Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse Sportprijzen

Westlandse Sportprijzen

Jeroen Toet en Rob Veenman verrassen in opdracht van de Gemeente Westland de genomineerden sporters in diverse categorieën. Daarvoor trekken zij van alles uit de kast. Van een sneeuwschuiver tot een feestzanger, niets is hen te gek.

De Westlandse Sportprijzen 2017 bestaan uit 7 categorieën waarvoor Westlandse sporters zijn genomineerd. De categorieën zijn: beste sportteam, beste sportvrouw, beste sportman, grootste sporttalent, beste G-sporter, beste sportvrijwilliger en beste sportcoach.

Foto: Rolf van Koppen

Shorttracker Dylan Hoogerwerf en zeilster Anneloes van Veen zijn in WestlandTheater De Naald uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2017 in Westland. 

Wateringer Hoogerwerf werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack en pakte zilver op de 500 meter tijdens het Europees kampioenschap. De Naaldwijkse Van Veen zeilde samen met de Haagse Afrodite Zegers naar goud bij de wereldbekerwedstrijden in Hyeres, Miami en Mallorca. Daarbij kwam ook nog goud op het Europees kampioenschap.

Voetbalvereniging FC 's-Gravenzande, afgelopen seizoen kampioen van de eerste klasse B, werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. De prijs van Sportcoach van het Jaar ging naar de Monsterse Sarina Wiegman, die als bondscoach de Nederlandse voetbalvrouwen aan de Europese titel hielp.
Acrogymmer Kyara Koppert (14) uit 's-Gravenzande werd Sporttalent van het Jaar. G-sporter van het jaar is de slechthorende voetbalkeeper Joost de Kiewit uit Poeldijk. 
Jan Middendorp van voetbalvereniging KMD mag zich Sportvrijwilliger van het Jaar noemen.

Categorie Sportmannen:
Martijn van IJzendoorn
Martijn van IJzendoorn werd in april ongeslagen Nederland Kampioen Dammen. Hij wist maar liefst 7 van de 11 partijen in winst om te zetten. In oktober werd hij bovendien 9e op het WK Dammen.
Glenn de Blois
Glenn de Blois uit De Lier presteerde in 2017 uitzonderlijk, in een on-hollandse sport. Hij haalde diverse podiumplaatsen in de Europacup Snowboardcross, waarvan zelfs 1x de winst.
Dylan Hoogerwerf (winnaar)
Diverse podiumplaatsen tijdens World-Cups met de Nederlandse Relay-ploeg, Europees kampioen Relay, maar vooral zijn Nederlandse titel shorttrack in januari 2017 maakte Dylan Hoogerwerf wereldtop.
 
Catergorie Sportvrouwen:
Jutta Leerdam
Goud op het WK met de ploegenachtervolging, Wereldkampioene A-Junioren, wederom
Nederlands kampioen sprint bij de A-junioren, winnares van de Ijsselcup. En zo kunnen we
nog wel even doorgaan. Het was een jaar vol topprestaties voor schaatsster Jutta Leerdam.
Daarom is zij genomineerd als Sportvrouw van het jaar.
Mylène de Zoete
In twee maanden tijd nam ze deel aan een EK en een WK. Daar wist ze 2 bronzen en 2
zilveren medailles te winnen. Daarnaast zette zij ook nog een nieuw nationaal puntenrecord
neer op de 2km. Een prestatie van wereldformaat voor wielrenster Mylène de Zoete.
Anneloes van Veen (winnaar)
Door het winnen van de World Cup wedstrijd in Miami voerde zij de wereldranglijst aan in de
470-klasse van het zeilen. Samen met partner Afrodite Zegers won zij ook het Europees
kampioenschap in diezelfde klasse. Met deze topprestaties behoort Anneloes van Veen tot
een van de drie genomineerde sportvrouwen.
 
Catergorie Sportploegen:
VELO
Dit jaar werd VELO Badminton voor de 12e maal Nederlands Kampioen en won het voor de vijfde keer de Nederlandse Beker. In de finale van van de play-offs voor het landskampioenschap wisten de Wateringers met 5-2 van het Haagse DKC te winnen.
FC ‘s-Gravenzande (winnaar)
FC ’s-Gravenzande werd in 2017 kampioen in de 1e klasse B van het zaterdagvoetbal en promoveerde daarmee naar de Hoofdklasse. Het team van trainer Frans Danen is daarnaast ook het eerste kampioensteam van de fusieclub uit ’s-Gravenzande.
Quintus DC1
De Dames C1 van handbalvereniging Quintus werden afgelopen jaar Nederlands Kampioen zaalhandbal. Deze meiden waren in hun leeftijdscategorie veruit de sterkste en verdienden zo de nationale titel.
 
Categorie G-Sport:
Rolstoelhandbal-team Quintus
Quintus rolstoelhandbal levert meerdere spelers aan het Nederlands rolstoelhandbalteam. Speler Yves Nkomezi is zelfs verkozen tot sterspeler van het Europees Kampioenschap rolstoelhandbal.
Joost de Kiewit (winnaar)
Joost de Kiewit is keeper van het Nederlands Doven veldvoetbalteam. Daarnaast is hij eerste keeper van zaalvoetbal vereniging GDVV Martinistad. En is hij ook nog eens keeper bij SC Monster 4 en het zaalvoetbalteam van SV Honselersdijk.
 
Sportcoaches:
Sarina Wiegman (winnaar)
Bondscoach Sarina Wiegman heeft een topjaar achter de rug. Met haar Leeuwinnen werd zij in eigen land Europees Kampioen voetbal, werd ze geridderd in de orde van Oranje Nassau en ontving ze de FIFA award voor coach van het jaar.
Arthur van Dijk
Arthur van Dijk heeft zowel als atleet en als coach van Olympus ’70 een topjaar. Veel van zijn middenafstand lopers behaalden succes na succes. Hij stuwt zijn atleten tot grote hoogten, maar zelfs dan kunnen ze hem niet bijhouden.
Nathalie en Valerie van den Beemt
Valerie en Nathalie zijn gedreven coaches van de turnsters van Devona uit Wateringen. Hun turnsters hebben 6 medailles gewonnen in 1e en 2e divisie van het turnen. 3x goud en 3x zilver, een uitzonderlijke prestatie.
 
 

De sportvrijwilliger van het jaar 2017 is Jan Middendorp van KMD. Hij kreeg hiervoor meer dan 3.000 stemmen uit de regio Westland.


Jan Middendorp (KMD)
Hij is al jaren vrijwilliger bij KMD en door de waslijst aan werkzaamheden die hij op KMD verricht is hij één van de belangrijkste krachten die de vereniging draaiende houden. Twee maanden geleden heeft Jan een speldje gekregen voor zijn 25 jarig jubileum als vrijwilliger bij de club. Daarnaast is Jan ook nog eens al 15 jaar lang bestuurslid Algemene Zaken.
Jan is ook actief in verschillende functies binnen de ICT-, Bar- en Keuken-commissie. Zo werkt hij o.a. de standen, uitslagen en kleedkamerindeling bij op de website en is hij de inkoper van de vereniging.

Mirjan den Drijver (ZV Westland)
Mirjan den Drijver is zelf goed voor meerdere medailles in het zwemmen, maar ook enthousiast vrijwilligster voor zwemvereniging ZV Westland. Mirjam regelt en is verantwoordelijk voor de PR van de vereniging. Mirjan is de spil van de vereniging omtrent de PR en Sponsoring.
Daarnaast is actief met bezig met werven van nieuwe leden. Ook verzorgt zij jaarlijks een violen verkoop actie voor een gezamenlijk funkamp voor de jeugd.

Trudie van Giesen (SV Honselersdijk)
Trudie van Giesen is al sinds jaar en dag vrijwilligster op S.V. Honselersdijk. Zij verdient het absoluut om eens in het zonnetje te worden gezet.
Trudie is met ziel en zaligheid betrokken bij de jeugd van de club en houdt zich bezig met allerlei activiteiten. Ook staat ze haar mannetje met de wat minder leuke gesprekken op de club als hoofd van het coördinatoren orgaan.

Winnaar 2016
Vorig jaar ging de prijs naar Theo Bruggeling. Theo Bruggeling is al ruim 75 jaar wekelijks actief als vrijwilliger bij Sportclub Monster.

Categorie sporttalent
Zara Steentjes
> Goud op de halve finale NK, junioren – supplement C- 2e divisie,
> Geplaatst voor 3 toestelfinales Nederlands Kampioenschap, junioren – supplement C – 2e divisie

 
Categorie sportploeg
Elite/Beloften team van Westland Wil Vooruit 
> Met het kampioenschap in de Nederlandse clubcompetitie hebben zij Westland op de kaart gezet.
> Door de professionele aanpak, tomeloze inzet van renners en begeleiding, veel wilskracht en vooral een niet te evenaren teamspirit zijn zij in staat geweest om in 2016 deze topprestatie neer te zetten.

 
Categorie sportcoach
Ciraar Slaats
> Coach van selectie Velo-badminton, team 1 die 6x onder zijn coaching titel landskampioen behaald.
> De Carlton GT Cup 2016 gewonnen. Hét nationale bekertoernooi van Badminton Nederland.
> Heeft van een team met jonge talenten direct een winnaarsteam gemaakt.
> Goed gepresteerd tijdens de Europacup in Frankrijk.

 
Categorie sportvrouw
Kiki Bertens
> In mei/juni 2016 hield Kiki Bertens heel Westland en tennisminnend Nederland aan de buis gekluisterd. Kiki Bertens uit Wateringen bracht het tot de halve finale van Roland Garros. En daarmee zette jij Westland en Wateringen ‘op de kaart’.
> Na deze geweldige prestatie sta je 21ste op de wereldranglijst.
> Winnaar Betty Stöve schaal
> Winnaar WTA-toernooi Nürnberg
> Deelname International Premier Tennis League in Azië (enkel- en dubbelspel).

 
Categorie sportman
Glenn de Blois
> Nederlands kampioen snowboardcross en met een 6e plaats op de Wereldbekerwedstrijden Snowboardcross
 > Door blijvend aan de top te presteren is Glenn de Blois geselecteerd voor het Duitse A-eliteteam.
 > Als klap op de vuurpijl het afgelopen weekend Goud tijdens Europa cup snowboardcross

 
Categorie G-sporter
Dijkvogels G1 en G2
> In 2016 zijn de gezamenlijke G1 en G2 teams afgereisd naar Wijchen voor de Nationale Special Olympics. Het G1-team van Dijkvogels kwam als beste uit de poule en heeft de finale gewonnen. 
> Het G1-team werd in 2016 veld- en zaalkampioen.
> Het G2-team werd in het seizoen 2016 zowel zaal- als veldkampioen en zijn daardoor gepromoveerd naar een hogere klasse.

 
 

Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe uitreiking van de sportprijzen in Westland Theater De Naald....Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenIn deze eerste uitzending krijgt presentator Rob Veenman de opdracht...Westlands SportgalaWestlands SportgalaDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlands Sportgala Westlands Sportgala Op donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS