Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Cantate 106 van Bach In Oude Kerk Naaldwijk

zondag 04 november 2018
Cantate 106 van Bach In Oude Kerk Naaldwijk

Op zondag 4 november wordt in de Oude Kerk in Naaldwijk een cantate van Johan Sebastiaan Bach ten gehore gebracht tijdens een Cantatedienst. Uitgevoerd zal worden de cantate 106 “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit”.

De uitvoerenden zijn: Yvonne de Bruin (sopraan), Leonie van der Wal (alt), Niels Berentsen (tenor), Erik Bleichrodt (bas), de blokfluitisten Suzan Vermeer en Alinda Lenting en de Viola di Gambaspelers Juun Voorhoeve en Ben Bults. Armen van der Linden is de cellist en Gerard Bal bespeelt het orgel en heeft de algehele muzikale leiding.
Deze cantate, ook wel Actus Tragicus genoemd, gaat vooral over sterven en verdriet. In de 18e eeuw werd de mensheid vaak al vroeg in het leven met verlies van dierbaren geconfronteerd. Bach zelf verloor als kind beide ouders en later ook zijn eerste vrouw en tien van zijn 21 kinderen. De Actus Tragicus vertolkt de gevoelens van verdriet en biedt ook troost.  Deze cantate wordt door velen als de mooiste van de Bachcantates beschouwd. De cantate past uitstekend bij de tijd van het jaar waarin herdenkingsdagen als Allerheiligen en Allerzielen vallen.
Voorganger in de dienst is de Naaldwijkse predikant ds. Eibert Kok. De liturgie van de dienst zal zoveel mogelijk de structuur hebben van de kerkdienst zoals bij J.S. Bach in Leipzig gebruikelijk was.
 
Locatie: Oude Kerk, Wilhelminaplein, Naaldwijk
Tijd: 10.00 uur
Toegang gratis. Collecte aan de uitgang voor de kosten.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
vr 19 jul 2018
De band Wooden Paul speelt op vrijdag 19 juli in Nederland 3 in Wateringen.
za 20 jul 2018
Op zaterdag 20 juli geeft het Ensemble Romanza bestaande uit Luciana Cueto (zang), Catalina Vicens (portatief) en...
za 27 jul 2018
Op uitnodiging van de organisatie van Jong Talent Concours Maassluis geeft op zaterdag 27 juli het Ricciotti Ensemble...
za 27 jul 2018
De band Yada Yada speelt op zaterdag 27 juli in Nederland 3 in Wateringen. Yada Yada heeft zich ontwikkeld tot de meest...
vr 02 aug 2018
Op vrijdag 2 juli wordt tijdens de Rijnmonddag van het Varend Corso in het centrum van Maassluis het Meezingspektakel...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS