Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Hoek van Holland

Kantoorpersoneel Stena Line dreigt met acties

De onderhandelingen tussen FNV Havens en Stena Line in Hoek van Holland voor de cao van het kantoorpersoneel zijn stukgelopen. Er is drie keer overlegd, maar FNV-leden hebben het laatste bod van de werkgever allemaal afgewezen. Een deel van hen dreigt nu met acties, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Twee personen onwel door koolstofmonoxide in Hoek van Holland

Twee personen zijn maandagavond onwel geworden in een bedrijfspand aan de Zekkenweg in Hoek van Holland. De twee waren vermoedelijk aan het werk in het gebouw waar een heftruck aanstond. Door het voertuig kwam veel koolstofmonoxide vrij met als gevolg de het onwel worden van het duo.

Lees verder

Rioolputten stinken uur in de wind

Vanwege de aanhoudende droogte is de stank bij een aantal rioolputten niet te harden. Omdat ze droog staan, komt er een vervelende, vieze walm uit. Gelukkig heeft de gemeente Westland de oplossing.

Lees verder

Van Oosten beste tennisser in Hoek van Holland

Jasper van Oosten heeft zondag in zijn woonplaats Hoek van Holland de Open Hoekse Tenniskampioenschappen op zijn naam geschreven bij de heren enkel A. De titelfavoriet versloeg in de finale de als tweede geplaatste Stef van Vliet met 6-0 en 6-3. Van Vliet schreef - samen met Stefan Kooima - wel het dubbelspel op zijn naam.

Lees verder

Vijf brievenbussen verdwijnen uit Hoek van Holland

Er verdwijnen per augustus vijf van de vijftien brievenbussen uit Hoek van Holland. Dat blijkt uit een brief van PostNL aan de Hoekenezen. In het kader van een landelijke sanering, worden brievenbussen die weinig worden gebruikt, weggehaald.

Lees verder

Nachtelijke buitenbranden in Kwintsheul en Hoek van Holland

Aan de Van Luyklaan in Kwintsheul heeft in de nacht van zaterdag op zondag een flinke brand gewoed. Op een stuk dijk vlogen stukken met gemaaid gras en riet in brand. De brandweer uit Wateringen heeft het vuur bestreden. De brand was in de wijde omgeving te zien. Er is ook brand geweest op een bedrijventerrein in Hoek van Holland.

Lees verder

Vluchtelingen gevonden in busje op terrein StenaLine

Op het terrein van de StenaLine in Hoek van Holland zijn zaterdagmiddag in een bestelbusje vier vluchtelingen aangetroffen. Ze zijn aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Lees verder

Eerste zwanen Maeslantkering uitgezet; die van De Houtsnip over een week

De eerste zwanen die afgelopen maand met olie zijn besmeurd door een lekkage in de Botlek zijn zaterdagmorgen weer in de vrije natuur losgelaten. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Acht regionale clubs in 'fietspoule' 3B

Er zitten dit jaar acht voetbalclubs uit onze regio in de zaterdag derde klasse B, beter bekend als de 'fietspoule'. Dat blijkt uit de indeling die de KNVB vrijdag heeft gepubliceerd. Vorig jaar zaten er tien regioclubs in deze competitie.

Lees verder

Olie-oevers Scheur en Waterweg met stoom schoongemaakt

De basaltblokken aan het Scheur bij Maassluis en de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland worden in augustus schoongemaakt. Door de stookolievervuiling vorige maand in de Derde Petroleumhaven zijn niet alleen zwanen besmeurd geraakt, maar ook de oevers.

Lees verder

EBS verzorgt hier streekvervoer tot 2030

Busvervoerder EBS gaat vanaf 2019 het streekvervoer in de regio Haaglanden verzorgen. Dat heeft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag woensdag bepaald. De concessie loopt tot 2030, EBS is van plan om te gaan rijden met speciale groengasbussen.

Lees verder

Nog steeds vrijwilligers nodig voor schoonmaak zwanen

De hulpactie voor met olie besmeurde zwanen is nog steeds in volle gang. Inmiddels zijn er meer schone dan vieze zwanen in de noodopvang bij de Maeslantkering. Toch zijn extra helpende handjes meer dan welkom.

Lees verder

Oranje zegeviert met Donkersloot op Rugby-EK

Het Nederlands vrouwen rugbyteam, met daarin de Hoekse Noa Donkersloot, heeft afgelopen weekend het EK Rugby Sevens in de tweede divisie gewonnen. Oekraïne werd zondag in de finale verslagen met 19-12.

Lees verder

Zeevonk langs Westlandse kust

Wie rond middernacht het strand bezoekt, kijkt zijn ogen uit. Langs grote delen van de Zuid-Hollandse kust is zeevonk te zien. Het felblauwe natuurverschijnsel is al waargenomen in Hoek van Holland, 's-Gravenzande, Ter Heijde en Monster.

Lees verder

(Nog) geen alarmerende droogte in Delfland

Terwijl grote delen van Nederland gebukt gaan onder het extreem droge weer, is de situatie in onze regio onder controle. Om het waterpeil op de juiste hoogte te houden, wordt water uit het Brielse Meer binnengehaald.

Lees verder

Agent houdt bonnenboekje op zak

Als het aan de politiebonden ligt, worden lichte vergrijpen vanaf maandag door de vingers gezien. Er zullen alleen bekeuringen worden uitgeschreven bij ernstige overtredingen. Het is een van de acties voor een betere CAO.

Lees verder

Noa Donkersloot naar rugby-EK

De Hoekse Noa Donkersloot is door bondscoach Sascha Werlich geselecteerd voor het tweede deel voor het EK Rugby Sevens. De speelster, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor The Hookers, was er door een blessure twee weken terug niet bij toen Oranje het eerste deel van het EK won.

Lees verder

Gebiedscommissie gaat de wijk in

De gebiedscommissie van Hoek van Holland gaat na de zomer vergaderen op verschillende locaties in het dorp. Het gebiedskantoor verdwijnt als vaste locatie en daarom wordt gezocht naar mogelijkheden in de wijken.

Lees verder

Hoekse horecanacht ook dit jaar tot 2.00 uur

De Hoekse horecanacht, die deze donderdag en vrijdag wordt gehouden, heeft ook dit jaar op vrijdag een eindtijd van 2.00 uur. Er was onduidelijkheid over wanneer de bezoekers naar huis zouden moeten, maar die heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam onlangs weggenomen.

Lees verder

Weer mishandeling in Hoek van Holland, traumahelikopter landt in duinen

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is Hoek van Holland opgeschrikt door een mishandeling. En ook nu weer ging het aan de Zeekant mis. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, een verdachte is opgepakt.

Lees verder

Zoektocht naar zwanen in havengebied is gestopt

In het Rotterdamse havengebied zijn waarschijnlijk geen met olie besmeurde zwanen meer. Dat meldt Rijkswaterstaat. De zoekactie naar besmeurde zwanen in het gebied is daarom gestaakt, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Man zwaar mishandeld in Hoek van Holland, verdachte aangehouden

Een 45-jarige man uit Naaldwijk is zondagavond zwaar mishandeld op het strand van Hoek van Holland. Diezelfde avond is, dankzij een oplettende getuige en een wijkagent die in zijn vrije tijd in de buurt was, een 38-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer ligt zwaargewond in het ziekenhuis, hij is inmiddels aanspreekbaar.

Lees verder

Nieuwe cao betekent einde staking in streekvervoer

De staking in het streekvervoer is opgeschort. Dat hebben de bonden FNV Streekvervoer en CNV Vakgenoten zondagavond laten weten. De bonden hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Code rood in hele kustgebied door droogte, tips om natuurbranden te voorkomen

De brandweer in de regio is extra alert vanwege de droogte. Voor het hele kustgebied is code rood afgekondigd, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Liefhebbers van Puchbrommers protesteren bij RockArt in Hoek van Holland

Bestuurders en fans van klassieke Puchbrommers komen zondag uit protest samen bij het museum RockArt in Hoek van Holland. Het museum heeft de dag uitgeroepen tot de eerste Nationale Puchdag omdat de tweetaktbrommers over een paar jaar verboden zijn in Den Haag, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Zwanen wassen van start bij opvang Maeslantkering

Het opvangcentrum bij de Maeslantkering in Hoek van Holland is er klaar voor: zaterdagmiddag om 14:00 uur wordt er gestart met het wassen van de met olie besmeurde zwanen daar. Dat meldt Rijkswaterstaat, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Vrijwilligers gezocht voor schoonmaken zwanen

Rijkswaterstaat zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het schoonmaken van besmeurde zwanen. Dat schoonmaken gebeurt bij het noodhospitaal naast de Maeslantkering. Om je aan te melden gelden wel wat criteria.

Lees verder

Zwanen gaan bij De Houtsnip direct wasstraat in

De tientallen met olie besmeurde zwanen die worden binnengebracht bij vogelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland, gaan meteen door naar de wasstraat. Dit in tegenstelling tot onder meer het noodopvangcentrum bij de Maeslantkering. Daar worden de vogels eerst gestabiliseerd. Ze krijgen dan speciale medicijnen waarmee ze van binnen worden doorgespoeld. Pas daarna worden de dieren gewassen. Bij de Houtsnip is die volgorde precies andersom.

Lees verder

Ben & Sem maken zwaan 'schoon'

Door de grote hoeveelheid olie die bij de Botlek in het water is gelekt nadat een tanker tegen een steiger aanvoer, zitten honderden zwanen onder de olie. Vanuit Maassluis zijn zondag zeker zes dierenhulporganisaties op pad  gegaan om de vogels te redden. Later is er ook een noodhospitaal opgezet in Hoek van Holland.

Lees verder

15 procent korting vanwege vertraging Hoekse Lijn

Bezoekers van Hoek van Holland kunnen als goedmakertje voor de problemen rond de Hoekse Lijn 15 procent korting krijgen in winkels en restaurants. Het is een van de concrete zaken uit de twee ton compensatie voor ondernemers.

Lees verder

Onderzoek naar invoering dalurenkaart openbaar vervoer

De provincie Zuid-Holland gaat kijken of het mogelijk is om voor alle trams en bussen een dalurenabonnement in te voeren. De provinciale fractie van GroenLinks diende woensdag een voorstel in voor een onderzoek naar een dalurenkaart die geldig is in heel Zuid-Holland. Gedeputeerde Staten nam dit voorstel over, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Geld voor hulp aan besmeurde vogels vanuit de provincie

De provincie Zuid-Holland geeft een financiële ondersteuning aan de vogelopvangcentra die met olie besmeurde zwanen hebben opgevangen. Dat zei gedeputeerde Weber woensdag tijdens de vergadering van de Provinciale Staten na vragen van de Partij voor de Dieren en GroenLinks.

Lees verder

Waterbassins voor besmeurde zwanen

De reddingsactie voor met olie besmeurde zwanen gaat zijn zesde dag in. Terwijl in het noodhospitaal bij de Maeslantkering vieze zwanen worden gewassen, liggen bij het gemaal iets verderop drie waterbassins klaar.

Lees verder

Twintig te zwakke zwanen afgemaakt

Vogelklas Karel Schot in Rotterdam heeft tot nu toe twintig zwanen afgemaakt die waren besmeurd met olie. De dieren waren te zwak, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Naar schatting zwemmen er nog zo'n zeshonderd vuile zwanen in de haven rond.

Lees verder

Honderd besmeurde zwanen naar noodhospitaal Hoek van Holland

Bij het tijdelijke noodhospitaal in Hoek van Holland worden woensdagmiddag 100 besmeurde zwanen afgeleverd. De vogels zijn bij Vogelklas Karel Schot in Rotterdam gestabiliseerd en aangesterkt. In Hoek van Holland krijgen ze een wasbeurt.

Lees verder

Tot vrijdag staking in streekvervoer

Wie afhankelijk is van de bus in onze regio, zal toch wat anders moeten verzinnen. Tot zeker vrijdag legt een groot aantal buschauffeurs het werk neer. Mogelijk duurt de staking zelfs tot zondag.

Lees verder

Noodopvang bij Maeslantkering in gebruik genomen

De tijdelijke noodopvanglocatie van Rijkswaterstaat voor met olie besmeurde vogels naast de Maeslantkering in Hoek van Holland is dinsdagmiddag in gebruik genomen. Er is ruimte voor in totaal 1.000 vogels in de twee tenten die in de afgelopen dagen zijn opgezet. De eerste dieren zijn inmiddels al binnen gebracht.

Lees verder

Woningen komen terug aan Tasmanweg in Hoek van Holland

Er komen begin juli twee nieuwe, duurzame woningen aan de Tasmanweg in Hoek van Holland. In november 2015 brandden daar twee 2-onder-1 kap-woningen af. Na verschillende onderzoeken en sloopwerkzaamheden komen daar na tweeënhalfjaar nieuwe woningen voor terug. Bijzonder daarbij is de toevoeging van een 'ideale watertuin'.

Lees verder

Met olie besmeurde zwanen worden schoongemaakt bij Maeslantkering

De vogels die besmeurd zijn met olie in het Scheur en de Nieuwe Waterweg worden schoongemaakt in een speciaal schoonmaakcentrum naast de Maeslantkering. De olie lekte zaterdagmiddag uit een tanker in de Rotterdamse haven. Maandag en dinsdag worden twee grote tenten neergezet op het parkeerterrein bij de kering. Als die klaar zijn worden de vervuilde zwanen, ganzen, aalscholvers en eenden daarheen gebracht. Tot die tijd worden de dieren opgevangen in onder meer Vogelopvang De Wulp in Den Haag.

Lees verder

OvV start onderzoek naar olielekkage in Botlekgebied

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een verkennend onderzoek instellen naar de recente olielekkage in het Botlekgebied. Een tankschip lekte zaterdagmiddag in Derde Petroleumhaven in Rotterdam zo'n 220 ton stookolie nadat het tegen een steiger was gevaren. Gevolg is dat veel watervogels, waaronder vooral zwanen, besmeurd zijn geraakt.

Lees verder

'Opruimen olie gaat nog weken duren'

"Het is een kwestie van weken voor de olie weg is", zegt havenmeester René de Vries maandagochtend tegen mediapartner RTV Rijnmond. Afgelopen weekeinde botste een schip tegen een steiger, waardoor er 220 ton stookolie de Derde Petroleumhaven in Rotterdam in lekte.

Lees verder

Ook kinderen helpen mee met reddingsactie voor watervogels

De reddingsactie voor de zwanen in het Waterweggebied brengt niet alleen het beste naar boven bij volwassenen, ook kinderen helpen van harte mee om de met olie besmeurde dieren te vangen. Bijvoorbeeld de 12-jarige Naomi uit Ridderkerk. Zij stak zondag in Maassluis de handen uit de mouwen en tilde de ene na de andere zwaan de kant op.

Lees verder

Grote reddingsactie voor honderden met olie besmeurde zwanen

Door de grote hoeveelheid olie die bij de Botlek in het water is gelekt nadat een tanker tegen een steiger aanvoer, zitten honderden zwanen onder de olie. Bij Rozenburg zijn door Het Reddingsteam Zeedieren ongeveer 800 besmeurde vogels geteld, bij Hoek van Holland zo'n 30. Vanuit Maassluis gaan zondag zeker zes dierenhulporganisaties op pad om de vogels te redden.

Lees verder

Strand6daagse volgeboekt

Er hebben zich 800 mensen aangemeld om mee te doen aan de Strand6daagse van Hoek van Holland naar Den Helder, die volgende maand gehouden wordt. Daarmee is het evenement volgeboekt. Een opvallende stijging, omdat vorig jaar het aantal deelnemers kromp naar 720.

Lees verder

Overvaller snackbar Willempie nog niet aangehouden

De politie is nog altijd op zoek naar de dader van een overval op snackbar Willempie in Hoek van Holland op zaterdagavond 24 februari dit jaar. De man bedreigde daarbij een medewerker met een vuurwapen. Donderdag werd aandacht voor de zaak gevraagd in het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond van mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Prijs voor bijenproject 'Honey Waterway'

Het project dat bloemrijke dijken voor bijen op moet leveren aan de Waterweg, de Honey Waterway, krijgt een onderscheiding met de naam 'Pro flora et Securitate', wat vrij vertaald voor 'bloemen en veiligheid' staat. Op 2 juli wordt de prijs bij de Maeslantkering in Hoek van Holland uitgereikt door Peter Glas, de initiatiefnemer van de prijs.

Lees verder

Staking in het streekvervoer uitgesteld

Wie afhankelijk is van het streekvervoer kan aankomende maandag en dinsdag toch gewoon reizen. De staking is namelijk uitgesteld tot woensdag om zo de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Paul Sosef verplettert Maeslantkering-record

Paul Sosef heeft woensdag een droomprestatie geleverd. Hij reed op zijn racefiets 402 keer de Maeslantkering bij Hoek van Holland op. Daarmee verpletterde hij het record van Danny Voogt, dat sinds vorige week maandag op 225 keer stond.

Lees verder

Rotterdams plan wekt wrevel bij Westlands college

Het voorstel van de Rotterdamse wethouder Simons om 28 tuinderswoningen in Hoek van Holland om te zetten naar burgerwoningen is slecht gevallen bij de gemeente Westland. Dat bleek woensdagavond uit de reactie van wethouder Karin Zwinkels op vragen van GemeenteBelang Westland (GBW).

Lees verder

Problemen met bruggen op Hoekse Lijn

Weer nieuwe problemen op de Hoekse Lijn. Na moeilijkheden met de beveiligingssoftware zijn er ook veel storingen naar voren gekomen bij het testen van de bruggen in Maassluis en Vlaardingen. Toch blijft wethouder Visser van Rotterdam erbij dat de metroverbinding in het laatste kwartaal van dit jaar opgeleverd wordt.

Lees verder

Wethouder wil 28 tuinderswoningen omzetten in burgerwoningen

Wethouder Simons van Rotterdam vindt ondanks kritiek van de provincie Zuid-Holland dat hij een goed voorstel heeft klaarliggen voor de bewoners van 28 woningen in het buitengebied van Hoek van Holland. De bedoeling is dat ze hun bedrijfswoningen qua bestemming mogen laten omzetten naar burgerwoning.

Lees verder

GroenLinks wil begrijpelijk taalgebruik in provincie

GroenLinks wil dat alle teksten bij de provincie Zuid-Holland voortaan in begrijpelijk taalgebruik worden geschreven. Eind deze maand gaat de fractie daartoe een voorstel indienen bij de vergadering van Provinciale Staten, meldt mediapartner Omroep West. De teksten moeten geschreven worden op B1-niveau, dat is een moeilijk woord voor 'makkelijk Nederlands'.

Lees verder

Rein Mostert wordt aanvoerder Hookers

Rugbyclub The Hookers heeft komend seizoen een nieuwe captain. Het is Rein Mostert, die bij de Hoekenezen de opvolger is van zijn broer Thijs. Als vice-captain fungeert Bo Donkersloot, zo is dit weekeinde bekend geworden.

Lees verder

Meer agenten bij korpsen in regio door investering kabinet

Onze regio krijgt er de komende jaren waarschijnlijk heel wat agenten bij. Het korps Den Haag, waar Westland en Midden-Delfland onder vallen, krijgt versterking van zeker 91 nieuwe collega's, de politie Rotterdam, waar Maassluis en Hoek van Holland onder vallen, 126.

Lees verder

Politie staat op de stoep vanwege klimgeit

De aankondiging van een klimgeit als prijs bij een wielerevenement is totaal verkeerd gevallen bij de Partij voor de Dieren. Die heeft een klacht ingediend, want het weggeven van levende dieren als hoofdprijs zou strafbaar zijn.

Lees verder

Finales HV Toernooi en Westland Cup bij WOS Sport

Zaterdag 16 en 23 juni zijn extra lange uitzendingen van WOS Sport te horen op WOS Radio. In verband met de finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi en de Flynth Westland Cup duurt het programma op beide dagen niet tot 18.00, maar tot 20.00 uur.

Lees verder

Zonnepanelen veroveren onze daken

Zonnepanelen zijn booming. Westlandse leveranciers draaien overuren om aan de alsmaar stijgende vraag te voldoen. In 2017 steeg het geïnstalleerde zonnestroomvermogen in Nederland met ruim 60 procent ten opzichte van het jaar ervoor, zo staat in het Nationaal Solar Trendrapport 2018.

Lees verder

Nieuwe kanshebber op klimgeit: Danny Voogt

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is niet langer in handen van Paul Sosef. Hij ging zondag maar liefst 201 keer omhoog op de enige regionale 'berg' van formaat, maar is maandag ingehaald door Danny Voogt die 225 keer naar de top reed.

Lees verder

Sosef bedwingt Maeslantkering 201 keer

Het recordaantal beklimmingen van de Maeslantkering op één dag is sinds deze zondag in handen van Paul Sosef. De Honselersdijker ging maar liefst 201 keer omhoog op de enige regionale ‘berg’ van formaat.

Lees verder

Honselersdijk en VELO naar finale; VDL gedegradeerd

De nacompetitie is gevorderd tot en met de halve finales. De finalisten voor het komend weekend zijn inmiddels bekend. Hieronder treft u een selectie aan.

Lees verder

Hoekse Druppies hebben tijd van hun leven in Estland

Elf groep 8-leerlingen van de Rijckevorselschool en de Driemaster uit Hoek van Holland hebben afgelopen week de tijd van hun leven gehad. Zij deden als De Hoekse Druppies mee aan de internationale finale van The Lego League in Tallinn, Estland. Ze wonnen niet, maar dat mag niet deren, blikt juf Mariëlle Montizaan zaterdagochtend terug. "Dit is een ervaring waar ze hun hele leven op kunnen teren. Gewoon fantastisch", zegt zij.

Lees verder

Ruit slijterij Hoek van Holland te uitnodigend?

Bij een slijterij aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland is een etalageruit vernield. Dat twittert wijkagent Romano Meijboom zaterdagochtend. Hij meent bij eerste beschouwing een mogelijk motief van de dader te hebben gevonden.

Lees verder

Ernstig ongeluk Hoek van Holland: politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen van het ernstige ongeluk afgelopen weekend in Hoek van Holland. Op de Haakweg kwam een 31-jarige automobilist tegen een boom terecht. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

Lees verder

Rechtszaak tegen 'tattoo-killers' in september

De zaak van de zogeheten tattoo-killers, die worden verdacht van de moord op Onno Kuut, wordt in september in Rotterdam inhoudelijk behandeld. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Vier mannen staan terecht.

Lees verder

Westlandse wielrenners strijden op Maeslantkering

Regionale wielrenners hebben er sinds kort een nieuwe uitdaging bij: de Maeslantkering Challenge. Het doel is om deze heuvel bij Hoek van Holland (250 meter lang, met een stijgingspercentage van 6 procent) zo vaak mogelijk op één dag te beklimmen. Het record staat inmiddels op 100 beklimmingen.

Lees verder

Nog geen manier gevonden voor versnelde ingebruikname Hoekse Lijn

Er zijn vooralsnog geen manieren gevonden om de metro op de Hoekse Lijn al eerder te laten rijden dan aan het einde van het jaar. Dat laat een woordvoerder van het projectbureau desgevraagd weten. Er is nog over nagedacht om gefaseerd op te starten, maar dat laat het beveiligingssysteem niet toe.

Lees verder

Conflict tussen expositiebouwer en Fort 1881

Een conflict tussen expositiebouwer Ars Longa uit Amsterdam en Fort 1881 in Hoek van Holland is uitgemond in een rechtszaak. De expositiebouwer beweert dat Fort 1881 sinds 2015 niet betaalt, Fort 1881 bevestigt dat, maar stelt dat dit komt omdat Ars Longa geen goed product heeft afgeleverd.

Lees verder

VVV zoekt wandelpadbeheerder Zeeheldenroute

De VVV van Hoek van Holland is op zoek naar een beheerder voor het wandelpad De Zeeheldenroute. Het is de bedoeling dat een enthousiaste vrijwilliger het pad gaat onderhouden.

Lees verder

Twee keer goud voor Van Dijk bij NK Masters

Hardloper Arthur van Dijk heeft afgelopen weekend tijdens het NK voor Masters in Gouda twee gouden plakken behaald. De atleet uit Monster was de beste op de 800 en 1.500 meter bij de mannen 45-plus.

Lees verder

'Verziekte sfeer' bij Hoogheemraadschap van Delfland

Het is goed mis bij het hoogheemraadschap van Delfland. Binnen het dagelijkse bestuur heerst een sfeer van onderling wantrouwen, een aantal collegeleden is bezig met permanent 'armpje drukken' en de wil om samen te werken ontbreekt omdat persoonlijke profilering belangrijker is.

Lees verder

Zwaargewonde bij verkeersongeluk Haakweg

Bij een eenzijdig ongeluk op de Haakweg in Hoek van Holland is een automobilist zwaargewond geraakt. In de nacht van vrijdag op zaterdag verloor de man door onbekende oorzaak de macht over het bestuur en knalde tegen een boom.

Lees verder

Paddenregen aangebroken, maar laat ze met rust!

De paddenregen is weer begonnen: de jaarlijkse trek van babypadden naar hun zomerverblijf in de bosjes. Het ziet er schattig uit, maar natuurorganisatie KNNV roept met klem op de beesten met rust te laten: "zij weten waar ze heen willen".

Lees verder

Hoekse Druppies klaar voor Tallinn: 'Ik heb ze gezegd vooral te genieten'

Komende dinsdag is het zover, dan vertrekken elf groep 8-leerlingen van de Rijckevorselschool en de Driemaster uit Hoek van Holland naar Estland. De Hoekse Druppies doen in hoofdstad Tallinn mee aan een internationale finale van de First Lego League. De afgelopen maanden waren de voorbereidingen in volle gang.

Lees verder

Hoeks huttendorp nu al voor de zomervakantie

Het jaarlijkse huttendorp in Hoek van Holland is dit jaar voor het eerst niet na, maar voor de zomervakantie. Timmermannen en -vrouwen in spe uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisscholen kunnen op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni los aan het Haakpad.

Lees verder

HVC'10-aanvaller Smits mist start nieuwe seizoen door schorsing

Voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland kan bij het begin van het nieuwe seizoen niet beschikken over Leroy Smits. De 31-jarige liep afgelopen zaterdag in het met 5-0 verloren duel bij UVS tegen een gele en een direct rode kaart aan. De KNVB schorst hem voor in totaal drie duels.

Lees verder

Liveblog (afgesloten): Noodweer in de regio

De regio wordt donderdag wederom geteisterd door fikse regen- en onweersbuien. Straten lopen vol en putdeksels komen omhoog zetten. We beschrijven de gevolgen van het weer via onderstaande liveblog.

Lees verder

Nieuwe directeur voor Hoekse woningbouwvereniging

Bij Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) wordt Marcel Korthorst per 1 augustus de nieuwe directeur-bestuurder.

Lees verder

KNMI waarschuwt met code geel voor regen en onweersbuien

Het kan donderdag weer flink gaan regenen en onweren. Het KNMI waarschuwt daarvoor en kondigt 'code geel' af. Daarmee is het dan ook de verwachting dat het weer niet zo slecht zal worden als dat van dinsdag (code oranje), maar er kan plaatselijk nog wel wateroverlast ontstaan.

Lees verder

Video: hoosbuien en onweer in de regio

Flinke hoosbuien zorgen voor overlast in de regio. Er zijn al diverse meldingen van wateroverlast binnengekomen bij de brandweer. Zo zijn er problemen met teveel water in de Willem III Straat in Maasdijk, maar ook op plekken in Maasland en De Lier. In Maassluis is vanwege het slechte weer sportschool FitLine gesloten.

Lees verder

Verhuizing RockArt in Haags coalitie-akkoord

De verhuizing van popmuseum RockArt van Hoek van Holland naar Den Haag is één van de speerpunten op het gebied van cultuur voor het nieuwe stadsbestuur van Den Haag. Dat staat in het coalitie-akkoord, dat de nieuwe coalitiepartijen Groep de Mos/Hart voor Den Haag, VVD, D66 en GroenLinks dinsdag hebben gepresenteerd.

Lees verder

Video: Vreemdelingen doen alles om op boot te komen

De vreemdelingenproblematiek blijft op het ferryterrein van Hoek van Holland aan de orde van de dag. Met enige regelmaat vinden medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een groep illegalen die zich hebben verstopt in de laadruimte van een vrachtwagen. Ook maandagavond waren er weer problemen met inklimmers.

Lees verder

Code oranje: forse onweersbuien en hagel verwacht

Wie halverwege dinsdagmiddag buiten moet zijn, moet rekening houden met flinke regen- en onweersbuien. Het KNMI komt zelfs met 'code oranje' in onder meer de provincie Zuid-Holland. Plaatselijk kan er tot wel 50 millimeter regen per uur vallen, wat wateroverlast tot gevolg kan hebben.

Lees verder

Hoekenees mag meepraten over toekomst Hoek van Holland

De gebiedscommissie in Hoek van Holland wil graag van Hoekenezen weten, wat zij belangrijk vinden voor hun dorp. Er wordt een zogenoemde wijkagenda opgesteld en daarvoor is ook inbreng nodig van inwoners. Gebiedscommissieleden willen daarover donderdagavond met hen in gesprek.

Lees verder

Streekhistorie: 125 jaar Hoek van Holland-Harwich

Op 1 juni 1893 meert de eerste Harwichboot in Hoek van Holland. Op die dag wordt tevens de spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland officieel geopend en rijden de eerste internationale treinen. De Harwichboten hebben dan al 30 jaar tussen Harwich en Rotterdam gevaren.

Lees verder

Warmste meinacht ooit gemeten in Hoek van Holland

Een primeur voor Hoek van Holland. In de badplaats is in de nacht naar zondag een temperatuur van 19 graden gemeten. Niet eerder was het op een officieel KNMI-weerstation tijdens een meinacht zo warm, meldt Weeronline.

Lees verder

Geen(vervangende) periode voor SV den Hoorn

HBS - Westlandia  4-2  (2-2)
Mark van der Zalm, Adnan Bajic

Boshuizen - den Hoorn  1-4  ( 0-2)
Donny Slot, Dominique de la Cruz, Tim Steenks, Kemsley Plaate

Door de winst van VOC speelt den Hoorn geen nacompeititie voor promotie naar de Hoofdklasse.

VOC - VELO  3-0 (0-0)


Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior M - AFC 0-1 (0-0) 

FC ‘s-Gravenzande - Argon 4-3 (0-1)
Frank Broos(2), Samet Dag, Niels Vonk

Zwaluwen ‘30 - Westlandia 6-3 (3-1)
Ricardo Luijando, Stefan Bron, Jasper van Dijk

UVS - HVC ‘10 5-0 (2-0)

Honselersdijk - Lugdunum 5-0 (2-0)
Joey Valstar, Tom van Veen, Angelo Zwirs (2), Lars Ammerlaan

Alexandria ‘66 - VDL 2-0 (1-0)

KMD - Lyra 2-2 (1-1)
KMD: Dylan Groen, Niels van den Berg
Lyra: Bram Wennekers, Kevin van Velden


VELO - Maasdijk 6-3 (2-1)
VELO: Yacine Tazi, Mathijs Helderman, Lars van der Krogt(2) Sven Verbeek, Joeri Verbeek
Maasdijk: Lars van den Berg, Hans Bergwerff, Wouter Laan


Quick Steps - Naaldwijk 3-1(2-0)
Rashidi Gilkes

Schipluiden - sc Monster 1-3 (1-1)
Schipluiden: Ali Ahidar
sc Monster: Ramon Bruers, Koos van Spronsen, David de Ruiter

MSV ‘71 - GDA 5-5 (1-3)
onbekend

Verburch - MVV ‘27 3-2 (0-2)
Verburch: Melvin van der Zijden, Joost Wanders, ed
MVV ‘27: Lars Kloet, Dennis Louter

Quintus - Laakkwartier 5-3 (2-2)
Bram Damen,Joeri Buskus, Daniél van Holsteijn, Dion Vis, Remco van der Knaap (p)

Lees verder

Autotoeter van nazipoliticus in Hoek van Holland

Een bijzonder item in de collectie van het Atlantikwall Museum in Hoek van Holland: een claxon van de auto van Arthur Seyss-Inquart. Vijf jaar lang was hij op het Haagse Binnenhof het gezicht van de Duitse bezetter in Nederland.

Lees verder

Pas in 2021 kun je met de metro naar het strand

Badgasten kunnen vanaf het voorjaar van 2021 met de metro naar het strand van Hoek van Holland. Dan moet het laatste stuk van de Hoekse Lijn klaar zijn. Dat heeft de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser bekendgemaakt, schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Hoekse strandwacht geholpen met waterscooter

De gestolen waterscooter van de Reddingsbrigade in Hoek van Holland is nog steeds niet terecht, maar Reddingsbrigade Nederland heeft aan de Hoekse collega's tijdelijk een waterscooter uitgeleend.

Lees verder

Waterscooter van strandwacht Hoek van Holland gestolen

Pinksteren is niet voor iedereen fijn begonnen. De strandwacht in Hoek van Holland moet het namelijk ineens doen zonder waterscooter. Die is in de nacht van zaterdag op zondag gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

De Treffers - Excelsior Maassluis 1-2 (0-0)
Niels Redert, Dean van Ooijen
Bijzonderheden: Sekou Sylla, Milan van Ewijk, Jamie den Hartog en Redouan Omar Ouali maken hun debuut


Jodan Boys - FC ‘s-Gravenzande 2-2 (1-1)
Frank Broos, Ruben de Groot

Westlandia - RKAV Volendam 1-5 (0-3)
Miquel van Dijk
Bijzonderheid: Floyd Krom maakt zijn debuut

HVC’10 - TAVV 7-3 (3-0)
Jorno Reurink (2), Michael van den Bos, Daryl Semil (3), Mitchell Bouwhuis

DSO - Honselersdijk 0-3 (0-1)
Nando Kok, Angelors Zwirs, Youri Riepe

VDL - Hellevoetsluis 0-3 (0-2)

VDL speelt nacompetitie voor klassenbehoud

Naaldwijk - Verburch 1-1 (0-0)
Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg
Verburch: Dave Zwinkels


MVV’27 - VELO 6-1 (2-0)

MVV’27: Erik van Geest (2), Dennis Louter, Harm Voogt, Haysam Aredelaziz, Bret Rhijnsburger
VELO: Sven Verbeek

Bijzonderheid: Dirk Lelieveld (VELO) krijgt rood bij 3-0 achterstand. MVV'27 plaatst zich voor nacompetitie

Maasdijk - Schipluiden 1-6 (0-4)
Maasdijk: Tom van der Voort (p)
Schipluiden: Jesse van Rossum, Thom van Mil, Sjoerd Boks, Chris van Beurden, Dennis Rijnsburger, Robert van Wandelen

Lyra - Quick Steps 1-4 (0-2)
Bram Wennekers

Duindorp - KMD 2-0 (0-0)

SC Monster - MSV’71 3-0 (2-0)
Ramon Bruers , David de Ruiter, Mike Peereboom
Bijzonderheid: sportclub Monster nieuwe koploper

Concordia - Quintus 0-4 (0-2)
Bart de Zwart, Bram Damen, Charley van der Knaap, Joery Beukers

Lees verder

Gebiedscommissie achter plan voor extra veld op Hoeks sportpark

De gebiedscommissie van Hoek van Holland gaat de gemeenteraad in Rotterdam adviseren om op sportpark De Rondgang een extra veld aan te leggen voor rugbyclub The Hookers. Dat bleek donderdag tijdens een vergadering over dit onderwerp. Wethouder Visser wil juist het vierde veld van voetbalvereniging HVC'10 ombouwen tot een gedeeld multifunctioneel veld voor beide verenigingen.

Lees verder

Rotterdam: HVC'10 en Hookers delen vanaf 2019 veld

Voetbalclub HVC'10 en de buren van rugbyclub The Hookers aan de Rondgang in Hoek van Holland moeten vanaf de zomer van 2019 een veld delen. Dat hebben de twee verenigingen onlangs te horen gekregen van wethouder Visser van Rotterdam, die vasthoudt aan zijn eerdere besluit, maar het wel met een jaar uitstelt.

Lees verder

Recordaantal padden, kikkers en salamanders overgezet

Vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) hebben dit jaar tijdens de paddentrek een recordaantal van 14.992 amfibieën naar de overkant van de weg geholpen. Dat blijkt uit een samenvatting van de KNNV-afdeling Delfland, die zaterdag is verschenen.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Jong Sparta 1-1 (0-0)
Daan Blij

FC ‘s-Gravenzande - Swift 2-5 (1-4)
Frank Broos, Ruben de Groot (p)

Westlandia - CSW 2-0 (1-0)
Jasper van Dijk, Dennis Verbeek

Honselersdijk - HVC’10 2-3 (1-1)
Honselersdijk: Mark Ammerlaan, Youri Riepe
HVC ‘10: Leroy Smits, Robin van den Bos, Jorno Reurink


Sparta - VDL 4-2 (3-1)
Kees Ketting, Marcel de Bruin

Duindorp - Lyra 2-1 (1-0)

KMD - MVV’27 2-0 (1-0)
Dylan Arbouw (p), Thom Vrijmoed

Ariston’80 - Naaldwijk 2-2 (0-1)
Laurens Bouritius, Jordy van Calsteren

VELO - GDA 1-1 (0-1)
Yoery Verbeek,

Quick Steps - Maasdijk 2-5 (2-3)
Tim van der Voort(2), Lars van den Berg(2), Stef Bruinen

Verburch - SC Monster 1-2 (0-1)
Verburch: Melvin van der Zeijden
SC Monster: Raymond Bruers, David de Ruiter

Lees verder

Keepers Kortsmit en Zwinkels terug van blessure

Roy Kortsmit en Robert Zwinkels keren deze week terug onder de lat bij hun clubs Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. De doelmannen uit Hoek van Holland en Wateringen moesten vanwege blessures langs de kant toekijken.

Lees verder

Stripboek over Atlantikwall verschenen

Er is een stripboek verschenen over het Zuid-Hollandse deel van de Atlantikwall, de roemruchte verdedigingslinie van de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder

Ruim 100.000 man verwacht op strandopening Hoek van Holland

Het zal druk worden op Hemelvaartsdag in Hoek van Holland. De organisatie verwacht dat zeker 100.000 mensen de jaarlijkse strandopening zullen bezoeken. Zij moeten zich wel warm kleden, want de temperatuur maakt een flinke duik.

Lees verder

Meedenken over Zuid-Hollandse kust

De provincie Zuid-Holland roept iedereen op om mee te praten over de kust. Op 20 juni kun je in onder meer Hoek van Holland in gesprek gaan met leden van de Provinciale Staten over het kustgebied.

Lees verder

't Is (bijna) weer voorbij die mooie zomer

Wie vanwege bijvoorbeeld het werk nog niet heeft kunnen genieten van het mooie weer, kan het beste dinsdag of woensdag een snipperdag opnemen. Vanaf donderdag is het namelijk voorlopig gedaan met de zomerse pret.

Lees verder

Gelijkspel SC Monster bij Duindorp

2e divisie

VVSB – Excelsior Maassluis 0-3 (0-1)
Kevin Dercks, Jeremy Moreno (2)

3e klasse B

Duindorp – SC Monster 1-1 (0-0)
SC Monster: Vince Franken


Quick Steps – MVV’27 4-3 (3-1)
MVV’27: Leon van Kersbergen, Dennis Louter, Lars Kloet (p)


Flynth Westland Cup (kwartfinales)

FC ’s-Gravenzande – Maasdijk 7-0 (2-0)

Yuri Westhoff (3), Ruben de Groot (p), Jordy Klepke, Brent Biesheuvel, Rick Boers

Verburch – Westlandia (za) 0-2 (0-2)

Westlandia: Hamza el Yddri (2)

FC ’s-Gravenzande en Westlandia plaatsen zich voor de halve finale. Westlandia (za) speelt tegen Westlandia (zo).  FC 's-Gravenzande neemt het op tegen VELO (za).

Lees verder

Gratis met de bus op Moederdag

Op Moederdag - zondag 13 mei - mogen alle moeders gratis op stap met de bus van Connexxion. Vanaf vandaag kun je op de site van de vervoerder een gratis Meereis voucher aanvragen. Voorwaarde is wel dat er een betalende reiziger meereist.

Lees verder

Compensatie goed ontvangen in Hoek van Holland

Strandondernemers van Hoek van Holland hopen met de twee ton compensatie die ze krijgen de badplaats echt goed op de kaart te zetten. Ze krijgen die compensatie vanwege de vertraging die de Hoekse Lijn heeft opgelopen.

Lees verder

In 2017 meer dan 25.000 ritten met de Plusbus

Het aantal ritten met de Plusbus Westland is vorig jaar licht toegenomen ten opzichte van 2016. Dat blijkt uit het jaarverslag 2017 van Vitis Welzijn dat door directeur-bestuurder Sylvia Vollebregt is aangeboden aan wethouder Marga de Goeij van de gemeente Westland.

Lees verder

Schone Westlandse en Hoekse stranden weer beloond met blauwe vlag

Ook dit jaar wappert de blauwe vlag weer fier aan top op de Hoekse en Westlandse stranden. De vlag staat symbool voor schoon en veilig zwemwater. Donderdag zijn de vlaggen uitgereikt in Uitgeest.

Lees verder

Hoekse rugbyers in Nederlands combinatieteam

Rugbyers Bo Donkersloot en Lorenzo Groos zijn geselecteerd voor twee interlands met het NL Heren A-team. Dit combinatieteam van spelers uit de Heren XV, Jong Oranje U20 en goed presterende, veelbelovende spelers uit de Nederlandse Ereklasse neemt het op 30 mei en 2 juni op tegen Crawshays Welsh RFC.

Lees verder

Hoekse drugsproducent krijgt jaar cel

Een Hoekenees die eind september 2016 werd opgepakt wegens handel in drugs en de productie daarvan, is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. De tijd die de 41-jarige man in voorarrest heeft gezeten, wordt op die straf in mindering gebracht.

Lees verder

Hoekse ondernemers ruim gecompenseerd voor vertraging metrolijn

De gemeente Rotterdam investeert ruim 200 duizend euro in compensatiemaatregelen voor ondernemers in Hoek van Holland. Door de vertraging van de Hoekse Lijn zijn het strand en het dorp deze zomer slechter bereikbaar. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Streekhistorie: De groep Jansen vlucht voor de Nazi’s naar Engeland

Op 25 mei 1940 werd Johannes Jannes Jansen door de Duitse bezetter gedemobiliseerd als dienstplichtig militair en uit het Nederlandse leger ontslagen. Hierna pakte hij zijn beroep als stoffenhandelaar weer op. Vervolgens sloot hij zich aan bij een pas opgerichte anti-Duitse illegale organisatie, de OD of Orde Dienst. Hij werd lid van de afdeling Maartensdijk en Zuylen in de provincie Utrecht waar hij opklom tot districtsleider.

Lees verder

Wachten op een bus die niet komt...

Wie vandaag of morgen de bus moet pakken, heeft pech. In vrijwel het hele land rijden vanwege een staking deze maandag en dinsdag geen streekbussen. De bonden en werkgevers onderhandelen al sinds oktober over een betere cao.

Lees verder

Hoekse rugbyers degraderen

Rugbyclub The Hookers heeft het verblijf in de ereklasse niet kunnen prolongeren. Door zelf in Den Bosch de uitwedstrijd tegen The Dukes verliezen, met daar tegenover de overwinning van DSR-C op HRC, eindigen de Hoekenezen op de laatste plaats in de degradatiepoule.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - IJsselmeervogels 1-1 (1-1)
Kevin Dercks

FC ‘s-Gravenzande - Nootdorp 0-1 (0-0)

DoCos - HVC’10 2-2 (1-2)
Restant wedstrijd (40 minuten) nadat deze eerder was gestaakt bij een stand van 1-1. HVC’10 speelde het restant uit met 10 man.
Steve Escalona

Naaldwijk - Quick Steps 2-1 (0-0)
Rashidi Gilkes(2)

Maasdijk - Duindorp 0-3 (0-0)

Schipluiden - Ariston’80 2-2 (2-0)
Jesse van Rossum, Bart Boks

SC Monster - KMD 2-1 (2-1)
sc Monster: Wouter Ton, Jordi van Maanen
KMD: Dylan Groen

Lees verder

Twee Hoekse lintjes in Rotterdam

Op de Coolsingel in Rotterdam zijn donderdag 23 lintjes uitgereikt. Burgemeester Aboutaleb mocht twee inwoners van Hoek van Holland decoreren; zij zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

Buitenzwembaden gaan weer open

De drie buitenzwembaden in onze regio zijn bijna gereed voor het nieuwe zomerseizoen. In het Hoekse Badje in Hoek van Holland wordt zaterdag vanaf 9.00 uur gezwommen. Zwembad de Waterman in Wateringen opent zondag om 13.00 uur de toegangspoort. Het buitenbad van De Hoge Bomen in Naaldwijk gaat op 1 mei open.

Lees verder

Flinke krater na gecontroleerde explosie Hoek van Holland

In Hoek van Holland is maandag 3 kilo springstof gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Volgens wijkagent Romano Meijboom betrof het een erfstuk uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief was bij een bunker in Hoek van Holland gevonden.

Lees verder

Schoorsteen gecontroleerd na vlam in de pan

De brandweer is maandagavond opgeroepen voor een gevalletje vlam in de pan aan de Harwichweg in Hoek van Holland. Met een hoogwerker is het schoorsteenkanaal gecontroleerd.

Lees verder

Hookers doen op het nippertje goede zaken

Voor rugbyclub The Hookers zijn de kansen op prolongatie in de ereklasse gestegen. Zaterdag wonnen de Hoekenezen de thuiswedstrijd tegen Ascrum met 32-25. De overwinning kwam in een zeer spannend slot van de wedstrijd tot stand.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

FC Lienden - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)
Vincent van den Berg

HSV Hoek - FC ‘s-Gravenzande 2-1 (2-1)
Patrick Triep

Vitesse Delft - Westlandia 2-1 (0-0)
Ricoberto Luijando

HVC’10 - Voorschoten’97 2-3 (0-0)
Leroy Smits, Jeroen Rensen

RCL - Honselersdijk 1-2 (0-1)
Leon de Brabander, Michel van Giesen

VDL - Piershil 5-2 (1-2)
Ryan de Roo, Gautier Obiango (3), Pieter Selhorst

MSV’71 - VELO 0-8 (0-2)
Ferhat Sonmez, Lars van der Krogt, Mick van Elswijk (3), Yoery Verbeek (2) Thom van Hagen
MSV’71 gedegradeerd


Naaldwijk - KMD 1-0 (0-0)
Rashidi Gilkes

MVV’27 - Quick Steps 4-2 (3-1)
Lars Kloet (2), Erik van Geest, Lourens van Rooijen

Maasdijk - Verburch 6-0 (3-0)
Tim van der Voort (4) , Lars van de Berg (p), Rene van der Lee

Lyra - Ariston 1-0 (1-0)
Kevin van Velden

GDA - Schipluiden 4-4 (3-1)
Dennis Rijnsburger (p), Jesse van Rossum, Sjoerd Boks, Terence van Koppen

SC Monster - Duindorp uitgesteld

Wateringse Veld/GONA - Quintus 2-0 (2-0)

Lees verder

Ontbijten en sporten voor de Koning

Op een groot aantal scholen in de regio worden vandaag de Koningsspelen gehouden. Vaste onderdelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De boodschap aan kinderen en ouders is dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn voor de gezondheid.

Lees verder

Hoekse gebiedscommissie kan aan de slag

De nieuwe Hoekse gebiedscommissie is geïnstalleerd en kan aan de slag. De commissie bestaat uit elf leden van politieke partijen die tegelijk met de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen zijn gekozen. Bijna de helft van de gezichten is nieuw, vijf in totaal.

Lees verder

Hookers met lege handen terug van HRC

Rugbyclub The Hookers heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen het Haagse HRC met 28-23 verloren. De Hoekenezen moesten al binnen tien minuten verder zonder Jens van der Knijff, die met een enkelbreuk naar het ziekenhuis moest.

Lees verder

Celstraffen geëist tegen Hoekse drugsproducenten

Voor de rechtbank in Den Haag zijn maandag gevangenisstraffen geëist tegen twee Hoekenezen die op 30 september 2016 werden opgepakt wegens handel in drugs en de productie daarvan.
Tegen een 41-jarige verdachte werd een jaar cel geëist en tegen een 48-jarige man drie maanden. De uitspraak wordt over 14 dagen verwacht.

Lees verder

Peter Stok gaat gebiedscommissie leiden

Peter Stok van Lokaal Hoek van Holland wordt dinsdag benoemd tot de nieuwe gebiedscommissievoorzitter van het kustdorp. Dat heeft hij desgevraagd laten weten. Volgens de nieuwe regels mag de voorzitter niet meer meepraten over de onderwerpen, maar Stok denkt dat dit in de praktijk ander uit gaat pakken: "Het mogen dan wel de regels uit Rotterdam zijn, maar ik verwacht dat het uiteindelijk geen probleem is om toch mee te praten."

Lees verder

Materiaal uit 's-Gravenzandse bunker wordt meubelstuk

Zo'n 140 ton aan gewapend beton van een gesloopte bunker uit 's-Gravenzande krijgt een nieuwe bestemming als meubellijn. Dat laat Peter de Krom van de stichting Stelling 33 uit Hoek van Holland weten. Het ijzer wordt gesmeed tot bijvoorbeeld een kledinghanger of een lamp. Voor het beton wordt nog gekeken hoe het kan worden hergebruikt.

Lees verder

Mark Allen blijft coach bij The Hookers

Het eerste team van rugbyclub The Hookers zal ook het volgende seizoen worden gecoacht door Mark Allen. De Hoekse club moet nog alle zeilen bijzetten om in de ereklasse te blijven, want met nog drie wedstrijden te gaan, staat het team op de onderste plaats in de degradatiepoule.

Lees verder

Gedicht van de week #22Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)
Kevin Ringeling,
Rood: Sefa Kurt (2x geel)

Noordwijk - FC ‘s-Gravenzande 1-3 (0-1)
Samet Dag, Patrick Triep, David Belic

Marken - Westlandia 1-2 (1-1)
Hamza el Yddri, Marvin Vollebregt

Honselersdijk - SVC’08 2-1 (2-1) 
Youri Riepe, Tom van Veen

CVC Reeuwijk- HVC’10 2-2 (1-2)
Mitchell Bouwhuis, Jorno Reurink

Berkel - VDL 3-0 (2-0)

Ariston’80 - KMD 1-3 (1-1)
Dylan Groen, Dylan Arbouw (2x penalty)

VELO - Naaldwijk 2-1 (1-0)
VELO: Yoery Verbeek, Sven Verbeek
Naaldwijk: Sebastiaan van de Berg

GDA - SC Monster 1-2 (0-0)
Ramon Bruers, Jean-Paul Saeijs

Schipluiden - MVV’27 3-4 (0-2)
Schipluiden: Bart Boks, Chris van Beurden, Quint Stuivenberg
MVV ‘27: Lourens van Rooijen, Michael Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Dennis Louter

MSV’71 - Maasdijk 1-3 (1-1)
MSV ‘71: Dave van Deursen
Maasdijk: Tim van der Voort (p) (3)

Verburch - Lyra 2-2 (1-1)
Verburch: Melvin van der Zeijden (2)
Lyra: Robin Vijverberg, Gino Bozuwa

Quintus - HPSV 9-0 (4-0)
Dion Vis(3), Rob van Binsbergen (4), Jim Duijvestein, Remco van de Knaap

Lees verder

Groot onderhoud nodig aan gemalen in de regio

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil op korte termijn groot onderhoud uitvoeren aan zes gemalen in het gebied, waarvan er vier in onze regio staan. Dat staat in een voorstel aan de Verenigde Vergadering. De gemalen zijn sterk verouderd en moeten na de opknapbeurt weer zeker vijftien jaar meekunnen.

Lees verder

Rugby: Hookers verliezen van directe concurrent

De mannen van rugbyclub The Hookers hebben zaterdagmiddag de zeer belangrijke wedstrijd tegen DSR-C verloren. Op het eigen complex aan de Rondgang in Hoek van Holland werd het 13-23 in het voordeel van de Delftse studenten, die net als de Hoekenezen vechten tegen degradatie uit de ereklasse.

Lees verder

Karakteristieken Zaterdagvoetbal

HHC - Excelsior Maassluis 1-1 (1-0)
Redouan Omar Ouali
Bijzonderheid: Redouan Omar Ouali maakt zijn officiele debuut bij de tricolores

FC ‘s-Gravenzande - Rijsoord 3-0 (2-0)
Yuri Westhoff (3)

Westlandia - Forum Sport 1-5 (0-3)
Ricoberto Luijando
Bijzonderheid: Vince Olsthoorn mist in de eerste helft een penalty bij een 0-3 achterstand

HVC’10 - Nieuwkoop 7-3 (2-0)
Mitchell Bouwhuis (2) Kay van den Bos, Jorno Reurink, Steve Escalona
Leroy Smits, Jurgen Warbout

Die Haghe - Honselersdijk 2-2 (2-2)
Pawel Rubin, Angelo Zwirs

VDL - Zuidland 0-4 (0-1)
Bijzonderheid: Kees Ketting ontvangt rood na twee keer geel bij een tussenstand van 0-2

Duindorp - Verburch 0-3 (0-3)
Melvin van der Zeijden, Luuk van der Haak, Tim van Luik

Naaldwijk - MSV’71 2-1 (1-1)
Naaldwijk: Jordy Noordam, Sebastiaan van den Berg
MSV’71: Jack van der Vlugt

MVV’27 - GDA 5-2 (1-2)
Leon Kersbergen, Michael Berrevoets(2), Dennis Louter, Jeffrey Wupkes

Maasdijk - SC Monster 3-2 (2-2)

Maasdijk: Rene van der Lee, Stef Bruinen, Lars van den Berg
Monster: Ramon Bruers (2)
Bijzonderheid: Mike Peereboom ontvangt een rode kaart bij een 3-2 achterstand

KMD - Quick Steps 0-1 (0-0)
Quick Steps scoort de enige treffer in blessuretijd van de tweede helft

Lyra - Schipluiden 2-5 (1-0)
Lyra:Yasin Ozkok, Jari van Dijk
Schipluiden: Martijn van Dorp, Bart Boks, Thom van Mil (2), Ryan Gielesen

Ariston’80 - VELO 3-5 (0-3)
Sven Verbeek (2), Mick van Elswijk, Jack van Meurs, Mathijs Helderman

FC Zoetermeer - Quintus 3-3 (2-1)
Bram Damen

Lees verder

Ook twee Hoekse gymnasten naar EK Teamgym

Niet alleen de Wateringse Sophie van Beek, maar ook twee gymnasten uit Hoek van Holland hebben zich gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap Teamgym dat in oktober dit jaar in Portugal wordt gehouden. Het gaat om Yaella Dukers en Yori Sweeris. Zij maken beiden deel uit van het Nederlandse juniorenmixteam.

Lees verder

Stripverhaal over de gehele regio op komst

Wat hebben Arnoud Rodenburg, Marco Kroon en Eva Jinek met elkaar gemeen? Ze staan alledrie in een nieuw stripverhaal over onze regio. Kunstenaar Paul Kerrebijn en grafisch ontwerper Koos Vellekoop uit Wateringen leggen de laatste hand aan hun eerste stripverhaal met de titel Code Rood.

Lees verder

'Die brandlucht komt van de paasvuren'

Bij de brandweer en milieudiensten in de regio komen klachten en vragen binnen over een brandlucht. Net als in eerdere jaren, is deze indringende lucht afkomstig van paasvuren in het noordwesten van Duitsland. De windstromen doen de reuk van deze vuren neerdalen in het westen van ons land.    

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - FC Lisse 2-0 (1-0)
Daan Smith, Kevin Dercks

Zwaluwen Vl. - FC ‘s-Gravenzande 2-5 (1-3)
e.d.,Patrick Triep(2), David Belic, Frank Broos

Te Werve - Westlandia 2-2 (1-1)
Angelo Groen, Hamza el Yddri

HVC’10 - Valken’68 1-2 (0-1)
Jurgen Warbout

Nieuwkoop - Honselersdijk 0-3 (0-2)
Joey Valstar, Pawel Rubin, Tom van Veen (p)

VDL - Neptunes/Schiebroek 1-3 (0-2)
Kees Ketting, Ruud Bos (2 x geel =r)

Naaldwijk - Lyra 2-2 (1-2)
Naaldwijk: Stevie de la Cluse,Sebastiaan van de Berg
Lyra: Ashwin Scheffers, Bram Wennekers


MVV’27 - Duindorp 3-4 (2-2)
e.d; Huib van Barneveldt (2)

Maasdijk - Ariston’80 1-1 (0-1)
Kevin van den Berg

GDA - KMD 5-0 (3-0)

Schipluiden - VELO 1-3 (1-3)
Schipluiden: Ali Ahidar
VELO: Lars van der Krogt (2, 1xp), Sven Verbeek


SC Monster - Quick Steps 1-0 (1-0)
Jordi van Maanen

MSV’71 - Verburch 0-4 (0-0)
Melvin van der Zijden(2), Sander Bom, Dave Zwinkels

TAC’90 - Quintus 2-4 (1-2)
Bram Damen; Daniel van Holsteijn (3)

Lees verder

Zwoel mist Strandopening, nieuwe paviljoen in juni pas open

Strandclub Zwoel kan tijdens de Strandopening in Hoek van Holland op 10 mei nog niet heropenen. Begin december ging het paviljoen in vlammen op. Door slechte weersomstandigheden en late levering van materiaal kon de wederopbouw pas later beginnen dan gepland. Zwoel mikt nu op een opening begin juni.

Lees verder

A20 richting Hoek van Holland dicht door ongeluk

Op de A20 bij Rotterdam heeft donderdagmiddag rond 14.30 uur een aanrijding met meerdere vrachtwagens, een bestelbusje en een personenauto plaatsgevonden. De weg is daardoor richting Hoek van Holland dicht. De andere kant op zijn twee rijstroken afgesloten, om hulpdiensten de ruimte te geven.

Lees verder

Hoekse oud-medewerker PostNL krijgt toch bloemetje

Bertus Nossent uit Hoek van Holland heeft alsnog bloemen gekregen van zijn oud-werkgever PostNL, omdat hij na meer dan vijftig jaar trouwe dienst met pensioen is gegaan. De directeur van het bedrijf kwam die woensdagmiddag hoogstpersoonlijk brengen. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

Lees verder

Lorenzo Groos naar EK Rugby in Portugal

De Hoekse rugbyspeler Lorenzo Groos is opgenomen in de nationale selectie voor spelers onder 20 jaar, voor het Europees kampioenschap in Portugal. Dat toernooi start volgende week zondag, op 8 april.

Lees verder

Postzegelvelletje als dank na bijna vijftig jaar werken voor PostNL

Bijna vijftig jaar werkte Bertus Nossent uit Hoek van Holland bij PostNL. Maar vlak voordat hij een halve eeuw in dienst zou zijn, moest hij tegen zijn zin met pensioen. Zonder handdruk of bosje bloemen of een feestelijke laatste dag. Hij kreeg een velletje postzegels mee, schrijft De Telegraaf.

Lees verder

Vijf nieuwe namen in de gebiedscommissie

Er zijn vijf nieuwe kandidaten die aanschuiven in de gebiedscommissie van Hoek van Holland. Dat blijkt uit de lijst met gekozen kandidaten. Namens Lokaal Hoek van Holland nemen Joey de Waard, Tessa Sterrenburg, Joey van 't Hoft en Gerrit Neuman voor het eerst zitting in de commissie. Barry van Dijk doet dat namens D66.

Lees verder

Analoge kabeltelevisie in Hoek van Holland stopt

Nadat kabelexploitant Caiway in 2010 is gestopt met het doorgeven van het analoge tv-signaal, gaat nu ook kabelaar Ziggo daar toe over. Vanaf april wordt het signaal afgeschakeld. Wanneer dat in Hoek van Holland het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Lees verder

VriendenLoterij spekt de kas van verenigingen

De VriendenLoterij heeft ruim 93.000 euro aan sport- en cultuurverenigingen in onze regio overgemaakt. Wie meedoet met deze loterij kan er voor kiezen om mee te spelen voor zijn of haar eigen club. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Lees verder

Stankoverlast in Hoek van Holland

Een tiental inwoners van Hoek van Holland heeft maandagochtend last gehad van stankoverlast in het dorp. Milieudienst DCMR meldt dat er sinds 9.50 uur zeker 17 klachten binnen zijn gekomen over een olie-achtige chemische geur.

Lees verder

Helft Hoekenezen heeft op Leefbaar of VVD gestemd

Hoekenezen hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen vooral gestemd op Leefbaar Rotterdam en de VVD. Dat blijkt uit de uitslagen per stembureau die openbaar zijn gemaakt. Leefbaar heeft nipt meer stemmen gehaald, maar procentueel gezien hebben ze allebei 24,5 procent van de stemmen gekregen.

Lees verder

De laatste STEMLOKAAL podcast

De laatste STEMLOKAAL podcast staat klaar om beluisterd te worden. Met daarin een terugblik op de verkiezingen met Rien van den Anker, een gesprek met de winnaars van de WOS Stemschema quiz en natuurlijk het laatste politieke nieuws.

Lees verder

Hoekse rugbyclub verliest van koploper

De mannen van rugbyclub The Hookers hebben zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen koploper Castricum verloren. Op het complex aan de Rondgang in Hoek van Holland werd het 18-43 in het voordeel van de Noord-Hollanders.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis    vrij

FC ‘s-Gravenzande - RVVH 5-1(1-1)
Sander Koeleman, David Belic, Yuri Westhoff, Roy Vermolen, Roel Stoffels

Westlandia - FC Breukelen 1-1 (1-1)
Yordi van Beek

Die Haghe - HVC’10 1-2 (1-1)

Daniel Storm, Jorno Reurink

Honselersdijk - DoCos 2-0 (1-0)
Tom van Veen, Nando Kok

BVCB - VDL 6-0 (4-0)

Duindorp - Naaldwijk 0-2 (0-1)

Laurens Bouritius, Rashidi Gilkes

KMD - Maasdijk 3-0 (1-0)
KMD: Jesse de Waard, Dylan Groen(2)

Lyra - MSV’71 5-2 (2-2)
Lyra: Bram Wennekers (3), Robin Vijverberg, Gino Bozuwa
MSV’71: Jack van de Vlugt (2)


Ariston’80 - MVV’27 2-2 (2-1)
Roberto van der Pol, Michael Berrevoets

VELO - Monster 2-2 (1-1)
VELO: Mart Dubbeld, Mick van Elswijk
Monster: Jordi van Maanen, Andre Rohan


Verburch - Schipluiden 4-2 (0-1)
Verburch: Jordi Zwinkels (2),Melvin van de Zijden(2)
Schipluiden: Chris van Beurden, Tom Roezen


Quintus - Oosterheem 5-2 (1-1)
Remco van der Knaap(2), Bart de Zwart, Daniel van Holsteijn(2)

Lees verder

Opbouw Circus X in volle gang

Zaterdag is het zover, dan wordt in de Oranjepolder tussen Hoek van Holland en Maasdijk een gloednieuw festival gehouden: Circus X. De opbouw is sinds een aantal dagen in volle gang.

Lees verder

Lokaal Hoek van Holland behaalt 'monsterscore'

Lokaal Hoek van Holland heeft een 'monsterscore' van 51 procent van de stemmen binnengehaald bij de verkiezingen voor de gebiedscommissie. Daarmee heeft de partij van Peter Stok 6 zetels en dus de absolute meerderheid.

Lees verder

Schip loopt vast bij Hoek van Holland

Vrachtschip A2BFuture is donderdagochtend aan de grond gelopen ter hoogte van de Noorderpier bij Hoek van Holland. Het schip werd rond 9.10 uur weer vlotgetrokken, zodat het gevaarte zijn weg kon vervolgen.

Lees verder

Verkiezingen komen op gang

De verkiezingen komen langzaam maar zeker op gang. In Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland mogen duizenden mensen naar het stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is er een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

Lees verder

Stembureaus open voor gemeenteraadsverkiezingen

Om 7.30 uur woensdagochtend zijn ook in onze regio de stembureaus opengegaan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Er kan bijna overal gestemd worden tot 21.00 uur, alleen in woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden is het stembureau van 10.00 tot 12.00 uur open.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Kozakken Boys - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Smitshoek - FC ‘s-Gravenzande Afgelast

Xerxes DZB - Westlandia 2-0 (1-0)

HVC’10 - SVC’08 4-2 (2-0)

e.d. Jorno Reurink, Jeffrey van den Bos, Jurgen Warbout

CVC - Honselersdijk 0-4 (0-2)
Tom van Veen (p), Joey Valstar, Angelo Zwirs (2)

VDL - SSS 4-3 (3-1)
Gautier Obiango, Marcel de Bruin (2), John Bekker

MVV’27 - Naaldwijk 3-1 (2-0)
MVV'27: Michael Berrevoets, Huib van Barneveldt, Quint van Stuivenberg
Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg

Maasdijk - Duindorp Afgelast

VELO - Lyra 1-3 (0-1)
VELO: Joery Verbeek
Lyra: Ardi Luijendijk, Robin Vijverberg, Bram Wennekers

GDA - Verburch 1-1 (1-0)
Ruben Bom

Schipluiden - Ariston ‘80 Afgelast

SC Monster - KMD Afgelast

MSV’71 - Quick Steps Afgelast

Quintus Vrij

Lees verder

Ben & Sem stemmen

Nog maar een paar dagen tot de gemeenteraadsverkiezingen... De WOS pakt flink uit. Naast de gebruikelijke uitzendingen, hebben we op 21 maart de lijsttrekkers voor de gebiedscommissie van Hoek van Holland op bezoek. In de avond brengen we de uitslagen live op televisie vanaf 21.00 uur. Die avond kun je ook op onze website meekijken naar de livestream en tegelijk meelezen met de verkiezingsblog.

Lees verder

Gebiedscommissie wil vasthouden aan oorspronkelijk plan voor Bonnenpolder

De gebiedscommissie van Hoek van Holland heeft het liefst, dat de gemeente Rotterdam het oorspronkelijke plan voor de ontwikkeling van Oranjebonnen uitvoert. De commissie verkiest dat unaniem boven het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder, zo bleek donderdagavond tijdens de vergadering in gebouw De Hoekstee.

Lees verder

Actiegroep: 'Bonnenpolder blijft ook zonder natuurbegraven open en groen'

Ook als er geen natuurbegraafplaats komt in de Hoekse Bonnenpolder, kan het gebied open en groen blijven. Dat zegt de actiegroep Zorgen om de Bonnen tegen WOS Media. De groep weerspreekt de uitspraken die het Zuid-Hollands Landschap eerder deed. Die stelde juist, dat het plan voor natuurbegraven juist essentieel zou zijn.

Lees verder

'Zonder natuurbegraven geen ontwikkelingen in Bonnenpolder'

De weerstand van een deel van de Hoekse bevolking tegen het plan voor natuurbegraven in de Bonnenpolder, zorgt ervoor dat mogelijk ook de plannen van het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) voor het gebied niet doorgaan. Dat laat regiohoofd Arjan van den Heuvel desgevraagd weten aan WOS Media. De ontwikkelingen zouden grotendeels worden gefinancierd met geld van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Onduidelijkheid over eindtijd Hoekse horecanacht

Er is onduidelijkheid ontstaan over de eindtijd van de vrijdagavond van de horecanacht in Hoek van Holland. Bij de aanvraag hebben horeca-ondernemers in het dorp te horen gekregen, dat die net als de donderdagavond mogelijk al eindigt om 23.00 uur, in plaats van de gebruikelijke 2.00 uur.

Lees verder

Sponsorloop Hoekse Druppies levert ruim 6.000 euro op

De basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland hebben uiteindelijk 6.380,55 euro opgehaald om mee te kunnen doen aan een internationale finale van de First Lego League in Tallinn. Dat deden ze door middel van een sponsorloop. Vrijdag werd al bekend dat er zeker 1.000 euro binnen was.

Lees verder

Ambassade VS genoemd als locatie museum RockArt

De voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout in Den Haag zou een prima locatie zijn voor popmuseum RockArt. Dat is althans de opvatting van Groep de Mos, een van de partijen in de Haagse gemeenteraad. Het popmuseum is nu gevestigd in Hoek van Holland, maar is al geruime tijd op zoek naar een ruimere behuizing en dan het liefst in Den Haag, traditioneel de pophoofdstad van Nederland.

Lees verder

Paddentrek is weer begonnen

De paddentrek is afgelopen zaterdag officieel weer begonnen, dat meldt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Dat betekent dat op 15 locaties in de regio zo'n 300 vrijwilligers actief zijn om de beestjes naar de overkant te helpen.

Lees verder

Klaas de Koning en een verkiezingskrant voor kinderen in podcast STEMLOKAAL

WOS Radio presenteert voor het eerst een eigen podcast. De podcast heet STEMLOKAAL en gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De derde aflevering staat online op onze verkiezingspagina en onder dit bericht, 17 maart volgt de volgende.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior M – Barendrecht 0-2 (0-2)

‘s-Gravenzande – AFC 3-2 (2-1)
Frank Broos, David Belic, Yuri Westhoff

Westlandia – Sportlust ’46 0-3 (0-1)
Rood: Jasper van Dijk (2x geel)

Honselersdijk – TAVV 3-1 (0-0)
Joey Valstar, Youri Riepe, Angelo Zwirs

Lugdunum – HVC’10 0-2 (0-1)
Jorno Reurink, Jurgen Warbout

CWO – VDL 4-0 (2-0)

KMD – MSV’71 3-0 (2-0)
KMD: Jesse de Waard, Dylan Arbouw (2, 1x penalty)
MSV’71: rood - Mohammed Rasuli

Naaldwijk – Maasdijk 1-5 (1-1)
Naaldwijk: Rashidi Gilkes
Maasdijk: Rene van der Lee (2), Lars van de Berg, Tim van der Voort, Hans Bergwerff

Lyra – MVV’27 0-1 (0-1)
MVV’27: Lourens van Rooijen

Ariston'80-sportclub Monster 0-2 (0-1)
Jordy van Maanen, Andre Rohan

Quick Steps – Schipluiden 2-3 (0-1)
Bart Boks, Chris van Beurden (2)

Verburch – VELO 2-2 (0-1)
Verburch: Sander Bom (2)
VELO: Joery Verbeek, Mick van Elswijk. Rood : Yacine Tazin
Bijzonderheid: VELO winnaar tweede periode


Quintus – Oliveo 5-3 (1-0)
Remco van der Knaap (3, 1 x penalty), Joery Beukers, Bram Damen


Lees verder

Kapitein vaart stomdronken langs Hoek van Holland

De kapitein van een zeeschip is woensdagavond aangehouden, omdat hij stomdronken achter het roer stond. De Zeehavenpolitie ging achter de 40-jarige kapitein uit Hilversum aan nadat een collega aan de bel had getrokken. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Meerderheid Hoekenezen tegen natuurbegraafplaats in Bonnenpolder

Het plan voor de aanleg van een natuurbegraafplaats in een deel van de Bonnenpolder wordt door een groot deel van de Hoekse bevolking onwenselijk gevonden. Uit een door de gebiedscommissie gehouden enquête is naar voren gekomen, dat 63 procent van de respondenten de komst onwenselijk vindt en daar bovenop is 4 procent het "een beetje oneens" met vestiging van een natuurbegraafplaats.

Lees verder

Sponsorloop levert minimaal 1.000 euro op voor Hoekse Druppies

De basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland hebben woensdag via een sponsorloop minimaal 1.000 euro opgehaald. Pas maandag wordt het definitieve bedrag bekend. Het geld wordt gebruikt om elf leerlingen van deze scholen te steunen in hun reis naar de Estse hoofdstad Tallinn. De Hoekse Druppies doen daar mee aan een internationale finale van de First Lego League.

Lees verder

Minister 'Geen burgerpatrouilles in Hoek van Holland'

In Hoek van Holland worden voor zover bekend geen burgerpatrouilles uitgevoerd door de extreemrechtse groep Voorpost. Dat schrijft minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Ben van der Stee, Koos Karssen en Chrit Wilshaus in podcast STEMLOKAAL

WOS Radio presenteert voor het eerst een eigen podcast. De podcast heet STEMLOKAAL en gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De tweede aflevering staat online op onze verkiezingspagina en onder dit bericht, 10 maart volgt de volgende.

Lees verder

Gedicht van de week #17Lees verder

Alle voetbal in West II dit weekeinde geschrapt

Voetbalbond KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal in district West II, waaronder onze regio valt, voor zowel zaterdag als zondag afgelast. Eerder werd al besloten dat er ook in de districten Noord, Oost, Zuid I en Zuid II niet wordt gevoetbald. In district West I is besloten om de wedstrijden van Onder 7 tot en met de Onder 11-jeugd af te gelasten.

Lees verder

Hoekse ijsbaan vrijdag eindelijk open: 'Wij zijn jaloers op Westland'

In Hoek van Holland moesten ze de hele week met lede ogen toezien hoe andere ijsbanen in de regio wél opengingen, terwijl de hekken aan het Haakpad dichtbleven. Vrijdagmiddag was het dan zover: de Hoekse ijsbaan ging eindelijk open, al was het maar voor een derde deel.

Lees verder

Extreem lage waterstand in Scheur en Waterweg

In het Scheur bij Maassluis en in de Waterweg bij Hoek van Holland is dezer dagen sprake van extreem lage waterstanden. Volgens de statistieken van Rijkswaterstaat is het de laagste waterstand sinds 1972. Donderdag was deze op beide locaties zelfs meer dan 1.60 meter onder Normaal Amsterdams Peil (NAP). Een belangrijke oorzaak is de oostenwind.

Lees verder

WOS presenteert eigen verkiezingspodcast

WOS Radio presenteert voor het eerst een eigen podcast. De podcast heet STEMLOKAAL en gaat over de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De eerste aflevering staat online op onze verkiezingspagina en onder dit bericht, aankomende zaterdag volgt de tweede.

Lees verder

Waterschap waarschuwt voor dun ijs bij gemalen

Wie deze week het ijs op gaat, doet er verstandig aan gemalen te mijden. Het Hoogheemraadschap van Delfland waarschuwt, dat het ijs daar nog levensgevaarlijk dun is. Een groot aantal vaarten ligt zelfs nog helemaal open.

Lees verder

Alleen schaatsen in De Lier vandaag

Wie in onze regio de ijzers onder wil binden, kan dinsdag alleen terecht in De Lier. In Hoek van Holland is om 10.00 uur de ijsdikte gemeten op geschiktheid, maar schaatsen bleek niet mogelijk. In de rest van de regio is het ijs nog niet dik genoeg om op te kunnen schaatsen.

Lees verder

Delfland heeft genoeg snoeken 'binnen'

Het Hoogheemraadschap van Delfland is voorlopig klaar met het gericht vissen op snoeken. Afgelopen zondag en twee weken geleden zijn snoeken gevangen, die in paaiplaatsen van het waterschap voor nageslacht moeten zorgen.

Lees verder

Boswachter 'geschrokken' van duinbrand Hoek van Holland

Boswachter Fred Spreen moest vanmorgen even slikken toen hij de brandlocatie in Hoek van Holland bezocht. In het duingebied langs de Strandboulevard brandde zondag 300m2 duingebied af. "Ik ben best geschrokken. Het is heel jammer, dit is een kwetsbaar gebied", laat hij weten.

Lees verder

Welke ijsbanen zijn open? Lees het hier!

Op steeds meer plekken in het land gaan natuurijsbanen open. In onze regio is het ijs helaas nog niet overal dik genoeg. De kans dat banen de komende week wél open gaan, wordt steeds groter. Bekijk hier het overzicht per kern.

Lees verder

Duinbrand bij bunkers Hoek van Holland

In het duingebied langs de Strandboulevard in Hoek van Holland heeft zondagmiddag brand gewoed. De brand woedde in de buurt van bunkers. Opgetrommelde brandweermannen hadden het vuur snel onder controle.

Lees verder

Overval in Hoekse snackbar

Er is zaterdagavond rond 21.00 uur een overval geweest in snackbar Willempie aan de Huydecoperstraat in Hoek van Holland. De dader, die met een vuurwapen dreigde, droeg zwarte kleding en had een masker op. Er is bij de overval niemand gewond geraakt.

Lees verder

Belangrijke overwinning voor The Hookers

In de strijd om voortzetting van hun verblijf in de ereklasse van het rugby hebben The Hookers zaterdag goede zaken gedaan tegen The Dukes uit Den Bosch. De Hoekenezen wonnen het thuisduel met 37-17.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Achilles ‘29 3-0 (1-0)
Dean van Ooijen, Daan Blij (2) p

SteDoCo - FC ‘s-Gravenzande 2-2 (1-1)
Twan van Meerten, Frank Broos,

Neptunus/Schiebroek - VDL 1-1 (1-1)
De wedstrijd was gestaakt rond de 79e minuut, nadat de 17-jarige VDL doelman Yvore Helena tijdens zijn debuut een ernstige enkelblessure opliep. De stand van zaken was 1-1. door een doelpunt van Rodney Remmerswaal.

Duindorp - SC Monster Afgelast

Westland CUP
Schipluiden - HVC’10 2-1 (1-1)
Schipluiden: Thom van Mil, Martijn van Dorp
HVC’10: Mitchell Bouwhuis


Maasdijk - Loosduinen 6-3
Kevin van den Berg (4), Rene van der Lee, Lars van den Berg

Verburch - Quintus 3-1 (1-0)
Verburch: Luc van der Knaap, Jordi Zwinkels, Jorn Nieog
Quintus: Charlie van der Knaap

Lees verder

Claessens stopt bij Woningbouwvereniging Hoek van Holland

François Claessens stopt per 1 juni na ruim 3,5 jaar als directeur-bestuurder van Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH). Hij vertrekt naar Eemland Wonen in Baarn, waar hij eenzelfde functie gaat bekleden.

Lees verder

Lespakket over Hoekse 'Sporen van Oorlogen' geïntroduceerd

Het eerste lespakket over de krijgsgeschiedenis in Hoek van Holland is donderdag uitgereikt op de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier. Dit pakket, met als titel 'Sporen van Oorlogen', werd op die school aangeboden aan Marga de Goeij, de Westlandse wethouder van onderwijs en cultuur.

Lees verder

Wethouder Langenberg stapt op om Hoekse Lijn

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Infrastructuur) is donderdag opgestapt vanwege het debacle rond de Hoekse Lijn. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het ombouwen van de nieuwe metrolijn naar Hoek van Holland liep zo uit de hand dat het project 90 miljoen duurder uitvalt dan gepland en zeker veertien maanden later wordt opgeleverd.

Lees verder

Hoekenezen hebben heel wat te kiezen op verkiezingsdag

Inwoners van Hoek van Holland hebben heel wat te kiezen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. In totaal twintig partijen strijden om een plek in de gemeenteraad van Rotterdam en vier partijen willen onderdeel uitmaken van de gebiedscommissie van Hoek van Holland.

Lees verder

WOS lanceert speciale verkiezingspagina: Stemlokaal

Over precies een maand kun je weer naar de stembus. Dan kun je stemmen op de kandidaten op de lijsten van diverse politieke partijen. Maar op wie kun je stemmen? En wat willen ze? Om dat overzichtelijk te maken hebben we voor jou een verkiezingspagina gemaakt onder de noemer Stemlokaal.

Lees verder

Huishoudens meer kwijt aan waterschapsbelasting

Huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan waterschapsbelasting. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de begrotingscijfers van de waterschappen. Inwoners van het hoogheemraadschap Delfland zijn het meest kwijt, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Eerste internationale toernooizege tennisser Admiraal

Tennisser Amadatus Admiraal heeft dit weekend zijn eerste toernooizege behaald bij een internationaal jeugdtoernooi. De 17-jarige Hoekenees won het ITF-toernooi Doorn-Heuvelrug, door in de finale de  Canadees Justin Boulais te verslaan: 6-7 (4), 6-2 en 6-2.

Lees verder

Westlandia weet niet te winnen in Cuijk

JVC Cuijk - Westlandia  2-1  (1-0)
Remon van Bochoven (p)

Spartaan '20 - VELO  0-1  (0-0)
Abbes Rahmoune

Olympia - Den Hoorn  0-0  (0-0)

Lees verder

Nieuwe nederlaag bittere pil voor The Hookers

Rugbyclub The Hookers heeft de winst van eind januari tegen het Delftse DSR-C geen mooi vervolg kunnen geven. Zaterdagmiddag moesten de Hoekenezen het onderspit delven tegen het Amsterdamse Ascrum. Het werd in de hoofdstad 22-20.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - TEC Tiel 1-0 (1-0)
Dean van Ooijen

FC ‘s-Gravenzande - Ter Leede 0-4 (0-0)

ARC - Westlandia 0-0 (0-0)


HVC’10 - DSO 2-0 (1-0)
Jurgen Warbout (speelde tevens zijn 100e wedstrijd voor HVC'10), Mitchell Bouwhuis

Voorschoten ‘97 - Honselersdijk 2-0 (2-0)

Rhoon - VDL 2-2 (0-2)

Rodney Remmerswaal, Melvin Louwen
Bijzonderheden: Tim Teerlink en Fred van Maaswaal kregen een rode kaart

Maasdijk - Lyra 3-3 (1-0)
Maasdijk: Hans Bergwerff (2), Rene van der Lee
Lyra: Bob Zwinkels, Bram Wennekers(2)
Bijzonderheid: Maasdijk verspeelt 3-0 voorsprong in laatste kwartier


VELO - KMD 3-1 (1-0)
VELO: Dirk Lelieveld, Lars van der Krogt, Yoeri van Verbeek
KMD: Jesse de Waard


GDA - Naaldwijk 3-2 (1-0)
Laurens Bouritius, Danny Niël

Schipluiden - Duindorp gestaakt bij 6-2 (2-2)
Tom Roessen, Chris van Beurden(2), Sjoerd Boks (3)
Bijzonderheid: Duindorp eindigt de wedstrijd met 8 spelers door drie rode kaarten
De wedstrijd wordt gestaakt in de laatste minuut vanwege onvriendelijkheden.


Sc Monster - MVV’27 3-1 (1-1)
Sc Monster: André Rohan, Mike Peereboom, Ramon Bruers
MVV’27: Dennis Louter
Bijzonderheden: Sem Maeswinkel (MVV'27)  krijgt rood na twee geel bij een 3-1 tussenstand


MSV’71 - Ariston’80 2-2 (1-1)
Jeremy van Loenen (2)

Vredenburch - Quintus 2-1 (1-0)
Joeri Buskus

Lees verder

Gebiedscommissie akkoord met steun aan Hoekse Druppies

De Hoekse Druppies krijgen 750 euro als tegemoetkoming voor hun reis naar Estland. De gebiedscommissie van Hoek van Holland stemde donderdagavond unaniem in met een voorstel voor subsidie. Daardoor kunnen de elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool hun plan voor de 'ideale watertuin' verder promoten in Tallinn.

Lees verder

Debacle Hoekse Lijn: 'Wethouder moet opstappen'

Geschokte reacties in de Rotterdamse politiek op het vernietigende rapport over de problemen bij de Hoekse Lijn. Wethouder Pex Langenberg moet politieke verantwoordelijkheid nemen, zeggen partijen.

Lees verder

'Langenberg deed niets tegen problemen Hoekse Lijn'

De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg heeft lange tijd zijn ogen gesloten voor de problemen met de Hoekse Lijn, schrijft mediapartner RTV Rijnmond. Al in februari 2017 kreeg hij van meerdere kanten te horen dat het niet goed liep met de nieuwe metroverbinding. Hij heeft echter tot juni 2017 niet ingegrepen. Met grote vertraging en een kostenoverschrijding van 90 miljoen euro tot gevolg.

Lees verder

Gebiedscommissie wil Hoekse Druppies ondersteunen

De gebiedscommissie van Hoek van Holland wil de Hoekse Druppies financieel ondersteunen bij hun reis naar Estland. Daar doen de elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool mee aan de internationale finale van de First Lego League. Donderdag wordt besproken of zij 750 euro aan reiskosten gesubsidieerd kunnen krijgen.

Lees verder

Weer minder brandmeldingen in onze regio

Het aantal meldingen van brandincidenten in de veiligheidsregio's Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond is in 2017 wederom gedaald. In Haaglanden, waar Westland en Midden-Delfland onder vallen, werd de brandweer 7.380 keer opgeroepen voor brand, tegenover 7.700 keer een jaar eerder. In Rijnmond (Maassluis en Hoek van Holland) kwamen 2.560 meldingen binnen (in 2016: 3.820).

Lees verder

Miljoenentekort Hoekse Lijn gedekt

De gemeente Rotterdam, de metropoolregio en de RET dekken het tekort van 90 miljoen op de Hoekse Lijn. Rotterdam betaalt 35 miljoen, de RET en de metropoolregio elk 27,5 miljoen. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Opnieuw vissen op snoeken voor voortplanting

Twee hengelverenigingen uit de regio gaan zondag weer op snoeken van 50 centimeter of langer vissen. De vissen worden vervolgens in twee vispaaiplaatsen bij Hoek van Holland uitgezet, in de hoop dat ze voor nageslacht zorgen.

Lees verder

Hoek van Holland brengt 'flessenpost' naar gemeentehuis Rotterdam

De voorzitters van de gebiedscommissies van Hoek van Holland, Rozenburg en Pernis hebben woensdagochtend flessenpost gebracht naar het gemeentehuis in Rotterdam. Zij willen daarmee aandacht vragen voor de drie 'kleine dorpen' in de gemeente.

Lees verder

Hotel aan Hoekse Stationsweg mag blijven staan

Het hotel achter De Torpedoloods aan de Stationsweg in Hoek van Holland mag gewoon blijven staan. Dat is de strekking van een uitspraak die de Raad van State woensdag heeft gedaan.

Lees verder

Snellere testritten met metro's op Hoekse Lijn

Vanaf zaterdag zullen de metrostellen met hogere snelheid over de Hoekse Lijn scheren. Tot nu toe werd er tot maximaal 40 kilometer per uur getest. Vanaf komend weekend wordt de snelheid opgevoerd tot maximaal 80 kilometer per uur.

Lees verder

Streekhistorie: De brand in hotel Harwich

Nadat op 1 juni 1893 de spoorlijn naar Hoek van Holland in gebruik was genomen en ook de Harwichboten Hoek van Holland gingen aanlopen ontstond het zogenaamde ‘nieuwe gedeelte’, de huidige dorpskern. In dit nieuwe gedeelte verrezen drie hotels; Hotel Caland, Hotel Amerika en Hotel Harwich.

Lees verder

Jolanda Voskamp Nederlands kampioene schaatsen 50-plus

Jolanda Voskamp mag zich het komende jaar Nederlands kampioene schaatsen in de leeftijdscategorie 50-plus noemen. De Lierse eindigde afgelopen weekend in Groningen op drie afstanden eerste en werd één keer tweede. Daarmee was ze van de vijf deelneemsters de beste.

Lees verder

'Straaljagers moesten even door geluidsbarrière'

Wie afgelopen nacht in de omgeving van Hoek van Holland mogelijk is geschrokken van harde knallen in de atmosfeer, krijgt daarvoor een verklaring van het ministerie van Defensie. Er gingen twee straaljagers door de geluidsbarrière wegens een veiligheidsactie.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis 1-0 (1-0)

Westlandia - FC Aalsmeer 1-0 (0-0)
Jasper van Dijk (pen)

Honselersdijk - UVS 0-1 (0-1)
Bijzonderheden: Ricardo van der Zijden krijgt rood bij 0-1 stand in eerste helft

RCL - HVC’10 3-1 (1-1)
Jurgen Warbout

VDL - Strijen 4-2 (1-2)
John Bekker, Pieter Selhorst (2), Gautier Obiango

Duindorp - MSV’71 3-0 (2-0)

Naaldwijk - SC Monster 2-1 (0-0)
Naaldwijk: Jordy van Calsteren, Rashidi Gilkes
Monster: Jan-Paul Saeijs

MVV’27 - Maasdijk 1-3 (1-2)
MVV’27: Lourens van Rooijen,
Maasdijk: Tim van der Voort, Wouter Laan, Hans Bergwerff

KMD - Schipluiden 3-1 (2-0)
KMD: Dylan Groen, Boyd van der Kleij, Marc Houtman
Schipluiden: Sjoerd Boks

Lyra - GDA 4-1 (2-0)
Lyra: Coen van MIl, Bram Wennekers, Bob Zwinkels, Yasin Ozkok

Ariston’80 - Verburch 5-3 (2-2)
Nick van Zijl (2), Roy Stijger (p)

Quick Steps - VELO 0-3(0-2)
Ferhat Sonmez, Mick van Elswijk, Dirk Lelieveld

Quintus - Semper Altius 2-3 (0-0)
Bram Damen, Leon Duijvesteijn

Lees verder

Hoekse Baan deels niet bereikbaar door drukte Stena Line

In verband met wachtrijen bij de grenscontrole voor de Stena Line is van zondag 11 februari tot en met dinsdag 13 februari tussen 18.00 en 21.30 uur de Hoekse Baan vanaf de Prins Hendrikweg/Haakweg niet bereikbaar. Dat is te lezen op het Twitteraccount van het gebied Hoek van Holland.

Lees verder

Het gaat weer sneeuwen, KNMI waarschuwt voor gladheid

Zo extreem als in december zal het echt niet worden, maar het gaat morgen zeker sneeuwen. Het KNMI waarschuwt voor sneeuwval in onder meer onze regio. Plaatselijk kan 1 tot 3 centimeter vallen.

Lees verder

Hoekse Druppies vervolgen avontuur in Tallinn

De Hoekse Druppies vervolgen hun avontuur in de First Lego League in de Estse hoofdstad Tallinn. De elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland werden afgelopen weekend derde in de Beneluxfinale en hadden daardoor niet de eerste keuze voor het land waar zij hun idee voor de 'ideale watertuin' verder mochten promoten.

Lees verder

Restaurant Unicum wijkt voor villawijk

Restaurant Unicum aan de Hoekse Strandweg sluit na 31 maart definitief haar deuren. Eigenaar Aad Moerman overhandigde afgelopen vrijdag symbolisch de sleutel van het restaurant aan projectbureau OMA. Dat wil op die locatie een 'unieke villawijk' gaan bouwen.

Lees verder

Hoekse Druppies pakken brons in Beneluxfinale

De Hoekse Druppies zijn zaterdag derde geworden in de Beneluxfinale van de First Lego League in Leeuwarden. Dit betekent dat het avontuur van de elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, nog niet is afgelopen. Zij gaan met hun plan voor een 'ideale watertuin' verder Europa in.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Katwijk - Excelsior Maassluis. 2-1 (0-1)
Vincent van den Berg

FC ’s-Gravenzande – Nootdorp (afgelast)


WV/HEDW - Westlandia 1-0 (0-0)

Honselersdijk - Valken'68 2-2 (1-0)
Tom van Veen, Pawel Rubin

DoCoS - HVC'10 1-1 (1-1) Gestaakt

Robin van den Bos
Gestaakt na 10 min 2de helft.


SVS – VDL 0-1 (0-0)
Rodney Remmerswaal

VELO - Duindorp 2-1 (0-1)
Mick van Elswijk, Dirk Lelieveld

Schipluiden - Naaldwijk 1-3 (1-2)
Schipluiden: Sjoerd Boks . Rode kaart : Patrick Duijndam
Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg (pen), Rashidi Gilkes, Thomas Karsten


SC Monster - Lyra 4-3 (2-2)
SC Monster: Mike Peereboom (2), Jan-Paul Saeijs, Ramon Bruers
Lyra: Bob Zwinkels (2), Yasin Ozkok


MSV'71 - MVV'27 0-5 (0-2)
MVV’27: Dennis Louter, Erik van Geest (2), Lourens van Rooijen, Harm Voogt

GDA - Maasdijk 2-2 (1-0)
Tim van der Voort, Lars van den Berg

Verburch – KMD 0-0 (0-0)


Quintus - DVC 3-0 (1-0)

Bart de Zwart, Remco van der Knaap, Sean van der Stap

Lees verder

Hoekenees Freek Ruigrok op lijst Stadsinitiatief Rotterdam

Hoekenees Freek Ruigrok, bekend van desurfschool.nl, staat op de lijst van de nieuwe politieke partij van ex-D66 raadslid Jos Verveen. De partij draagt de naam Stadsinitiatief Rotterdam en kent een lijst met mensen die vrijwel allemaal geen politieke ervaring hebben.

Lees verder

Hoekenees gewond bij steekpartij in Schiedam

Tijdens een steekpartij in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige man uit Hoek van Holland gewond geraakt. De vermoedelijke dader zat tien minuten later al in de politiebus op weg naar het bureau. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Hoek van Holland zit niet vast aan overeenkomst met natuurorganisaties

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag een motie van VVD, PvdA, CDA en Leefbaar Rotterdam ondersteund, die duidelijk moet maken dat men nog alle kanten op kan met het duingebied achter de Noorderpier in Hoek van Holland.

Lees verder

Stoere Sem (8) doneert blonde haar aan zieke kinderen

Na drie jaar fanatiek sparen ging deze week de schaar in het haar van Sem. De 8-jarige jongen uit Hoek van Holland doneert zijn 34 centimeter lange haar aan de Stichting Haarwensen, die er pruiken van maakt voor zieke kinderen.

Lees verder

Lage waardering voor vervangend vervoer Hoekse Lijn

Het vervangend vervoer voor de Hoekse Lijn wordt niet erg hoog gewaardeerd. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat vervoersmaatschappij RET heeft laten doen. Het vervangend vervoer kreeg gemiddeld een 6,1, maar net voldoende dus. Sinds het einde van de treinverbinding in april vorig jaar worden 'Hoekse-lijnreizigers' tijdelijk per bus vervoerd, tot de metrolijn in gebruik wordt genomen.

Lees verder

Kortsmit door blessure weken uit de roulatie

Sparta Rotterdam-doelman Roy Kortsmit is langer uitgeschakeld dan verwacht. De Hoekenees miste door een bilspierblessure de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen van afgelopen weekend. Gehoopt werd, dat hij er dit weekend alweer bij zou zijn. Dat is echter niet het geval.

Lees verder

Virtuele samenwerking tussen zorgverleners in de regio

Artsen en andere zorgverleners in onze regio kunnen sinds deze week gemakkelijk en veilig patiënteninformatie met elkaar uitwisselen. Op die manier kunnen bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen meteen worden gedeeld met de zorgverleners die daar de beschikking over moeten hebben.

Lees verder

Snollebollekes naar Circus X

De eerste artiesten voor het nieuwe evenement Circus X bij Maasdijk zijn vastgelegd. Onder meer Darkraver en Snollebollekes komen optreden. "We hebben artiesten die groot zijn geworden in de Apres ski wereld", zegt Niek Thoen van de organisatie.

Lees verder

Veertien personen onwel geworden in Bertus Bliekhuis

In het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland zijn zondag tegen het middaguur tien bewoners en vier personeelsleden onwel geworden. Direct werden meerdere ambulances naar de Hoekse Brink gestuurd en ook de traumahelikopter werd gealarmeerd.

Lees verder

Hookers pakken eerste seizoenszege op het nippertje

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdagmiddag de eerste overwinning van het lopende seizoen in de ereklasse geboekt. Dat gebeurde in Delft in een spannende ontknoping van de wedstrijd tegen DSR-C.

Lees verder

Voetbaluitslagen zaterdag 27 januari

Excelsior Maassluis - GVVV 0-0
FC Rijnvogels - FC ‘s-Gravenzande 3-1 (1-0)

Jan Verduijn
Bijzonderheid: Pascal Broch krijgt na 24 minuten spelen een rode kaart bij 0-0

Westlandia - Marken 4-6 (3-3)
Jasper van Dijk, Yordi van Beek, Ricoberto Luijando (2)

HVC’10 - CVC Reeuwijk 5-0 (0-0)
Daril Semyl, Glenn Boon (2), Leroy Smit, Mitchell Bouwhuis

SVC’08 - Honselersdijk 2-3 (0-1)
Angelo Zwirs, Joey Valstar, Tom van Veen

VDL - Berkel 1-4 (1-2)
Gautier Obiango

Naaldwijk - VELO 2-3 (2-0)
Naaldwijk: Thomas Karsten, Sebastiaan van den Berg
VELO: Mick van Elswijk (2) (p), Dirk Lelieveld


MVV’27 - Schipluiden 2-0 (0-0)
MVV’27: Huub van Barneveldt (2)

Maasdijk - MSV’71 5-0 (1-0)
Lars van den Berg (p) (2), Tim van der Voort (3)

KMD - Ariston ‘80 1-2 (1-2)
Dylan Groen

Lyra - Verburch - 0-1 (0-1)

Verburch: Melvin van der Zeijden
Bijzonderheden: Lyra-keeper Ritchie de Vreeden krijgt in 54e minuut rode kaart, zijn ploeggenoot Jack Binnendijk eveneens (na tweede gele kaart) in de 85e minuut.

SC Monster - GDA 2-0 (0-0)
Mike Peereboom, Jordi van Maanen

HPSV - Quintus 0-11 (0-4)

Daniel Holsteijn (3), Bram Damen (5), Dean van der Stap, Remco van der Knaap, eigen doelpunt

Lees verder

Erasmusspeld voor Hoekenees Dick Vermeulen

Dick Vermeulen heeft zaterdag tijdens de Dag van de Hoekenees op het Brinkplein in Hoek van Holland de Erasmusspeld gekregen. De 70-jarige Vermeulen werd door gebiedscommissievoorzitter Klaas de Koning onderscheiden voor zijn jarenlange betrokkenheid bij muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Lees verder

Bouw windpark Nieuwe Waterweg start dit voorjaar

Nog dit voorjaar wordt gestart met de bouw van het windpark Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Maassluis. Er komen acht windmolens, waarvan de meest oostelijke op een paar honderd meter van de grens met Maassluis komt te staan. De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg geeft dinsdagavond het startschot in Theater Koningshof.

Lees verder

Meer 'natuur' in Hoek van Holland

Hoek van Holland wordt nog aantrekkelijker voor recreanten en natuurliefhebbers. De Stichting Duinbehoud en de gemeente Rotterdam hebben een overeenkomst getekend voor meer 'natuur' in de badplaats. Die biedt voldoende zekerheid voor een goede inpassing van de Hoekse Lijn en daarom trekt Duinbehoud haar beroepsprocedure tegen het bijbehorende bestemmingsplan in.

Lees verder

App over veiligheid voor inwoners Rijnmondgebied

Inwoners van onder meer Maassluis en Hoek van Holland kunnen vanaf donderdag een app downloaden voor veiligheidswaarschuwingen het Rijnmondgebied. De app is ontwikkeld door de brandweer en omwonenden van de Rotterdamse Botlek.

Lees verder

VVD komt niet op kieslijst voor gebiedscommissie

De VVD doet op 21 maart niet als partij mee aan de verkiezingen van de gebiedscommissie in Hoek van Holland. De kandidatenlijst is namelijk niet op tijd ingeleverd. Hoe dat kan, wordt momenteel uitgezocht.

Lees verder

Doortrekken Hoekse Lijn blijft toch nog onzeker

Het blijft onduidelijk of de Hoekse Lijn eind 2019 naar het strand van Hoek van Holland rijdt. Of er een station bij het strand komt, is nog afhankelijk van financiële onderhandelingen over de 90 miljoen euro die extra nodig is. Dat schrijft wethouder Pex Langenberg in een brief aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Lees verder

Zo mis je op Facebook niets van de WOS

Je tijdlijn op Facebook gaat veranderen. Binnenkort krijg je meer selfies, video's en statusupdates te zien van familieleden, vrienden en andere bekenden. Dat is leuk, maar het betekent wel dat je minder nieuws uit jouw buurt tegen zult gaan komen.

Lees verder

Sparta-doelman Kortsmit door blessure niet tegen Heerenveen

Roy Kortsmit staat vrijdagavond niet onder de lat als Sparta Rotterdam het in het Abe Lenstrastadion opneemt tegen SC Heerenveen. De keeper uit Hoek van Holland is geblesseerd en moest daardoor ook al de afsluitende training van donderdag missen.

Lees verder

Tegemoetkoming voor Hoekse ondernemers na vertraging metrolijn

Ondernemers in Hoek van Holland die inkomsten hebben gemist door de vertraging van de Hoekse metrolijn, krijgen compensatie. Wethouder Pex Langenberg wil daarnaast ook promotie maken voor het dorp via het Rotterdamse marketingbureau Rotterdam Partners.

Lees verder

Lokale partij Hoekse Zaken houdt op te bestaan

De lokale politieke partij Hoekse Zaken houdt binnenkort op te bestaan. De partij, die de grootste werd bij de vorige gebiedscommissieverkiezingen, heeft inmiddels nog maar twee actieve leden over, maar die stoppen allebei na de verkiezingen van 21 maart.

Lees verder

WOS Radio organiseert drie verkiezingsdebatten

WOS Radio komt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart met drie verkiezingsdebatten. Voor twee daarvan wordt samengewerkt met onze mediapartners Omroep West en RTV Rijnmond. Door middel van de verkiezingsdebatten hoopt de WOS het voor luisteraars inzichtelijker te maken wat de verschillen tussen de politieke partijen in de regio zijn.

Lees verder

HVC'10-doelman Smit stopt per direct

Mitchell Smit heeft dinsdagavond aangekonidgd per direct te stoppen als doelman van voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland. De 20-jarige Schiedammer is naar eigen zeggen het plezier in het voetballen verloren.

Lees verder

21-jarige Hoekenees zwaargewond in Duitsland

Een 21-jarige man uit Hoek van Holland is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk in het Duitse Straelen, vlak over de grens bij Venlo. Hij is naar een regionaal ziekenhuis gebracht.

Lees verder

Plan basisscholieren voor 'ideale watertuin' komt in Hoek van Holland

Het plan van een groep basisscholieren uit Hoek van Holland voor een 'ideale watertuin' krijgt een vervolg in de praktijk. Woningbouwvereniging Hoek van Holland heeft maandag toegezegd het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast uit te gaan voeren in het kustdorp.

Lees verder

'Besluiten provincie moeten terug in huis-aan-huisbladen'

De publicatie van besluiten van de provincie Zuid-Holland moeten terug in de huis-aan-huisbladen. Dat vindt althans de provinciale fractie van GroenLinks. Sinds 1 januari zijn berichten van verleende vergunningen en ontvangen meldingen van de provincie en omgevingsdiensten alleen nog te vinden op de website Overheid.nl.

Lees verder

Bakx en Ophorst winnen halve marathon Maassluis

De Ruitenburg Halve Marathon van Maassluis is dit jaar gewonnen door Pieter Bakx (Rotterdam Atletiek), in 1.11.08. Met een achterstand van ruim een minuut werd René de Lange(De Koplopers) tweede. Op de vijfde plaats was Lierenaar Arco Poot de beste regioloper, in 1.15.20, slechts drie seconden boven zijn persoonlijk record.

Lees verder

Voskamp en Schoenmeijer wereldkampioen allround schaatsen

De schaatsers Jolanda Voskamp uit De Lier en Leo Schoenmeijer uit Hoek van Holland hebben zondagochtend de verwachtingen waargemaakt. Ze zijn beiden wereldkampioen geworden in het Italiaanse Baselga di Piné. Voskamp was de beste bij de vrouwen 50-plus en Schoenmeijer de sterkste bij de mannen 70-plus.


Lees verder

Gedicht van de week #11

Een roerige week en niet alleen

Lees verder

Jolanda Voskamp en Leo Schoenmeijer op koers wereldtitel

De schaatsers Jolanda Voskamp en Leo Schoenmeijer koersen af op een wereldtitel in hun leeftijdsklassen. De Lierse Voskamp, moeder van neo-seniore Dione, maakt zeer grote kans bij de vrouwen 50-plus en Hoekenees Schoenmeijer is favoriet bij de mannen 70-plus. Zondag wacht beiden nog een wedstrijd over 3.000 meter.

Lees verder

Rugby: Hookers buigen voor HRC

Het eerste team van rugbyclub The Hookers heeft zaterdagmiddag moeten buigen voor het Haagse HRC. Het werd uiteindelijk 21-33. Dit betekent voor de Hoekenezen de tweede nederlaag in de degradatiepoule van de ereklasse.

Lees verder

Hoekse vrouw mishandeld door inbreker

In Hoek van Holland is vrijdagavond laat een vrouw mishandeld door een inbreker die zij bij thuiskomst in haar woning betrapte. Het enige wat ze weet is, dat hij een zwart trainingsjack droeg met daarin iets oranje verwerkt. Het blijkt te gaan om het jasje van een Essential Classic Trainingspak van het merk Uhlsport. Verder heeft haar man een zwart Mercedes-busje gezien.
Het incident gebeurde in een woning in de Paardenbuurt van Hoek van Holland. Wie informatie heeft, wordt verzocht de politie te bellen op 0900--8844.Lees verder

Karakteristieken zaterdag- en zondagvoetbal

Karakteristieken zaterdagvoetbal
De Dijk asv - Excelsior Maassluis 1-3 (1-1) 
Jeremy Moreno; Vincent van den Berg (2)

FC ‘s-Gravenzande - Achilles Veen 1-2 (0-1)
Kevin Bogaards

Karakteristieken zondagvoetbal

Westlandia-Quick 2-2 (1-1)
Nick van Vliet, Jedsel Markes
Bijzonderheid: Kilian van Mil debuteert

WESTLAND CUP
Honselersdijk - VELO (za) 1-1 (1-1)
VELO wint na het nemen van strafschoppen.
Honselersdijk: Nicky Peters
VELO: Mick van Elswijk

Lees verder

Migratiehond in opleiding vindt drie illegalen in trailer

Dankzij hulp van een migratiehond heeft de Koninklijke Marechaussee donderdagavond in Hoek van Holland drie Afghanen kunnen aanhouden. De mannen zaten verstopt in een trailer en wilden illegaal de oversteek maken naar Engeland. "Extra knap", noemt de Marechaussee het, "want hond Brody en zijn geleider zijn nog in opleiding."

Lees verder

Mogelijk ook eigen dorpsfeest voor Hoek van Holland

In navolging van de zomerfeesten in de Westlandse kernen, moet ook Hoek van Holland een eigen dorpsfeest krijgen. Die ambitie spreekt de Hoekse Ondernemersvereniging uit. Gesprekken hierover zijn momenteel gaande.

Lees verder

Liveblog: januaristorm in de regio

De regio wordt donderdag geteisterd door een flinke storm. Hieronder alles updates over de storm:

Lees verder

'Ondernemers trekken uit de Hoek door tekort aan industriegrond'

Diverse bedrijven dreigen Hoek van Holland te verlaten, omdat zij daar niet kunnen uitbreiden. Dat constateert Cees Schalkoort, voorzitter van de Hoekse Ondernemersvereniging. In zijn nieuwjaarstoespraak liet hij deze week weten zich zorgen te maken over de industriële toekomst van de Hoek.

Lees verder

Reurink eindelijk naar HVC'10

Jorno Reurink speelt na de winterstop voor voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland. Dat heeft even geduurd, want de KNVB wees een eerdere overschrijving van de aanvaller naar HVC'10 dit seizoen af. Hij trainde wel al langer mee bij de selectie van trainer Henk de Zeeuw.

Lees verder

KNMI: code rood, zware storm

Onze regio heeft deze donderdagochtend te maken met een zware storm. Inmiddels is code rood van kracht wegens zeer zware windstoten van 110-130 km/u, lokaal mogelijk 140 km/u. Dat is de prognose van het nationale weerinstituut KNMI. Na het middaguur moet de storm over zijn.

Lees verder

Donderdag geen Fast Ferry tussen de Hoek en Maasvlakte

Door storm en hoge golven schrapt vervoerder RET donderdagmiddag de veerdienst van de Fast Ferry. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Weerman verwacht donderdag een flinke storm

Aankomende donderdag gaat het flink stormen. Er staat dan, vooral in de nacht en vroege ochtend, windkracht negen. Boven land kunnen zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorkomen. De ochtendspits zal daar behoorlijk wat last van ondervinden, verwacht weerman Huub Mizee van mediapartner Omroep West.

Lees verder

Zo denkt de gebiedscommissie over de gebiedscommissie

Leden van de Hoekse gebiedscommissie zijn verdeeld over de afgelopen vier jaar en de toekomst van diezelfde commissie. Waar CDA'er Jacco van Dam de afgelopen periode als constructief en productief heeft ervaren, kijkt VVD'er Arjen van der Lugt juist terug op een vrij moeizaam verlopen tijd.

Tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 kende Hoek van Holland een deelgemeenteraad. Dat fenomeen is destijds door Rotterdam in haar hele gemeente afgeschaft en vervangen door gebiedscommissies, met minder bevoegdheden dan een deelraad.

Lees verder

Nieuwe cao voor werknemers streekvervoer

Werknemers in het openbaar vervoer krijgen alsnog een nieuwe cao, schrijft mediapartner Omroep West. Vakbonden FNV en CNV zeggen afspraken te hebben gemaakt met de werkgevers in het openbaar vervoer over de aanpak van de werkdruk, loonsverhoging en een vaste baan voor duizend uitzendkrachten. Met de nieuwe cao lijken de dreigende stakingen verleden tijd.

Lees verder

KNNV zoekt hulp bij overzetten padden

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging zoekt helpende handjes bij het overzetten van padden. Over ongeveer anderhalve maand gaan deze amfibieën op weg naar de sloot om zich voort te planten. Vrijwilligers moeten zorgen dat ze bij het oversteken van autowegen geen vroegtijdige dood tegemoet gaan.

Lees verder

Stroomstoring in Hoek van Holland

Een deel van Hoek van Holland is zondagavond getroffen door een stroomstoring. Tegen kwart voor elf ging het licht uit in een kleine duizend panden. Gealarmeerde monteurs van Stedin hadden de storing rond half één in de nacht verholpen.

Lees verder

Vervangend vervoer Hoekse Lijn niet over vluchtstrook

Het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn kan geen gebruik maken van de vluchtstrook. Dat schrijft het college van B en W in Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad. Volgens vervoerder RET is dit om veiligheidsredenen niet mogelijk.

Lees verder

Brandweer levert 'luchtmacht' bij speurtocht naar vluchtelingen

Een bijzondere klus voor de brandweer donderdagavond op een haventerrein in Hoek van Holland. De Koninklijke Marechaussee kon die hulp goed gebruiken bij het doorzoeken van een vrachtwagencombinatie met Slowaaks kenteken. Er was in de aanhanger al een vluchteling aangetroffen.

Lees verder

De Zeeuw blijft trainer HVC'10

Henk de Zeeuw is ook volgend seizoen trainer van voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland. De club is tevreden over de Hagenaar, die bezig is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer, en heeft zijn contract daarom met een jaar verlengd.

Lees verder

Advocaten verdachten duinmoord hekelen trage gang van zaken

Het onderzoek naar de moord op Onno Kuut in 2009 is nog steeds niet afgerond. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Het Openbaar Ministerie (OM) gaf maandag in een pro-formazitting voor de rechtbank in Rotterdam aan dat de zaak "nog volop in beweging is''.

Lees verder

Erwin Sparreboom wint Nieuwjaarsloop opnieuw

De Hoekse Nieuwjaarsloop is zondag opnieuw gewonnen door Erwin Sparreboom. De 46-jarige Hoekenees was oppermachtig op het parcours in de omgeving van het sportpark aan de Rondgang. Hij won de 10 kilometer in 36.22. Als tweede finishte Paul de Koning uit Maassluis (38.49).

Lees verder

Politie zoekt getuigen van woninginbraak in Hoek van Holland

De politie roept getuigen op om informatie te delen over een woninginbraak afgelopen zaterdag aan de Veulenstraat in Hoek van Holland. De inbraak is gepleegd tussen 14.30 en 22.45 uur.

Lees verder

Aboutaleb weer kanshebber voor titel 'beste bestuurder'

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is voor de vierde keer op rij een van de kanshebbers voor de titel 'beste lokale bestuurder'. Hij is één van de tien genomineerden in de verkiezingen van het ambtenarenvakblad Binnenlands Bestuur, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Hardlopers begonnen aan ultraloop Hoek van Holland-Den Helder

Door weer en wind, over mulle zandpaadjes en door de duinen. 35 goed getrainde hardlopers zijn vrijdagochtend om 10.00 uur begonnen aan de Duinhopper 201, een ultraloop van Hoek van Holland naar Den Helder. Het strand wordt zoveel mogelijk gemeden, net als de makkelijk begaanbare bos- en duinpaden.

Lees verder

Verdachten Hoekse duinmoord maandag voor de rechter

De vier verdachten voor de moord op Onno Kuut (30) verschijnen maandag weer voor de rechter. Het slachtoffer werd op 25 maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland ontdekt door een wandelaar. De zitting waarin Cor P., Brian P., Evert S. en Hendrik S. voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen, is een zogenoemde regie-zitting. Er worden nog geen straffen geëist.

Lees verder

Hoekse Schelpweg maand afgesloten

Wie vanaf maandag in Hoek van Holland bij de strandboulevard wil komen, kan geen gebruik maken van de Schelpweg. De weg is vanwege herinrichting een maand lang afgesloten.

Lees verder

KNMI: Code geel voor zuidwestelijk kustgebied

Weerinstituut KNMI waarschuwt voor zware windstoten aan het einde van donderdagmiddag in onder meer onze regio. In het zuidwestelijk kustgebied worden er windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht. Daarom is code geel van kracht.

Lees verder

Rijkswaterstaat: politiek aan zet over eerder sluiten Maeslantkering

De discussie over het al of niet eerder sluiten van waterkeringen laait opnieuw op. Maar volgens Rijkswaterstaat ligt de bal bij de politiek. "Daar gaan de bestuurders over. Wij voeren de besluiten alleen maar uit", zegt Pieter Beeldman van Rijkswaterstaat tegen mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Wachten op een bus die niet komt...

Wie vandaag bij een bushalte in de regio staat, heeft grote kans om niet opgehaald te worden. Een groot deel van de chauffeurs van het streekvervoer staakt. In onze regio gaat het om chauffeurs van Connexxion en de RET. Chauffeurs eisen een verlaging van de werkdruk een loonsverhoging.

Lees verder

Maeslantkering is weer open

De Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is weer open. De stormvloedkering ging vanmiddag dicht, toen het waterpeil de 2 meter 60 aantikte. Het komt zelden voor dat de deuren van de kering bij storm sluiten.

Lees verder

Liveblog over de storm

De laatste berichten over de storm:

Lees verder

Maeslantkering in Hoek van Holland is dicht

De Maeslantkering bij Hoek van Holland is woensdag rond 14.00 uur dicht gegaan om zo de werking ervan te kunnen testen tijdens de storm. Normaal gaat de kering pas dicht als het water in Rotterdam 3 meter boven NAP dreigt te komen, maar dat is nu voor de test verlaagd tot 2,60 meter boven NAP.

Lees verder

Bussen Hoekse Lijn rijden wel tijdens staking

Het vervangend busvervoer van de Hoekse Lijn rijdt donderdag tijdens de staking van het streekvervoer gewoon door. Dat heeft vervoerder RET bekendgemaakt. Andere bussen in onze regio rijden niet, maar om welke lijnen het precies gaat, is nog steeds onduidelijk.

Lees verder

De Hoekstee in nieuwe handen

Multifunctioneel centrum De Hoekstee in Hoek van Holland is vanaf deze week in handen gekomen van zorgorganisaties Vitis Welzijn en Humanitas. De gemeente Rotterdam is niet langer uitbater van het gebouw.

Lees verder

Deze partijen doen bij de aankomende verkiezingen voor het eerst mee

Zes partijen doen in maart voor het eerst mee met de gemeenteraadsverkiezingen in onze regio. Het gaat om drie nieuwe partijen in Maassluis, twee in Midden-Delfland en een in Hoek van Holland. In Westland doen er dit keer geen nieuwe partijen mee, ten opzichte van vier jaar geleden doet er zelfs een partij minder mee, want NVU Westland laat verstek gaan.

Lees verder

Door regio gemiste teletekst-dienst weer in de lucht

Het nieuwe jaar begint goed voor de fans van WOS Teletekst. Na een onderbreking van zo'n twee weken is de dienst weer in de lucht. Een kapot computeronderdeel veroorzaakte de langdurige afwezigheid. Intussen ontving de WOS een verrassend groot aantal telefoontjes en mailtjes van mensen die teletekst misten.

Lees verder

Hoogwater op komst, Maeslantkering mogelijk dicht

Kades aan de buitenhaven in Maassluis lopen woensdag waarschijnlijk onder vanwege het verwachte hoogwater. Er is een flinke najaarsstorm en springtij op komst. Eveneens is er de kans dat de Maeslantkering in de Waterweg bij Hoek van Holland de deuren sluit.

Lees verder

Jaarwisseling in onze regio rustig verlopen

De jaarwisseling in onze regio lijkt relatief rustig te zijn verlopen. In Midden-Delfland, Westland, Maassluis en Hoek van Holland is er geen sprake geweest van grote incidenten. Wel zijn er enkele containerbrandjes en vernielingen geconstateerd. Aan het Oostblok in Wateringen brandde een auto uit. 

Lees verder

Nieuwjaarsduik Hoek van Holland op eigen risico

Wie op 1 januari een nieuwjaarsduik wil nemen in Hoek van Holland doet dat geheel op eigen risico. Voor het evenement om 14.00 uur bij strandclub Lodge 25 is geen vergunning afgegeven. Daardoor is geen EHBO of reddingsbrigade aanwezig.

Lees verder

Extra bussen Hoekse Lijn in spits

Vervoerder RET zet vanaf 8 januari extra bussen in op de Hoekse Lijn tijdens de spits. Lijn 712, de sneldienst Maassluis-West-Schiedam, gaat van acht bussen per uur naar maximaal elf door de inzet van extra bussen in zowel de ochtend- als avondspits. Vanaf Hoek van Holland (lijn 711) kunnen reizigers die gebruik maken van het vervangend busvervoer ook om 7.24 uur op de bus stappen.

Lees verder

Sparta neemt afscheid van doelman Bryan Janssen

De nieuwe trainer van voetbalclub Sparta Rotterdam, Dick Advocaat heeft enkele dagen na zijn aantreden besloten afscheid te nemen van doelman Bryan Janssen. De 22-jarige Hoekenees kwam al niet aan spelen toe bij de eredivisieclub en vertrekt naar FC Dordrecht in de eerste divisie.

Lees verder

Meeste vuurwerkknallen uit Maassluis

In Maassluis wordt het meest geklaagd over vuurwerkknallen. Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Tot vrijdagmiddag stond de klachtenteller op 44 meldingen uit Maassluis.

Lees verder

Ben & Sem nemen een duik

Ook dit jaar zijn er in onze regio nieuwjaarsduiken georganiseerd, in onder andere 's-Gravenzande, Monster en Hoek van Holland.

Lees verder

Dozijn deelnemers aan Duinhopper 201

Hoewel de aankondiging onlangs veel enthousiasme losmaakte in de sociale media, kent de nieuwe hardloopwedstrijd tussen Hoek van Holland en Den Helder een bescheiden deelnemersveld. Er zullen komende vrijdagochtend in Hoek van Holland slechts twaalf deelnemers aan het avontuur door de duinen beginnen.

Lees verder

Openbaar vervoer staat met jaarwisseling stil

Wie op oudjaarsdag de bus wil pakken, heeft tot 20.00 uur de tijd. Daarna ligt al het openbaar vervoer in onze regio plat. Op maandag 1 januari rijden de meeste vervoerders als op zondag.

Lees verder

Meldkamer DCMR bestaat 50 jaar: 'ontvangen jaarlijks 35.000 meldingen'

De meldkamer van milieudienst DCMR in het Rijnmond-gebied bestaat in 2017 vijftig jaar. Maar wat gebeurt daar nu precies? WOS Media mocht deze week een kijkje in de keuken nemen. "Wij ontvangen hier jaarlijks meer dan 35.000 meldingen."

Lees verder

Vrouwen zwaar mishandeld op kerstfeest in Hoek van Holland

Twee vrouwen uit Monster en Den Haag zijn in de nacht van dinsdag (Tweede Kerstdag) op woensdag ernstig toegetakeld. Dat gebeurde rond 1.00 uur op het evenement 'Nix met Kerst' in een strandtent in Hoek van Holland.

Lees verder

HVC'10: 'Waarom geen extra veld aanleggen voor The Hookers?'

Bij voetbalvereniging HVC'10 in Hoek van Holland is men verbaasd over het bericht dat rugbyclub The Hookers na de zomer mogelijk gebruik gaat maken van één de voetbalvelden. Voorzitter Arjen van der Lugt had graag gewild dat ook hij betrokken was geweest bij de gesprekken, zegt hij in De Hoekse Krant. Ook ziet hij liever dat er een extra, multifunctioneel veld wordt aangelegd.

Lees verder

Vuurwerkverkoop weer van start

De vuurwerkverkoop gaat donderdag weer van start. Dat is een dag eerder dan gebruikelijk, omdat oudejaarsdag dit jaar valt op een zondag. Dan zijn de vuurwerkwinkels dicht.

Lees verder

Albanezen opgepakt na klimmen over hek bij Stena Line

De vreemdelingendienst van de politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Hoek van Holland vijf Albanezen opgepakt. De mannen probeerden via de hekken op een schip van Stena Line te komen. Ze werden verregend aangetroffen, meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Hookers gaan mogelijk spelen op veld HVC'10

Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaat na komende zomer mogelijk gebruik maken van een veld van de naastgelegen voetbalvereniging HVC'10. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de rugbyclub en de gemeente Rotterdam. The Hookers heeft momenteel de beschikking over één veld, dat zeer intensief wordt gebruikt.

Lees verder

Supermarkten 'gewoon' open met Kerst

Wie met Kerst boodschappen nodig heeft, hoeft niet tot woensdag te wachten. Het overgrote deel van de supermarkten in onze regio is op Tweede Kerstdag open. Bij de Albert Heijn in Naaldwijk kon je zelfs op Eerste Kerstdag terecht.

Lees verder

Stilstaande truck op Haakweg leidt tot botsingen

Op de Haakweg in Hoek van Holland heeft zich vrijdagavond een verkeersongeval voorgedaan waarbij een stilstaande truck en twee personenwagens betrokken waren. De bestuurders van de personenwagens zijn in een ambulance onderzocht, maar hoefden niet naar een ziekenhuis.

Lees verder

Mark Allen nieuwe coach The Hookers

Mark Allen is de nieuwe coach van rugbyclub The Hookers. De Welshman tekende dinsdagavond een contract tot het einde van het seizoen bij de club uit Hoek van Holland. Hij volgt daarmee Nemanja Babic op, die begin dit seizoen was aangesteld.

Lees verder

Energierekening in Maassluis en Hoek van Holland gaat opnieuw omhoog

De energierekening bij netbeheerder Stedin gaat weer omhoog. Gemiddelde huishoudens in onder andere Maassluis en Hoek van Holland gaan volgend jaar bijna 20 euro meer betalen. Afgelopen jaar steeg de rekening ook al met 5 euro. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Definitief windmolens op Hoeks Stena-terrein

Er komen voor 2020 minstens twee windmolens op het terrein bij Stena Line in Hoek van Holland. Daartoe heeft Provinciale Staten woensdag besloten. Ook op de grens van Maassluis en Vlaardingen, bij het Oeverbos, staan twee windmolens gepland.

Lees verder

Raad Maassluis keurt gang van zaken Hoekse Lijn af

De voltallige gemeenteraad van Maassluis vindt het totaal onbegrijpelijk, dat de ombouw van de Hoekse Lijn zo enorm uitloopt. De door alle fracties ingediende motie van afkeuring is dinsdagavond  unaniem aangenomen. Het college van B en W zal deze afkeuring overbrengen aan Pex Langenberg, de Rotterdamse wethouder die de Hoekse Lijn in zijn portefeuille heeft.

Lees verder

Wat zou jij willen weten over onze regio?

Wat moet er volgens jou uitgezocht worden door de journalisten van de WOS? Met 'Hoe zit dat?' willen we te weten komen wat jij nou graag zou willen weten over 'ons gebied'. Stuur jouw vraag (over jouw woonplaats, gemeente of de hele regio) in die wij zouden moeten uitwerken.

Lees verder

Rotterdamse app tegen straatintimidatie gelanceerd

"Heb je te maken met seksuele straatintimidatie, oftewel pikpraat?" Hiermee opent de StopApp, die maandag door de gemeente Rotterdam is gelanceerd. Nafluiten, roepen, sissen, beledigen en andere vormen van seksuele intimidatie, in onder andere Hoek van Holland, kunnen via de app gemeld worden. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

WOS Teletekst kampt met storing

WOS Teletekst kampt sinds dit weekend met een storing, waardoor de pagina's niet op te vragen zijn. De omroep bekijkt of er een snelle oplossing gevonden kan worden voor het probleem. In de tussentijd zijn de betrokken kijkers aangewezen op de WOS-website, app en sociale media om op de hoogte te blijven van het WOS Nieuws.

Lees verder

Rotterdams CDA bezorgd over 'illegalenpatrouilles'

Het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad maakt zich zorgen over het 'jagen' op illegale vreemdelingen in Hoek van Holland, schrijft mediapartner RTV Rijnmond. De extreemrechtse organisatie Voorpost zegt op zijn website dat ze regelmatig 'patrouilles' houdt in de buurt van de veerboten naar Engeland.

Lees verder

The Hookers als laatste naar degradatiepoule

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdag de reguliere competitie in de ereklasse afgesloten met een nederlaag. De Hoekse ploeg verloor met 12 - 8 van The Bassets en eindigt op de laatste plaats.

Lees verder

D66 voor het eerst bij verkiezingen Hoek van Holland

Hoekenezen kunnen komend jaar tijdens de verkiezingen voor de gebiedscommissie stemmen op kandidaten van D66. De partij deed in het kustdorp niet eerder mee in de gebiedscommissie of voorloper deelraad. De partij heeft drie kandidaten op de lijst staan.

Lees verder

Hoekse scholieren winnen regiofinale First Lego League

De Hoekse Druppies, elf leerlingen van de basisscholen De Driemaster en de Van Rijckevorselschool uit Hoek van Holland, gaan op 3 februari naar de Benelux finale van de First Lego League in Leeuwarden. Het idee voor een woonwijk zonder wateroverlast heeft maar liefst drie prijzen in de wacht gesleept bij de regionale finale in De Lier.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC ’s-Gravenzande blijft scoren

FC 's-Gravenzande blijft er lustig op los scoren in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. Werden vorige week thuis zes doelpunten tegen koploper Noordwijk gemaakt, nu werden er in Ridderkerk bij RVVH vier in het net gewerkt. In de Tweede divisie was Excelsior Maassluis gastheer voor VVSB uit Noordwijkerhout. Aan de Lavendelstraat in Maassluis viel geen enkel doelpunt te noteren.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - VVSB 0-0 (0-0)

RVVH - FC ‘s-Gravenzande 0-4 (0-1)
Sander Koeleman, Roy Vermolen, Yuri Westhoff, Ruben de Groot

RKAV Volendam - Westlandia 5-1 (2-1)
Dennis Verbeek

Honselersdijk - DSO 2-2 (1-2)
Joey Valstar, Tom van Veen (p)

TAVV - HVC’10 0-3 (0-0)
Mitchell Bouwhuis, Robin van den Bos, Leroy Smits

Hellevoetsluis - VDL 2-2 (2-1)
Kees Ketting, Gautier Obiango

KMD - Duindorp 1-1 (0-0)
Mitch van de Wetering

VELO - MVV’27 2-2 (1-0)
VELO: Mick van Elswijk (p)(2)
MVV’27: Michael Berrevoets, Haysam Aredelaziz

Quick Steps - Lyra 1-0 (0-0)

Schipluiden - Maasdijk 2-2 (1-1)
Schipluiden: Robert van Wandelen , Dennis Rijnsburger
Maasdijk: Tim van der Voort (2)

MSV’71 - SC Monster 1-3 (0-1)
MSV’71: Matthijs Jansen
Monster: Frank van der Deijl, Wouter Ton, Koen Warners

Verburch - Naaldwijk 2-2 (0-0)
Verburch: Sander Bom, Frans van der Meer
Naaldwijk:Thomas Karsten, Jordy van Calsteren


Quintus - Concordia 9-1 (4-0)
Bart de Zwart (4), Daniël Holsteijn, Remco van der Knaap. Patrick Krens, Bas Otten, Dion Vis

Lees verder

Hospice Beukenrode en TerminuZ gaan fuseren

Stichting Hospice Beukenrode en TerminuZ (thuiszorg voor terminale mensen, eerder bekend onder de naam VPTZ) gaan per 1 juni 2018 fuseren. Hierdoor ontstaat één loket voor Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland voor alle palliatieve zorg voor zowel bewoners als zorginstellingen.

Lees verder

Enquête over natuurbegraven in Hoek van Holland

Een ruime meerderheid van de Hoekse gebiedscommissie heeft besloten een enquête te houden over het plan voor een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. De commissie kan zich op die manier door de bevolking van de kustplaats laten adviseren over de heikele kwestie.

Lees verder

'Hoekse Lijn koste wat kost doortrekken tot strand'

Het college van B en W in Rotterdam moet er alles aan doen om de verlenging van de Hoekse Lijn tot het strand van Hoek van Holland door te zetten. Een motie van PvdA, VVD en CDA daarvoor werd donderdag in de gemeenteraad aangenomen. Geld hiervoor moet worden gezocht binnen de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Lees verder

Compensatiefonds voor Hoekse ondernemers

Ondernemers in Hoek van Holland moeten worden gecompenseerd voor het mislopen van toeristen, nu de aanleg van de Hoekse Lijn nog verder vertraagd is. Dat vinden de fracties van VVD en PvdA in Rotterdam, die in een motie hebben opgeroepen tot een compensatiefonds. De motie werd donderdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder

Vakantiehuisje uitgebrand in Hoek van Holland

Op vakantiepark Recreatieoord Rotterdam in Hoek van Holland is donderdagavond een vakantiehuisje door brand verwoest. Drie omliggende woningen op het park aan de Wierstraat hebben schade opgelopen. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam.  Rond 18.00 uur werd alarm geslagen. De brand was rond 18.50 uur geblust.

Lees verder

Verlenging Hoekse Lijn naar strand mogelijk in gevaar

De verlenging van de Hoekse Lijn tot op het strand van Hoek van Holland kan in gevaar komen nu de kosten van de ombouw uit de hand beginnen te lopen. Wethouder Langenberg van Rotterdam stelt dat door de lijn niet te verlengen 50 miljoen euro kan worden bespaard.

Lees verder

Wethouder biedt excuses aan voor vertraging ombouw Hoekse Lijn

Wethouder Langenberg van Rotterdam biedt de gebruikers van het openbaar vervoer zijn excuses aan voor de nieuwe vertraging van de oplevering van de Hoekse Lijn. Hij wil de reizigers tegemoet komen met een speciale regeling met goedkoper reizen. Ook meldde hij dat twee directeuren van het project zijn gehaald. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Hoekse Lijn pas eind 2018 klaar en tientallen miljoenen duurder

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn loopt opnieuw een enorme vertraging op. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond. Vermoedelijk gaat de metro tussen Schiedam en Hoek van Holland pas in het laatste kwartaal van volgend jaar op de voormalige spoorverbinding rijden. Het uitstel gaat tientallen miljoenen kosten. Dat blijkt uit onderzoek van Rijnmond en de NOS.

Lees verder

Sneeuw levert mooie plaatjes op

Onze regio kreeg ook maandag weer te maken met een flink pak sneeuw. Via sociale media riepen wij jullie op om foto's van een besneeuwde omgeving toe te sturen. Daar werd goed op gereageerd. Bekijk hier een selectie van de mooiste sneeuwlandschappen!

Lees verder

Kamerlid Van Dijk stelt vragen over Hoekse Lijn

Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) heeft maandag vragen gesteld aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. Van Dijk wil meer weten over de ombouw van de Hoekse Lijn die flinke vertraging op heeft gelopen.

Lees verder

Opnieuw code oranje vanwege sneeuw

Het KNMI heeft voor deze maandag opnieuw code oranje afgekondigd. Vanuit het zuiden gaat het vanmiddag op grote schaal sneeuwen. Op veel plekken valt vandaag 5-10 centimeter sneeuw, lokaal nog meer.

Lees verder

Bekijk hier jouw mooiste sneeuwfoto's!

Onze regio is zondag getrakteerd op een dik pak sneeuw. In de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland vormden zich in de loop van de ochtend al snel 5 tot 10 centimeter sneeuw.

Lees verder

Rugby: Weer nederlaag The Hookers

The Hookers heeft zaterdag opnieuw een zeer forse nederlaag geleden.

Lees verder

Gedicht van de Week #6

Marien van den Berg heeft het Gedicht van de Week ingesproken!

Lees verder

Sneeuwval reden voor 'code oranje' bij KNMI

Het nationale weerinstituut KNMI heeft voor zondag in een groot deel van het land 'code oranje' afgekondigd. Deze waarschuwing geldt ook voor de provincie Zuid-Holland. Tussen 10.00 en 16.00 uur moeten verkeersdeelnemers in onze regio oppassen voor sneeuw en gladheid; tussen 14.00 en 20.00 uur geldt 'code geel' voor zware windstoten.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC ’s-Gravenzande haalt uit tegen koploper

In de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal scoorde FC 's-Gravenzande maar liefst zes doelpunten tegen koploper Noordwijk, die er in de eerste dertien wedstrijden in totaal pas elf had moeten incasseren. De uitslag was 6-3. Het duel van IJsselmeervogels tegen Excelsior Maassluis werd afgelast. Het veld in Spakenburg lag onder een laag sneeuw.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis   Afgelast

FC ‘s-Gravenzande - Noordwijk 6-3 (2-1)
Yuri Westhoff(3), Frank Broos, Sander Koeleman, Twan van Meerten

Westlandia - Zwaluwen’30 4-0 (3-0)
Jordi van Beek (3), Rob Klop

HVC’10 - UVS 1-0 (1-0)
Daryl Semil

Lugdunum - Honselersdijk 1-1 (1-0)
Nicky Peters

VDL - Alexandria 3-2 (1-1)
John Bekker, Gautier Obiango, Rodney Remmerswaal

Naaldwijk - Quick Steps   Afgelast

MVV’27 - Verburch 3-0 (3-0)
Roberto van der Pol, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen

Maasdijk - VELO 1-4 (1-0)
Maasdijk: Tim van der Voort
VELO: Ferhat Sonmez (2), Yacine Tazi, Tom Koene

Lyra - KMD 5-2 (4-1)
Lyra: Coen van Mil, Jack Binnendijk, Bram Wennekers (2), Robin Vijverberg
KMD: Jesse de Waard, Dylan Arbouw (p)

GDA - MSV’71 2-1 (1-0)
Sven Schipper

SC Monster - Schipluiden 2-2 (1-1)

SC Monster: Jordi van Maanen, Frank van der Deijl, rood: Vince Franken
Schipluiden: Ali Ahidar, Bart Boks (p)


Laakkwartier - Quintus 1-4 (0-0)

Lees verder

Militaire musea in de Hoek meer op elkaar afgestemd

Het Atlantikwall-Museum en het Nederlands Militair Kustverdediging Museum, beide in Hoek van Holland, worden meer op elkaar afgestemd. Die afstemming geldt in eerste instantie voor de openingstijden. Verder wordt op korte termijn een combikaart gepresenteerd, waarmee het mogelijk is deze musea met korting op één dag te bezoeken. Dat hebben beide betrokken stichtingen bekendgemaakt.

Lees verder

Pluimvee kinderboerderijen afgeschermd na vaststelling vogelgriep

Het ministerie van Landbouw stelt voor heel Nederland een ophokplicht voor pluimvee in vanwege de vogelgriep. Bij een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland is vermoedelijk een extreem besmettelijke variant van vogelgriep vastgesteld, meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Zwoel vóór strandopening weer 'up and running'

"Wij worden weer een van de mooiste paviljoens van Hoek van Holland". Kees de Mooij en zijn team laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Strandclub Zwoel wordt zo snel als mogelijk weer in ere hersteld.

Lees verder

Stoeterij in Hoekse Oranjepolder stap dichterbij

De komst van een paardenstoeterij aan de Polderhaakweg 9 in de Hoekse Oranjepolder is weer een stuk dichterbij gekomen. Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft een vergunning verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan.

Lees verder

Getergde oliebollenbakker deelt mep uit

De van oorsprong Rotterdamse Margot Renes kookt nog steeds van woede. Zondag ging een groep baldadige jongeren aan de haal met het frituurvet van haar oliebollenkraam. Het vat werd geleegd op het Brinkplein in Hoek van Holland, en dat hadden ze beter niet kunnen doen...

Lees verder

Eind december duidelijkheid over start ingebruikname Hoekse Lijn

Eind december moet duidelijk worden of de metro daadwerkelijk in februari kan gaan rijden op de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland Haven en Rotterdam Nesselande. Dat laat een woordvoerder van het projectbureau weten.

Lees verder

Inbraak bij vogelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland

Bij vogel- en egelopvang De Houtsnip in Hoek van Holland is er in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Dat laat de vrijwilligersorganisatie weten. Er lijkt niets weggenomen te zijn, maar er is wel veel schade. De politie heeft sporenonderzoek gedaan.

Lees verder

Uitbater strandclub Zwoel wil opnieuw beginnen

Strandclub Zwoel in Hoek van Holland, dat maandag tot op de grond toe is afgebrand, gaat in de komende maanden proberen om alles opnieuw op te bouwen. Dat laat de uitbater weten via Facebook. Op het sociale medium zijn veel steunbetuigingen te vinden voor de strandtent.

Lees verder

Nieuwe dienstregeling pas in bij start Hoekse Lijn

In veel regio's in Nederland gaan de bussen vanaf komende zondag rijden volgens de nieuwe dienstregeling. In ons gebied is dat echter niet het geval. In verband met de aanleg van de Hoekse Lijn, gaat de dienstregeling pas in zodra de eerste metro's rijden op dit traject.

Lees verder

Hoekse wereldwinkel na 40 jaar dicht

De wereldwinkel in de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland was afgelopen weekend na veertig jaar voor het laatst open. Die periode is zaterdag afgesloten met oud-vrijwilligers.

Lees verder

Zwoel voor de tweede keer in vlammen op

Strandtent Zwoel in Hoek van Holland, dat maandagochtend tot de grond toe afbrandde, is in het verleden ook al in vlammen opgegaan. Op dinsdag 18 mei 2010 gingen drie naast elkaar gelegen paviljoens reddeloos verloren.

Lees verder

Strandtent Zwoel geheel afgebrand

Strandtent Zwoel aan de Zeekant in Hoek van Holland is maandagmorgen in zijn geheel afgebrand. Dankzij inzet van de brandweer is voorkomen dat naburige strandtenten hetzelfde lot ten deel is gevallen.

Lees verder

Prullenbakken, planten en verkeersborden vernield

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag een spoor van vernieling getrokken door Hoek van Holland. Prullenbakken, plantenbakken en verkeersborden moesten het ontgelden. Ook de oliebollenkraam op het Brinkplein was het doelwit.

Lees verder

Gezocht: nieuwe Westlandse streekdichter

Het bestuur van Schrijvers tussen de Kassen is op zoek naar een nieuwe streekdichter. Sinds 2016 vervult Marijke van Geest de functie, maar haar termijn zit er bijna op. Taalkunstenaars die willen meedingen naar de eervolle titel kunnen zich aanmelden voor de selectieronde die vrijdag 19 januari sluit.

Lees verder

Rugby: Nieuwe nederlaag The Hookers

De heren van rugbyclub The Hookers hebben zaterdag opnieuw verloren.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Excelsior Maassluis is FC Lienden de baas

Excelsior Maassluis heeft in de Tweede divisie van het zaterdagvoetbal een mooie overwinning behaald op FC Lienden, de ploeg van Hans Kraay jr. In de Hoofdklasse A kon FC 's-Gravenzande de punten mee naar het Westland nemen en in de Eerste klasse A zegevierde de zaterdagtak van Westlandia op eigen veld tegen Vitesse Delft.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - FC Lienden 3-0 (1-0) 
Stephan Kruithof (2), Sefa Kurt

Rijsoord - ‘s-Gravenzande 1-4 (1-1)

Yuri Westhof, Frank Broos(2), Sander Koeleman

Westlandia - Vitesse Delft 4-2 (1-1)
Dennis Verbeek, Ricoberto Luijando, Hamza El Idri, Stephan Bron

Honselersdijk - RCL 4-1 (2-1)
Pawel Rubin (2), Angelo Zwirs, Tom van Veen

Voorschoten - HVC’10 1-3 (1-2)
Michael van den Bos, Ricco Sterrenberg, Daniel Storm

Piershil - VDL 3-1 (1-0)
Gautier Obiango,

Duindorp - SC Monster Afgelast

KMD - Naaldwijk 1-0 (0-0)
KMD: Dylan Groen

Ariston’80 - Lyra 5-0 (3-0)

VELO - MSV’71 6-0 (3-0)

VELO:Ferhat Sonmez(2), Mick van Elswijk(2) (p), Dirk Lelieveld, Yoery Verbeek

Quick Steps - MVV’27 Uitgesteld


Schipluiden - GDA 7-0 (1-0)
Schipluiden: Robert van Wandelen, Tom Roezen, Bart Boks, Sjoerd Boks(4)

Verburch - Maasdijk 3-3 (1-1)
Verburch: Dave Zwinkels(2), Dax Steentjes
Maasdijk: Stef Bruinen, Tim van der Voort, ed


Quintus - Wat.Veld Gona 1-4 (1-1)
Daniel van Holsteijn

Lees verder

OV-poortjes Hoekse Lijn waarschijnlijk niet op tijd klaar

De ov-poortjes op de nieuwe stations van de Hoekse Lijn waar reizigers moeten in- en uitchecken zijn waarschijnlijk niet op tijd klaar. Een woordvoerder van het projectbureau zegt tegen het AD dat de poortjes nog niet geplaatst kunnen worden omdat ze onvoldoende getest zijn.

Lees verder

PvdA: 'Meer vervangend vervoer Hoekse Lijn in spits'

PvdA Maassluis wil dat het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn in de spits vaker gaat rijden. Dit moet ervoor zorgen dat de bussen niet meer overvol zitten. Nu moeten veel reizigers bij drukte staan in de bus. De partij stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Nieuw event bij Maasdijk: Circus X

Fans van Heaven Outdoor kunnen zich opmaken voor een nieuw evenement. In de Oranjepolder van Hoek van Holland, op de grens met Maasdijk, organiseren de mannen achter Heaven een nieuw event: Circus X.

Lees verder

Loting HV Toernooi: 's-Gravenzande tegen Den Hoorn

In de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi wordt begin volgend jaar één regioderby gespeeld. FC 's-Gravenzande krijgt dan SV Den hoorn op bezoek. Dat bleek uit de loting voor de eerste en tweede ronde die deze week is verricht.

Lees verder

Toch weer een dancefeest in Hoek van Holland

Voor het eerst sinds de strandrellen in 2009 krijgt Hoek van Holland weer een dancefestival. Dat blijkt uit de presentatie van de evenementenkalender van Rotterdam voor het jaar 2018 waar mediapartner RTV Rijnmond over schrijft. Het evenement heet Circus X.

Lees verder

Poolse man moet alsnog drie jaar brommen

Een 29-jarige Poolse man mag alsnog zijn gevangenisstraf van drie jaar gaan uitzitten. De man bleek aan het werk in Hoek van Holland, maar werd dinsdagmiddag door het zogenoemde EVA-team van de politie aangehouden.

Lees verder

Positieve reacties voor opgeknapt fietspad in duinen

Tussen Kijkduin en Hoek van Holland wordt deze weken hard gewerkt aan het opknappen van de fietspaden in de duinen. Er komt een nieuwe asfaltlaag, de belijning wordt opnieuw gedaan en het straatmeubilair wordt vervangen. De eerste reacties op het werk zijn positief.

Lees verder

PvdD: Wanneer zijn alle OV-voorzieningen geschikt voor mindervaliden?

Hoe staat het met de toegankelijkheid van het openbaar vervoer in Zuid-Holland? Kunnen alle mindervaliden goed reizen met het OV? De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft daar vragen over gesteld aan het provinciebestuur en wil dat alle voertuigen en haltes die nog niet goed toegankelijk zijn, snel worden aangepast.

Lees verder

Hoekse ondernemersprijs naar Bandenservice Klaas van der Eijk

Bandenservice Klaas van der Eijk aan de Priel in Hoek van Holland mag zich 'ondernemer van het jaar' in het kustdorp noemen. Het bedrijf sleepte maandagavond in zalencentrum de Viersprong de hoofdprijs in de wacht tijdens het gala 'ondernemer van het jaar.'

Lees verder

Al veel kerstreserveringen bij restaurants in de regio

Er wordt druk gereserveerd voor een brunch, lunch of diner op eerste en tweede kerstdag bij de restaurants in onze regio. Dat blijkt uit een rondgang door de WOS. Restaurant De Ridderhof in Maassluis zit op eerste kerstdag al helemaal vol en heeft alleen nog wat plaatsen op tweede kerstdag. Ook restaurant Indigo in Schipluiden, dat op tweede kerstdag geopend is, zit voor driekwart vol.

Lees verder

RockArt neemt tijd voor verhuizing naar Den Haag

De verhuizing van Nationaal Popmuseum RockArt in Hoek van Holland naar 'popstad' Den Haag laat voorlopig op zich wachten. Het team van RockArt wil beschikbare locaties in Den Haag nauwkeurig afwegen, voordat überhaupt een knoop wordt doorgehakt.

Lees verder

Streekhistorie: Duitsers komen stemmen op zee

Na het winnen van de Duitse verkiezingen in november 1932 werd Hitler op 30 januari 1933 door de rijkspresident, Paul von Hindenburg, benoemd tot rijkskanselier. Von Hindenburg was op dat moment 85 jaar en ziek en hij kwam op 2 augustus 1934 te overlijden.

Lees verder

Bekende gitaar Eddy Christiani sinds zondag te zien in RockArt

Hij was het eerste Nederlandse popidool. En hij was de eerste Nederlander die de elektrische gitaar gebruikte. En een van de bekende gitaren van Eddy Christiani is sinds deze zondag te zien in Museum RockArt in Hoek van Holland.

Lees verder

Rugby: The Hookers kansloos tegen RC 't Gooi

De rugbyers van The Hookers hebben in de ereklasse hun partij tegen RC 't Gooi kansloos verloren. In eigen huis werd de ploeg uit Hoek van Holland met maar liefst 8-76 van het veld gespeeld. Met dit resultaat blijft The Hookers op de laatste plaats staan in de ereklasse.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: streekderby blijft onbeslist

In de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal is de streekderby tussen HVC'10 en Honselersdijk onbeslist gebleven. De zaterdagtak van Westlandia won in de eerste klasse A met ruime cijfers tegen CSW en pakt hiermee belangrijke punten. De overige regioteams die spelen in de tweede klasse of hoger verloren hun duels.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 2-1 (2-1)
Jeremy Moreno

Swift - FC ‘s-Gravenzande 3-1 (2-0)
Twan van Meerten

CSW - Westlandia 1-5 (1-2)
Yordi van Beek(2), Jasper van Dijk (p), Dennis Verbeek(2)

HVC’10 - Honselersdijk 1-1 (0-0)
HVC’10: Glenn Boon -- rood: Steve Escalona
Honselersdijk: Angelo Zwirs -- rode kaart : Tim v/d Meer

VDL - Sparta 1-6 (0-2)

Gaultier Obianga

Naaldwijk - Ariston ‘80 6-0 (4-0)

Jordy van Calsteren (2), Sebastiaan van de Berg, Brian van Geest. Michiel van de Berg (2)

MVV’27 - KMD 2-1 (0-1)
MVV´27: Erik van Geest, Harm Voogt. -- rood : Joeri van Dongen, Gerard Dobbe en Jeffrey Wupkes
KMD: Dylan Groen - rood : Niels v/d Berg

Maasdijk - Quick Steps 5-2 (2-1)
Stef Bruinen(2), Lars van de Berg, Tim van der Voort(2)

Lyra - Duindorp 2-0 (1-0)
Coen van Mil, Bram Wennekers

SC Monster - Verburch 2-1 (1-1)
Monster: Mike Peereboom (p), Jordi van Maanen
Verburch:Melvin van der Zeijden

MSV’71 - Schipluiden 3-5 (1-2)
MSV’71: Jack van der Vlugt, Christian van der Pol, Sven Schipper
Schipluiden: Maurice Flinterman (p), Ali Alidar, Marnix Reissenweber, Jesse van Rossum, Chris van Beurden


GDA - VELO 0-3 (0-2)
Sven Verbeek, Mick van Elswijk, Dirk Lelieveld

DHC - Quintus 1-5 (1-1)

Lees verder

Première muziekstuk over scheepsramp (128 doden) bij Hoek van Holland

De 'Nederlandse Titanic' lijkt een vergeten geschiedenis, schrijft mediapartner RTV Rijnmond, maar in Hoek van Holland wordt de ramp zaterdag herdacht met een muziekstuk. In februari 1907 belandde een pont tussen Harwich en Hoek van Holland in zwaar weer. Het stoomschip Berlin raakte de pier, brak in tweeën en na een paar vreselijke uren tussen hoop en vrees zonk het schip.

Lees verder

Vooruitblik zaterdagvoetbal: HVC'10 - Honselersdijk

Een echte streekderby staat aanstaande zaterdag op het programma in de tweede klasse C. De voetballers van Honselersdijk gaan op bezoek in Hoek van Holland bij HVC'10. Kan HVC'10 de punten in huis houden? Of weet de Hoekse trainer Piet Boon de punten mee te nemen naar Honselersdijk? WOS Sport beschouwt voor.

Lees verder

Van der Meijs voert Hoekse VVD-lijst aan

Anneke van der Meijs is net als in 2014 lijsttrekker voor de gebiedscommissieverkiezingen. De twee andere gebiedscommissieleden van de VVD, Jantien de Jong en Arjen van der Lugt, staan ook weer op de lijst, ditmaal op plek 2 en als lijstduwer op plek 7.

Lees verder

In een klap 200 camera's extra voor politienetwerk

Het politienetwerk Camera in Beeld kan op 200 extra camera's rekenen. De provincie Zuid-Holland heeft ze aangemeld. De camera's hangen langs N-wegen en vaarwegen in Zuid-Holland.

Lees verder

Nominaties Hoekse Ondernemersprijs bekend

De drie genomineerden voor de Hoekse Ondernemersprijs 2017 zijn bekend. Het gaat om Jutter Eten & Drinken, HEMA Hoek van Holland en Bandenservice Klaas van der Eijk.

Lees verder

Sensoren in afvalcontainers Hoek van Holland

In alle afvalcontainers voor glas, papier, plastic, metaal en drankenkartons, textiel en restafval in Hoek van Holland wordt vanaf november een sensor geplaatst. Het plaatsen van de sensoren gebeurt na een succesvolle proef van bijna twee jaar in Rotterdam-Zuid.

Lees verder

Wat zou jij willen weten over onze regio?

Wat moet er volgens jou uitgezocht worden door de journalisten van de WOS? Met 'Hoe zit dat?' willen we te weten komen wat jij nou graag zou willen weten over 'ons gebied'. Stuur jouw vraag (over jouw woonplaats, gemeente of de hele regio) in die wij zouden moeten uitwerken.

Lees verder

Karakteristieken zaterdag 18 november 2017

Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg 4-1 (2-0) 
Vincent van den Berg, Kevin Vink (2), Tobias Kleijweg

FC Gravenzande - Hoek 2-0 (2-0)
Frank Broos, Yuri Westhoff

Westlandia - Te Werve 1-1 (0-0)
Hamza El Yddri

Honselersdijk - Nieuwkoop 3-1 (0-0)
Tom van Veen, Youri Riepe. Leon de Brabander

Valken’68 - HVC’10 4-2 (1-2)
Jurgen Warbout, Leroy Smits

Neptunus Schiebroek - VDL gestaakt (0-1) 
Rodney Remmerswaal
De wedstrijd is bij een 1-1 stand na 80 minuten gestaakt nadat de keeper van VDL Yvore Helena een enkelbreuk opliep

Duindorp - MVV’27 3-0 (2-0)

KMD - GDA 3-0 (3-0)
Jeroen van der Meer,Mitch van de Wetering, Thomas van Eeden

VELO - Schipluiden 2-1 (1-1)
VELO: Mitch van Elswijk (p), Sven Verbeek
Schipluiden: Jesse van Rossum
Rode kaarten: Robbert van Wandelen (Schipluiden), Tom Koene en Ferhat Sonmez (beoden VELO)
Bijzonderheid: wedstrijd is 30 minuten gestaakt geweest na de laatste rode kaart van Sonmez


Ariston’80 - Maasdijk 2-4 (0-2)
Tim van der Voort, Stef Bruinen, Lars van der Berg (2)

LYRA - Naaldwijk 1-0 (0-0)
LYRA: Bram Wennekers
Lyra wint eerste periodetitel

Quick Steps - sc Monster 0-2 (0-1)
Koen Warners, Jordi van Maanen

Verburch - MSV’71 4-2 (4-1) 
Verburch: Melvin van der Zeijden (3), Rico Kok
MSV’71: Jack van der Vlugt (2)

Quintus - TAC ‘90 4-1 (2-0)
Eigen doelpunt TAC’90 , Daniel van Holsteijn, Remco van der Knaap, Rob Binsbergen

Lees verder

Waar en wanneer zet Sinterklaas voet aan wal?

Nog maar een nachtje slapen, en dan komt Sinterklaas weer aan in onze regio. Maar omdat de Goedheiligman lang niet overal tegelijk kan zijn, zijn de verschillende intochten over twee weekenden verspreid. Hieronder alle data!

Lees verder

Natuurbegraven Hoek van Holland: hoe nu verder?

Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad verwierp dinsdagavond een motie van CDA, SP en Partij van de Dieren om af te zien van een natuurbegraafplaats in de Hoekse Bonnenpolder. Dit betekent echter niet dat het plan definitief doorgaat. Wethouder Eerdmans suggereerde om eerst een referendum te houden. Maar hoe gaat het nu verder?

Lees verder

Referendum over natuurbegraven in Bonnenpolder

Inwoners van Hoek van Holland mogen zelf beslissen of er een natuurbegraafplaats komt in de Bonnenpolder. Wethouder Eerdmans van de gemeente Rotterdam wil hierover een referendum organiseren onder de Hoekse bevolking. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling in Rotterdam.

Lees verder

Onbemand jacht komt op onze kust af

In de stormachtige noordwestenwind koerst een onbemand, 12 meter lang zeiljacht op de Zuid-Hollandse kust af. De Kustwacht houdt het stuurloze vaartuig in de gaten. Het jacht is van een Canadees die zaterdagmiddag door reddingsdiensten van boord is gehaald. Pogingen om het beschadigde schip naar Hoek van Holland te slepen, werden op een gegeven ogenblik gestaakt.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Competitievoetbal

Hoofdklasse A:

FC Gravenzande - Smitshoek 2-0 (1-0)

Brent Biesheuvel, Yuri Westhoff

3e klasse B:


Naaldwijk - GDA 1-0 (1-0) -- Restant 8 minuten bij een 1-0 stand nadat wedstrijd eerder dit seizoen wegens beenbreuk speler Naaldwijk was gestaakt. Doelpunt werd gescoord door Rashidi Gilkes.

4e klasse D:

Semper Altius - Quintus 8-0 (1-0)
-- 2e helft werd uitgespeeld nadat de wedstrijd eerder dit seizoen in de rust bij een 1-0 ruststand werd gestaakt.

Bekervoetbal

Voorschoten'97 - HVC'10 3-0 (2-0)

Koudekerk - KMD 1-4 (0-2)
Dylan Arbouw, Arend Balijon, eigen doelpunt, Dylan Groen
Bijzonderheid: Daan van den Burg maakt zijn debuut bij KMD

MVV'27 - Soccer Boys 2-0 (0-0)
Harm Voogt, Erik van Geest

VELO - Lugdunum 2-1 (1-1)
Lars van der Krogt, Mart Dubbeld

SC Monster - BSC'68 3-0 (2-0)
Mike Peereboom, Laurens Kooren, Ramon Bruers

Olympia - Excelsior M 2 2-3 (0-1)

Westlandia (zo) 2 - Valken'68 3-4 (1-3)
Jedsel Markes (3)

Lees verder

Van Dam opnieuw lijsttrekker CDA Hoek van Holland

Jacco van Dam is opnieuw tot lijsttrekker van CDA Hoek van Holland gekozen voor de komende gebiedscommissie-verkiezingen. In 2014 was hij ook lijsttrekker. Daarnaast staat hij ook op plek 17 van de Rotterdamse lijst van het CDA.

Lees verder

Oekraïner aangehouden voor mensensmokkel

Een 50-jarige Oekraïner is donderdagavond door de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland aangehouden voor mensensmokkel. De man probeerde zijn reisgenoot, een 42-jarige Iraniër, op een vals paspoort naar Groot-Brittannië te laten reizen.

Lees verder

Opknapbeurt voor fietspaden in de duinen

De fietspaden in de duinen tussen Hoek van Holland en Kijkduin krijgen eind deze maand een grote opknapbeurt. Volgens de provincie Zuid-Holland is het asfalt aan vervanging toe.

Lees verder

Maasfietsroute naar Hoek van Holland genomineerd

De internationale Maasfietsroute, die start in Frankrijk en eindigt in Hoek van Holland, is genomineerd voor de titel Fietsroute van het Jaar 2018. Deze eretitel wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Lees verder

Ruim 200 kilometer hardlopen tussen de Hoek en Den Helder

Er komt binnen twee maanden een nieuwe hardloopwedstrijd tussen Hoek van Holland en Den Helder. Het gaat om de Duinhopper 201. Dat cijfer staat voor de loopafstand: ruim 200 kilometer. Daarmee is deze uithoudingsloop nog langer dan de inmiddels gestopte Jan Knippenberg Memorial, die - in de langste edities - tot bijna 161 kilometer (100 Engelse mijl) kwam.

Lees verder

Mark Lensselink naar Stichting Leergeld Westland

Per 1 januari  treedt Mark Lensselink (40) in dienst bij Stichting Leergeld Westland in de functie van coördinator. Lensselink is de laatste jaren vooral actief geweest in de Rotterdamse sportwereld en heeft daar onder meer het Jeugdsportfonds op poten gezet.

Lees verder

Plannen voor Hoekse Bonnenpolder gepresenteerd

Er zijn dinsdagavond twee ontwerpen gepresenteerd voor een nieuwe inrichting van de Hoekse Bonnenpolder. De plannen zijn de uitkomst van een aantal bijeenkomsten waarin omwonenden en belanghebbenden als het Zuid-Hollands Landschap en Natuurbegraven Nederland hun ideeën op papier hebben gezet.

Lees verder

Toch doorstart strandrace Hoek van Holland - Den Helder

De 25e editie van de Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder, die afgelopen zondag werd verreden, was toch niet de laatste. Stichting Beachbiking Nederland gaf eerder aan te stoppen met de organisatie, maar heeft in Exventure Sports & Events een opvolger gevonden.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Bekijk hier alle uitslagen en doelpuntenmakers van het zaterdagamateurvoetbal van zaterdag 4 november.

Lees verder

Familie poëziealbum 'Willy' getraceerd

De familie van een afgeleverd poëziealbum bij de kringloopwinkel in Maasdijk is gevonden. Woensdagmiddag belde een familielid van mevrouw Van der Noll uit Hoek van Holland, waar het poëziealbum van is.

Lees verder

RET start proef met pinnen in de bus

Op diverse buslijnen van vervoersmaatschappij RET is het sinds 1 november mogelijk om te betalen met je pinpas. Het gaat in eerste instantie om een test van drie maanden. Uiteindelijk moet het in 2019 mogelijk zijn om op alle bussen van de RET 'cashless' te betalen.

Lees verder

KNRM-man in hart en nieren neemt na 25 jaar afscheid

Met een groots opgezette receptie nam Jan van der Sar na 25 jaar afscheid van de KNRM in Hoek van Holland. Hij begon al in 1985 als opstapper van de boot Koningin Juliana. In 1991 fuseerden de verschillende regionale reddingmaatschappijen tot KNRM.

Lees verder

Rugbyers The Hookers zakken af naar laatste plaats

Rugbyclub The Hookers is zaterdag afgezakt naar de laatste plaats in de landelijke ereklasse.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: knap gelijkspel FC 's-Gravenzande; Honselersdijk haalt uit

Excelsior Maassluis heeft een knappe overwinning behaald door koploper Katwijk te verslaan. FC ’s-Gravenzande wist een knappe puntendeling te behalen tegen Jodan Boys en deed dat met negen spelers. Westlandia had een off-day tegen XexesDZB. Honselersdijk boekte een knappe ruime overwinning en HVC’10 speelde gelijk. VDL moest wederom vijf tegentreffers toestaan en verloor weer ruim.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Katwijk 3-0 (1-0)  
Vincent van den Berg(2), Kevin Vink

FC ‘s-Gravenzande - Jodan Boys 1-1 (1-0)
Frank Broos
Bijzonderheid: Samet Dag en Frank Broos ontvingen een rode kaart. Danny Koning stopt strafschop bij 1-0 voorsprong 


Westlandia - Xerxes DZB 0-5 (0-4)

SVC’08 - HVC’10 1-1 (0-1)
Rico Sterrenberg

Honselersdijk - CVC Reeuwijk 5-0 (1-0)
Tom van Veen, Angelo Zwirs(2), Youri Riepe, Leon de Brabander

SSS - VDL 5-0 (3-0)
Bijzonderheid: Fred van Maaswaal rood (twee keer geel)

Duindorp - Maasdijk 3-0 (1-0)

Naaldwijk - MVV’27 4-2 (1-1)
Naaldwijk: Thomas Karsten (2), Sebastiaan van den Berg (2, waarvan 1 strafschop)
MVV’27: Huib van Barneveldt, Erik van Geest


KMD - SC Monster 0-0 (0-0)

Lyra - VELO 3-1 (2-0)
Lyra: Bob Zwinkels, Jack Binnendijk, Kevin van Velden
Velo: Ferhat Sonmez


Ariston’80 - Schipluiden 2-4 (0-3)
Martijn van Dorp, Dirk-Jan Renoud, Sjoerd Boks, Chris van Beurden

Quick Steps - MSV’71 0-1 (0-1)
Jack van der Vlugt

Verburch - GDA 3-1 (1-1)
Dax Steentjes (2), eigen doelpunt

Quintus Vrij

Lees verder

Van Ardenne opent Historische Informatiemarkt

Waarnemend burgemeester van Westland, Agnes van Ardenne, heeft zaterdag de Historische Informatiemarkt Westland geopend. Dat gebeurde in de Hofboerderij in Wateringen. Allerlei verenigingen, stichtingen, musea en andere instellingen die iets te maken hebben met de Westlandse geschiedenis presenteren zich daar.

Lees verder

Code geel: Harde wind in de nacht van zaterdag op zondag

Het gaat flink hard waaien in de nacht van zaterdag op zondag. Het KNMI geeft dan ook aan dat in die nacht code geel van kracht is. Zeker ook in onze regio kunnen windstoten tussen de 75 en 90 kilometer per uur voorkomen.

Lees verder

Start Hoekse Lijn in februari wordt krap

Het gaat er om spannen of het wel gaat lukken om de Hoekse Lijn per februari in gebruik te nemen. Vooralsnog gaat het projectbureau daar wel vanuit, "maar het wordt wel krap", zo stelt een woordvoerder. Geruchten dat de exploitatie van de lijn pas in juni kan starten, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Maar dat de officiële start van de metroverbinding eerder eind dan begin februari wordt, is wel zeker.

Lees verder

Fiets gestolen, nu in Polen, krijg ik hem nog terug?

Is er nog een kans dat je je gestolen fiets terug krijgt nu er een bende fietsendieven is opgerold? Die vraag is actueel voor mensen die het afgelopen half jaar hun fiets zijn kwijtgeraakt in onder meer Westland, waar de bende actief was. Het antwoord is niet leuk: de kans is uitermate klein, schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Ook zorgbestuurders in de buurt zijn grootverdieners

Marjolein Tasche van de Reinier Haga Groep (waar het Reinier de Graafziekenhuis in Delft onder valt) en Karen Kruijthof van Franciscus Vlietland (waar Franciscus Vlietland in Schiedam en Franciscus Maassluis onder vallen), verdienen behoorlijk bovenmodaal. RTL Nieuws heeft ze in een lijst gezet van vijftig topverdieners in de zorg.

Lees verder

Zwarte Piet in het Westland blijft zo zwart als roet

Wie rond Sinterklaastijd een gekleurde Piet wil zien, zal naar de grote stad moeten gaan of de televisie moeten aanzetten. In bijna alle dorpskernen in de regio is Zwarte Piet 'zo zwart als roet'. Alleen in Maassluis zijn dit jaar roetveegpieten aanwezig.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Westlandia en Excelsior Maassluis winnen

Excelsior Maassluis behaalde wederom een overwinning. FC ’s-Gravenzande ging flink onderuit ondanks de kansen die het had. Westlandia kon een knappe driepunter bijschrijven. Honselersdijk haalde op karakter een punt op. HVC’10 leed een ongelukkige nederlaag. VDL verloor weer.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis – De Dijk 2-1 (1-1)
Jeremy Moreno, Daan Smith
Bijzonderheid: Kevin Dercks miste penalty bij 1-1


Achilles Veen – FC ’s Gravenzande 5-1 (1-1)

Ruben de Groot (p)

FC Breukelen – Westlandia 2-3 (1-1)

Stefan Bron, Hamza el Yddri, Jasper van Dijk (pen)

DoCos – Honselersdijk 2-2 (2-1)
Tom van Veen, Angelo Zwirs
Rode kaart: Michel van Giesen

HVC’10 – Die Haghe 0-1 (0-1)

VDL – BVCB 2-5 (0-3)
Kees Ketting, Leelson Fernandes

Maasdijk – KMD 2-1 (1-0)

Maasdijk: Lars van der Berg. Hans Bergwerff.
Bijzonderheid: rode kaart Lars Bentvelzen (Maasdijk)

MVV’27 – Ariston ’80 1-0 (0-0)
Ariën Oprel

Naaldwijk – Duindorp 0-0 (0-0)

Sc Monster – VELO 2-1 (0-0)
Monster: Frank van der Deijl, Mike Peereboom
Velo: Mick van Elswijk (p)

MSV’71 – Lyra 1-2 (0-0)
MSV’71: Said Rian
Lyra: Robin Vijverberg, Mark Dukker

Schipluiden – Verburch 3-2 (0-1)
Schipluiden: Bart Boks, Chris van Beurden, Martijn van Dorp
Verburch: Jim van den Bos, Wesley Vollebregt

Oosterheem – Quintus 2-4 (1-2)
Daniel Hofstein, Jim Duijvestijn (2), Dion Vis

Lees verder

Wederom testen op de Hoekse Lijn

Een metrovoertuig van de RET rijdt in de komende week wederom testritjes tussen de stations Maassluis Steendijkpolder en Hoek van Holland Haven. Ditmaal wordt er op hogere snelheid getest. Na deze test wordt er verder gewerkt aan de stations.

Lees verder

Verslaggever getuige van ontdekking verstekelingen

De marechaussee in Hoek van Holland heeft dinsdagochtend drie Albanese verstekelingen opgepakt. Een verslaggever van mediapartner RTV Rijnmond was bij toeval getuige van de aanhouding: de drie werden ontdekt terwijl de microfoon openstond.

Lees verder

Bijzondere foto's van gedimde zon

Al de hele dag is boven de regio een waterige oranjerode zon te zien. Dat heeft alles te maken met Saharazand in de lucht en bosbranden in Spanje en Portugal. Het lijkt alsof er sluierbewolking hangt, maar er is vrijwel geen bewolking vandaag.

Lees verder

Reddingsbrigade: 'Zwemmen in zee is geen goed idee'

Het is maandag een prachtige nazomerdag, maar zwemmen in zee is geen goed idee. Dat benadrukt de 's-Gravenzandse Reddingsbrigade. Zeker omdat er op de stranden nu geen toezicht is en ook de watertemperatuur niet al te hoog is.

Lees verder

Rugbyers The Hookers verliezen weer

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdagmiddag ook de vierde competitiewedstrijd verloren.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande en HVC'10 halen uit

FC 's-Gravenzande en HVC'10 hebben in hun thuiswedstrijd een halve dozijn doelpunten weten te scoren. Excelsior Maassluis won eindelijk weer eens. Honselersdijk speelde gelijk. Westlandia en VDL bogen diep voor hun tegenstander.

Lees verder

Brand in woning Hoek van Holland

Aan de Dokter Kniplaan in de Hoekse nieuwbouwwijk l'Avenue heeft zaterdagavond rond 19.15 uur een woning in brand gestaan. In iets meer dan een half uur heeft de brandweer het vuur geblust. De brand is begonnen in de meterkast. Er zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

FC Lisse - Excelsior Maassluis 2-3 (0-1)
Gerwin Lake , Stephan Kruithof, Daan Blij

FC ‘s-Gravenzande - Zwaluwen Vl. 6-1 (0-1)
Sander Koeleman (2), Yuri Westhoff (2), Jan Verduijn, Frank Broos

FC Aalsmeer - Westlandia 5-1 (2-1)
Eigen doelpunt FC Aalsmeer

HVC’10 - RCL 6-2 (4-1)
Jurgen Warbout, Michael van den Bos, Robin van den Bos (2), Darryl Semil, Emiel Feitsma

UVS - Honselersdijk 1-1 (1-0)
Tom van Veen

Strijen - VDL 5-0 (3-0)

Maasdijk - MVV’27 2-2 (0-0)
Maasdijk: Hans Bergwerf, Lars van der Berg
MVV’27: Roberto van der Pol, Jordi Lems

VELO - Quick Steps 7-0 (4-0)
Ferhat Sonmez (3), Joery Verbeek (2), Dirk Lelieveld, Sven Verbeek

GDA - LYRA 3-3 (3-3)
Coen van Mil, Jack Binnendijk, Gino Bozuwa

Schipluiden - KMD 3-2 (1-2)
Schipluiden: Sjoerd Boks (2), Martijn van Dorp
KMD: Dylan Arbouw (pen), Thom Vrijmoed

SC Monster - Naaldwijk 4-1 (2-0)
SC Monster: Mike Peereboom, Frank van der Deijl, Jordi van Maanen (2)
Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg (pen)

MSV’71 - Duindorp 0-0 (0-0)

Verburch - Ariston’80 2-0 (1-0)
Xander Damen, Dave Zwinkels

Semper Altius - Quintus gestaakt
Gestaakt in de rust bij een 1-0 voorsprong voor Semper Altius vanwege een kopstoot door de leider van Semper Altius naar de trainer van Quintus.

Lees verder

Loting tweede ronde KNVB beker

De KNVB district West 2 heeft de loting bekend gemaakt voor de knock-outfase van het bekertoernooi. De speeldata zijn zaterdag 11 of zondag 12 november. Indien een inhaalwedstrijd van de competitie wordt gespeeld in dit weekend wordt de bekerwedstrijd vervroegd naar dinsdag 7 november.

Lees verder

Tientallen klachten over stank in 's-Gravenzande en Hoek van Holland

In delen van 's-Gravenzande en Hoek van Holland hing donderdagavond een hardnekkige oliegeur. In totaal ontving milieudienst DCMR tussen 21.00 en 22.00 uur 34 klachten.

Lees verder

Politie begint rubriek met gevonden fietsen

De politie in Hoek van Holland gaat voortaan iedere donderdag de foto van een gevonden fiets op Facebook zetten. Onder de noemer 'de fiets van de week' deelt de politie een foto, in de hoop de eigenaar te vinden.

Lees verder

Westlands college wil niet praten met Hoekse ontwikkelaar

Burgemeester en wethouders van Westland wil niet nogmaals in gesprek met de ontwikkelaar van woonwijk l'Avenue in Hoek van Holland over uitbreiding op Westlands grondgebied. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van GemeenteBelang Westland hierover.

Lees verder

Partij voor de Dieren twijfelt aan bunkerplannen

De Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren is bezorgd over een plan om bunkers in het Vinetaduin in Hoek van Holland om te bouwen tot recreatieverblijf. De partij betwijfelt of dit wel kan, aangezien het Vinetaduin beschermd duingebied is. Daarom heeft de fractie er schriftelijke vragen over gesteld.

Lees verder

Geen windmolens op de pier, wel bij Stena en in Maassluis

En komen geen windmolens op de Pier in Hoek van Holland. Dat heeft de provincie Zuid-Holland laten weten. Wel moeten er voor 2020 tenminste 2 windmolens komen bij het terrein van Stena Line. Ook op de grens tussen Maassluis en Vlaardingen staan er voor 2020 twee gepland, daarna zou er nog een bij moeten, stelt Zuid-Holland.

Lees verder

Drukbezochte informatieavond verlengde Hoekse Lijn

De informatiebijeenkomst over het doortrekken van de metrolijn naar het strand van Hoek van Holland is drukbezocht. Zo'n 80 belangstellenden kwamen dinsdagavond af op de openbare bijeenkomst in De Hoekstee.

Lees verder

Werkstraf voor oplichtende medewerker Stena Line

Een oud-medewerker van rederij Stena Line in Hoek van Holland is veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor het achterover drukken van geld. Het Openbaar Ministerie eiste eerder acht maanden cel, maar de rechter ging daar niet in mee.

Lees verder

Een doosje met pillen op de deurmat...

Gezinnen met kinderen onder de 18 jaar in onze regio ontvangen tussen deze dinsdag en woensdag 25 oktober een doosje met jodiumtabletten. De pillen moeten bescherming bieden tegen het radioactieve jodium dat bij een ongeluk in een kerncentrale kan vrijkomen.

Lees verder

Presentatie verlengde Hoekse Lijn

De gemeente Rotterdam presenteert dinsdagavond het voorlopige ontwerp van de verlengde Hoekse Lijn. Er wordt dan gesproken over de inpassing van het spoor in de duinen, de oversteekplaatsen en recreatieve routes langs en over het spoor.

Lees verder

Rugby: Nieuwe teleurstelling The Hookers

De rugbyers van The Hookers hebben zaterdagmiddag opnieuw een teleurstellend resultaat geboekt.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: eerste driepunter voor VDL en Honselersdijk

VDL en Honselersdijk wisten de eerste overwinning binnen te halen. Excelsior Maassluis en HVC’10 kwamen niet verder dan een gelijkspel. FC ’s-Gravenzande en Westlandia moesten drie punten aan de tegenstander laten.

Lees verder

Vissen met trekpaarden in Hoek van Holland

Op het strand van Hoek van Holland wordt in november een vergeten traditie nieuw leven ingeblazen: vissen met trekpaarden. Een groep enthousiastelingen, bestaande uit vissers, natuurgidsen en ruiters gaat het doen.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Kozakken Boys 1-1 (0-0)
Sefa Kurt

Nootdorp - FC ‘s-Gravenzande 2-1 (1-1)
Frank Broos
Bij een 2-1 stand mist Westhoff een strafschop

Westlandia - ARC 0-1 (0-1)

DSO - HVC’10 2-2 (0-1)
Leroy Smits, Mitchel Bouwhuis

Honselersdijk - Voorschoten 2-1 (1-1)
Luke Groenenboom, Angelo Zwirs

VDL - Rhoon 1-0 (0-0)
John Bekker

Duindorp - Schipluiden 2-2 (2-2)
Sjoerd Boks, Marnix Reissenweber

Naaldwijk - GDA 1-0 (0-0) - gestaakt
Rashidi Gilkes
In de 81e minuut gestaakt in verband met een beenbreuk van Frank Schipper, speler  van Naaldwijk

MVV’27 - SC Monster 0-4 (0-1)
Jordi van Maanen, Jean-Paul Saeijs, Koen Warners, Wouter Ton

KMD - VELO 3-5 (2-2)

KMD: e.d., Mitch van de Wetering, Dylan Groen
VELO: Yacine Tazi, Sven Verbeek, Dirk Lelieveld, Ferhat Sonmez (2)


LYRA - Maasdijk 2-0 (0-0)
Kevin van Velden. Coen van Mil

Ariston’80 - MSV’71 4-4 (2-0)
Jack van der Vlugt, Dave van Deursen, Wesley Thonhauser, Christiaan van der Pol

Quick Steps - Verburch 3-2 (1-0)
Jim van de Bos, Sander Bom

Quintus - Vredenburch 0-3 (0-2)

Lees verder

Plan voor zonnepanelen in de Oranjebuitenpolder

Waar in de Hoekse Bonnenpolder discussie is over natuurbegraven, staat de eveneens Hoekse Oranjebuitenpolder op de nominatie om deels bezet te worden door zonnepanelen. Een zonnepark van 30 hectare is het idee van de gemeente Rotterdam. De gebiedscommissie van Hoek van Holland voelt zich overvallen door het plan.

Lees verder

Eerste schetsen natuurgebied Bonnenpolder vertoond

In de Hoekstee in Hoek van Holland is woensdagavond een inloopavond gehouden over de natuur in de Bonnenpolder. Er komt 130 hectare natuurgebied waarvan 30 hectare bestemd is voor het zogeheten natuurbegraven, waarbij de graven zoveel mogelijk opgaan in de natuur.

Lees verder

"Gemeenten en corporaties moeten woningbouw versnellen"

De provincie Zuid-Holland roept gemeenten en woningcorporaties op om de bouw van woningen te versnellen. Het gaat dan vooral om woningbouw in de dorpskernen en de steden. In de niet-stedelijke regio's is er juist een overcapaciteit aan bouwplannen.

Lees verder

Gemeente ziet nieuwbouw aan de Hoekse Langeweg zitten

Zo'n honderdvijftig huur- en koopappartementen moeten vanaf eind 2019 verrijzen aan de Langeweg in Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam heeft dat toegezegd aan de Hoekse gebiedscommissie. Het plan voor appartementencomplexen daar, dat al zo'n vijftien jaar oud is, lijkt nu eindelijk echt vorm te krijgen.

Lees verder

Reizigers Hoekse Lijn krijgen kortingscoupons

Reizigers die gebruik maken van het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn worden in de komende tijd voor de vertraging van het project gecompenseerd door middel van zogeheten sympathieacties vanuit de RET. Het gaat dan om bijvoorbeeld kortingscoupons en andere tegoedbonnen.

Lees verder

Uitgraven Nieuwe Waterweg in 2018 van start

In het voorjaar van 2018 moet er gestart worden met het verdiepen van de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Schiedam. Eigenlijk was het de bedoeling dat eind 2016 de eerste werkzaamheden al zouden plaatsvinden, maar de financiering was nog niet rond, zo laat het Havenbedrijf Rotterdam desgevraagd weten.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande en HVC'10 pakken een punt

FC 's-Gravenzande wist voor het eerst geen tegentreffer te incasseren. HVC'10 leek te gaan winnen, maar zag de tegenstander toch langszij komen. Excelsior Maassluis en Honselersdijk kwamen niet tot score en verloren hun wedstrijd. VDL en Westlandia zagen eveneens de tegenstanders drie punten pakken.

Lees verder

13-jarige jongen enige tijd vermist

De politie was zaterdagmiddag naarstig op zoek naar een 13-jarige jongen uit Hoek van Holland. Het kind was voor het laatst gezien op de Strandweg. Tegen 18.30 uur kwam het bericht, dat de jongen in goede gezondheid is gevonden.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

GVVV - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

FC ‘s-Gravenzande - FC Rijnvogels 0-0 (0-0)

Forum Sport - Westlandia 2-1 (1-0)
Stefan Bron

Honselersdijk - Die Haghe 0-2 (0-1)

Zuidland - VDL 3-1 (0-1)
Kees Ketting

Nieuwkoop HVC’10 2-2 (1-1)
Darryl Semil, Lars Kortleven

VELO - Ariston’80 6-2 (2-0)
Ferhat Sommez, Yascin Tazi (2x) Dirk Lelieveld, Tom van Haage, Mathijs Helderman

Quick Steps - KMD 1-3 (0-3)
Dylan Groen, Arend Balyon (2x)

Schipluiden - Lyra 1-1 (1-0)
Schipluiden: Marnix Rijssenweber
Lyra: Ardi Luijendijk


SC Monster - Maasdijk 5-1 (1-1)
SC Monster: Verkade, Mike Peereboom (2x), Jordy van Maanen, Koen Warners
Maasdijk: Lars van den Berg, Said Jahangir (r)

MSV’71 - Naaldwijk 1-4) (0-2)
MSV’71: Jeremy van Loenen
Naaldwijk: Rashidi Gilkes, Michiel v.d. Berg, Frank Schipper, Thomas Karsten


GDA - MVV’27 0-1 (0-1)
Michael Berrevoets

Verburch - Duindorp 2-2 (1-0)
Dave Zwinkels, (p) Sander Bom

Quintus - FC Zoetermeer 2-2 (2-2)
Rob Binsbergen, Jim Duyvesteijn

Lees verder

Varkensruggetje lanceert auto door hek

Een automobilist van nog onbekende leeftijd is vrijdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk in Honselersdijk. Op het terrein van Royal FloraHolland vloog de man uit de bocht, raakte een betonblok, schoot door een hek en belandde op het naastgelegen fietspad.

Lees verder

Presentatie schetsen natuurbegraafplaats HvH

In Hoek van Holland worden woensdagavond de eerste schetsen van een eventuele natuurbegraafplaats gepresenteerd. Die natuurbegraafplaats is voorzien in de Bonnenpolder.

Lees verder

Minimale lastenverlaging voor Hoekenezen

De gemiddelde inwoner van Hoek van Holland hoeft volgend jaar 13 eurocent minder te betalen aan gemeentelijke lasten. Weliswaar gaan de onroerendezaakbelasting en de afvalstoffenheffing tezamen 8,43 euro omlaag, maar de stijging van de rioolheffing met 8,30 euro doet de lastenverlaging bijna teniet. Dat blijkt uit de begroting die het college van burgemeester en wethouders heeft opgesteld.

Lees verder

Eis: medewerker Stena Line 8 maanden de cel in

Justitie wil dat een voormalig medewerker van Stena Line in Hoek van Holland voor acht maanden de cel ingaat. De man had in totaal voor 350.000 euro gefraudeerd. Daar schrijft mediapartner RTV Rijnmond over.

Lees verder

Albanese verstekelingen in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft vorige week donderdag een Roemeense chauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Daar schrijft mediapartner RTV Rijnmond over. In de vrachtwagen zaten negen Albanese vreemdelingen.

Lees verder

Geen gedwongen ontslagen Stena Line, varende acties opgeschort

Bij rederij Stena Line vallen geen gedwongen ontslagen. Dat zegt communicatieadviseur Hans Walthie namens betrokken vakbonden. "Wij hebben een half uur geleden bericht gehad van Stena Line; zij gaan in op onze eisen", laat hij aan de WOS weten.

Lees verder

Pas op voor dichte mist

Ga je zondagochtend de weg op? Wees dan beducht voor dichte mist. Daarvoor waarschuwen de ANWB en Weerplaza volgens mediapartner Omroep West. Het zicht is soms minder dan 200 meter.

Lees verder

Rugby: nieuw verlies voor The Hookers

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdag ook haar tweede duel in de competitie in de ereklasse verloren.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: VDL speelt gelijk

In de tweede klassen wist alleen VDL een punt te vergaren. HVC’10 en Honselersdijk moesten genoegen nemen met een nederlaag.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior M-Koninklijke HFC 1-1 (1-1)
Daan Smith

AFC-FC ’s-Gravenzande 3-5 (1-1)
Frank Broos (2), Yuri Westhoff, Sander Koeleman, Roy Vermolen

Westlandia-WV HEDW 3-1 (1-1)
Angelo Groen, Jasper van Dijk (pen), Danny Bijl

Valken’68-Honselersdijk 3-0 (0-0)
Bijzonderheden: Youri Riepe (rood na ongeveer 28 minuten spelen)

HVC’10-DoCos 1-2 (1-1)
Leroy Smits
Bijzonderheden: Jurgen Warbout ontvangt rode kaart na commentaar op scheidsrechter

VDL-SVS 2-2 (1-1)
Marcel de Bruijn, Kees Ketting

Duindorp-VELO 0-0 (0-0)

MVV’27-MSV’71 3-0 (2-0)
MVV'27: Erik van Geest, Dennis Louter, Dennis Louter

KMD-Verburch 3-1 (1-0)
KMD: Arend Baylon, Marc Houtman, Jesse de Waard
Verburch: Dave Zwinkels


Maasdijk-GDA 1-1 (1-0)
Bart Hofstede

Lyra-sportclub Monster 3-2 (0-1)
Lyra: Raymond van den Akker, Robin Vijverberg (2)
sc Monster: David de Ruiter, Ramon Bruers

Bijzonderheden: Koen Warners ziet bij 2-1 strafschop gestopt worden

Naaldwijk-Schipluiden 3-0 (2-0)
Laurens Bouritius, Rashidi Gilkes, Sebastiaan van den Berg (pen)

DVC-Quintus 0-3 (0-1)
Charley van der Knaap, Jim Duijvestyn Daniel van Holsteijn

Lees verder

KNRM haalt vrouw met hartproblemen van cruiseschip

Een niet alledaagse klus vrijdag voor de KNRM in Hoek van Holland. Op cruiseschip Aida Prima kreeg een vrouw hartproblemen waarna een opname noodzakelijk bleek. Met vier ambulancebroeders vertrok de KNRM naar het schip.

Lees verder

Onduidelijkheid voor verenigingen in De Hoekstee

Er is veel onduidelijkheid ontstaan bij verenigingen die een ruimte huren bij gebouw De Hoekstee in Hoek van Holland. Per 1 januari zijn Vitis Welzijn en Humanitas de nieuwe eigenaren, maar de huidige gebruikers weten nog niet waar ze aan toe zijn. Tijdens een voorlichtingsavond op 7 september werden ze nog niet veel wijzer.

Lees verder

Dijkgraaf Van Haersma Buma stapt op

Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma heeft donderdag zijn vertrek bij het Hoogheemraadschap van Delfland aangekondigd. Per 1 juni 2018 wil hij de organisatie verlaten, zodat een nieuwe dijkgraaf kan worden ingewerkt voor de waterschapsverkiezingen in maart 2019.

Lees verder

Antoinette Jans volgt Hans Middendorp op bij Delfland

Antoinette Jans is gekozen tot hoogheemraad namens de Algemene Waterschapspartij Delfland. Ze volgt daarmee de afgetreden Hans Middendorp op. Na stemming tijdens de verenigde vergadering vervult zij per direct deze functie met de portefeuille watersysteem.

Lees verder

'Migratievis' krijgt het beter in Nieuwe Waterweg

Vissen in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland kunnen voortaan beter van de zee naar het zoete water zwemmen en terug. Rijkswaterstaat, de provincie en waterschappen hebben daarover afspraken gemaakt.

Lees verder

Aboutaleb komt naar Hoek van Holland

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt komende vrijdag Hoek van Holland. De Rotterdamse burgemeester gaat met de inwoners van de badplaats in gesprek over actuele zaken en problemen. Aboutaleb bezoekt Hoek van Holland tenminste een maal per jaar.

Lees verder

Botsing wielrenners langs Nieuwe Waterweg

Twee wielrenners zijn dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeluk op het fietspad langs de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en Maassluis. Beiden zijn per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Lees verder

Ouderen blij met georganiseerde Westlandse stranddag

De wind door je haren, je voeten in het zand en kijken naar de zee. Niet voor iedereen is een dagje strand vanzelfsprekend. Daarom heeft het Zuid-Hollands Landschap voor ouderen die niet zo goed kunnen lopen, de Dag van de Zandmotor georganiseerd. Maandag stapten een paar honderd ouderen in de huifkar voor een dagje strand en natuur.

Lees verder

KNRM haalt vrachtvaarder van boord

De KNRM in Hoek van Holland is zondagavond opgeroepen voor een medische evacuatie. Voor de kust van Goeree lag een vrachtschip verankerd met een gewonde aan boord. De 29-jarige zeeman had zijn schouder uit de kom.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: eerste nederlaag Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis heeft de eerste nederlaag geleden. Na twee overwinningen en twee puntendelingen bleek degradant Achilles'29 te sterk voor de tricolores. In Groesbeek verloor Excelsior Maassluis met 3-0 en eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart van Dean van Ooijen. Dit was in de slotfase van de wedstrijd bij een 2-0 tussenstand.

Lees verder

Weerman Mizee: "Het ergste van de storm is geweest"

De herfststorm die woensdag onze regio teisterde is over zijn hoogtepunt heen. Dat zegt de weerman van mediapartner Omroep West, Huub Mizee. "De wind neemt nu langzaam af, het hoogtepunt hebben we gehad." Toch zijn we nog niet van de wind af.

Lees verder

Storm houdt Fast Ferry aan de kade

De Fast Ferry blijft vandaag in de Berghaven van Hoek van Holland liggen. De zuidwesterstorm maakt het onverantwoord uit te varen. Normaal gesproken vaart de boot ieder uur vanuit de Berghaven naar de Maasvlakte en terug.

Lees verder

Eerste herfststorm van het jaar op komst

De afgelopen dagen was het al onstuimig, maar woensdag krijgt onze regio de eerste herfststorm voor de kiezen. De wind kan flink uithalen, er worden windstoten tot boven de 100 kilometer per uur verwacht. Het KNMI heeft code geel afgegeven.

Lees verder

Streekhistorie: De Huydecoperstraat te Hoek van Holland

De Huydecoperstraat ligt in het gedeelte van het dorp welk men de “Nieuwe Hoek” noemt. Dit in tegenstelling tot het gedeelte bij station Strand welk men de “Oude Hoek” noemt.

Lees verder

Maeslantkering doorstaat test

De jaarlijkse testsluiting van de Maeslantkering bij Hoek van Holland is goed verlopen. Zaterdag om 16.30 uur verlieten de immense deuren het dok, tegen 18.10 uur was het geheel uitgevaren en gezonken in de Nieuwe Waterweg.

Lees verder

Waterschap pompt 20 miljard liter water weg

De regio Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland heeft afgelopen weekend droge voeten kunnen houden. Het Hoogheemraadschap van Delfland pompte dit weekend 20 miljard liter water weg.

Lees verder

19-jarige jongen gespietst aan Hoeks hek

Een 19-jarige jongen uit 's-Gravenzande die een hek aan de Diamantlaan in Hoek van Holland over wilde klimmen, is gespietst aan een been. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag. Een bewoner zag de jongen aan het hek hangen en belde de hulpdiensten.

Lees verder

Rugbyers The Hookers verliezen van landskampioen

Zoals verwacht hebben de rugbyers van The Hookers zaterdagmiddag geen schijn van kans gehad tegen de regerend landskampioen RC Hilversum.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Maassluis gelijk; FC 's-Gravenzande verliest

Excelsior Maassluis speelde voor de tweede keer op rij gelijk en met enig fortuin. FC 's-Gravenzande incasseerde ook in de tweede wedstrijd een nederlaag.

Lees verder

Weber gaat in gesprek met Rotterdam over Oranjebonnen

Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Hollland gaat praten met de gemeente Rotterdam over de uitvoering van de in 2013 gemaakte plannen voor het poldergebied Oranjebonnen bij Hoek van Holland. Dat zegde Weber woensdag toe in een vergadering van de Statencommissie Duurzaamheid. Binnen de commissie bestond breedgedragen zorg over de voortgang.

Lees verder

Rotterdam aan Zee heeft nieuwe vaste dirigent

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland heeft een nieuwe vaste dirigent. Peter Habraken is met ingang van het nieuwe seizoen officieel de dirigent van de Concert Band van de Hoekse vereniging.

Lees verder

Karakteristieken zaterdag voetbal

Excelsior Maassluis - De Treffers 1-1 (0-0)
Gerwin "Smally" Lake

FC ‘s-Gravenzande - Stedeco 0-3 (0-2)
Roel Stoffels (rood), Frank Broos mist penalty bij 0-2 tussenstand

CWO - HVC’10 0-2 (0-2)

Jurgen Warbout, Lars Kortleven

MVV’27 - SCO’63 3-0 (0-0)
Harm Voogt, Finn Verpaalen, Roberto van der Pol

Velo - Hercules 6-5 (2-2)

Lars van der Krogt (2), Sven Verbeek (2), Mathijs Helderman, Max Spilker

CION - Maasdijk 1-0 (0-0)

Naaldwijk - Excelsior M2 1-2 (1-1)

Jordy van Calsteren

Victoria’04 - Quintus 3-0

Sc Monster - GSC Esdo 2-1 (0-1)
Jordi van Maanen (2)

Rijnmond Hoogvliet Sport - MSV’71 6-1 (3-0)
Asidin Akachar

Celeritas - Schipluiden 0-10 (0-5)
Dennis Rijnsbergen, Chris van Beurden (6),Martijn van Dorp, Dirk Renaud, e.d.

Semper Altius - KMD 2-4 (2-1)
Thom Vrijmoed (3), Dylan Arbouw

Blauw Zwart - Verburch 1-2 (1-1)
Tim van Luijk, Thomas Prins

Slikkerveer - VDL 4-2 (2-1)
Milano Naarden, Gaultiel Obinga

GDA - Honselersdijk 3-3 (1-2)
Joey Valstar, Lars Ammerlaan, Angelo Zwirs

Westlandia (za) - VELO (zo) 0-3 (0-2)
Djamairo Rigters (2), Mitchell Weissenberg

Den Hoorn - Voorschoten 0-2 (0-1)

Concordia - Lyra 1-6 (0-2)
Jack Binnendijk (3,waaronder 1 strafschop), Max van Delft, Max Dukker, eigen doelpunt

Lees verder

Honey Waterway wordt nu ‘maai-way’

Voordat burgers in de regio zich verbaasd afvragen, waarom meerdere bijenvriendelijke bermen worden gemaaid, heeft het Hoogheemraadschap van Delfland vrijdag een verklarend verhaal de wereld ingestuurd. Het gaat om de zogenoemde Honey Waterway-bloemstroken die in het afgelopen voorjaar zijn ingezaaid op dijken in Schipluiden, Maassluis en Hoek van Holland.

Lees verder

Hoogheemraadschap verlaagt peil na weersverwachting

Het Hoogheemraadschap van Delfland stelt neerslagprotocol A in, omdat er morgen veel regen wordt verwacht. In totaal gaat er, als de verwachting uitkomt, tussen woensdag 00.00 uur en 12.00 uur zo'n 30 millimeter regen vallen.

Lees verder

Meer betalen dan vraagprijs komt vaker voor

Zo extreem als het in grote steden als Amsterdam en Rotterdam is, is het in onze regio niet, maar ook hier wordt herhaaldelijk de vraagprijs of meer betaald voor een woning. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal van 2017 van onderzoeksbureau Calcasa.

Lees verder

Minder bezoekers Hoek van Holland door 'slechte' zomer en metrolijn

Een natte zomer en de verbouwing van het treinspoor naar een metrolijn. De strandtenthouders in Hoek van Holland merken het aan hun omzet, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond. Maar er zijn wel meer buitenlandse toeristen in de badplaats te vinden.

Lees verder

Een dagje kunst op het strand in Hoek van Holland

Een stralende zon, een zomerse temperatuur en genoeg zonnebrand. Dat waren zondag de ingrediënten voor een lekker dagje kunst. Op het strand van Hoek van Holland werd voor de eerste keer ArtBreak georganiseerd. Een evenement om de kunstenaars die de badplaats elke zomer bezoeken, zichtbaar te maken voor publiek.

Lees verder

Dagje gratis reizen met vervangend vervoer Hoekse Lijn

Wie aankomende zaterdag met buslijn 711, 712 of 713 van de RET rijdt, hoeft niets te betalen. De OV-chipkaartapparatuur gaat uit als geste voor de langere periode waarin de Hoekse Lijn wordt omgebouwd tot metrolijn.

Lees verder

Autobrand in Hoek van Holland

Op de Dirk van den Burgweg in Hoek van Holland stond zondagmiddag het motorblok van een auto in brand. Er werden twee brandweerwagens opgeroepen, omdat in de caravan achter de auto gasflessen lagen.

Lees verder

Milieudienst laat stankcode 1 van kracht gaan

Milieudienst DCMR heeft zaterdag klachten over stank uit de hele regio ontvangen. Daarom heeft de milieudienst zaterdagavond sinds 18.00 uur stankcode 1 van kracht laten gaan.

Lees verder

Rumoerige bijeenkomst over Hoekse natuurbegraafplaats

De bijeenkomst over een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder die donderdagavond werd gehouden in De Hoekstee in Hoek van Holland, verliep ronduit rumoerig. Gebiedscommissievoorzitter Klaas de Koning moest regelmatig de vele toegestroomde mensen tot de orde roepen.

Lees verder

Duitse Howitzer terug in Hoek van Holland

Een 3,5 ton wegend Duits kanon staat weer in Hoek van Holland. Vier van deze Howitzers stonden in de Tweede Wereldoorlog op de plek van het huidige Hoekse Badje en bij de Houtmanflat aan de Houtmanstraat.

Lees verder

Hoek van Holland krijgt eigen kunstfestival

Aankomende zondag wordt voor de eerste keer kunstfestival Art Break gehouden op het strand van Hoek van Holland. Van een kunstinstallatie met klassieke muziek tot een schilderperformance en een speurtocht door de Atlantik Wall, het festival wil zich richten op iedereen.

Lees verder

Verkeersdrukte richting het strand

Het is woensdag misschien wel de laatste mooie zomerdag van het jaar en dat is te merken op de stranden in de regio. In Hoek van Holland staan er auto's 'dubbel' geparkeerd en ook in 's-Gravenzande en Ter Heijde is het druk.

Lees verder

Filmmakers uit de regio maken film in 48 uur tijd

Meer dan duizend filmmakers gaan aankomend weekend binnen 48 uur tijd een film proberen te maken. Zo ook vier filmmakers uit onze regio. Ze doen mee aan het 48Hour Film Project, waarvan het resultaat zondagavond te zien moet zijn in bioscoop Lantaren Venster in Rotterdam.

Lees verder

Steeds meer wilde vossen in achtertuinen

Het aantal wilde vossen in de bewoonde wereld neemt toe. Dat merken ze ook bij de Wildopvang Delft, die meer vossen moet opvangen. Waren het er vorig jaar nog twee, nu staat de teller al op vier, terwijl het jaar nog lang niet om is.

Lees verder

KNRM helpt vissers zonder diesel

De KNRM in Hoek van Holland is dinsdagochtend om 6.15 uur uitgerukt voor een vissersboot in problemen. De boot lag zonder diesel voor de Maasmond, ter hoogte van de Tweede Maasvlakte.

Lees verder

Kitesurf marathon: 93.000 euro voor Hartstichting

Het kitesurf evenement 'Hoek tot Helder' heeft zaterdag in totaal 93.506 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor de Hartstichting en zal worden gebruikt voor onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.

Lees verder

In beeld: Eerste testen met metro’s op Hoekse Lijn

De RET is gestart met de eerste testen op de omgebouwde Hoekse Lijn. Bij dit zogenoemd Pré-Dynamisch testen, rijdt een metrovoertuig met lage snelheid over het vernieuwde spoortracé.

Lees verder

Ben & Sem testen de Hoekse LijnLees verder

Hoek tot Helder wordt dit weekend gehouden

Komende zaterdag zal de tweede editie van het kitesurf-evenement 'Hoek tot Helder' plaatsvinden. De planning was om het evenement ergens tussen 19 augustus en 22 oktober plaats te laten vinden. "Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, zijn het gunstige weersomstandigheden om de 110 deelnemende kitesurfers het water op te laten gaan", aldus organisator Martijn van Dijk.

Lees verder

KNMI geeft code geel af

Het KNMI heeft tot vanavond 20.00 uur code geel afgegeven voor een groot deel van Nederland, waaronder Zuid-Holland. Het weerinstituut waarschuwt voor onweersbuien, plaatselijk met hagel, veel neerslag in korte tijd en/of windstoten.

Lees verder

Waterschapsbestuurder Middendorp stapt op

Ondanks dat hij zichzelf eigenlijk niets verwijt, heeft de 58-jarige Hans Middendorp besloten om niet langer deel uit te maken van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Dat meldt De Telegraaf. Eerder werd hij schuldig bevonden aan het mishandelen van een vrouw die haar hond uitliet in het Haagse Bos.

Lees verder

Extra feestelijke functioneringssluiting Maeslantkering

De zogeheten functioneringssluiting van de Maeslantkering op 9 september is dit jaar extra feestelijk, omdat het bouwwerk dat zo'n 2 miljoen mensen tegen het water moet beschermen, 20 jaar bestaat. Zo is er een muzikaal programma voor jong en oud en wordt er een nieuwe buitenexpositieruimte geopend met als thema waterberging.

Lees verder

Veel begrip voor sluiting zwembad na reanimatie

Bij inwoners van Hoek van Holland heerst veel begrip voor de sluiting van het zwembad zondag rond het middaguur. Er was een oudere zwemster onwel geworden en haar situatie was dermate penibel, dat behalve twee ambulances ook de traumahelikopter naar de Hoek werden gestuurd.

Lees verder

Kabels van de bovenleiding Hoekse Lijn gesloopt

Ter hoogte van station Hoek van Holland Haven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag kabels van de bovenleiding van de metrolijn doorgeknipt. Dat valt op te maken uit twitterberichten van wijkagent Romano Meijboom. Volgens hem stond er geen spanning meer op de bovenleiding.

Lees verder

Directeur RET pleit voor miljardeninvestering in OV

Er is elk jaar 1 miljard euro extra nodig voor het openbaar vervoer in de Randstad. Dat heeft de nieuwe directeur Maurice Unck van de RET tegen de NOS gezegd. Mediapartner RTV Rijnmond schrijft daarover. RET vaart met een veerboot, rijdt met bussen en binnenkort ook met de metro door onze regio.

Lees verder

Testritjes met metrotoestellen op Hoekse Lijn

Vanaf volgende week donderdag worden er testritjes gemaakt met metrotoestellen op de Hoekse Lijn. Aankomende zondag rijdt het eerste toestel, getrokken door een diesellocomotief naar station Maassluis Steendijkpolder.

Lees verder

Pas op met gegevens delen op buurtpreventie-app

Gebruikers van de populaire buurtpreventie-app Nextdoor kunnen zonder dat ze het doorhebben gevoelige informatie over zichzelf openbaar maken. Die informatie kan inbrekers soms helpen. De kans dat het gebeurt is klein, maar het is wel mogelijk, erkent ook Nextdoor. Dat meldt mediapartner Omroep West. Ook in onze regio wordt de app veel gebruikt.

Lees verder

Beach Cleanup Tour langs de Westlandse kust

Vrijdagochtend is bij Beachclub Royal in Hoek van Holland de etappe door onze regio van de vijfde Beach Cleanup Tour begonnen. Onder leiding van stichting De Noordzee maken vrijwilligers het strand een stuk schoner tussen Hoek van Holland en Monster.

Lees verder

Waterschapsbestuurder Middendorp krijgt boete voor mishandeling

Hans Middendorp, bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland, is donderdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 250 euro voor mishandeling. Dat meldt mediapartner Omroep West. Middendorp werd in mei naar eigen zeggen in een bos in Den Haag gebeten door een hond. Hierdoor ontstond ruzie met de eigenares van de hond. Middendorp zou de vrouw hierbij geduwd hebben, waarop zij zou zijn gevallen.

Lees verder

Spectaculaire oefeningen in Berghaven

Drie reddingsdiensten hielden woensdagavond verschillende demonstraties in de Hoekse Berghaven. De KNRM van Hoek van Holland, de 's-Gravenzandse reddingsbrigade en de Strandwacht wilden daarmee een kijkje in hun keuken geven.

Lees verder

Reuze viermaster vertrekt zaterdag

Het zeiljacht B.A.P. Unión van de Peruaanse marine vertrekt zaterdagochtend 7.00 uur uit Rotterdam. De viermaster vaart dan weer via Maassluis en Hoek van Holland naar de Noordzee. Dit is het grootste zeilschip van Latijns-Amerika.

Lees verder

KNRM haalt patiënt van boord

De KNRM in Hoek van Holland heeft dinsdagochtend even voor taxi gespeeld. Aan boord van het kleine zeeschip Eems Dart had een Russische opvarende al sinds maandagochtend 39 graden koorts. Hij moest naar het ziekenhuis.

Lees verder

Delfland verwacht veel regen

De gemalen van het Hoogheemraadschap van Delfland "staan vol aan", meldt het waterschap. Delfland verwacht tot 21.00 uur dinsdagavond 25 millimeter regen. Het water in de zogenoemde aandachtspolders is naar een verlaagd peil gebracht.

Lees verder

Gigantisch zeilschip passeert Hoek van Holland en Maassluis

Het op een na grootste zeilschip ter wereld is dinsdagochtend onder meer Hoek van Holland en Maassluis gepasseerd, op weg naar Rotterdam. Het gaat om de B.A.P. Unión van de Peruaanse Marine. Het 115,5 meter lange gevaarte, dat het grooste zeilschip is van Latijns-Amerika, is vanaf ongeveer 8.00 uur te vinden aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Lees verder

Kortsmit zeker jaar langer bij Sparta

Hoekenees Roy Kortsmit heeft zijn contract met de Rotterdamse voetbalclub Sparta verlengd. Het contract liep oorspronkelijk tot medio 2018 en dat is nu aangepast naar medio 2019, zo heeft de eredivisieclub bekendgemaakt.

Lees verder

Stankoverlast vooralsnog ten onrechte toegeschreven aan BP

Milieudienst DCMR heeft BP in de Europoort vooralsnog ten onrechte aangewezen als veroorzaker van de stankoverlast die donderdagavond te ruiken was in onder meer Hoek van Holland en 's-Gravenzande. Dat blijkt uit navraag bij DCMR.

Lees verder

Mens en Van Beusichem op podium in Oostvoorne

Wateringer Bram Mens en Hoekenees Jaco van Beusichem zijn respectievelijk als tweede en derde geëindigd in de Ronde van Oostvoorne bij de amateurs/sportklasse. Zij moesten toezien dat Rotterdammer Pim Achterkamp, die dit jaar al de Ronde van Maassluis op zijn naam schreef, de eerste plaats bemachtigde.

Lees verder

BP Europoort bron stankoverlast

De hardnekkige stank donderdagavond in onze regio kwam bij BP in de Europoort vandaan. Dat meldt milieudienst DCMR. De dienst ontving 16 klachten uit Hoek van Holland en 's-Gravenzande over een diesel- of benzinelucht.

Lees verder

Zeker 16 klachten over diesel- of benzinelucht bij DCMR

Milieudienst DCMR heeft donderdagavond zeker 16 klachten uit Hoek van Holland en 's-Gravenzande binnengekregen over een diesel- of benzinelucht. Wat de oorzaak is van de lucht die geroken werd, is onbekend. De milieudienst laat weten onderzoek te doen.

Lees verder

Zware windstoten langs de kust op komst

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten aan de kust in de loop van donderdagmiddag en in de eerste helft van de avond. Langs een smalle strook bij de kust kan de wind uithalen tot 80 kilometer per uur. Daarom heeft het weerinstituut code geel afgegeven, zo schrijft mediapartner Omroep West.

Lees verder

Hoekse Zeemijl verplaatst naar zondag

De organisatie van de Hoekse Zeemijl heeft dit nieuwe evenement verplaatst van vrijdag- naar zondagavond. De reden is, dat er vrijdag aan het einde van de middag windkracht 6 wordt voorzien alsmede golven van 1,5 meter. Dit heeft de Hoekse VVV woensdag laten weten.

Lees verder

(Nog) geen topzomer voor zwembaden

De drie openlucht-zwembaden in onze regio kunnen best wat meer bezoekers gebruiken. Van een topzomer is zeker nog geen sprake. Een rondgang langs de Waterman (Wateringen), het Hoekse Badje (Hoek van Holland) en de Hoge Bomen (Naaldwijk) leert, dat de bezoekersaantallen gelijk- of achterlopen ten opzichte van dezelfde zomerperiode van vorig jaar.

Lees verder

Veel meldingen over kroos in de regio

Het Hoogheemraadschap van Delfland krijgt momenteel uit de regio veel meldingen binnen van kroos op de sloot. Delfland moedigt die meldingen ook aan als er echt veel kroos ligt, want dan kunnen er vervelende effecten voor vissen en andere waterdieren optreden en kan het gaan stinken.

Lees verder

Onzekerheid bij personeel Stena Line

Het personeel van Stena Line en vakbond FNV Nautilus eisen tekst en uitleg van de directie over de aankondiging dat medewerkers mogelijk worden ontslagen. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Ruim honderd kiters surfen de kust af

Voor het tweede jaar op rij halen tientallen kitesurfers geld op voor de Hartstichting. In één weekend leggen de sporters een 130 kilometer lange tocht af: van Hoek van Holland tot Den Helder. Wanneer? Dat is nog niet helemaal duidelijk.

Lees verder

Acrogymduo van DOS Monster maakt debuut op World Games

Djenti Verbrugge (15) uit Hoek van Holland en Nicole Eykelenboom (23) uit 's-Gravenzande maakten maandag hun debuut op de World Games in het Poolse Wroclaw. Het acrobatische gymnastiekduo werd zesde en daarmee laatste op het mondiale toernooi, maar daar hadden de dames geen moeite mee. "Dit was heel gaaf om mee te maken. We zijn gewoon tevreden met wat we hier hebben kunnen laten zien", zeiden zij tegenover Omroep West.

Lees verder

Staelduinse Bos krijgt nieuwe toegangspoort en parkeerplaats

De parkeerproblematiek rondom het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande behoort binnenkort mogelijk tot het verleden. Het Zuid-Hollands Landschap, beheerder van het bos, laat een nieuwe parkeerplaats aanleggen aan de Staelduinlaan.

Lees verder

Druilerige start Strand6daagse

Uit alle windstreken van het land zijn wandelaars vanmorgen begonnen aan de Strand6daagse. In zes verschillende etappes lopen de deelnemers van Hoek van Holland tot Den Helder. De eerste tussenstop is op een camping in Wassenaar.

Lees verder

Zorg bij Hoekenezen over Albanese wildslapers

De gebiedscommissie van Hoek van Holland hoort steeds vaker klachten over overlast door Albanezen in de badplaats, zo meldt RTV Rijnmond. Niet alleen bij de veerboot naar Engeland, maar ook in het duingebied en het dorp leidt deze groep buitenlanders voor onrust bij inwoners. Vaak slapen ze in de buitenlucht en in de bunkers.

Lees verder

Strandzesdaagse krimpt naar 720 deelnemers

De Strandzesdaagse van Hoek van Holland naar Den Helder, die maandagochtend van start gaat, telt dit jaar circa 720 deelnemers. Dit betekent opnieuw een daling bij dit evenement, dat gedurende vele jaren de maximale 1.000 deelnemers haalde. In 2015 was het al wat lager en vorig jaar gingen rond de 800 wandelaars op pad.

Lees verder

KNRM assisteert bij brand containerschip

De KNRM in Hoek van Holland is zaterdag rond 13.00 uur opgeroepen voor een brand aan boord van een schip. De 318 meter lange containerreus lag gemeerd in de Europahaven en was containers aan het lossen.

Lees verder

75.000 euro binnen 10 minuten binnengeharkt

Het is vermoedelijk een officieus record binnen de wereld van de crowdfunding. 75.000 euro bij elkaar harken binnen tien minuten. Strandclub Zwoel uit Hoek van Holland kreeg het voor elkaar. Eigenaar Hasselbach kan het nauwelijks geloven.

Lees verder

Babic nieuwe hoofdtrainer van The Hookers

Rugbyclub The Hookers heeft Nemanja Babic aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. De Serviër heeft voor één seizoen getekend bij de Hoekse ereklasser.

Lees verder

Eerst hitte, daarna zware onweersbuien

Het wordt een zwoele dag. De temperatuur stijgt in de loop van de ochtend naar tropische waarden. Vanmiddag en vanavond maakt de hitte plaats voor stevige regen- en onweersbuien. Daarbij kan in korte tijd veel regen vallen.

Lees verder

Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder stopt ermee

Het duurt nog even, maar op 5 november jubileert de Beachclassic Hoek van Holland - Den Helder. Saillant detail: de 25e editie van deze wielerwedstrijd over het strand wordt ook de laatste. Organisator Stichting Beachbiking Nederland trekt de stekker uit het evenement.

Lees verder

Mensensmokkel in Hoek van Holland mogelijk voorkomen

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond in Hoek van Holland een 34-jarige Iraniër aangehouden op verdenking van mensensmokkel. In zijn bestelbus trof de Marechaussee twee vrouwen en een kindje van Iraakse afkomst aan. Ze zaten verstopt in een krappe, verborgen ruimte tussen tractorbanden. In dezelfde zaak hield de Marechaussee een dag later twee Irakezen van 29 en 32 jaar aan voor betrokkenheid.

Lees verder

Een nieuw festival in Hoek van Holland: 'Fort-Fest 1881'

"Een culturele hotspot, waar mensen kunnen samenkomen voor het ontwikkelen van talenten, het delen van passies en het genieten van vermaak." Zo omschrijft de organisatie de eerste editie van 'Fort-Fest 1881', dat zaterdag 22 juli plaatsvindt bij Fort 1881 in Hoek van Holland.

Lees verder

Celstraf geëist voor mensensmokkel Hoek van Holland

Justitie eist anderhalf jaar cel voor een man uit Irak die met negen vluchtelingen in zijn bestelbus werd betrapt in Hoek van Holland. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Bekerindelingen: Maasdijk treft Sportclub Monster

De KNVB heeft de bekerindelingen bekendgemaakt voor de derde, vierde en vijfde klasse en reserveteams. Daaruit blijkt dat Maasdijk en Sportclub Monster tegen elkaar spelen in poule 12; Naaldwijk treft de reserves van Excelsior Maassluis in poule 10.

Lees verder

Waterschap verwacht veel regen

Het gaat plenzen in onze regio. Tussen vanavond en morgenmiddag 15.00 uur verwacht het waterschap 25 tot 35 millimeter regen. Het Hoogheemraadschap van Delfland neemt daarom maatregelen en verlaagt het waterpeil in de zogeheten aandachtspolders.

Lees verder

Ib Haarsma nieuwe hoofdredacteur van RTV Rijnmond

Ib Haarsma is per 1 september de nieuwe hoofdredacteur van mediapartner RTV Rijnmond. De 42-jarige Haarsma volgt Johan de Koster op, die later dit jaar met pensioen gaat.

Lees verder

Maatschappelijke organisaties voor einde van 't jaar naar de Hoekstee

Er wordt al jaren over gesproken door de gebiedscommissie van Hoek van Holland en de gemeenteraad van Rotterdam: lokaal cultuurcentrum de Hoekstee. Maar nu lijkt er langzaam maar zeker meer duidelijkheid te ontstaan over de toekomst van het Hoekse complex.

Lees verder

Einde aan Hoekse Zwemvierdaagse

Na ruim veertig jaar komt er definitief een einde aan de Zwemvierdaagse in het Hoekse Badje in Hoek van Holland. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt op WOS Radio. Reden voor het stoppen is een tekort aan deelnemers.

Lees verder

Schuurbrandje in Hoek van Holland

Aan de Dokter Diamantlaan in Hoek van Holland heeft vrijdagmiddag een brand gewoed in een schuur van een rijtjeswoning. Een buurtbewoner probeerde in eerste instantie eigenhandig de brand te blussen, waarna uiteindelijk de brandweer te hulp schoot om de fik te doven.

Lees verder

Vertraging Hoekse Lijn: buslijnen vervallen nog niet

De buslijnen die in september zouden komen te vervallen door de ingebruikname van de vernieuwde Hoekse Lijn, blijven voorlopig gewoon rijden. In elk geval tot de daadwerkelijke ingebruikname die staat gepland voor februari volgend jaar, zo laat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) desgevraagd weten.

Lees verder

Einde aan hondenbelasting in Hoek van Holland

Goed nieuws voor Hoekenezen met een hond, de gemeente Rotterdam schaft per 2018 de hondenbelasting af. Tot nog toe moest er per jaar ruim 100 euro worden afgetikt en voor elke hond extra ruim 160 euro. Maar die regeling komt dus te vervallen.

Lees verder

Waarschuwing voor onweersbuien

Onze regio kan zich later vandaag opmaken voor onweersbuien. Bij die onweersbuien kan het ook hagelen. Het KNMI heeft inmiddels code geel afgekondigd. Die waarschuwing gaat om 20.00 uur in en loopt tot morgenochtend 4.00 uur.

Lees verder

Concordia (Den Haag) in beeld als locatie voor popmuseum RockArt

Het roemruchte zalencentrum Concordia aan het Hoge Zand in het centrum van Den Haag is in beeld als plek waar het popmuseum RockArt kan worden gevestigd, meldt mediapartner Omroep West. Het museum zit nu nog in Hoek van Holland, maar wil al jaren graag een groter pand, het liefst in de popstad Den Haag.

Lees verder

Vijf maanden vertraging voor ombouw Hoekse Lijn

Door tegenvallers duurt de ombouw van de metroverbinding Hoekse Lijn veel langer dan verwacht. Het was de bedoeling dat het project in september klaar zou zijn. Maar dat wordt februari 2018, zegt de gemeente Rotterdam desgevraagd tegen de WOS.

Lees verder

Tien regioclubs ingedeeld in de ‘fietspoule’

KMD, Lyra, MSV'71, MVV'27, Maasdijk, Naaldwijk, Schipluiden, sportclub Monster, VELO (zat.) en Verburch zitten volgend seizoen definitief in dezelfde competitie. De KNVB heeft de tien regioclubs ingedeeld in de Derde Klasse B en zij kunnen dus het merendeel van hun uitwedstrijden met de fiets bezoeken.

Lees verder

Controverse rond plan natuurbegraafplaats Hoek van Holland

Natuurbegraven Nederland hield maandag een informatiebijeenkomst over een mogelijke natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. De bijeenkomst was vooral bedoeld om mensen inzicht te geven in wat een natuurbegraafplaats eigenlijk is. Hoekenezen zijn tot nog toe vrij verdeeld over de mogelijke komst van de 'dodenakker'.

Lees verder

Toeristentrein rijdt vanaf zaterdag weer door de Hoek

Vanaf zaterdag 8 juli kunnen toeristen weer door Hoek van Holland rijden met de toeristentrein. Tot en met 2 september vervoert deze de passagiers tijdens een gratis rondrit langs de attracties van de badplaats.

Lees verder

Beknelling aan boord Stena Line

Op de passagiersboot Stena Line Britannica is zondagavond een gewonde gevallen. Volgens nieuwssite District8 raakte een personeelslid van de ferrydienst bekneld. Hij moest met de ambulance naar het ziekenhuis.

Lees verder

'Maak van de Hoekstee een Huis van de Wijk'

Wijkcentrum de Hoekstee in Hoek van Holland verdient een mooie toekomst en moet daarom worden omgevormd tot Huis van de Wijk. Dat vindt althans het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad.

Lees verder

Politie: 'Hoeks meisje lijkt te zijn weggelopen'

Het 16-jarige vermiste meisje uit Hoek van Holland is nog niet gevonden, maar ze heeft wel contact gehad met haar familie. Volgens de politie lijkt het er op, dat ze zelf is weggelopen en niet wil terugkeren naar het bevoegd gezag.

Lees verder

Provincie: 'Geen nieuwe aardgasboringen in Zuid-Holland'

Er moeten geen nieuwe aardgasboringen komen in Zuid-Holland. Dat vindt een grote meerderheid in de Provinciale Staten. Op dit moment liggen er meerdere concrete plannen voor aardgaswinning onder of vanaf Zuid-Hollands grondgebied. Het gaat onder meer om gaswinningen bij Maasland.

Lees verder

Kolencentrales haken af bij CO2-opslagproject in Noordzeebodem

Een Rotterdams proefproject voor de opslag van CO2 onder de Noordzeebodem staat op losse schroeven. De kolencentrales van Uniper (voorheen E.ON) en ENGIE (voorheen Electrabel) op de Maasvlakte, schuin tegenover Hoek van Holland, doen niet langer mee. Ze vinden het project te duur meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Bloemenparadijs loopt achter

De speciaal ingezaaide bloemenbermen in Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland lopen achter op de natuur. Door het droge weer van de afgelopen tijd liggen de ingezaaide plekken er nog kaal bij. "We moeten geduld hebben".

Lees verder

Ouders een keer zelf voor de klas

Een groot aantal scholen in onze regio begon dinsdag een uur later. Met deze landelijke prikactie protesteren leerkrachten tegen de hoge werkdruk in het basisonderwijs. De Koningin Julianaschool in De Lier deed het helemaal anders.

Lees verder

Onderzoek naar scheepsbrand voor de kust van Hoek van Holland

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is in de haven van Rotterdam voor een verkennend onderzoek naar de scheepsbrand bij Hoek van Holland. Op basis van de uitkomsten wordt besloten of er een groot onderzoek komt naar de brand. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Terughaalactie aardappelzalmslaatjes van Westland Salades

Meerdere varianten aardappelzalmslaatjes van Westland Salades moeten niet worden gegeten, zo heeft deze Haagse fabrikant bekendgemaakt. Er kunnen namelijk stukjes glas in het slaatje zitten. De betrokken slaatjes worden onder meer verkocht onder de namen AH Ambachtelijk zalmslaatje en Jumbo Ambachtelijk slaatje en onder de naam Westland.

Lees verder

Vrijwel alle scholen doen mee aan uurtje 'staking'

Vrijwel alle basisscholen in onze regio doen mee aan de zogeheten 'prikactie', waarbij basisschooldocenten een uur later beginnen dan normaal. De docenten voeren actie voor minder werkdruk en een hoger salaris.

Lees verder

Twee gewonden bij scheepsbrand voor kust van Hoek van Holland

Bij een brand in een vrachtschip voor de kust van Hoek van Holland zijn twee mensen gewond geraakt. Het vuur brak rond 08.00 uur uit in de machinekamer.

Lees verder

Streekhistorie: Dr. Salomon Diamant, huisarts te Hoek van Holland

Dit is het verhaal van een markante Hoekse inwoner, een huisarts die, ondanks het feit dat hij maar kort in het dorp werkzaam was, toch een onuitwisbare indruk heeft achter gelaten. In de nieuwe wijk L’Avenue wordt hij herdacht met een laan die naar hem is vernoemd.

Lees verder

16-jarig meisje uit Hoek van Holland vermist

De 16-jarige Ashley Molenberg uit Hoek van Holland is sinds afgelopen vrijdag vermist. Ze werd die dag voor het laatst gezien op de Gravenzandseweg in Hoek van Holland. Ashley wordt vermist uit de instelling waar ze woont.

Lees verder

Ombouw Hoekse Lijn vertraagd

De ombouw van de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland heeft zeer waarschijnlijk vertraging opgelopen. Dat bevestigen zowel het projectbureau als een woordvoerder van de gemeente Rotterdam aan WOS Media. Beiden willen echter nog niets zeggen over de duur en de reden van de vertraging, omdat de betrokken gemeenten nog moeten worden ingelicht.

Lees verder

CDA vol vragen over natuurbegraafplaats Hoek van Holland

De Rotterdamse CDA-fractie heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het voornemen van Natuurbegraven Nederland om een natuurbegraafplaats in te richten in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. De partij wil graag weten, wat de stand van zaken is na eerdere verkennende gesprekken tussen de gemeente en Natuurbegraven Nederland.

Lees verder

Tientallen miljoenen beschikbaar voor energie-innovaties

Bedrijven in Zuid-Holland die zich bezighouden met energie-innovaties kunnen een flinke subsidie krijgen van de provincie. Het overheidsorgaan heeft 35 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een innovatiefonds voor energietransitie met de naam ENERGIIQ. Het is voor energie-innovaties die leiden tot CO2-reductie in de provincie, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Code rood in Hoek van Holland

Mensen moeten vandaag extra opletten als ze de natuur in gaan in Hoek van Holland. Vanwege duinbrandgevaar geldt daar sinds woensdag code rood, meldt mediapartner RTV Rijnmond. Dat betekent dat er een grote kans bestaat op natuurbrand.

Lees verder

Vijf camperplaatsen langs Nieuwe Waterweg in Hoek van Holland

Hoek van Holland is vijf camperplaatsen rijker. De plekken zijn gerealiseerd op de Koningin Emmaboulevard met uitzicht op de Nieuwe Waterweg. Behalve een prullenbak zijn er verder geen voorzieningen.

Lees verder

Evides: 'Ga bewust om met water'

Waterbedrijf Evides vraagt klanten bewust om te gaan met kraanwater. "Stel autowassen uit, beperk het sproeien van de tuin, het bijvullen van het zwembadje en douche korter", laat Evides weten. Blijf wel genoeg drinken, is het advies.

Lees verder

Nationaal Hitteplan van kracht; doe dus rustig aan

Het Nationaal Hitteplan is maandag van kracht geworden in onder meer de provincie Zuid-Holland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning 's middag te beperken en veel in de schaduw te blijven.

Lees verder

WOS genomineerd voor drie omroepprijzen

Naast de nominatie voor Lokale Omroep van het jaar 2017 is de WOS ook genomineerd voor de Lokale Omroep Award in de categorieën nieuws, innovatie en video. Dat heeft de overkoepelende organisatie voor lokale omroepen in Nederland bekend gemaakt (OLON). In totaal zijn er 210 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden.

Lees verder

Provincie sluit adviesovereenkomst met de Fietsersbond

De provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren intensief gebruikmaken van de kennis van de Fietsersbond om het fietsklimaat in Zuid-Holland verder te verbeteren. De Fietsersbond gaat de provincie actief adviseren over onder meer de fietsverkeersveiligheid, verbeteren van bestaande routes en optimalisatie van het fietsnetwerk.

Lees verder

Op avontuur in je eigen 'achtertuin'

Door veertig uitstapjes aan te bieden hopen 23 gemeenten dat stadsbewoners in het eerste 'Stap uit je Stad-weekend' hun stedelijke omgeving verruilen voor de natuur en cultuur die in hun achtertuin ligt. Mediapartner Omroep West schrijft daarover.

Lees verder

Haring: lekker vet, blank, mals en niet zout

Het is deze dagen druk bij de Hoekse Vishandel in Hoek van Holland waar klanten voor maar één ding komen: de Hollandse Nieuwe. De Hoekse Vishandel is van Cees Hofland. Hij 74 jaar en heeft al aardig wat ervaring achter de viskraam.

Lees verder

Wijkbus in Hoek van Holland na wegvallen lijn 35

Vanaf september gaat in Hoek van Holland een wijkbus rijden. Dat is volgens de gemeente Rotterdam in ieder geval de voorlopige uitkomst en oplossing voor het vervallen van buslijn 35. In het nieuwe vervoersplan verdwijnt buslijn 35. De lijn wordt vervangen door de nieuwe buslijn 31. Deze rijdt echter niet meer door het oostelijk deel van het dorp. De komst van een wijkbus moet deze leegte opvullen.

Lees verder

Forum voor Democratie gaat lokale samenwerking aan

De nieuwe partij Forum voor Democratie (FvD) gaat lokale samenwerkingen aan. Zo heeft de partij van Thierry Baudet met Leefbaar Rotterdam afgesproken een blok te gaan vormen, zodat de stemmen op rechts van bijvoorbeeld Hoekenezen niet naar de PVV, maar naar Leefbaar gaan. Ook in Westland werkt FvD samen met een lokale partij, namelijk de LPF.

Lees verder

Bunkermuseum hoopt op locatie in Westland

Al maanden is de bunkerploeg op zoek naar een nieuwe locatie voor hun museum. En nog steeds is er niks gevonden. Zelfs het stadsbestuur van Den Haag zocht de afgelopen jaren tevergeefs mee naar alternatieve locaties, maar geen enkele bunker in de omgeving bleek geschikt. Of het was geschikt, maar dan mochten ze er niet zitten vanwege regels.

Lees verder

Hoek van Holland: auto's gestolen en gestript

Autoschadebedrijf West-Cars in Hoek van Holland heeft afgelopen nacht bezoek gehad van inbrekers. Een Golf is binnenin volledig gestript en de wielen zijn weg. Verder werden een tweede Golf en een Kia Sorento gestolen.

Lees verder

Extraatje voor werkenden met laag inkomen in Hoek van Holland

Als het aan Leefbaar Rotterdam ligt, krijgen alle Rotterdammers en dus ook de Hoekenezen met een laag inkomen een extraatje van vijftig euro. "We willen 'the working poor' helpen", zegt fractieleider Ronald Buijt tegenover mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Duinbranden in Hoek van Holland en Monster

Op twee plaatsen langs de Westlandse kust zijn zondagmiddag duinbranden ontstaan. Zowel in Hoek van Holland als Monster moest de brandweer er te pas komen om bluswerkzaamheden uit te voeren.

Lees verder

Hoekse bunker eenmalig open voor publiek

De bunker aan de Strandboulevard in Hoek van Holland is zaterdag open voor publiek omdat het dan Bunkerdag is. Normaal gesproken is de bunker afgesloten, maar nu kunnen bunkerliefhebbers hun hart ophalen in de Markostand M152 uit de Tweede Wereldoorlog, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Seksuele straatintimidatie per 1 januari strafbaar in Hoek van Holland

Wie na 1 januari in Hoek van Holland tegen vrouwen sist, scheldt, ze om seks vraagt of achternaloopt maakt kans op een boete van maximaal 4.100 euro of 3 maanden gevangenisstraf. Dat heeft de gemeente Rotterdam bekend gemaakt. Rotterdam wijzigt volgend jaar de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) om dit voor elkaar te krijgen.

Lees verder

Veel regen verwacht; Delfland verlaagt waterpeil

Het Hoogheemraadschap van Delfland verlaagt dinsdag het waterpeil in de grote vaarten en kanalen tot 58 centimeter onder NAP. De komende 24 uur wordt namelijk 20 tot 60 millimeter aan regen verwacht in het gebied, waardoor het zogenoemde neerslagprotocol C in werking treedt.

Lees verder

Honderden snoeken geboren

In de vissenkraamkamer van de Oranjepolder in Hoek van Holland zijn honderden jonge snoeken geteld. Het Hoogheemraadschap spreekt daarom van een succesvol vervolg van 'operatie snoek' in februari.

Lees verder

Veldkorfbal: feest bij Valto en ONDO; Dijkvogels net niet

Beslissingswedstrijd om promotie naar de overgangsklasse 

ONDO (Middelburg) - Valto  15-16 (9-8)

ONDO en Valto eindigden in de regulieren competitie op een gedeelde eerste plaats en speelde een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Valto promoveert voor het eerst in de historie naar de overgangsklasse.

ONDO ('s-Gravenzande) - Tilburg  23-22 (na verlenging)

ONDO en Tilburg eindigenden in de reguliere competitie gelijk op een p/d plaats en speelde om 1 plaats voor direct lijfsbehoud. Na 2x35 was de stand 19-19 en werd er 5 minuten verlengd. Door de winst van ONDO speelt de ploeg ook volgend seizoen in de 1e klasse.

Dijkvogels - Atlas  16-17 (10-11)

Dijkvogels en Altas speelde als 3e klasser om 1 plaats in de 2e klasse. Door het verlies speelt Dijkvogels ook volgende seizoen in de 3e klasse.

Lees verder

Waterschap wil muskusrat helemaal uitroeien

De muskusrat wordt de komende jaren de oorlog verklaard. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil samen met andere waterschappen het aantal muskusratten fors verminderen, zo meldt mediapartner Omroep West. Uiteindelijk zou Nederland net als België en Engeland helemaal muskusrat-vrij moeten zijn vinden ze. De muskusrat is een bedreiging voor de veiligheid, omdat ze door het graven van tunnels de dijken verzwakken.

Lees verder

Wolhandkrab neemt bij zonsondergang Maassluis over

Bij zonsondergang komen ze tevoorschijn bij de Nieuwe Waterweg. De Chinese Wolhandkrab kruipt dan tussen de basaltblokken langs de waterkant in de wijk Het Balkon in Maassluis. Daar komen veel Chinezen op af en die nemen ze mee: voor hen is het een delicatesse.

Lees verder

HVC’10 eerste finalist Westland Cup

HVC'10 heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plaats in de finale van de Flynth Westland Cup. Op sportpark De Hoge Bomen was de Hoekse tweedeklasser te sterk voor de Naaldwijkse eersteklasser Westlandia (zat). Na een 0-1 achterstand, won de Hoekse club uiteindelijk met 2-1.

Lees verder

OV-wensen nauwelijks gehonoreerd, einde aan buslijn 35 en 226

De wensen en adviezen over openbaar vervoer die door gemeentes in onze regio zijn ingediend bij de vervoersautoriteit MRDH (Metropoolregio Rotterdam-Den Haag) zijn nauwelijks overgenomen door die instantie. De gemeenten Maassluis en Midden-Delfland hebben in totaal 13 voorstellen gedaan, waarvan er slechts 1 is overgenomen. De gemeente Westland heeft geen advies of wensen doorgegeven, zo blijkt uit documenten van de MRDH.

Lees verder

Hoekse HEMA als eerste omgebouwd

De HEMA-vestiging in Hoek van Holland wordt als eerste in de regio omgebouwd naar het concept dat HEMA ook al in het buitenland gebruikt. De winkelketen denkt hiermee het succes dat geboekt wordt in steden als Parijs, Barcelona en Londen ook naar Nederland te kunnen halen.

Lees verder

Code geel voor stevige onweersbuien

Rond 6.00 uur trok een stevige onweersbui over de regio. Inmiddels is het droog, maar later vandaag kan het opnieuw onweren. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd voor heel Nederland.

Lees verder

Hulpdiensten opnieuw naar Hoeks strand

Hulpdiensten zijn zondagmiddag opnieuw naar Hoek van Holland gestuurd vanwege een medische noodmelding. Een vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Voor de tweede keer vloog de traumahelikopter naar het strand.

Lees verder

Traumahelikopter landt op strand

Een traumahelikopter uit Amsterdam is zondagmiddag op het Hoekse strand geland voor een noodsituatie. Op het strand is een rugbytoernooi aan de gang. Twee jongens waren buiten het veld aan het stoeien toen een van de jongens niet goed werd. Hij kon zijn onderlichaam niet meer bewegen.

Lees verder

Drukte op de Maasdijk door zomerweer

Het mooie weer zorgt ook op de dag na Hemelvaart voor drukte op de toegangswegen naar het strand. Zo staat het verkeer zo nu en dan een tijdje vast op de Maasdijk, tussen het Maasdijkplein en kruising De Haak in 's-Gravenzande.

Lees verder

EHBO platgelopen tijdens Strandopening

De EHBO in Hoek van Holland is donderdag zo'n 200 keer in actie gekomen. Dat laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Het warme weer in combinatie met drugs of alcohol zorgde voor veel onwelwordingen.

Lees verder

Zeker tien aanhoudingen in Hoek van Holland

De politie heeft donderdagavond zeker tien aanhoudingen verricht op de eerste dag van het strandseizoen in Hoek van Holland. Waar de dag, mooi, warm en gezellig begon, eindigde het met vechtpartijtjes en raakten meerdere mensen onwel. Dat schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Let op: Grote drukte op wegen richting strand

Het mooie weer op Hemelvaartsdag zorgt voor flinke drukte op de wegen richting het strand. Vooral op de Maasdijk is het druk, zo is te zien op kaarten van de VerkeersInformatieDienst en de ANWB. Af en toe ontstaan er files. De parkeerplaatsen aan het Hoekse strand zijn inmiddels vol.

Lees verder

Twee Britten aangehouden in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft in Hoek van Holland een 39-jarige en 42-jarige Brit aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De aanhouding vond vorige week vrijdag plaats.

Lees verder

Hoek van Holland klaar voor opening Strandseizoen

Alle kraampjes en podia zijn opgebouwd en ondernemers hebben hun spullen klaargezet. Hoek van Holland is klaar voor de opening van het Strandseizoen. Jaarlijks wordt op Hemelvaartsdag het seizoen ingeluid met festiviteiten in de badplaats.

Lees verder

Ook bloemenzee naast Maeslantkering op komst

Nadat er stroken langs Rijksweg A4 in Midden-Delfland en bij de Delflandse Dijk in Maassluis zijn ingezaaid, is woensdag naast de Maeslantkering in Hoek van Holland ook flink gestrooid met bloemenzaad. Ook daar moet een bloemenparadijs komen, waar bijen op afkomen.

Lees verder

Koud water kan kramp veroorzaken, Reddingsbrigade waarschuwt!

Het zwemwater in Nederland kan het komende hemelvaartsweekeinde nog erg koud zijn. Hierdoor kunnen zwemmers kramp krijgen of onderkoeld raken. Daarvoor waarschuwt Reddingsbrigade Nederland woensdag bij mediapartner Omroep West. Komend weekeinde wordt het warm in Nederland: temperaturen van 25 tot 29 graden worden verwacht.

Lees verder

Zestig pendelbussen tijdens opening strandseizoen

Het strandseizoen in Hoek van Holland begint morgen en het belooft een waar gekkenhuis te worden. Het mooie weer tijdens Hemelvaart lijkt er voor te zorgen dat vele duizenden mensen naar Hoek van Holland gaan, meldt mediapartner Rijnmond.

Lees verder

WOS Media wederom genomineerd voor omroepprijs

Streekomroep WOS Media is genomineerd voor de titel Lokale Omroep van het Jaar 2017. Na een voorselectie zijn negen lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Daarbij is onder meer gekeken naar of de betreffende omroepen dagelijks nieuws brengen, een goede bedrijfsvoering kennen en of er samengewerkt wordt met andere media in de regio.

Lees verder

Poolse man aangehouden en uitgezet

Politieagenten hebben maandagochtend om 06.00 uur in Hoek van Holland een 41-jarige man uit Polen aangehouden. Hij wordt in zijn vaderland gezocht voor het uitzitten van een gevangenisstraf van 2 jaar.

Lees verder

Rugby: The Hookers blijft in ereklasse

Rugbyclub The Hookers speelt ook volgend seizoen weer in de ereklasse.

Lees verder

Voetbal: karakteristieken nacompetitie

Promotie/Degradatie 2e divisie -- 1e ronde

Westlandia (zondag) - Rijnsburgse Boys  1-5 (0-3) 
Marcel de Bruijn
Westlandia uitgeschakeld. Rijnsburgse Boys speelt in de 2e ronde tegen Spakenburg.

Promotie/Degradatie 2e klasse  -- 1e ronde

Verburch - Nieuwkoop  2-1  (0-0)
Sven Verbeek, Luc van der Knaap

Koudekerk -  Lyra  0-0 (0-0) 

Naaldwijk - SC Monster   0-0 (0-0)  

Alle returns dinsdag 23-05-2017 -- te volgen via extra uitzending WOS Sport


Promotie/Degradatie 3e klasse -- 1e ronde

sv Madestein - MSV'71  1-1  (0-1)   -- sv Madestein wint penaltyreeks met 5-4
Christiaan van der Pol

MSV'71 speelt met sv Madestein en sv Loosduinen in een poule van drie.
De winnaar van deze poule speelt volgend seizoen in de 3e klasse.
Zaterdag 3 juni speelt MSV'71 de beslissende thuiswedstrijd tegen sv Loosduinen.

1e ronde Kampioenschap van Nederland reserveteams

AFC Ajax 2 - Excelsior Maassluis 2  2-4 (1-1)
Rick van der Struis (2), Ahmed  Demirkol(2)

Promotie/Degradatie JO19 1e divisie landelijk

Quick Boys JO19 - Excelsior Maassluis JO19  3-3

Dinsdag 23-05-2017 terugwedstrijd Lees verder

Stranden van Hoek van Holland en Westland onderscheiden

Op de stranden van Hoek van Holland. 's-Gravenzande en Monster/Ter Heijde mag dit jaar De Blauwe Vlag wapperen. Met deze internationale onderscheiding krijgen de stranden erkenning voor de inspanningen om de stranden schoon en veilig te maken en te houden.

Lees verder

Ben & Sem zoeken naar een BlokkerLees verder

Extra uitzending WOS Sport in verband met nacompetitie

WOS Sport besteedt uitgebreid aandacht aan de nacompetitie. Dinsdagavond 23 mei is er een extra uitzending tussen 19.00 en 22.00 uur. Er zijn flitsen van drie nacompetitieduels: SC Monster-Naaldwijk, Lyra-Koudekerk en Nieuwkoop-Verburch.
WOS Radio is te beluisteren via 87.6 FM in de ether, 93.1 FM op de kabel en via www.wos.nl.
 

Lees verder

Marechaussee ontdekt 31 illegalen in Hoek van Holland

De Marechaussee heeft de afgelopen dagen 31 Albanese illegalen ontdekt in trailers in Hoek van Holland. Ze wilden de oversteek maken naar Engeland. Er zaten twee minderjarigen bij. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Fort 1881 komt met eigen 'Hoeks' biertje

In de gangen en schachten van Fort 1881 in Hoek van Holland druppelt water. Met dit 'Fort-water' wordt nu iets bijzonders gedaan; er wordt bier van gebrouwen. De brouwerij moet volgens directeur Jurgen Beumer een publiekstrekker gaan worden.

Lees verder

Welke vestigingen van Blokker en Marskramer gaan sluiten?

Kan ik binnenkort nog wel vaatdoekjes of stofzuigerzakken halen in de buurt? Het is een vraag die opdoemt, nu Blokker Holding heeft aangekondigd om honderden filialen van Blokker en Marskramer te sluiten. De Marskramer in Hoek van Holland en De Lier sluiten nog dit jaar, de Blokker in de Nieuwstraat in Maassluis eveneens.

Lees verder

Blokker en Marskramer sluiten honderden winkels

Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verdergaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Het is niet precies duidelijk welke winkels in onze regio verdwijnen, al is wel duidelijk dat de Blokker in de Nieuwstraat in Maassluis dit jaar de deuren definitief dicht doet.

Lees verder

Lijst aan wijzigingen voor gebiedscommissies

Er gaat een hoop veranderen in de gebiedscommissies van Rotterdam, waaronder de Hoekse gebiedscommissie. Dat is tenminste het plan van het college van burgemeester en wethouders, dat met een nieuw plan van aanpak is gekomen. Aankomende donderdag wordt dat door de gemeenteraad besproken.

Lees verder

Rugby: The Hookers doet goede zaken voor behoud

Rugbyclub The Hookers heeft zondagmiddag prima zaken gedaan in de strijd voor een plaats in de ereklasse.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Lyra en sportclub Monster spelen nacompetitie

Lyra en sportclub Monster zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om zodoende alsnog voor de tweede klasse behouden te blijven. VDL en Honselersdijk zijn veilig.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

AFC - Excelsior M 18.00 uur

Deltasport - FC ‘s-Gravenzande 1-3 (0-1)
Rob Klop, Roy Vermolen, Roel Stoffels

Brielle - Westlandia 3-0 (1-0)

VDL - Soccer Boys 1-1 (1-0)
Michael Rijgersberg
VDL speelt zich veilig

Lyra - Te Werve 1-1 (1-0)
Sander Harmsen
Lyra speelt p/d-wedstrijden

Sportclub Monster - Valken ‘68 0-2 (0-0)
SC Monster speelt p/d -wedstrijden

HVC ‘10 - Honselersdijk 1-4 (1-2)
Honselersdijk: Tom van Veen (2) (p), Michel van Giesen, Brian de Brabander
HVC ‘10: Jack Binnendijk

Honselersdijk speelt zich veilig

Verburch - Quick Steps 0-0 (0-0)

KMD - MVV ‘27 3-4 (1-1)
KMD: Thom Vrijmoed (2), Dylen Arbouw
MVV ‘27: Lars Kloet (2), Jessy Zwaard, Rick Zwaard
KMD staat met lege handen; grijpt naast vervangende periode

Schipluiden - Naaldwijk 0-2 (0-1)

Naaldwijk: Sebastiaan van den Berg, Aike van den Bos
Naaldwijk neemt de vervangende periode over van kampioen Die Haghe

SEV - Maasdijk 2-3 (1-1)
Ferhat Sonmez, Noah van Rijn, Kevin van der Berg
Maasdijk speelt zich veilig

VELO - Loosduinen 3-4 (1-2)
Joost Groenewegen, Yacine Tazi, Mick van Elswijk
Loosduinen speelt p/d-wedstrijden

Quintus - DHC 7-1 (3-1)
Jim Duijvestein (3), Angelo Zwirs (2x), Rob Binsbergen, Randy Dieke

GLZ Delfshaven - MSV ‘71 3-0 (2-0)

Lees verder

Hoek van Holland warmste plaats van Nederland

Inwoners van Hoek van Holland zitten gebakken op deze vooralsnog zomerse dag. In de badplaats werd om 14.30 uur een temperatuur van 23,9 graden gemeten door het KNMI. Daarmee was het de warmste plaats van Nederland op dat moment.

Lees verder

Komst van tramlijn door het Westland niet realistisch, wel toekomstmuziek

Een tramlijn die het Westland met Den Haag verbindt. Het is de wens van meer dan 800 ondertekenaars van een internetpetitie voor een dergelijke lijn tussen Den Haag en Hoek van Holland. De gemeente Westland onderzoekt de mogelijkheid, maar op korte termijn zal het er niet van komen. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Roy Kortsmit aan de kant met meniscusblessure

Sparta-doelman Roy Kortsmit kan voorlopig niet onder lat staan van de Rotterdamse voetbalclub. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente van afgelopen zondag liep de 24-jarige Hoekenees een meniscusblessure op.

Lees verder

Peddelen over vervuilde Rijn naar Hoek van Holland

Nog een paar weken en dan stapt 'ie bij de Bodensee in Zwitserland op een surfplank. Om als staande peddelaar met een gangetje van zes tot acht kilometer per uur de Rijn af te zakken richting Hoek van Holland. De Plastic Soup Surfer noemt 'ie zichzelf. Maar zijn echte naam is Merijn Tinga.

Lees verder

Onderscheiding voor fanatieke vrijwilliger KNRM

Opstapper Edwin Zegers van de KNRM in Hoek van Holland is zaterdag voor zijn jarenlange inzet beloond. Hij kreeg de bronzen draagmedaille voor 25 jaar vrijwillige inzet. KNRM-directeur Jos Stierhout reikte de medaille uit.

Lees verder

Honderden belangstellenden op reddingbootdag KNRM

De KNRM-stations in Ter Heijde en Hoek van Holland kijken met veel voldoening terug op de reddingbootdag van zaterdag. In Ter Heijde waren zo'n 1.000 geïnteresseerden, waarvan er 300 met reddingboot George Dijkstra meevoeren.

Lees verder

The Hookers krijgt toch nog herkansing

The Hookers heft op de laatste dag van de degradatiepoule (nationale plate) toch nog een herkansing afgedwongen en daar was van te voren geen rekening meegehouden.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: welke regioploegen gaan zich veilig spelen

De laatste speelronde gaat beslissen welke ploeg gaat degraderen, welke ploegen p/d-wedstrijden gaan spelen en welke ploegen veilig zijn. Het gaat tussen Honselersdijk, sportclub Monster, Lyra, VDL en Soccer Boys. In het uiterste geval volgt een beslissingsduel voor degradatie en een p/d-plaats.

Lees verder

Meedenken over Nationaal Park Hollandse Duinen

Wie mee wil denken over de toekomst van het nieuwe Nationaal Park Hollandse Duinen, tussen Hoek van Holland en Ruigenhoek (Noordwijkerhout), kan donderdag 11 mei om 19.30 uur terecht in de Zeetoren in Hoek van Holland. Er worden ideeën gepresenteerd, maar is ook de mogelijkheid om eigen plannen toe te lichten.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Jong Vitesse 5-2 (2-0)
Dean van Ooijen (3), Kevin Vink, Kylian Berkhout

‘s-Gravenzande - Forum Sport 3-1 (0-1)
Rob Klop, Frank Broos (p) Domingos Lopes de Brito
FC 's-Gravenzande kampioen

Westlandia - Nootdorp 3-3 (1-1)
Stefan Bron, Timothy le Duc, Ricoberto Luijando
UVS - VDL 3-1 (1-0)
Rodney Remmerswaal

Honselersdijk - Kethel Spaland 3-2 (0-1)
Nick Peeters, Pavel Ruben (2)

Soccer Boys - SC Monster 4-0 (2-0)

Valken’68 - Lyra 2-2 (1-1)

Erwin Zeestraten, Stef Koene

Te Werve - HVC’10 4-2 (3-0)
Matthijs benard, Jack Binnendijk

Loosduinen - Verburch 2-6 (2-3)
Melvin van der Zeijden, Romano Brusselaars, Sven Verbeek, Ricardo van der Knaap, Dennis Groot, Luc van der Knaap.
Verburch winnaar derde periode

Quick Steps - VELO 1-4 (1-2)
Dirk Lelieveld, Ed Bergenhenegouwen, Dennis van Nieuwkerk, Jessey van Egmond

Maasdijk - Schipluiden 3-3 (2-1)
Maasdijk:Richard Krayenbosch, Boyd Rijnenberg, Steven van Reeven
Schipluiden: Twan Knijnenburg, Chris van Beurden, Terence van Koppen

Naaldwijk - KMD 2-1 (0-0)
Naaldwijk: Wouter van Daalen, Tim Kardol
KMD: Dylan Arbouw

MVV’27 - GDA 1-3 (1-1)
Roel Nooteboom

AGE/GGK - Quintus 0-7 (0-4)
Leon Duijvesteijn 100ste doelpunt van het seizoen
Remco van der Knaap, Jim Duijvestein(4), Angelo Zwirs

MSV’71 - PPSC 2-1 (2-1)
Christiaan van der Poll, Said Ait Rian
MSV'71 geplaatst voor de nacompetitie

Lees verder

Reddingbootdag in trek in de regio

De KNRM heeft een zonnige dag uitgekozen voor Reddingbootdag. Tientallen nieuwsgierige regiogenoten zijn komen kijken bij de KNRM in Hoek van Holland en Ter Heijde. Fotograaf Fred van der Ende nam voor de WOS een kijkje en heeft onderstaande fotoreportage gemaakt.

Lees verder

MSC Preziosa voor het eerst naar Rotterdam

Je moest er vroeg voor uit de veren, maar op de Nieuwe Waterweg was vrijdagochtend de MSC Preziosa te zien. Dat cruiseschip van 333 meter lang voer voor het eerst naar de Cruise Terminal van Rotterdam, de zogenoemde maiden call.

Lees verder

Wethouder Eerdmans wil ‘pedoregister’

Wie in Hoek van Holland (of ander gebied van Rotterdam) woont en wil weten of de buren misschien betrokken zijn geweest in een zedenzaak, kan dat binnenkort checken in een zogenoemd 'pedo-register'. Althans, dat gebeurt als het aan de Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans ligt, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Veel rook bij brand in tuindersschuur

Aan het Kapittelland, op de grens van 's-Gravenzande en Hoek van Holland, heeft afgelopen nacht brand gewoed. Het vuur ontstond na kortsluiting in de meterkast van een tuinder. Daarbij kwam veel rook vrij.

Lees verder

Winst Westlandia in HV-Toernooi; verlies in Westland Cup

Westlandia (zondag) heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plaats in de halve finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Een combinatieteam van spelers uit het eerste en tweede elftal versloeg het Haagse VUC, dat de tweede helft grotendeels met tien man speelde, met 3-4. Jeroen Spruijt en Ivailo Staal waren beiden tweemaal trefzeker.

Lees verder

Niet meer zwemmen in Oranjepolder

De Oranjeplas tussen Hoek van Holland en Maassluis is geen officiële zwemlocatie meer. Volgens de beheerder is het water eerder een natuurplas dan een zwemplas. Bovendien is het water erg gevoelig voor blauwalgen.

Lees verder

Meer succes bij controles tegen illegalen

De Koninklijke Marechaussee heeft in de eerste drie maanden van 2017 veel succes geboekt in het oppakken van mensen die illegaal naar het Verenigd Koninkrijk wilden reizen. Werd in het laatste kwartaal van 2016 nog 83 procent van de mensen aangetroffen in Nederland, in de eerste drie maanden van 2017 was dit 94 procent.

Lees verder

De Waterman weer open, tegenslag voor Hoekse Badje

Na een winterstop van een aantal maanden gaat zwembad de Waterman in Wateringen vandaag weer open. 's Ochtends tussen 9.00 en 10.00 uur is het bad open en 's middags vanaf 15.30 uur kun je aan de Dorpskade een duik nemen.

Lees verder

Weer reusachtig cruiseschip op de Nieuwe Waterweg

Liefhebbers van cruiseschepen kwamen dit weekend ogen tekort. Vrijdag lag de Carribean Princess aan de kade van Rotterdam, zaterdag was het de beurt aan de MS Rotterdam van de Holland America Line en zondag kwam de Independence of the Seas naar de Maasstad.

Lees verder

Zwemwaterseizoen van start

Wat is de kwaliteit van het zwemwater en zitten er bijvoorbeeld blauwalgen in het water? Die vragen worden vanaf maandag beantwoord, want dan begint weer het zwemwaterseizoen. Dat seizoen loopt tot 1 oktober 2017.

Lees verder

The Hookers bijna gedegradeerd

Het lijfsbehoud van rugbyclub The Hookers in de landelijke ereklasse hangt aan een zijden draadje.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk, Lyra en sportclub Monster wie blijft er rechtstreeks in?

HVC'10 is al veilig, VDL lijkt nagenoeg veilig en welke van de drie overige regioploegen speelt zich tijdens de laatste twee speelronden veilig. Honselersdijk, Lyra en sportclub Monster zullen het onderling gaan uitmaken. Als de voortekenen goed zijn, dan degradeert geen enkele regioploeg rechtstreeks. Het zal dus gaan om de twee p/d-plaatsen en een veilige plaats. Er zijn nog andere scenario's, echter dit is het meest voor de hand liggend.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Kon. HFC - Excelsior Maassluis 1-2 (1-1)
Niels Redert (2, waarvan 1 strafschop)

Sportlust’46 - Westlandia 1-0 (0-0)

Nootdorp - FC ‘s-Gravenzande 1-1 (1-1)
Patrick Triep
Ruben de Groot miste een penalty

CWO - Honselersdijk 0-5 (0-2)
Tom van Veen, Nicky Peters (3), Ricardo van der Zijden

Lyra - UVS 0-3 (0-0)

HVC’10 - SC Monster 1-3 (1-2)
Monster: Koen Warners (2, waarvan 1 strafschop), Patrick Johler
HVC’10: Jack Binnendijk


VDL - Valken’68 0-1 (0-0)

VELO - MVV’27 2-3 (2-1)

VELO: Torben Halverhout, Mick van Elswijk
MVV ‘27: Leon van Kersbergen, Huib van Barneveldt, Jessy Zwaard

KMD - Die Haghe 1-0 (0-0)
Jules Maring

SEV - Naaldwijk 0-3 (0-2)
Michiel van den Berg, Sebastiaan van den Berg, Rashidi Gilkes

GDA - Schipluiden 1-0 (0-0)

Verburch - Maasdijk 2-1 (0-1)
Verburch: Luc van der Knaap, Melvin van der Zeijden
Maasdijk: Kevin van den Berg


Concordia - MSV’71 1-3 (1-1)
Said Ait Rian, Christian van der Pol, eigen doelpunt

PPSC - Quintus 2-2 (0-2)
Daniel Holsteijn, Angelo Zwirs

Lees verder

Meterkast van woning in Hoek van Holland vat vlam

In Hoek van Holland heeft vrijdagmiddag een meterkast van een woning aan het Tonnemanplein vlam gevat. Hulpdiensten vanuit de gehele omgeving zijn ter plaatse gekomen om de brand te bestrijden.

Lees verder

Hoekse laat webcam in voortuin plaatsen

De Hoekse Karin Brussaard heeft een hoge kwaliteitswebcam in haar voortuin laten plaatsen. De camera kijkt uit op de Berghaven, waardoor de binnenkomst van boten goed te zien is. Ook de vaartuigen die de Waterweg over varen zijn haarscherp te volgen.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding voor drie Hoekenezen

Woensdag zijn drie inwoners van Hoek van Holland gedecoreerd in het stadhuis in Rotterdam. Een van hen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, de andere twee tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Lees verder

Rugby: The Hookers zakt naar laatste plaats

Het lijfsbehoud van rugbyclub The Hookers in de landelijke ereklasse hangt aan een zijden draadje.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: sportclub Monster wint belangrijke wedstrijd

In de kelder van de tweede klasse wordt het per week spannender. Er is geen peil op te trekken welke tweede ploeg gaat degraderen, welke twee ploegen p/d-wedstrijden gaan spelen en welke ploegen zich veilig gaan spelen. In ieder geval zijn vier van de vijf regioploegen bij betrokken, namelijk VDL, Lyra, sportclub Monster en Honselersdijk. FC 's-Gravenzande blijft koploper dankzij een knappe overwinning. Westlandia laat niet los in de strijd om de laatste periodetitel. Excelsior Maassluis is bijna veilig.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - Jong Twente 1-1 (1-1)
Stephan Kruithof

FC ‘s-Gravenzande - Brielle 3-1 (2-1)
Rob Klop (2), Yuri Westhoff

Westlandia - Delta Sport 2-1 (0-1)
Stefan Bron, Ricoberto Luijando

Honselersdijk - RCL 0-1 (0-0)

DSO - HVC’10 1-2 (0-2)
Mathijs Benard, Robin van den Bos

Te Werve - VDL 2-0 (0-0)

SC Monster - Lyra 3-1 (0-0)
SC Monster: Steve Hogervorst, Koen Warnars, David de Ruiter
Lyra: Sander Harmsen

Ariston’80 - VELO 2-4 (1-3)
Nick van Elswijk (2; 1x p), Lars van der Krogt, Dennis van Nieuwkerk

Maasdijk - Houtwijk 2-1 (0-1)
Hans Bergwerf, Boyd Rijnenberg

Naaldwijk - Verburch 1-5 (1-0)
Naaldwijk: Michiel van den Berg
Verburch: Melvin van der Zeijden, Sven Verbeek (3), Jordy Zwinkels

MVV’27 - SEV 1-2 (1-1)
Roel Nooteboom

Schipluiden - KMD 3-0 (3-0)
Chris van Beurden, Marcus Post, Sjoerd Boks

MSV’71 - Wanica Star 15-1 (6-1)
Said Ait Rian (2), Christiaan van der Pol (2), Jeremy van Loenen (3), Asidin Akachar (2), Christiaan van Eijk (2), Jeffrey Zwaard, Karim Attsou, Herman Janson (2)

Quintus - GLZ/Delfshaven 8-2 (2-0)
Daniel Holstein, Angelo Zwirs (4) Rob van Binsbergen, Bram Damen (2 1x p),

Lees verder

Vijfenzestig kilo cocaïne gevonden in wagen kaasverkoper

De Douane heeft bij een controle van een wagen van een kaasverkoper 65 kilo cocaïne gevonden. De wagen was op weg naar Engeland en werd tegengehouden bij de StenaLine in Hoek van Holland. De uitbaters, een 45-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Leeuwarden, zijn aangehouden.

Lees verder

Dode bij ernstig ongeluk Hoeksebaan

Een grote ravage donderdagochtend op de Hoeksebaan bij Hoek van Holland. Een vrachtwagen en een personenauto zijn daar op elkaar gebotst. De bestuurster van de personenauto, een 55-jarige vrouw uit Tilburg, is overleden. Van de auto is weinig meer over en ook de vrachtwagen is flink beschadigd.

Lees verder

Kinderboerderijen Hoek van Holland en Maassluis weer open

De kinderboerderijen in Hoek van Holland en Maassluis zijn inmiddels weer toegankelijk voor publiek. Dat blijkt uit navraag van WOS Media. Naar aanleiding van de uitgebroken vogelgriep waren de boerderijen sinds november 2016 uit voorzorg tijdelijk gesloten. Het gevaar lijkt nu geweken; Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft vandaag de ophok- en afschermplicht ingetrokken.

Lees verder

Diverse locaties in Den Haag voor museum RockArt bekeken

Er zijn inmiddels al diverse locaties in Den Haag bekeken voor Museum RockArt, het popmuseum uit Hoek van Holland. Maar de betrokkenen hebben afgesproken daarover niets naar buiten te brengen voordat alles in kannen en kruiken is. "We zijn volop in overleg, het worden spannende weken of maanden", aldus directeur Jaap Schut tegenover mediapartner Omroep West.

Lees verder

Rugby: The Hookers zakt verder weg

Rugbyclub The Hookers heeft zaterdag slechte zaken gedaan in de strijd tegen degradatie vanuit de ereklasse.

Lees verder

'Economische schade door verscherpte grenscontroles Hoek van Holland'

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam maakt zich grote zorgen over een voorgenomen verscherping van de grenscontroles binnenkort in Hoek van Holland. Hij vreest veel vertraging en daardoor economische schade.

Lees verder

Auto stuurt de sloot in

Aan de Haakweg in Hoek van Holland is donderdagmiddag een auto te water geraakt. De 18-jarige bestuurder uit 's-Gravenzande en zijn twee passagiers hielden een doorweekte broek en natte schoenen over aan de duik.

Lees verder

Lorenzo Groos met Oranje in finale EK Rugby

Lorenzo Groos uit Hoek van Holland heeft met het Nederlands rugbyteam onder 18 jaar de finale bereikt van het EK Rugby in Frankrijk. In de halve finale werd Duitsland met 15-29 verslagen. Vrijdag neemt Oranje het in de finale op tegen Rusland.

Lees verder

Mega platform van 32.000 ton in beeld

Een handjevol botenliefhebbers is er donderdagochtend vroeg op uitgetrokken om de FPSO Western Isles te zien. Dat is een gigantisch platform van 32.000 ton. Het platform staat op het nieuwe afzinkbare schip Xin Guang Hua.

Lees verder

Reusachtig platform over Nieuwe Waterweg

Op de Nieuwe Waterweg is donderdag een bijzonder transport te zien. Het nieuwe afzinkbare schip Xin Guang Hua komt langs varen, met daarop de FPSO Western Isles. Dat is een gigantisch platform van 32.000 ton. Het lossen van het platform neemt twee dagen in beslag.

Lees verder

Ombouw Hoekse Lijn in beeld

Wie de afgelopen twee weken niet in de buurt van de Hoekse Lijn is geweest, zal verbaasd zijn. Het treinspoor is op sommige plekken zelfs al helemaal verdwenen. Bouwvakkers maken er een metroverbinding van.

Lees verder

Negen illegalen opgepakt in Hoek van Holland

In Hoek van Holland zijn zondagavond negen illegalen opgepakt. Zij wilden met de ferry oversteken naar Engeland in de laadruimte van een Nederlandse bestelbus. De 24-jarige chauffeur van het voertuig is aangehouden, meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Streekhistorie: Herinneringen aan de internationale trein

Sinds zaterdag 1 april is het stil op het spoor en de perrons van Hoek van Holland. Dat was vroeger wel anders, met de internationale treinen.  Onderstaand is een dag beschreven op het station Hoek van Holland ergens rond 1978.

Lees verder

Gezonde school-vignet voor De Achtsprong

De gemeente Westland is opnieuw een gezonde school rijker. Basisschool De Achtsprong in De Lier ontving vrijdag het bijbehorende vignet. Daarmee komt het aantal gezonde scholen in Westland op zes.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: VDL wint streekderby; Westlandia haalt uit

Westlandia heeft zich officieus veilig gespeeld. FC 's-Gravenzande blijft nog steeds de ranglijst aanvoeren. HVC'10 is de eerste ploeg die veilig is in de tweede klasse. VDL lijkt ook op deze koers. Voor Lyra, Honselersdijk en sportclub Monster worden het nog vier spannende wedstrijdronden. Excelsior Maassluis verloor, maar is bijna veilig.

Lees verder

Karakteristieken Zaterdagvoetbal

FC Gravenzande – Neptunus Schiebroek 4-1 (3-1)
Sander Koeleman (2) , Roy Vermolen, eigen doelpunt

Westlandia – Voorschoten’97 6-2 (2-0)
Marvin Vollebregt, Mike Brouwer, Stefan Bron (3), Jasper van Dijk

CWO – LYRA 2-0 (1-0)

DoCos – HVC’10 3-2 (1-1)
Frank Schipper, Jurgen Warbout

Kethel Spaland – sc Monster 6-2 (2-0)
Koen Warners, Frank van der Deyl

Honselersdijk – VDL 2-3 (0-2)
Honselersdijk: Joey Valster, Thom van Veen (p)
VDL: Nick Buuron (3)

Quick Steps – KMD 3-2 (0-1)
Jesse de Waard, Randy van Santen

MVV’27 – Maasdijk 2-2 (2-0)
MVV’27: Dick Groenewegen, Dennis Louter 
Maasdijk: Kevin van der Berg, Ferhat Sonmez (p)

Die Haghe – VELO 4-0 (3-0)

Loosduinen – Naaldwijk 1-2 (0-0)
Jacco Wevers, Rashidi Gilkes

Houtwijk – Schipluiden 0-1 (0-1)
Sjoerd Boks

Verburch – GDA 3-0 (1-0)
Sven Verbeek (2), Melvin van der Zeijden

MSV’71 – AGE/GGK 2-0 (0-0)
Christiaan van Eijk, Mathijs Jansen

VOB – Quintus 2-3 (1-1)
Rob Binsbergen, Angelo Zwirs, eigen doelpunt

Lees verder

30.000 euro voor aanschaf nieuwe Plusbus

Vervoerdienst Plusbus van Vitis Welzijn kan een nieuwe bus aanschaffen. Donderdag is de organisatie verblijd met een cheque van 30.000 euro. "Prachtig om te zien dat de Plusbus zo gewaardeerd wordt", zegt voorzitter John van der Knaap.

Lees verder

VPTZ Westland gaat door onder de naam TerminuZ

De organisatie die zich in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland bezig houdt met palliatieve terminale thuiszorg ondergaat een naamswijziging. Van VPTZ Westland naar TerminuZ. De naamswijziging moet er voor zorgen dat duidelijker is waar de organisatie voor staat.

Lees verder

Geen deelname PVV in onze regio

Inwoners van Westland, Midden-Delfland en Maassluis kunnen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 niet op de PVV stemmen. De partij scoorde hier relatief goed tijdens de landelijke verkiezingen, maar deelname aan lokale verkiezingen is dus nog een stap te ver.

Lees verder

Opschoonactie op het strand

Het strand van Hoek van Holland en Westland wordt donderdag en vrijdag door een grote groep fanatiekelingen schoongemaakt. De actie is een idee van Stichting Juttersgeluk. "Het strand plasticvrij maken is zinvol", zegt de stichting.

Lees verder

Busvervoer Hoekse Lijn volgens RET goed van start

"Het is natuurlijk even wennen voor iedereen. Maar tot nu toe gaat het gewoon goed." Dat zegt een chauffeur van de vervangende bussen die de komende maanden worden ingezet op de voormalige Hoekse Lijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland, tegen mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Systeem van Nederlandse loterijen gehackt

De BankGiro Loterij, de Postcode Loterij en de Vriendenloterij zijn in grote verlegenheid gebracht. In hun computersysteem is een lek gevonden. Daardoor konden onbevoegden de gegevens van 450.000 deelnemers bekijken.

Lees verder

Rugby: Slechte prestatie The Hookers

Rugbyclub The Hookers moet in de resterende 4 duels in de ereklasse nog volop aan de bak om degradatie te ontlopen.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande verliest topper; Lyra wint belangrijk duel

De topper tussen sportclub Feyenoord en FC ’s-Gravenzande leverde een overwinning op voor de Rotterdammers. Westlandia pakte belangrijke punten tegen ARC. Excelsior Maassluis speelde gelijk tegen FC Lienden. Lyra won de belangrijke wedstrijd tegen Honselersdijk. HVC’10 en VDL wonnen ook. Sportclub Monster speelde weer eens gelijk.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior Maassluis - FC Lienden 2-2 (2-1)
Daan Smith, Jeremy Moreno

SC Feyenoord - FC ‘s-Gravenzande 2-0 (0-0)

ARC - Westlandia 1-2 (0-2)
Stefan Bron, Ricoberto Luijando

Lyra - Honselersdijk 2-0 (1-0)

Lyra: Thom Kuyvenhoven (p), eigen doelpunt

HVC’10 - CWO 2-0 (2-0)

Michael van de Bos. Leroy Smits (p),

SC Monster - UVS 0-0 (0-0)

VDL - Docos 3-2 (0-0)

Rodney Remmerswaal (2), Melvin Louwen

SEV - Verburch 3-0 (2-0)

VELO - Houtwijk 3-2 (0-1)
Joery Verbeek, Lars van der Krogt, Rick Das

Maasdijk - Loosduinen 3-1 (1-1)

Ferhat Sonmez (2), Richard Kraaijenbosch

Naaldwijk - MVV’27 1-1 (1-0)
Naaldwijk: Rashidi Gilkes
MVV’27: Roel Nooteboom


KMD - Ariston’80 1-1 (1-0)
Randy van Santen

Schipluiden - Die Haghe 1-2 (1-0)
Markus Post

Quintus - DVO’32 0-8 (0-1)

DHC - MSV’71 2-9 (1-4)

Christiaan van der Pol (4), Herman Janssen, Rij Carli, Said ait Rain, Mathijs Jansen, Karim Attsou


Lees verder

Hoekenees (38) jaren de cel in om kinderporno

Een 38-jarige man uit Hoek van Holland is veroordeeld tot ruim vier jaar cel vanwege het bezit en verspreiden van foto's en films met kinderporno. De man had volgens het Openbaar Ministerie ongeveer 40.000 afbeeldingen in zijn bezit waarop kinderen werden misbruikt, meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

In beeld: Laatste trein komt aan in Hoek van Holland

Het moment was daar. Afgelopen nacht reed de allerlaatste trein over de Hoekse Lijn. Met een fanfarekorps werd de trein omstreeks 01.00 uur onthaald op station Hoek van Holland Haven.

Lees verder

Nog één dag treinen over Hoekse Lijn

Aan alles komt een eind, zo ook aan de Hoekse Lijn. Vandaag rijden de laatste treinen over het traject tussen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. De NS, ProRail en aangrenzende gemeenten nemen groots afscheid.

Lees verder

In het MiddagMagazine: Punt aftrek voor Westlandia en hoe komen we straks in Rotterdam?

In het MiddagMagazine sprak Stefan Kester, voorzitter van voetbalclub Westlandia, over de straf die de club van de KNVB heeft gekregen. Westlandia krijgt een punt in mindering, omdat er niet is voldaan aan een licentie-eis van de KNVB. Nog dertien andere clubs kregen dezelfde sanctie om dezelfde reden opgelegd. Volgens Kester wordt er met de andere clubs nog overlegd of mogelijk de burgerrechter ingeschakeld wordt.

Lees verder

Leeg terrein Korrelbetonwoningen wordt bloemenzee

Het terrein waar voorheen een aantal Korrelbetonwoningen stonden, aan de Hoekse Prins Hendrikstraat, is dinsdag ingezaaid met bloemenzaad. Totdat er nieuwbouw wordt gepleegd, moet dat voor een vrolijke sfeer zorgen in de badplaats.

Lees verder

Koninklijk echtpaar voor even in Hoek van Holland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn dinsdagmiddag even in de regio geweest. In Hoek van Holland stapten ze, samen met president Mauricio Macri van Argentinië en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam op de boot voor een rondleiding door het havengebied. Macri is op staatsbezoek.

Lees verder

Inspectie: Humanitas heeft alles weer op orde

De verpleeghuizen van Stichting Humanitas Rotterdam, waaronder ook de vestiging in Hoek van Holland, zijn weer op orde. Die conclusie trekt de Inspectie Gezondheidszorg na onderzoek, zo meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Veel belangstelling voor oude treinen op Hoekse Lijn

Treinfanaten zijn er zondag massaal op uitgetrokken om oude treinen over de Hoekse Lijn tussen Hoek van Holland en Rotterdam te zien rijden. Er is zelfs een rit vanuit Amsterdam naar Hoek van Holland, met een zogenoemde boottrein.

Lees verder

Patrick Kwist afgetekend winnaar op Wilhelminaplein

Hardloper Patrick Kwist heeft zaterdag de Ruitenburg Halve Marathon op zijn naam geschreven. De Rotterdammer kwam in 1.13.04 over de eindstreep op het Naaldwijkse Wilhelminaplein. Kwist had een voorsprong van 2.33 op Michael Gebrehiwet uit Den Haag (1.15.37).

Lees verder

Zaterdagvoetbal: Westlandia pakt belangrijke punten

Westlandia pakte drie belangrijke punten om een p/d-plaats te ontlopen. FC 's-Gravenzande liep verder weg bij de nummer twee van de ranglijst. In de tweede klasse C haalden alleen HVC'10 en VDL punten. De overige ploegen leden nederlagen.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Excelsior M - TEC 1-4 (0-1)
Kevin Vink

FC 's-Gravenzande - XerxesDZB 2-1 (1-0)
Frank Broos, Patrick Triep

Westlandia - SVC'08 1-0 (1-0)
Stefan Bron

DoCos - Lyra 4-0 (1-0)

Kethel Spaland - HVC'10 3-3 (1-0)
Leroy Smits, Rick Voskamp, Frank Schipper

DSO - Sportclub Monster 2-1 (2-0)
Koen Warners

Honselersdijk - Te Werve 1-4 (1-2)
Pawel Rubin

VDL - RCL 1-1 (1-1)
Jeroen van der Swaluw

Ariston'80 - MVV'27 2-2 (1-0)
Jordi Lems, Rick Zwaard

SEV - VELO 1-1 (0-0)
Dirk Lelieveld

Die Haghe - Maasdijk 2-1 (1-0)
Boyd Rijnenberg
Bijzonderheden: NIkki Brouwer (rood)

Quick Steps - Naaldwijk 1-1 (1-1)

Rachidi Gilkes

Loosduinen - Schipluiden 1-2 (1-1)
Sjoerd Boks (2)

Verburch - KMD 2-0 (0-0)
Dave Zwinkels (2x)

CION - MSV'71 0-0 (0-0)

DVC - Quintus 0-4 (0-3)
Jim Duyvesteyn (2), Angelo Zweers, Patrick Krens

Lees verder

Zuid-Holland wil met bedrijven investeren in warmtenet

Het Havenbedrijf Rotterdam wil samen met Gasunie, Eneco en de provincie Zuid-Holland en Warmtebedrijf Rotterdam honderden miljoenen investeren in een openbaar warmtenet. Dat hebben deze partijen donderdag bekendgemaakt. Via dit net van pijpleidingen kunnen bijvoorbeeld raffinaderijen warm water leveren en glastuinbouwbedrijven of brouwerijen water afnemen, zo meldt mediapartner Omroep West.

Lees verder

Maand cel voor bedreigen agenten in Hoek van Holland

Een 52-jarige man uit Amsterdam heeft een gevangenisstraf van 47 dagen opgelegd gekregen voor het beledigen en bedreigen van vier agenten van de Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland. Dat heeft de Rotterdamse Rechtbank bepaald. Van die straf zijn 27 dagen voorwaardelijk.

Lees verder

In het MiddagMagazine: Onvrede over woningen statushouders en anekdotes over Hoekse Lijn

In het MiddagMagazine sprak Elly de Jong van de PvdA over de tijdelijke woningen voor statushouders die geplaatst zijn in de Kreekzone in Den Hoorn. Ondanks dat het college heeft uitgelegd dat de huidige vorm nog niet de definitieve is, zegt de fractie teleurgesteld te zijn in de vorm ervan. De PvdA had daarnaast graag gezien dat er een informatiebord op het terrein geplaatst werd met de beoogde uiteindelijke invulling.

Lees verder

Al zes spelers maken overstap naar HVC’10

Voetbalclub HVC'10 heeft zich voor het volgende seizoen al verzekerd van zes nieuwe spelers. De laatste die toegevoegd is aan de selectie is Lars Kortleven, van wie woensdag bekend werd dat hij vertrekt bij Excelsior Maassluis.

Lees verder

Nog één keer de 'Hondenkop' over Hoekse Lijn

Liefhebbers van historisch materieel opgelet: zondag rijdt de klassieke 'Hondenkop' tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland. Met deze ritten neemt de NS afscheid van de spoorlijn, die de komende maanden wordt omgebouwd tot metrolijn.

Lees verder

Hoekenezen krijgen gelijk, maar te laat

Een opmerkelijke gerechtelijke uitspraak voor Hoek van Holland: huizen die inmiddels gebouwd en bewoond zijn, hadden anders gebouwd moeten worden. Dat oordeelt de Raad van State in een al jaren slepende zaak. Deze instantie oordeelt dat het wijkje bij de 1e Scheepvaartstraat zo bijzonder is, dat de gemeente Rotterdam daar bij de bouw van nieuwe huizen rekening mee had moeten houden.

Lees verder

Meerdere aanhoudingen voor mensensmokkel in Hoek van Holland

Zowel vorige week als deze week zijn er meerdere aanhoudingen op verdenking van mensensmokkel verricht. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Tussen vorige week dinsdag en afgelopen maandag ging het om vier personen die mensen uit verschillende landen mee hebben geprobeerd te smokkelen.

Lees verder

Regio weer een stukje groener dankzij Boomfeestdag

Er wordt heel wat 'afgeplant' woensdag tijdens de nationale Boomfeestdag. Zowel in Westland als Midden-Delfland zijn er weer heel wat nieuwe bomen de grond in gegaan. In Monster is deze dag aangegrepen om het Leefomgevingsfonds van de gemeente Westland te lanceren.

Lees verder

Hoekse Lijn bijna passé

Over ruim een week is het gedaan met de originele Hoekse Lijn. Nadat de laatste trein over het traject is gereden, wordt het spoor omgebouwd tot metrolijn. In de hal van Rotterdam Centraal staat een tentoonstelling over de geschiedenis van de Hoekse Lijn, als eerbetoon.

Lees verder

Lorenzo Groos in selectie EK Rugby

Lorenzo Groos is door de Nederlandse Rugbybond opgenomen in de selectie voor het EK Rugby onder 18 jaar. Dat wordt van 6 tot en met 16 april gespeeld in vijf steden in de Franse regio Bretagne. Nederland is ingedeeld in een poule met Duitsland, Rusland, Roemenië, Polen, Tsjechië, Oekraïne en Luxemburg.

Lees verder

#BZV: Westlandse Mara mag blijven

Het was een moeilijke keuze voor boer David, maar Mara uit het Westland mag blijven. Dat bleek gisteravond in een nieuwe aflevering van Boer zoekt Vrouw. De varkensboer stuurde Jorien weg, al hadden veel kijkers dat niet verwacht.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: HVC'10 wint Waterwegderby

Excelsior Maassluis won in en tegen Barendrecht en wist weer de nul te houden. FC 's-Gravenzande speelde gelijk, maar liep toch uit op Nootdorp. Westlandia verloor in Rotterdam van sportclub Feyenoord. HVC'10 won van VDL. Lyra en Honselersdijk sprokkelden een punt om lijfsbehoud, waar sportclub Monster en VDL geen punt haalden.

Lees verder

Karakteristieken zaterdagvoetbal

Barendrecht - Excelsior Maassluis 0-2 (0-0)
Niels Redert, Daan Blij

SC Feyenoord - Westlandia 1-0 (1-0)


SVC’08 - FC ‘s-Gravenzande 1-1(1-1)

Sander Koeleman

Soccer Boys - Honselersdijk 1-1 (1-0)

Tim van der Meer

Lyra - Kethel Spaland 1-1 (1-1)

Coen van Mil (p)

HVC’10 - VDL 3-1 (1-0)

HVC´10: Jack Binnendijk, Robin van den Bos (2)
VDL: Rodney Remmerswaal


SC Monster - CWO 0-1 (0-0)

KMD - Houtwijk 3-1(1-0)

Arend Balyon, Jesse de Waard, Thiemo Fidder

VELO - Verburch 0-0 (0-0)


Maasdijk - Ariston’80 3-3 (1-1)
Boyd Rijnenberg (2), Nick Krouwer

Naaldwijk - Die Haghe 2-2 (0-1)
Tim Kardol, Laurens Bouritius

MVV’27 - Loosduinen 5-2 (1-1)
Lars Kloet, Roel Nooteboom, Rick Zwaard (3)

Schipluiden - Quick Steps 2-2 (0-1)
Dirk-Jan Renaud, Bart Boks

MSV’71 - DVC 5-0 (2-0)
Christiaan van der Pol (3),Jeremy van Loenen (2)

Quintus - SVV 5-3 (1-0)

Bram Damen, Jim Duijvestijn (2) Dion Vis, Patrick Krens

Lees verder

Pim van der Hoorn wordt hoofd jeugdopleiding Lyra

Na trainer te zijn geweest van meerdere regionale voetbalclubs, wordt Pim van der Hoorn komend seizoen hoofd jeugdopleiding van Lyra. De Lierenaar is momenteel nog actief als hoofdtrainer van HVC'10, maar maakte in november bekend de club na drie jaar te zullen verlaten.

Lees verder

LIVEBLOG: De regio stemt (gesloten)

Dit is de liveblog over de Tweede Kamerverkiezingen in onze regio.

Lees verder

PvdD twijfelt over ketelhuis in Hoek van Holland

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft bedenkingen bij de komst van een ketelhuis met uitkijktoren aan de Badweg in Hoek van Holland. De partij wil weten of dit stadsverwarmingsproject wel mag worden uitgevoerd, aangezien er nog geen bestemmingsplan voor het gebied geldt.

Lees verder

Nederland naar de stembus

Voor het eerst in ruim vier jaar beslist Nederland vandaag over een nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer. Tot 21.00 uur vanavond zijn tientallen stembureaus in onze regio geopend.

Lees verder

#BZV-boeren hebben klik met Westlandse en Hoekse

De Westlandse Mara en Anne uit Hoek van Holland staan er goed op bij twee boeren uit Boer zoekt Vrouw. Sterker nog: de dames mogen een week langer logeren op de boerderij van hun droommannen.

Lees verder

Lente in de regio: Hoek van Holland warmste plek

Regiogenoten die tijdens deze lenteachtige zondag de bloemetjes buiten willen zetten, zitten gebeiteld in Hoek van Holland. Daar werd om 14.10 uur de hoogste temperatuur van Nederland gemeten door het KNMI: 16.7 graden.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande wint weer van Westlandia

Na een enerverende wedstrijd heeft FC 's-Gravenzande drie punten in eigen huis weten te houden na winst op streekgenoot Westlandia. Excelsior Maassluis was niet opgewassen tegen koploper Jong AZ. Lyra pakte drie belangrijke punten. De overige regioploegen in de tweede klasse verloren.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: karakteristieken

Excelsior Maassluis - Jong AZ 0-2 (0-0)

FC ‘s-Gravenzande - Westlandia 3-2 (1-1)
FC ‘s-Gravenzande: Yuri Westhoff (2), Ruben de Groot
Westlandia: Danny Bijl, Stefan Bron
Bijzonderheden: Danny Bijl (rood: 2x geel)

DSO - Honselersdijk 2-0 (2-0)


Docos - SC Monster 3-0 (2-0)

VDL - Lyra 1-2 (1-2)

VDL: Kees Ketting
Lyra: Stef Koenen, Sander Harmsen

RCL - HVC‘10 3-1 (1-0)
Jurgen Warbout

Houtwijk - Naaldwijk 1-2 (1-1)
Rashidi Gilkes, Jacco Wevers

SEV - KMD 2-1 (0-0)
Thom Vrijmoed
Bijzonderheden: Andre Lourens (rood)


VELO - GDA 2-4 (0-2)
Lars van der Krogt, Dirk Lelieveld

Die Haghe - MVV’27 2-0 (1-0)

Quick Steps - Maasdijk 0-1 (0-0)
Kevin van den Berg

Verburch - Schipluiden 3-2 (0-1)
Verburch: Melvin van der Zijden (2), Dave Zwinkels
Schipluiden: José dos Reis, Jesper Nijboer

DVO’32 - MSV’71 4-1 (3-0)
Said Ait Rian

Semper Altius - Quintus 1-0 (0-0)

Lees verder

Westland werkt aan aardgasvrije wijken

Westland behoort tot de gemeentes die versneld werk gaan maken van de energietransitie en daartoe een zogenoemde Green Deal hebben getekend. Het is de bedoeling dat er op die manier aardgasvrije wijken ontstaan. In totaal hebben dertig gemeenten, vijf netbeheerders en de twaalf provincies de Green Deal van het ministerie van Economische Zaken ondertekend.

Lees verder

Twee weekenden geen treinen op de Hoekse Lijn

Vanaf aankomende vrijdag- op zaterdagnacht om 00.30 uur rijden er geen treinen op de Hoekse lijn wegens werkzaamheden. De werkzaamheden duren tot de eerste trein maandagochtend. Reizigers kunnen gebruik maken van de NS-snelbus tussen Hoek van Holland, Maassluis en Schiedam Centrum of van de stopbus tussen Maassluis West en Schiedam Centrum.

Lees verder

Dirigent neemt na 15 jaar afscheid

Dirigent Ellen van den Berg zwaait na 15 jaar af bij muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Van den Berg was al ruim een jaar uit de running door een blessure. Daardoor was ze niet in staat het orkest te leiden.

Lees verder

Stena Line spant schrikdraad tegen illegalen

De hekken bij veerbootmaatschappij Stena Line in Hoek van Holland worden uitgerust met schrikdraad. Het schrikdraad is onder meer bedoeld om illegalen buiten de deur te houden. Voor het einde van het jaar moeten alle hekken vervangen zijn. Dat meldt mediapartner RTV Rijnmond.

Lees verder

Schilderen met overtollige van verf van een ander

Overtollige verf van een ander gebruiken voor het beschilderen van je muur? De gemeente Rotterdam gaat daar van 9 maart tot en met 30 juni een proef mee houden in samenwerking met Akzo Nobel. Mensen kunnen de verf die zij over hebben van het klussen in huis, inleveren bij één van de Rotterdamse milieuparken, waaronder het milieupark aan de Zekkenstraat in Hoek van Holland.

Lees verder

Weinig verkiezingsposters op panelen in Hoek van Holland

Waar in Midden-Delfland en Westland de verkiezingsposters op een groot vel zijn gedrukt en dus allemaal overzichtelijk te zien zijn, moeten politieke partijen in Hoek van Holland en Maassluis nog zelf op een houten bord plakken. En vooral in Hoek van Holland lijken vrijwilligers daar geen zin in te hebben.

Lees verder

Gebiedscommissie wil zo snel mogelijk nieuwbouw langs Langeweg

De gebiedscommissie van Hoek van Holland wil dat er zo snel mogelijk aan de slag gegaan wordt met het ontwikkelen van woningen aan de Langeweg. Ze geven dat aan in een brief aan de gemeente Rotterdam, omdat de gebiedscommissie het plan goed vindt passen bij het Kleine kernenbeleid van Rotterdam. De brief is een zogenoemd 'ongevraagd advies'.

Lees verder

Brochure over historie Hoekse Lijn

Over ruim drieënhalve week rijdt de laatste trein over de Hoekse Lijn. Vanaf dan wordt het treinspoor omgebouwd tot metrospoor. Voor de Stichting Kunstplaats reden om een brochure over de Hoekse Lijn te verspreiden.

Lees verder

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande loopt periodetitel mis

Na een spannende ontknoping op de laatste speeldag van de tweede periodetitel greep FC 's-Gravenzande net naast de tweede prijs van het seizoen. Honselersdijk tekende voor een mooie overwinning door de nummer twee van de ranglijst te verslaan. Lyra haalde een knap punt bij de nummer drie. VDL won de streekderby van sportclub Monster. HVC'10 liet zich verrassen door de nummer voorlaatst. Excelsior Maassluis hield geen punt over aan het uitduel in Spakenburg.

Lees verder

Ook metalen verpakkingen bij plasticbak in Hoek van Holland

Inwoners van Hoek van Holland kunnen sinds begin deze maand ook metalen verpakkingen in de container voor plastic weggooien. Eerder konden ook drankenkartons al in de bak voor plastic worden gegooid. Met de toevoeging van de metalen, zijn de bakken nu echte PMD-afvalbakken, wat staat voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons.

Lees verder

In het MiddagMagazine: Poes gered uit gleuf en scholen schaken tegen elkaar

In het MiddagMagazine sprak Rene Verhaar van de Dierenambulance over de reddingsoperatie van woensdagavond. Daarbij werd een poes, die vastzat tussen twee garages, uit zijn benarde positie bevrijd. Volgens Verhaar is de eigenaar van het dier nog niet gevonden.

Lees verder

Wie helpt er mee met padden overzetten?

De paddentrek is begonnen, meldt de Delflandse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). De padden steken wegen over, op zoek naar een sloot om zich voort te planten. Vaak worden de beestjes platgereden en dat wil de KNNV voorkomen. Daarom worden er nog mensen gezocht die helpen bij het overzetten van de amfibieën.