Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Expositie en workshops Didgeridoos in Douanehuisje

woensdag 25 september 2019
Expositie en workshops Didgeridoos in Douanehuisje

In september neemt Kees Kleiman zijn intrek in het Douanehuisje in Maassluis met zijn Didgeridoos. De didgeridoo is een blaasinstrument dat al duizenden jaren gebruikt wordt door de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals. De oorspronkelijke basis van zo’n instrument is een boomstam die door termieten is uitgehold.

 Kees Kleiman kwam ruim tien jaar geleden in contact met een bespeler en maker van dit instrument. De klanken en de sfeer spraken hem zo aan dat hij lessen ging volgen op de Didgeridooschool Rotterdam. Hij doorliep alle lesniveaus, volgde masterclasses en begon zelf met lesgeven op deze school. Gegrepen door de didgeridoo begon hij ook, met succes, met het organiseren van workshops waarin men leert een didgeridoo te maken. Hij verzamelde een aantal didgeridoos en maakte ze ook zelf. In totaal heeft hij er meer dan vijftig.

In het Douanehuisje stelt hij een deel van zijn verzameling ten toon en zal hij ook  klankdemonstraties geven. De tentoonstelling is te bezichtigen van 31 augustus t/m 29 september, Tevens is er de mogelijkheid voor het publiek om een didgeridoo zelf te bespelen. Kees geeft daartoe workshops voor groepen van vier tot acht personen. De gratis workshop duurt een half uur en wordt gegeven op de zaterdagen tussen 15.00 en 16.00 uur.

Locatie: Douanehuisje, Govert van Wijnkade 52, Maassluis
Tijd: elke zaterdag, zondag en woensdag 12.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
Aanmelden workshop via 06-20475028.

 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
vr 13 dec 2019
Voor kunstenaars organiseert Monartiste in ’s-Gravenzande op vrijdag 13 decmeber een praatavond om inspiratie met...
wo 18 dec 2019
Op woensdag 18 december organiseert Museum Maassluis in samenwerking met Margo Boers van Bonney Bee een workshop...
do 19 dec 2019
Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum, de ProstaatKankerStichting en Inloophuis Carma organiseren op donderdag 19...
do 19 dec 2019
Op donderdag 19 december wordt in Het Schip in Hoek van Holland een workshop Kerststuk maken gegeven.
za 21 dec 2019
Het maken van een stamboom en het zoeken van voorouders is een populaire hobby tegenwoordig. Maar het is meestal niet...
ma 23 dec 2019
Op maandag 23 december organiseert Museum Maassluis in samenwerking met Margo Boers van Bonney Bee een workshop...
za 28 dec 2019
Op zaterdag 28 december wordt er een avond Sound Journey georganiseerd in het Witte Kerkje in Maassluis, voor iedereen...
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS