Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ontdek Westland

Ontdek Westland
In dit televisieprogramma van de WOS ontdekt presentatrice Sylvana middels uitdagende opdrachten de Westlandse Kernen. Ontdek Westland is ieder weekend te zien op WOS TV.

In dit televisieprogramma van de WOS ontdekt presentatrice Sylvana middels uitdagende opdrachten de Westlandse Kernen.

In de laatste uitzending van Ontdek Westland is Sylvana in Maasdijk en Heenweg. Daar wordt ze uitgedaagd om een Westlands lekkernij te maken, moet ze opzoek naar Maasdijkse apen en voert ze een reddingsactie uit met de brandweer. De dag wordt afgesloten in Heenweg waar een buurtfeest aan de gang is.

Sylvana gaat dit weekend op ontdekkingstocht door De Lier. Zij kan direct aan de slag, en zal onder andere leren hoe zij een perfecte high tea klaarzet bij NON POP UP, hoe zij een caviabak schoonmaakt bij Discus en ze moet door middel van proeven de juiste snoepjes herkennen bij Zoet. Ook moet zij aan de slag bij de Timmerwerf. Als zij alles heeft behaald, mag zij zichzelf op een hele leuke manier vervoeren naar De Tuinderij. Daar staat haar een grappige en stoere beloning te wachten, waarvoor zij volgas door de kas moet…
Sylvana gaat deze keer niet door één maar door twee kernen, namelijk Monster en Ter Heijde. Zij start midden in het centrum van Monster, waar zij op weg wordt geholpen door Rene Spaans. Met opdrachten in de Jumbo, Sigarenwinkel Reijneveen en een strafopdracht bij Krijn Kuyvenhoven Herenmode mag zij uiteindelijk naar haar laatste opdracht bij De Westlandse Druiventuin. En daarvoor mag zij een flink stukje fietsen door het prachtige duinlandschap van Monster. Haar beloning is op het strand van Ter Heijde, zij mag bij Jamm Beach laten zien hoe goed zij een levengrote vlieger onder controle kan houden.
Sylvana vervult haar opdrachten deze keer in Poeldijk, bij onder andere Doornekamp wonen en Bij Tante Toos, en wordt vervolgens op de mooiste manier door de wateren van het Westland vervoerd naar Kwintsheul door rasechte Heulenaar John van der Valk (eigenaar van De Jachthaven). Hier moet Sylvana weer een aantal opdrachten uitvoeren, op een bijzonder vervoersmiddel, om vervolgens haar beloning te verdienen. De beloning wordt verzorgd door Paviljoen de Zweth, waar genoeg te beleven is. En ook deze keer heeft zij weer de zwarte enveloppe te pakken… en moet zij aan de slag met een flinke Westlandse sloep.

In de uitzending van deze week komen onder andere Tendenz kappers, Slagerij Aad Groenewegen en Jan van Café bij ’t Hof voorbij. Zij zijn stuk voor stuk te spreken over de wijze
waarop Sylvana de kern laat zien aan de kijker. Op een spontane manier huppelt Sylvana weer door
het centrum, en ontdekt de leukste plekjes. In Honselersdijk komt zij bij meerdere ondernemers
onverwachts over de vloer, en door hun enthousiaste onthaal laat Honselersdijk zien hoe gastvrij en
actief deze kern is!

presentatrice Sylvana ontdekt de Westlandse kern Naaldwijk. Ook deze aflevering zal zij
weer op een uitdagende en creatieve manier de kern ontdekken. Zo komt zij langs spraakmakende
ondernemers, bijzondere plekken en sluit zij de dag af met een welverdiende beloning. Volgens
Corona van der Marel, promotiemanager van Naaldwijk Winkelrijk, laat Sylvana op deze manier
Westlanders toch weer zien wat er allemaal te doen is in het Westland. Zo worden ook Westlanders
toch weer verrast.

In de tweede aflevering is presentatrice Sylvana in Wateringen. Daar wordt zij ontvangen in de prachtige molen Windlust. Door middel van creatieve opdrachten gaat zij vervolgens de gehele kern door, om uiteindelijk een beloning op grote hoogte te verdienen.
Opticien Linneweever heeft een wel heel creatieve opdracht in petto. Deze heeft alles te maken met hun thema kunst. Daarna zal Sylvana onder andere een dans onder de knie moeten krijgen bij Time to Dance, moet zij wel heel erg zoeken naar de volgende opdracht via Ravage, mag zij stiekem van de bonbons proeven bij Le Cacao en is de kans groot dat zij ook bij het Feesthuis terecht komt voor de strafopdracht…
ontdekwestland 14In het nieuwe programma Ontdek Westland wordt tijdens de eerste aflevering ’s-Gravenzande ontdekt. Presentatrice Sylvana komt door middel van uitdagende en creatieve opdrachten de hele kern door. Onder andere Eetcafé de Witte, Keurslager Poleij en Kaasmeester Richard bedenken leuke opdrachten welke zij uit moet voeren, evenals Charme Mode. Als zij alle opdrachten goed uitvoert, krijgt zij een beloning. En deze heeft uiteraard met het prachtige strand van ’s-Gravenzande te maken! Maar als zij een opdracht niet goed uitvoert, moet zij dit uiteraard goed maken met een flinke strafopdracht. 

Activiteitenagenda in de Westlandse Kernen:

28 oktober: Halloween Heenweg Kwintsheul
28 oktober: Heul o Ween Kwintsheul
29 oktober: Kuitenbijtersrun Naaldwijk
2 november: Bingo bij Tis Gezellig Poeldijk
3 november: Najaarsconcert Oratoriumkoor De Lier 
5 november:  Ruilbeurs Hofwijk Ruilt Honselersdijk
5 november: 4e Westlandse Tirolermiddag Naaldwijk
7 november: Bingo 55+ Heenweg
11 november: Jubileumconcet Jan van Westenbrugge Wateringen
17 november: Bingo voor SVSK Naaldwijk
18 november: Intocht Sinterklaas in Wateringen|
18 november: Halve marathon van Monster
24 november: Sweetfeest, het tienerfeest Poeldijk
25 november: Intocht Sinterklaas in ‘s-Gravenzande
25 november: Sintfeest Heenweg
3 december: Ruilbeurs Hofwijk Ruilt Honselersdijk
6 december:  Lezing Oud Westland Naaldwijk
7 december: Bingo bij Tis Gezellig Poeldijk
16 en 17 december: Kerstmarkt in ‘s-Gravenzande
17 december: Koopzondag in ‘s-Gravenzande
22 december: Bingo voor SVSK Naaldwijk
26 december: Kerstconcert met samenzang o.l.v. Jan van Westenbrugge Wateringen
29 december: Sweetfeest, het tienerfeest Poeldijk
 
 


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS