Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sport


Video Audio Veel publiek bij NK veldkorfbal in De Lier zondag 23 juni 2019 11:11

Veel publiek bij NK veldkorfbal in De Lier

Het zonnige weer heeft zaterdag veel korfballiefhebbers gebracht naar het complex van Valto in De Lier, waar het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal werd gehouden. "We hebben een mannetje of 3.000 binnen", zei oud-topkorfballer Barry Schep. De organisatie noemt het evenement geslaagd. Over de hele middag en het begin van de avond werden vier finales gespeeld op het hoogste niveau in het veldkorfbal. Om het alle mensen zoveel mogelijk naar de zin te maken, had Valto had hoofdveld omgetoverd tot fanplein met horeca en waar clinics werden gehouden. Het tweede veld deed dienst als klein stadion, waar alle finales werden gespeeld."Als je dit ziet, de entourage, maar ook het topkorfbal dat we naar het Westland wilden halen, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het supergeslaagd is", vindt Valto-voorzitter Jan-Jaap Elenbaas. Schep, die zelf meerdere finales speelde: "Dit gaat zeker naar nummer 1 qua organisatie. Alles is tot in de puntjes geregeld. Alle mensen die je spreekt zijn lovend, een heel groot compliment naar de vereniging."Valto mag het NK veldkorfbal twee jaar organiseren. Elenbaas heeft voor de organisatie al wat verbeterpuntjes gezien. "Ik heb een heleboel kleine foutjes ontdekt, dus daar gaan we van leren. Maar er zijn geen grote dingen misgegaan. Dus we gaan volgend jaar veel beter doen, maar ik moet zeggen dat er nu ook heel veel goed gaat."WinnaarsDe winnaars van het NK veldkorfbal per categorie:C-jeugd: Fortuna/Delta Logistiek C1DOS ’46 B1A-jeugd: DVO/Accountor A1Ereklasse (senioren): DOS '46 1
Lees meer
Audio FC 's-Gravenzande wint met Sir Winston Cup tweede prijs van seizoen zaterdag 22 juni 2019 19:07

FC 's-Gravenzande wint met Sir Winston Cup tweede prijs van seizoen

FC 's-Gravenzande heeft zaterdag de tweede beker van het seizoen gepakt. Op de finaledag van het Haaglanden Voetbal Toernooi in Scheveningen won de zaterdaghoofdklasser de Sir Winston Cup ten koste van zondageersteklasser DHC. Na 90 minuten stond er 3-2 op het scorebord. Na een openingsfase waarin DHC fel begon, nam 's-Gravenzande het initiatief over. De Westlanders kregen diverse kansen en na iets meer dan een half uur spelen was het dan eindelijk raak via Yuri Westhoff. Dat bleek de enige goal in de eerste helft.In de tweede helft kwamen de Delftenaren tot twee keer terug op gelijke hoogte, maar kwam 's-Gravenzande toch weer op voorsprong. Eerst werd het in de 57ste minuut 1-1. Tien minuten daarna was het echter alweer 2-1 dankzij een beauty van Patrick Triep. Toen het tien minuten voor tijd plots 2-2 stond, leek het weer spannend te worden. Toch was het enkele minuten later Twan van Meerten die de beslissende 3-2 op het scorebord zette.Tien man Maasdijk verliezen van BMTVV Maasdijk heeft in de Halve Maan Cup (voor derde- en vierdeklassers) naast de beker gegrepen. Het elftal van trainer Richard Kraijenbosch kwam via Scott van de Graaf in de openingsfase nog wel op voorsprong, maar moest halverwege de eerste helft verder met een man minder. Wouter Laan trok aan de noodrem, veroorzaakte daarmee een penalty en kreeg daarvoor rood. Zo stond het na 45 minuten 1-1.Maasdijk bood ondanks het ondertal goed weerstand, maar kwam toch op een 2-1 achterstand. Later werd het zelfs 3-1.Juniorenteams De dag begon in Scheveningen overigens goed voor de Westlandse verenigingen. Eerst mocht Velo onder 9 de beker omhoog houden na een 1-7 overwinning op de leeftijdsgenoten van RKDEO. Niet veel later kon ook Verburch onder 11 juichen, want de Poeldijkers versloegen DSO in hun finale met 5-1.Voor Quintus onder 23 verliep de finale tegen Quick een stuk minder. De Heulse ploeg verloor met liefst 1-6.
Lees meer
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS