Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westlandse Sportprijzen

Westlandse Sportprijzen

De genomineerden voor de Westlandse Sportprijzen 2019 worden op WOS TV in het zonnetje gezet. Jeroen Toet en Rob Veenman verrassen de genomineerden sporters en gaan met ze in gesprek over hun prestaties van het afgelopen jaar. De winnaars in de verschillende categorieën worden uiteraard bekend gemaakt op het Westlandse Sportgala op 30 januari.

Genomineerden Westlandse Sportprijzen 2019

De genomineerden in de categorie sportvrouw, sportman, G-sporter en sporttalent van het jaar zijn op dit moment bekend gemaakt.

Genomineerde G-sporters:
- Céline de Vreede (17) uit De Lier is in 2019 Nederlands kampioen wegwielrennen van de vrouwenjunioren bij de ID-renners geworden. 
- De rolstoelhandballers van Quintus 2 wonnen zilver bij het Nederlands Kampioenschap.

Genomineerde sportmannen:
- 's-Gravenzander Kaspar Hamminga (26) werd vorig jaar Nederlands kampioen golfsurfen.
- Sebastiaan Tempelaars (29) uit De Lier is Nederlands kampioen bankdrukken en powerliften.
- Coen van Winden (21) uit De Lier won zilver bij het Nederlands kampioenschap judo in de gewichtsklasse tot 81 kilogram.

Genomineerde sporttalenten:
- Finn Duran (15) uit Monster maakt deel uit van de Nederlandse selectie ijshockeyers onder 16. Ook heeft hij een kwalificatiedeelname aan de jeugd Olympische Spelen en doet hij met zijn team Hijs Hokij mee aan de landelijke competitie onder de 16.
- Naaldwijker Ruben Rolvink (17) is Nederlands kampioen kogelstoten (5kg) geworden tijdens de NK B-junioren indoor. Ook werd hij tijdens de NK B-junioren outdoor kampioen op het onderdeel discuswerpen (1,5kg) en derde bij het kogelstoten. Daarnaast pakte hij op de NK voor senioren de vierde plaats bij discuswerpen (2kg) en verbeterde hij daar een Westlands record.
- De Monsterse Noa Talboom (14) werd in 2019 Nederlands kampioen op de meerkamp turnen voor junioren. Daarnaast pakte zij goud op het onderdeel vloer, brons op de brug en op de sprong tijdens het NK.

Genomineerde sportvrouwen:
- De in Wateringen opgegroeide Kiki Bertens (28) behaalde in 2019 de vierde plaats op de WTA-ranking. Zo hoog is geen andere Nederlandse tennisster ooit gekomen. Ze won WTA-toernooien in Sint-Petersburg en Madrid en nam deel aan de WTA-finals waarbij ze de nummer 1 van de wereld (Ashleigh Barty) versloeg. 
- Rinka Duijndam (22) uit Wateringen werd dit jaar wereldkampioen handbal met het Nederlandse team, waar zij als tweede keepster in speelde. 
- De 's-Gravenzandse Jutta Leerdam (21) heeft een goed schaatsjaar achter de rug. Tijdens haar debuut op het EK-sprint werd ze vierde. Ze ook Nederlands kampioen sprint en won goud bij de teamsprint op de WK afstanden. 
- Shorttrackster Lara van Ruijven (27) uit Naaldwijk werd vorig jaar Nederlands kampioen shorttrack, en als eerste Nederlandse vrouw ooit wereldkampioen op de 500 meter. Ook won ze goud met de aflossingsploeg op de EK, waar ze individueel brons greep op de 500 meter. Brons op de 500 meter won Van Ruijven ook tijdens de wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City.

 

De genomineerden voor de RABO sportvrijwilliger van het jaar worden later deze maand bekend gemaakt. Er kan op de vrijwilligers gestemd worden vanaf 23 januari.

Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe eerste aflevering van de Westlandse Sportprijzen waarin een aantal...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe avond waar de Westlandse talenten, g-sporters, sportteams,...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDit jaar zitten de nominaties iets anders in elkaar dan afgelopen...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe uitreiking van de sportprijzen in Westland Theater De Naald....Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2017Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2016 bestaan uit 6 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenIn deze eerste uitzending krijgt presentator Rob Veenman de opdracht...Westlands SportgalaWestlands SportgalaDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenDe Westlandse Sportprijzen 2015 bestaan uit 5 categorieën waarvoor...Westlands Sportgala Westlands Sportgala Op donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...Westlandse SportprijzenWestlandse SportprijzenOp donderdag 18 december is het zover, dan worden de winnaars van de...

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS