Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Sportnieuws

Filteren op datum:
        
Dames Quintus uitgeschakeld in Europa zondag 20 oktober 2019 21:09

Dames Quintus uitgeschakeld in Europa

De dames van Quintus zijn uitgeschakeld in de EHF cup. De tweede ronde was het eindstation voor de Heulse formatie. Nadat gisterenavond de eerste ontmoeting tegen Nantes Atlantique Handball verloren ging (30-21), werd de return eveneens verloren. De Franse ploeg won met duidelijk verschil 36-18. Net als gisteren bleek Nantes effectiever dan de Heulse formatie. Bij de Fransen werd in totaal 72 procent van de schoten omgezet in een doelpunt, waar Quintus net iets meer dan 1 op de 3 aanvallen doelpuntrijk afrondde (35%). Jette van Ingen opende nog wel de score, waarna Nantes tien minuten op een 9-3 voorsprong stond. In het verdere verloop van de eerste helft bouwde Nantes de voorsprong uit naar een marge van 11 treffers bij rust: 24-13. Ondanks het verschil had Quintus zich van een goede kant laten zien door een aantal steals en mooie doelpunten. Bij een efficiëntere afronding had de stand dragelijker geweest. Het niveau in de tweede helft zakte weg. Toch had Quintus nog voldoende mogelijkheden om tot score te komen, helaas werden de kansen wederom niet in doelpunten omgezet. De Heulse ploeg kwam maar tot vijf treffers. Nantes won de wedstrijd met 36-18. Keepster Esther de Vos liet in haar 28ste Europese wedstrijd haar eerste doelpunt aantekenen. Bij de stand 35-17 gooide zij de laatste Heulse treffer achter de keepster van Nantes. Nicole van Meteren speelde haar 25ste wedstrijd. Lisanne Kruijswijk trof voor de eerste keer vier keer doel in een Europese wedstrijd. Esmee Martens schroefde haar totaal op naar 30 treffers in 22 optredens. Doelpuntenmakers: Lisanne Kruijswijk (4), Esmee Martens (3), Iris van Aalst (3), Angelique van Duijvenbode (3), Dorien van Wissen (2), Esther de Vos (1), Jette van Ingen (1) en Nicole van Meteren.
Lees meer
Audio Nederlaag handbaldames Quintus in EHF Cup zaterdag 19 oktober 2019 22:10

Nederlaag handbaldames Quintus in EHF Cup

De eerste wedstrijd in de tweede ronde van de EHF-cup tussen Quintus en Nantes Atlantique Handball is gewonnen door de Franse formatie met 30-21. Morgenavond is de return eveneens in Nantes. Het niveauverschil tussen beide ploegen was te zien, hoewel Quintus er alles aandeed om goed voor de dag te komen en dat lukte in bepaalde fases van de wedstrijd met goede aanvallen en verdedigend werk. Nantes opende sterk en nam binnen drie minuten een 3-0 voorsprong. Esmee Martens scoorde de eerste Heulse treffer bij deze tussenstand. Nantes stond na ruim een kwartier spelen met 9-3 voor. Bij rust was het verschil acht doelpunten in het voordeel van Nantes: 15-7. Na de pauze bleef het verschil ongeveer even groot. Quintus kwam meer aan scoren toe en hield gelijke tred met de Franse opponent. De Heulse ploeg kwam tot 14 doelpunten en de Franse ploeg scoorde evenveel als in de eerste helft. Het grootste verschil was het kunnen afronden van aanvallen. Hierin was de slagvaardigheid het grootste bij Nantes. De Franse ploeg had een schotpercentage van 56% (30 uit 54 pogingen). Quintus kwam uit op een schotpercentage van 40% (21 treffers uit 52 pogingen). Lois Strik kan morgen in haar 23ste Europese wedstrijd haar 50ste treffer laten aantekenen. Om deze mijlpaal te bereiken heeft ze nog twee doelpunten nodig. Amber Verbraeken debuteerde in Europa en kwam tot drie treffers. Angelique van Duijvenbode speelde haar 25ste wedstrijd in Europees verband. Esther de Vos heeft sinds haar debuut in Europa (ZRK Mira Prijedor, 12 november 2016) 27 wedstrijden op rij gespeeld. Zij debuteerde onder meer met Angelique van Duijvenbode en Iris van Aalst. Doelpuntenmakers: Amber Verbraeken (3), Nicole van Meteren (3), Lois Strik (3), Sabine Vollebregt (3), Jette van Ingen (3), Lisanne Kruijswijk (2), Esmee Martens (2), Fe Boeters (1), Angelique van Duijvenbode (1).
Lees meer
Audio Ckc Maassluis blijft puntloos, ODO nu hekkensluiter zaterdag 19 oktober 2019 17:05

Ckc Maassluis blijft puntloos, ODO nu hekkensluiter

Korfbalvereniging ckc Maassluis is er ook in de zevende wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd om met een overwinning naar huis te gaan. Uit in Poortugaal won RWA met 19-17. Zo blijft de ploeg uit Maassluis puntloos. Maassluis nam al na acht minuten een 0-4 voorsprong en stond een kleine tien minuten later zelfs 3-7 voor, maar liet de thuisploeg daarna terugkomen. Na 25 minuten kwam RWA voor het eerst op voorsprong, waarna Maassluis in de achtervolging moest. Bij rust stond het 11-10.In de tweede helft kwamen de gasten nog enkele keren op gelijke hoogte, maar dat bleek niet genoeg. In de laatste vijf minuten zette RWA een stand van 17-17 om in 19-17.ODO verliest van IJsselvogelsIn de tweede klasse I kende ODO op het eigen veld tegen IJsselvogels een uitstekende start, waarbij het al snel op 4-0 kwam. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten terug in de wedstrijd (5-3), waardoor het bij rust 10-9 stond.De rust betekende direct het kantelpunt in de wedstrijd. Tien minuten in de tweede helft kwam IJsselvogels voor het eerst op voorsprong (10-11) en met een kwartier te gaan leek ODO het compleet kwijt te zijn (11-15). De Maaslanders kwamen niet meer tot scoren, terwijl de gasten uit Moordrecht nog drie keer raak gooiden.Beide ploegen stonden vooraf met 2 punten uit 6 wedstrijden onderaan. Door het 11-18 verlies is ODO nu hekkensluiter.Alle uitslagen:Overgangsklasse DKVA - Valto 16-16Eerste klasse EJuliana - Ondo 19-14Eerste klasse FRWA - Maassluis 19-17Tweede klasse IODO - IJsselvogels 11-18Derde klasse FDKV Victoria - Dijkvogels 8-20
Lees meer