Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Filteren op datum:
        
Video Wie wint de eerste periodetitel in de derde klasse B? vrijdag 17 november 2017 16:04

Wie wint de eerste periodetitel in de derde klasse B?

Afgelopen weekend veroverden de voetballers van Naaldwijk de koppositie in de derde klasse B. In de inhaalwedstrijd tegen GDA werd in de resterende acht minuten niet gescoord. Op 7 oktober werd al de eerste 82 minuten gespeeld, waarin Naaldwijk een keer wist te scoren. Door de drie punten staat de ploeg twee punten los van de huidige nummer twee Lyra. Zaterdag staan deze twee ploegen in de Lier tegenover elkaar in de strijd om de periodetitel. Wie pakt hem? Naaldwijk of toch Lyra? Trainer Ramon Hageraats van Lyra weet wat hem te doen staat. Winnen in eigen huis! Zijn ploeg verslikte zich tegen MVV’27 en verloor met 4-3. Hierdoor raakte Lyra de koppositie kwijt, maar is gebrand om die te heroveren. Op Max van Delft na beschikt Hageraats over een volledige en gemotiveerde selectie. Zo zegt Lyra-speler Ardi Luijendijk dat de ploeg volledig voor het kampioenschap moet gaan om zo snel mogelijk weer terug te keren in de tweede klasse. Koploper Naaldwijk daarentegen kent een vrij smalle selectie. Trainer Chris Treling zag Frank Schipper tegen GDA met een kuitbeenbreuk uitvallen. Schipper is hier nog herstellende van en kan niet meedoen tegen Lyra. Daarnaast kan Treling ook geen beroep doen op spits Rashidi Gilkes. Hij heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken. Wel hoopt Treling dat Joey Kouwenhoven fit genoeg is. Dan gelooft Treling dat hij met een volwaardig elftal de strijd aan kan gaan om die felbegeerde periodetitel. De laatste keer dat Lyra-Naaldwijk in competitieverband werd gespeeld was op 12 oktober 2013. Toen werd het 3-2 voor de Lierenaren. Wat zal het nu worden? De wedstrijd is zaterdagmiddag live te volgen via WOS Radio en ’s avonds is er weer een uitgebreid verslag op www.wos.nl.
Lees meer
Video Ophef over bouwplannen Johannahoeve Schipluiden donderdag 16 november 2017 16:04

Ophef over bouwplannen Johannahoeve Schipluiden

Ophef in de Midden-Delflandse politiek over de bijna honderd jaar oude boerderij Hoeve Johanna in Schipluiden. Coalitiepartijen CDA en OGP gingen dinsdagavond akkoord met het plan om de boerderij aan de Keenenburgweg op te kopen. Het pand moet ruimte maken voor starterswoningen. Volgens de oppositie is wethouder Houtenbos echter iets essentieels vergeten. "Het college heeft even niet nagedacht en heeft er al een bestemming bouwgrond opgelegd voor woningbouw. De bestemming was akkerbouw en dat betekent dat de prijs omhoog gaat", zegt PvdA-fractielid Ellen Snethlage. "Maar het college heeft de grond nog niet aangekocht. Dan kun je mooie plannen maken, maar de eigenaar kan nu wel de hoofdprijs vragen en dat is meer dan het college nu denkt!"Snethlage brengt in herinnering, dat de aankoop jaren geleden al zo goed als rond was, maar dat nota bene de OGP die toen tegenhield vanwege de monumentale waarde van de boerderij. Het college zou volgens de PvdA uit gaan van ongeveer dezelfde prijs als toen. Dit vindt de partij echter onrealistisch. In de plannen voor de nieuwbouwwoningen komen de uitstraling en historische betekenis van de boerderij terug. Het college ziet de onderhandelingen over aankoop met vertrouwen tegemoet. "We gaan op basis van dit plan onderhandelingen voeren met de eigenaar", laat wethouder Houtenbos weten. "Het is een kwestie van vraag en aanbod, maar uiteindelijk leggen we dit ook vast in een bestemmingsplan en dat vormt een stevige basis om de gronden te verwerven."
Lees meer
Video Natuurbegraven Hoek van Holland: hoe nu verder? woensdag 15 november 2017 19:07

Natuurbegraven Hoek van Holland: hoe nu verder?

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad verwierp dinsdagavond een motie van CDA, SP en Partij van de Dieren om af te zien van een natuurbegraafplaats in de Hoekse Bonnenpolder. Dit betekent echter niet dat het plan definitief doorgaat. Wethouder Eerdmans suggereerde om eerst een referendum te houden. Maar hoe gaat het nu verder? De bal ligt nu bij de gebiedscommissie van Hoek van Holland. De gebiedscommissie kan echter geen besluiten nemen, maar alleen advies uitbrengen aan de Rotterdamse gemeenteraad. De commissie vergadert eind november of begin december over het onderwerp en krijgt daarbij ook een voorlichting van Natuurbegraven over het plan.VolksraadplegingDe gebiedscommissie kan tijdens diezelfde vergadering het advies aan de gemeenteraad uitbrengen om het plan ofwel door te zetten of te stoppen. Ook is er de mogelijkheid om over te gaan een volksraadpleging. In dat geval zijn er drie mogelijkheden:1. ReferendumBij een referendum krijgen inwoners één vraag met twee antwoordmogelijkheden voorgelegd ('Bent u voor of tegen?'). Het totale proces, van de beslissing om een referendum te houden tot aan het verwerken van alle antwoorden, duurt ongeveer 3 à 4 weken.2. MeningspeilingEen meningspeiling is qua tijdspad vergelijkbaar met een referendum. Ook in dit geval wordt één vraag gesteld, maar kunnen inwoners kiezen uit meerdere verschillende antwoordmogelijkheden. Inwoners mogen echter slechts één vakje zwart kleuren.3. EnquêteEen enquête is de meest uitgebreide vorm van de drie. Bij de enquête worden meerdere vragen gesteld met meerdere antwoordmogelijkheden. Het tijdspad van het houden van een enquête is door de grootte ervan iets langer dan de twee andere opties: 6 tot 8 weken.AdviesHet advies van de gebiedscommissie wordt vervolgens uitgebracht aan de Rotterdamse gemeenteraad, die een definitief besluit neemt. Omdat de adviezen van een gebiedscommissie niet bindend zijn, kan de raad hier op grond van eigen afwegingen te allen tijde van afwijken. Een Hoeks advies om een enquête te houden kan daarom zomaar in een Rotterdams besluit tot een referendum omgezet worden, of in het uiterste geval zelfs een besluit om het plan definitief door te zetten.Voor- en tegenstandersDe discussie omtrent het natuurbegraven loopt al enige tijd hoog op. Om een duidelijk beeld van het plan te schetsen, wordt momenteel gewerkt aan een extra katern in  weekblad de Hoekse Krant. Hierin zullen zowel voor- als tegenstanders uitgebreid aan bod komen. De publicatie wordt verwacht voor december en geeft Hoekenezen - eventueel in de aanloop naar een volksraadpleging - de mogelijkheid om een goed standpunt in te nemen.
Lees meer
Video Familie van vermiste Marga van Vliet (67) radeloos, "je blijft maar wachten" woensdag 15 november 2017 15:03

Familie van vermiste Marga van Vliet (67) radeloos, "je blijft maar wachten"

Er is nog geen enkel teken vernomen van de vermiste Marga van Vliet (67). Zaterdagavond verliet zij haar woning aan de Noorduynkade in Honselersdijk. Sindsdien is de vrouw spoorloos. Haar naaste familie verkeert in grote onzekerheid. "Je blijft maar wachten. De nachten zijn zwaar", zegt partner Frans van Vliet. Hij wordt door zijn dochters en andere familieleden continu op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Woensdagmiddag werden speurhonden van de Stichting Signy ingezet, maar dat leverde vooralsnog geen spoor op."Wij hebben al heel Honselersdijk uitgekamd. Elk bosje, gebiedje waar zijn wandelde is bekeken. Een politiehelikopter heeft al twee keer boven het dorp gehangen. Wij weten niet meer waar te zoeken", zegt dochter Miranda.Grootschalige zoekactieMaandag werd door zeker 40 man recreatiegebied de Wollebrand in Honselersdijk doorzocht, op zo'n 15 minuten loopafstand van de Noorduynkade. Die zoekactie was op touw gezet door de buurtpreventie en buurtbewoners. "Dat heeft ons heel goed gedaan", zegt de dankbare Miranda. De speurhonden hebben woensdag eerst aan de kussensloop van de vermiste Marga geroken, en zijn toen gaan zoeken. De familie blijft hopen op het verlossende telefoontje, maar houdt inmiddels rekening met het ergste. "Ze was geestelijk niet in staat om ver weg te gaan". OproepDochter Miranda van Vliet roept buurtbewoners vriendelijk op om eventuele camerabeelden van voordeuren te checken. "Bekijk de beelden vanaf zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend. Bel bij de minste twijfel de politie, zodat wij een aanknopingspunt hebben. We weten niks!".Wie tips heeft kan de politie bellen: 0900-8844.
Lees meer
Video LPF: 'Brief kerkbestuur is verbazingwekkend en flauw' dinsdag 14 november 2017 16:04

LPF: 'Brief kerkbestuur is verbazingwekkend en flauw'

De recente brief van de Bartholomeusparochie in Poeldijk kan op weinig sympathie bij politieke partij LPF Westland rekenen. Volgens het kerkbestuur worden de verbouwingsplannen van de kerk niet serieus genomen door de gemeenteraad. De Bartholomeusparochie wil de kerk met behulp van decorbouw inrichten tot een 700 vierkante meter vlakke vloeroppervlakte voor multifunctionele doeleinden. De kerk móet wel, want het onderhoud van het gebouw is met een krimpend aantal parochianen steeds moeilijker te financieren. LPF Westland is altijd fel voorstander geweest van investeren in De Leuningjes, zodat culturele verenigingen in Poeldijk weer over een grote ruimte kunnen beschikken. Op dit moment is met name de gestripte grote zaal onbruikbaar, nadat twee jaar geleden een asbestbesmetting werd ontdekt. "Verbazingwekkend". Zo reageert LPF-raadslid John Witkamp op de inhoud van de brief van het kerkbestuur. Volgens Witkamp heeft de politiek wel degelijk serieus gekeken naar de kerkelijke plannen, maar kiest toch voor het opknappen van De Leuningjes.Hij zegt dat er rondom de kerk onvoldoende parkeerplekken zijn. Bovendien laat het centrumplan voor Poeldijk nog jaren op zich wachten. "Maar als die boodschap je niet aanstaat, wil dat niet zeggen dat je niet serieus genomen wordt. Dat is een flauwe opmerking", vindt Witkamp. Vicevoorzitter Koos Verbeek van het kerkbestuur wil graag met raadsleden in gesprek. "Ik hoop op begrip voor onze situatie (krimpend aantal parochianen - red.) en ik hoop op een gesprek over de toekomst van het dorp Poeldijk. Ik wil weten welke bijdrage wij kunnen leveren met ons terrein en gebouw". Hoe nu verder?Verantwoordelijk wethouder Peter Ouwendijk heeft intussen het kredietvoorstel van 1,8 miljoen euro naar de gemeenteraad gestuurd, om De Leuningjes weer toonbaar te maken op grond van decorbouw. Op 12 december staat de centrumontwikkeling van Poeldijk weer op de agenda van de gemeenteraad.
Lees meer

Meer