Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws


Aangepaste 4 meiherdenking in Westland donderdag 9 april 2020 17:05

Aangepaste 4 meiherdenking in Westland

Er zijn op 4 mei in Westland geen gemeenschappelijke herdenkingsplechtigheden. Conform de richtlijnen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is besloten een aangepaste herdenking te organiseren in zes kernen. "Dit jaar herdenken we daarom wel in geest samen, maar niet fysiek. Dit past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden en die rekening houdt met de coronamaatregelen", aldus het college van B en W. In de kernen De Lier, ’s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Wateringen zijn de gemeentelijke oorlogsmonumenten en in Poeldijk het monument op de parochiële begraafplaats op maandag 4 mei de gehele dag toegankelijk voor publiek om te herdenken en/of bloemen te leggen. Op deze manier kan de Westlandse samenleving, ondanks de moeilijke omstandigheden, stilstaan bij gevallenen in de strijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze individuele bezoeken wordt iedereen verzocht de coronamaatregelen in acht te nemen. Kranslegging zonder publiekHet officiële moment, in de vorm van een kranslegging namens de Westlandse samenleving in de zes kernen, vindt plaats om 19.00 uur met aansluitend twee minuten stilte. De kranslegging wordt gedaan door maximaal drie personen (afvaardigde van college B en W, lokaal Oranje/4mei-comité en Stichting Veteranen Westland) maar zonder publiek.TaptoesignaalDaarnaast doet gemeente Westland, conform het landelijk initiatief, een oproep aan alle koperblazers om op 4 mei om twee minuten vóór 20.00 uur vanaf zoveel mogelijk plaatsen buiten het taptoesignaal te laten klinken. Het organiserend 4 mei comité van De Lier heeft het initiatief genomen om vanaf de Dom het taptoesignaal te laten klinken.
Lees meer
Video Politie: 'Ga niet met grote groepen wielrenners de weg op' donderdag 9 april 2020 15:03

Politie: 'Ga niet met grote groepen wielrenners de weg op'

Het is zondag alweer vier weken geleden dat alle restaurants in Nederland hun deuren moesten sluiten. Scholen gingen dicht en werken moet, indien mogelijk, thuis. Na wat opstartproblemen is het algemene beeld dat iedereen zich goed aan de coronamaatregelen houdt, uitzonderingen daargelaten. De politie in Westland en Midden-Delfland is tevreden over hoe iedereen zich in deze crisissituatie schikt. Houd vol, is de boodschap. Ook tijdens het lenteachtige paasweekend. Een woordvoerder complimenteert zelfs de inwoners van onze regio. "Wij zien in het straatbeeld dat rekening gehouden wordt met de maatregelen die zijn opgelegd", laat politiewoordvoerster Hilda Vijverberg weten. "Maar in een aantal gevallen is dat niet zo. Ga in het paasweekend niet met groepen wielrenners fietsen. En houd bij het verkeerslicht rekening met elkaar en met de anderhalve meter afstand."Lenteachtig paasweekendDe zon en hoge temperaturen zijn heel verleidelijk om de hort op te gaan, maar houd rekening met een ander, adviseert Vijverberg. "En het liefste: blijf thuis. Ga niet daarheen waar al veel mensen zijn. Dus loop een rondje in je eigen wijk, maar zoek niet het publiek op."Om te voorkomen dat te veel mensen naar drukke plekken als het strand komen, heeft Westland eerder de strandparkeerplaatsen afgesloten. Het blijft verboden om je in groepen van drie of meer personen op te houden, gezinnen uitgezonderd.Tot wanneer de maatregelen is nog niet bekend. Naar verwachting komt het kabinet in de week van 20 april met meer nieuws.
Lees meer
Voedselredders willen nog meer groente en fruit leveren aan voedselbanken donderdag 9 april 2020 12:12

Voedselredders willen nog meer groente en fruit leveren aan voedselbanken

De Groente- & Fruitbrigade in Poeldijk wil de komende jaren nog meer groente en fruit aanbieden aan klanten van voedselbanken in Nederland. Om dat te bereiken, moeten nieuwe samenwerkingen met bedrijven worden aangegaan. Daar is echter geld voor nodig. De vrijwilligersorganisatie vraagt daarom de provincie Zuid-Holland om steun. Het streven is om aan alle klanten van de voedselbank wekelijks 1 kilo groente en fruit te leveren. Daartoe zou het huidige volume van 600 ton per jaar moeten worden verdrievoudigd. De samenwerking die er nu is met een aantal Westlandse bedrijven, wordt dan uitgebreid naar de regio Barendrecht/Ridderkerk (Dutch Fresh Port)."Het plan is een logistiek netwerk tussen bedrijven te ontwikkelen, zodat op efficiënte wijze het transport van groente en fruit naar de locatie in Poeldijk wordt gecoördineerd", aldus de organisatie in een brief aan gedeputeerde Adri Bom. In totaal is een subsidie van 300.000 euro nodig, verdeeld over de periode 2020-2024."De organisatie heeft een relevante maatschappelijke functie door gezond voedsel aan te bieden aan de minst draagkrachtigen in de Nederlandse samenleving. Daarnaast wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan vermindering van voedselverspilling. Dit leidt tevens tot minder afval en lagere kosten van vernietiging", verklaart de organisatie.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS