Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sport


Quintus weer onderuit tegen landskampioen, Velo pakt belangrijke punten zondag 19 januari 2020 09:09

Quintus weer onderuit tegen landskampioen, Velo pakt belangrijke punten

De handbalsters van Quintus hebben voor de derde keer dit seizoen verloren van VOC. Na de 26-20 nederlaag in Houten (supercup) en de 26-21 in Amsterdam, moest de ploeg van trainer René Zwinkels zaterdagavond in Kwintsheul met 27-28 nipt het onderspit delven. Quintus speelde een goede wedstrijd tegen de regerend landskampioen, al keek het wel voor het grootste deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan. Twee minuten voor tijd stonden de ploegen met 25-25 gelijk, maar in de slotfase waren de Amsterdammers toch de sterkste.Velo blijft winnenTrainer Alex Curescu lijkt de dames van Velo tijdens de korte winterstop goed scherp te hebben gekregen voor het tweede deel van de competitie. De ploeg uit Wateringen won zaterdag voor de derde keer in acht dagen. In het Overijsselse Albergen waren de Westlanders met 26-28 te sterk voor directe concurrent De Tukkers.Velo komt door de zege in punten (13) gelijk met De Tukkers en E&O, de ploeg die volgende week in Wateringen tegenstander is. Daarmee lijkt handhaving in de eerste divisie weer een stapje dichterbij.Alle uitslagen: HerenEerste divisieWematrans/Quintus 2 - GHV 24-31Dios - Yourlease/HV Eemland 30-22DamesEredivisieHV Quintus - VOC Amsterdam 27-28Eerste divisieDe Tukkers - Venéco/Velo 26-28Tweede divisie Klaverblad/Oliveo - WPK/Westlandia 26-21HoofdklasseNieuwegein - Verburch 28-16
Lees meer
Excelsior Maassluis pakt thuis belangrijke punten zaterdag 18 januari 2020 16:04

Excelsior Maassluis pakt thuis belangrijke punten

Er kwamen zaterdagmiddag maar drie regioclubs in competitieverband in actie op de voetbalvelden. Excelsior Maassluis speelde in de Tweede divisie thuis tegen Jong FC Volendam (3-2) en FC 's-Gravenzande ontving op het Juliana Sportpark Achilles Veen (1-1). MSV'71 moest nog zeventig minuten uitspelen tegen Esco en won. De eerste doelpunten vielen snel in Maassluis. Jong FC Volendam kwam op voorsprong, maar lang hoefde Excelsior niet tegen een achterstand aan te kijken want Vincent van den Berg mocht vanaf 11 meter gelijk maken. Dat gebeurde na het neerhalen van de snelle Sekou Sylla in het zestienmetergebied. Het publiek was nog maar net klaar met juichen toen de 1-2 viel. Excelsior kreeg vlak voor rust kans op de gelijkmaker. Deze keer miste Vincent van den Berg zijn strafschop, die werd gegeven nadat een Volendammer hands maakte.Na rust gingen de tricolores op jacht naar de gelijkmaker. Die viel terwijl niemand er meer op rekende acht minuten voor tijd. Jong FC Volendam pakten bijna nog de overwinning door een bal op de kruising te schieten. Excelsior wist de overwinning over de streep te trekken. Invaller Soufian Charraoui scoorde de winnende treffer.Gelijkspel FC 's-GravenzandeOok FC 's-Gravenzande keek in de eerste helft na ongeveer een half uur spelen tegen een achterstand aan. De 0-1 was tevens de ruststand. Net na rust kreeg Yuri Westhoff een superkans op de gelijkmaker. Maar hij miste van twee meter afstand. Ook een gevaarlijke vrije trap net buiten het zestien meter gebied ging net naast het doel. Een paar minuten voor het einde veranderde de trainer de tactiek; een verdediger werd naar voren gestuurd en dat resulteerde in een doelpunt van Patrick Triep, mede dankzij goed doorkoppen van de debuterende Scott van de Graaf. Meer zat er deze zaterdag niet in. Alle uitslagen:Tweede divisieExcelsior Maassluis - FC Volendam 3-2 (1-2)Vincent van den Berg (2), Soufian CharraouiHoofdklasse AFC 's-Gravenzande - Achilles Veen 1-1 (0-1)Patrick TriepVierde klasse EGSC Esdo - MSV'71 1-3 (0-2)Azzedine Akachar, Jack van der Vlugt, Jeremy van LoenenWedstrijd werd vanwege de weersomstandigheden in december na 20 minuten afgebroken bij een 0-0 stand.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS