Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Expositie Kunsthuis18: Outsider Art

zaterdag 07 maart 2020 t/m zo 08 mrt 2020
Expositie Kunsthuis18: Outsider Art

Van zaterdag 15 februari tot en met zondag 15 maart kan het publiek elke weekend in Kunsthuis18 in Naaldwijk kennis maken met de zogenaamde kunststroming ‘Outsider Art’. De expositie bestaat uit 23 kunstwerken gemaakt door de in 2018 overleden kunstenaar Wil M.J. van den Ende.

De schilder overleed in een psychiatrische instelling na een moeilijk en zwaar leven, niet alleen voor hem maar ook zijn familieleden. Zijn werk gaat over gewone dingen zoals natuur, landschappen, dieren en enkele diepzinnigere gedachten in een simpele stijl. De techniek die Wil gebruikte was voornamelijk waterverf op papier.
Deze tentoonstelling heeft voornamelijk als uitgangspunt het onder de aandacht brengen van kunstuitingen van mensen met een psychische gevoeligheid. De stelling is dat alle mensen, met welke gevoeligheid of beperking dan ook, talenten hebben en daar past de term kunst heel goed bij.

Deze bijzondere kunststroming die inmiddels meer aandacht en respect krijgt door onder andere exposities in het Dolhuismuseum in Haarlem en Het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam, wordt meer en meer gewaardeerd en erkend, ook internationaal. Ook in de regio Amsterdam wordt door de stichting Cordaan veel ruimte en facilitering geboden om te schilderen aan mensen met een beperking of een psychische gevoeligheid. Zo kunnen zij zich door kunstzinnige expressie manifesteren en komen tot zelfontwikkeling en zelfacceptatie.

Naast de kunstwerken van van den Ende zijn de schilderijen van Chris Oosterhoff te bekijken, met bekende plekken in het Westland. Dit is een aanvulling op de expositie en staat los van Outsider Art.

Locatie: Kunsthuis 18, Zuideinde 6, Naaldwijk
Tijd: elke zaterdag en zondag 13:30 - 16:30 uur
Toegang gratis

Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS