Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse Sportprijzen

Westlandse Sportprijzen

Shorttrackster Lara van Ruijven uit Naaldwijk en powerlifter Sebastiaan Tempelaars uit De Lier zijn donderdagavond uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van 2019. Dat gebeurde tijdens het Westlandse Sportgala in theater De Naald in Naaldwijk. De 27-jarige Van Ruijven, die in 2014 ook de titel mee naar huis mocht nemen, werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack, en als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioen op de 500 meter. Daarnaast sloot ze de Europese kampioenschappen shorttrack af met een bronzen medaille op de 500 meter en goud met de aflossingsploeg. Sebastiaan Tempelaars (29) werd in 2019 Nederlands kampioen bankdrukken. De Westlander drukte 250,5 kilo, wat tevens een nieuw Nederlands wedstrijdrecord was. De titel van Sportploeg van het jaar ging naar de handbalsters van Quintus uit Kwintsheul, die vorig jaar het landelijke bekertoernooi wonnen. De ploeg van trainer René Zwinkels eindigde in de eredivisie als tweede en bereikte de halve finales van de Challenge Cup. Voetbaltrainer Edwin Vurens van Velo werd uitgeroepen tot Sportcoach van het jaar, de titel van Sporttalent ging naar atleet Ruben Rolvink. Wielrenster Céline de Vreede nam de prijs van beste G-sporter mee naar huis. Ron van Dijk van voetbalclub SV Honselersdijk won de Rabo Sportvrijwilligersprijs 2019.

Genomineerden Westlandse Sportprijzen 2019

De genomineerden in de categorie sportvrouw, sportman, G-sporter en sporttalent van het jaar zijn op dit moment bekend gemaakt.

Genomineerde G-sporters:
- Céline de Vreede (17) uit De Lier is in 2019 Nederlands kampioen wegwielrennen van de vrouwenjunioren bij de ID-renners geworden (winnaar)

- De rolstoelhandballers van Quintus 2 wonnen zilver bij het Nederlands Kampioenschap.

Genomineerde sportmannen:
- 's-Gravenzander Kaspar Hamminga (26) werd vorig jaar Nederlands kampioen golfsurfen.
- Sebastiaan Tempelaars (29) uit De Lier is Nederlands kampioen bankdrukken en powerliften (winnaar)
- Coen van Winden (21) uit De Lier won zilver bij het Nederlands kampioenschap judo in de gewichtsklasse tot 81 kilogram.

Genomineerde sporttalenten:
- Finn Duran (15) uit Monster maakt deel uit van de Nederlandse selectie ijshockeyers onder 16. Ook heeft hij een kwalificatiedeelname aan de jeugd Olympische Spelen en doet hij met zijn team Hijs Hokij mee aan de landelijke competitie onder de 16.
- Naaldwijker Ruben Rolvink (17) is Nederlands kampioen kogelstoten (5kg) geworden tijdens de NK B-junioren indoor. Ook werd hij tijdens de NK B-junioren outdoor kampioen op het onderdeel discuswerpen (1,5kg) en derde bij het kogelstoten. Daarnaast pakte hij op de NK voor senioren de vierde plaats bij discuswerpen (2kg) en verbeterde hij daar een Westlands record (winnaar).
- De Monsterse Noa Talboom (14) werd in 2019 Nederlands kampioen op de meerkamp turnen voor junioren. Daarnaast pakte zij goud op het onderdeel vloer, brons op de brug en op de sprong tijdens het NK.

Genomineerde sportvrouwen:
- De in Wateringen opgegroeide Kiki Bertens (28) behaalde in 2019 de vierde plaats op de WTA-ranking. Zo hoog is geen andere Nederlandse tennisster ooit gekomen. Ze won WTA-toernooien in Sint-Petersburg en Madrid en nam deel aan de WTA-finals waarbij ze de nummer 1 van de wereld (Ashleigh Barty) versloeg. 
- Rinka Duijndam (22) uit Wateringen werd dit jaar wereldkampioen handbal met het Nederlandse team, waar zij als tweede keepster in speelde. 
- De 's-Gravenzandse Jutta Leerdam (21) heeft een goed schaatsjaar achter de rug. Tijdens haar debuut op het EK-sprint werd ze vierde. Ze ook Nederlands kampioen sprint en won goud bij de teamsprint op de WK afstanden. 
- Shorttrackster Lara van Ruijven (27) uit Naaldwijk werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack, en als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioen op de 500 meter. Ook won ze goud met de aflossingsploeg op de EK, waar ze individueel brons greep op de 500 meter. Brons op de 500 meter won Van Ruijven ook tijdens de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City (winnaar).

 

 Dit jaar waren er weer 3 genomineerden voor de Rabobank Sportvrijwilliger van het jaar.

Marleen Slaman 

Marleen coördineert de jeugd binnen ckv valto korfbal en haar whatsapp staat 24 uur aan. Ze regelt alles de gehele dag en overal waarin iemand een steek laat vallen of er is een invaller ergens nodig , Marleen regelt het wel. Tevens heeft zij en doet zij samen met Jan Jaap de hoofd coördinatie tijdens het NK Korfbal veld afgelopen juni en aankomende juni 2020. Ze staat altijd paraat voor ieder jeugdlid.

Ron van Dijk (winnaar)

Ron is 51 jaar lid van S.V Honselersdijk. Met recht een lid van het eerste uur, als je nagaat dat onze vereniging 6 mei 1964 is opgericht. Voetballers van senioren tot mini’s, hij kent ze bij naam. Ron is een allround vrijwilliger binnen S.V. Honselersdijk. Waar het nodig is, vult hij altijd het gat op. Op voetbalgebied heeft hij het geschopt tot één wedstrijd bij het eerste. Als je hem ernaar vraagt, voegt hij er al lachend aan toe dat dat wel een oefenwedstrijd was.

Mart van Paassen

Bij de 80-jarige Mart gaat het niet zozeer om wat hij in 2019 heeft gedaan voor VELO maar gedurende zijn hele leven. Vanaf zijn jonge jeugd heeft hij gevoetbald bij VELO en toen hij daarmee stopte heeft hij met veel plezier allerlei vrijwilligerstaken op zich genomen: jeugdleider, kampleider, jeugdtrainer, grensrechter bij VELO 1, clubscheidsrechter, materiaalman bij VELO 1 en al meerdere jaren de ‘lijnenkrijter’ bij VELO. Mart is een van die mensen waar wij als VELO erg trots en zuinig op zijn.

Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe uitreiking van de Westlandse Sportprijzen 2019 vanuit De Naald.Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe eerste aflevering van de Westlandse Sportprijzen waarin een aantal...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe avond waar de Westlandse talenten, g-sporters, sportteams,...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe uitreiking van de sportprijzen in Westland Theater De Naald....Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenIn deze eerste uitzending krijgt presentator Rob Veenman de opdracht...Westlands SportgalaWestlands SportgalaDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlands Sportgala Westlands Sportgala Op donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS