Archief
Brandweer bezig met scherm aanbrengen foto Tom van Bemmel

Brandweer bezig met scherm aanbrengen foto Tom van Bemmel

Afsluiting haven Maassluis wegens olievervuiling

Vanwege de olievervuiling tussen Rotterdam en Hoek van Holland worden diverse havens afgesloten, waaronder de haven van Maassluis. Nadat eerst de sluis in de Buitenhaven is afgesloten, wordt begonnen met het leggen van een scherm bij de ingang van de haven aan Het Scheur (Waterweg).

De vervuiling is ontstaan na de aanvaring van een schip tegen een steiger in de 3e Petroleumhaven in Rotterdam. Gesloten worden de buitenhaven van Vlaardingen, de jachthaven van Schiedam, buitenhaven van Schiedam, haven van Maasluis, de jachthaven van Hoogvliet, de Veerhaven in Rotterdam, de jachthaven van Rhoon en de haven van Rhoon.

De niet-commerciƫle havens (jachthavens) in het havengebied zijn gesloten om verdere verspreiding van olie in deze havens te voorkomen. Dit betekent dat er geen schepen naar binnen en naar buiten kunnen.

Er is verspreiding van olie tot en met Hoek van Holland. De kans bestaat dat de stranden zichtbaar vervuild zijn door verdere verspreiding over het water. Vanwege de temperatuurstijging kan in de komende dag(en) stank ontstaan. Meld klachten over stank en milieu bij Milieudienst DCMR. Dat kan via internet of telefonisch op 010 246 8000.