter haar was de tweede plaats bij de vrouwen voor Judy Middelburg, die eveneens deel uitmaakt van de trainingsgroep van Arthur van Dijk bij Olympus '70. Middelburg, die haar snelste jaartijd liep, finishte in 18.12. Op de 10 kilometer van deze 41e editie van de Oranjeloop, zegevierde Wynfrith Meijwes (Haag Atletiek), die vorig jaar ook de overwinning voor zich had opgeëist. Met zijn tijd van 32.14 was Meijwes - twee weken geleden ook winnaar in Ter Heijde - twintig seconden sneller dan Patrick Kwist (Rotterdam Atletiek). Bij de vrouwen ging de overwinning naar Monique Leentvaar (Fortuna Vlaardingen). Tot ruimschoots halverwege de wedstrijd liep zij gelijk op met de Honselse Carla Ophorst. Uiteindelijk won Leentvaar in 39.13 en had zij 33 seconden voorsprong op Ophorst.
Lees meer
Video Audio Groots plan voor nieuw sportcomplex in Maassluis vrijdag 22 juni 2018 11:11

Groots plan voor nieuw sportcomplex in Maassluis

Een complex voor diverse sportverenigingen op een plek in Maassluis West. Dat is samengevat het plan van ondernemer Gerrit Malipaard en KNVB-directeur Eric Gudde. Het plan bestaat al een aantal jaren, maar bleek moeilijk uit te voeren vanwege de financiële crisis. Nu zien de Maassluizers een opening ontstaan en willen ze de gemeenteraad enthousiast maken. Malipaard, met zijn bedrijf MTS Europroducts een van de grootste sponsors van sportverenigingen in de stad, zegt op WOS Radio dat de faciliteiten van de clubs in Maassluis 20 tot 30 jaar achterlopen op die in bijvoorbeeld 's-Gravenzande of Schiedam. "Af en toe kom ik in een kleedkamer en dan lijkt het wel 1950." Hij wil de uitstraling van de clubs dan ook fors verbeteren. Artist impressionHet is de bedoeling dat op een sportcomplex in Maassluis West straks naast Excelsior Maassluis en MSV'71 ook clubs als handbalvereniging Unitas'63, basketbalvereniging Green Eagles en korfbalclub C.K.C. Maassluis aanhaken. Verder zou er een hele grote multifunctionele sporthal moeten verrijzen. "Met alle faciliteiten als kinderopvang, fysiotherapie en een mountainbikeclub. Je kunt het zo gek niet bedenken," aldus Malipaard.   Geen fusieDe clubs die al op de locatie in Maassluis West aanwezig zijn, kunnen in de plannen gewoon blijven zitten. Tot een fusie hoeft het volgens de ondernemer ook helemaal niet te komen. "De clubs blijven gewoon apart van elkaar bestaan."   Foto: Eric Gudde De plannen zijn samen met een gespecialiseerd bureau zorgvuldig opgesteld. "We zijn eerst de politieke partijen afgegaan voor de verkiezingen, hebben de sportraad geïnformeerd, die zijn ook enthousiast. En nu hebben we een brief ingezonden om een presentatie te mogen houden voor de gehele raad." De presentatie vindt waarschijnlijk na het zomerreces plaats. Daarna zou het plan door de gemeente op haalbaarheid getoetst moeten worden.   Artist impressionKansMalipaard: "Ik denk dat dit een unieke kans is voor Maassluis, waarmee de stad zich op de kaart kan zetten. Voor de huidige inwoners, maar ook voor de toekomstige, want we zijn natuurlijk enorm aan het uitbreiden met de stad." Daarmee doelt de ondernemer op nieuwbouwwijken als Wilgenrijk, Het Balkon en in een later stadium ook De Kade.Overigens is voetbalclub VDL niet meegenomen in de plannen voor een gezamenlijk sportcomplex, omdat je volgens Maliepaard ook nog sportfaciliteiten in het oosten van de stad moet behouden. "De stad is langgerekt, het lijkt me niet opportuun om van oost naar west te moeten rijden."
Lees meer
'Handbalverenigingen Unitas '63 en WPK/Westlandia samen verder' vrijdag 22 juni 2018 10:10

'Handbalverenigingen Unitas '63 en WPK/Westlandia samen verder'

Handbalvereniging Unitas'63 uit Maassluis gaat mogelijk verder onder de naam van WPK/Westlandia uit Naaldwijk. De leden van Unitas gingen onlangs akkoord met de samenwerking. Die is hard nodig, omdat de ledenaantallen in Maassluis flink teruglopen. "De terugloop wordt daarnaast nog eens versterkt doordat er soms net een lid te veel vertrekt en wij genoodzaakt zijn een heel team te moeten opheffen", zegt bestuurslid Remco den Oudsten. "Door deze ontwikkelingen is ook het organisatorisch en technisch kader een steeds lastiger in te vullen probleem geworden. Verder hebben de huidige bestuurders nog al een aantal dubbelfuncties waarvoor ondersteuning moest worden gevonden."Ongeveer een jaar geleden is besloten om een oplossing te zoeken in de vorm van samenwerking. Daarbij is de vereniging bij WPK/Westlandia uitgekomen. Bij die vereniging spelen veel Maassluizers in de senioren-selecties, omdat bij Unitas geen plek meer was.Als ook de leden van Westlandia het hiermee eens zijn, dan gaat deze verregaande samenwerking definitief door. Het is de bedoeling dat teams die volledig uit Maassluizers bestaan in Maassluis blijven handballen, maar dan onder de naam WPK/Westlandia. "Teams die niet meer volledig zijn, zullen aansluiten in Naaldwijk en daar in reeds bestaande teams ondergebracht worden", zegt Den Oudsten.De samenwerking zorgt er ook voor dat talentvolle Maassluizers voor de vereniging behouden kunnen blijven. "In Maassluis is in elke jeugdcategorie slechts één team beschikbaar, niveauverschillen binnen teams zijn dan ook groot. Leden die in Maassluis boven de groep uit groeien, liepen in het verleden over naar verenigingen in de omgeving. Nu kunnen we hen bij WPK/Westlandia onderbrengen."De leden van Unitas hebben op 11 juni akkoord gegeven, op 11 juli mogen de leden van Westlandia hun stem uitbrengen. Volgens Westlandia-voorzitter Johan Maarschalkerweerd gaat het niet om fusie, maar kan het hier wel in uitmonden.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS