Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Nieuws


Video 'We zijn door minister onterecht gepasseerd bij komst islamitische school' maandag 9 december 2019 19:07

'We zijn door minister onterecht gepasseerd bij komst islamitische school'

Bij een zitting van de Raad van State hebben vertegenwoordigers van de Westlandse gemeenteraad maandag gezegd onterecht te zijn gepasseerd door minister Arie Slob van Onderwijs. De minister volgt de uitspraak van de Raad van State uit maart dit jaar en maakt daarmee de weg vrij voor de komst van islamitische basisschool Yunus Emre in Westland. De meerderheid van de gemeenteraad vindt dat zij voor een voldongen feit is geplaatst, omdat ze nooit partij is geweest in de eerdere zaken over de basisschool bij de Raad van State. Daarom vocht ze de zaak aan en stapten ze zelf naar de Raad van State. Westland Verstandig, Gemeentebelang Westland en LPF Westland willen niet dat er een islamitische basisschool komt. Het duurt minstens zes weken voordat de Raad van State uitspraak doet.Eerder besloot de Raad van State dat de school voldoet aan alle vereisten van de wet. Volgens algemeen directeur Abdelkader Maas van Yunus Emre voert de gemeenteraad een achterhoedegevecht."We hebben hier een rechtsstaat. Inhoudelijk is hier laatste woord al eerder over gezegd. Onze school moet er komen", zo zegt hij tegen mediapartner Omroep West.Gemeenteraad: 'geen bestaansrecht voor islamitische school'De vrijheid van onderwijs is opgenomen in de grondwet met als enige voorwaarde dat een nieuwe school binnen vijf jaar voldoende leerlingen heeft. Als dat zo is, dan moet een gemeente die school huisvesting bieden. Maar een meerderheid van de gemeenteraad van Westland blijft dat weigeren: de drie lokale partijen vinden dat een islamitische basisschool geen bestaansrecht heeft in Westland.Wanneer Westland de school dan alsnog moet toelaten en betalen, steekt een financieel probleem de kop op: de drie lokale partijen hebben ook de twee ton reservering uit de begroting geschrapt. Als toezichthouder kan de provincie dat geld alsnog loswrikken.
Lees meer
Tien jaar cel voor doden Maassluise cafébaas maandag 9 december 2019 14:02

Tien jaar cel voor doden Maassluise cafébaas

De rechtbank in Den Haag heeft een 47-jarige Rijswijker een celstraf van tien jaar opgelegd, voor het vermoorden van zijn ex-schoonvader, een bekende cafébaas uit Maassluis. De rechters geloven niet dat het slachtoffer om het leven is gekomen door een val over een bed. Hij werd namelijk gewurgd. De twee kregen vorig jaar ruzie in de woning in Rijswijk, toen de Maassluizer daar een televisie kwam ophalen. Volgens de verdachte vielen ze daarbij al worstelend over een bed en kwam het slachtoffer daarbij zo ongelukkig ten val dat hij overleed. De verdediging had speciaal een deskundige uit Canada laten komen om aan te tonen dat dat niet onmogelijk is.Maar de rechtbank volgt de NFI-deskundige die het verhaal van justitie ondersteunt, dat een val van het bed niet dodelijk kan zijn en dat er daarom geweld moet zijn gebruikt. Volgens de rechtbank passen de bloeduitstortingen op het lichaam van de cafébaas niet bij een val. Het letsel duidt op een armklem en volgens de rechters is het zeker dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen.Hogere strafDe rechtbank concludeerde dat de Rijswijker de opzet had om zijn ex-schoonvader te doden. Omdat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is, kwam de rechtbank met een hogere straf dan het OM twee weken geleden had geëist. De officier van justitie pleitte toen voor een gevangenisstraf van acht jaar, maar dit is uiteindelijk dus tien jaar geworden.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS