Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

B en W: Mogelijk twee nieuwe sportgelegenheden in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 15:42


Een nieuwe sportzaal aan de Sportlaan en mogelijk een nieuwe Olympiahal aan de Rozenlaan in Maassluis. Dat is wat het Maassluise college van burgemeester en wethouders wil. De sportzaal aan de Sportlaan staat voor 2018 gepland, de nieuwe Olympiahal, waarbij de oude moet worden gesloopt, zou in 2019 kunnen worden opgeleverd. Een andere optie is renovatie van de sporthal.

Met de bouw van de nieuwe sportzaal aan de Sportlaan moet er eindelijk genoeg plek zijn voor de lessen Lichamelijke Opvoeding van het Lentiz Reviuslyceum. Nu moet de middelbare school nog van allerlei zaaltjes verspreid in de stad gebruik maken. De andere middelbare school, Lentiz VMBO Maassluis, heeft wel eigen gymzalen.


Ook basketbalvereniging Green Eagles, nu nog actief aan de Haydnlaan, zou gebruik van de nieuwe zaal kunnen maken. In tegenstelling tot hun huidige accommodatie, wordt er hier wel rekening gehouden met de officiële afmetingen van het balspel, inclusief ruimte voor douches en een kantine. Het gebouw moet een afmeting van 33 bij 33 meter krijgen met een hoogte van 8 meter.

Andere locaties
Er zijn bij het college ook wel andere locaties de revue gepasseerd. Denk hierbij aan het sportterrein van CKC Maassluis en Unitas '63. Dit bleek echter niet mogelijk omdat de locatie in strijd is met de bouwverordening en het groenstructuurplan. Ook zou er te weinig ruimte zijn voor een sportzaal die mede door leerlingen van het Reviuslyceum gebruikt moet worden.

Ook is er gekeken naar de haalbaarheid van de sportzaal in de nieuwbouw van basisschool Het Spectrum, het handhaven van de gymzaal aan de Wassenaer van Obdamstraat en een locatie aan de Sportlaan. Alleen die aan de Sportlaan bleek geschikt te zijn, waarbij duidelijk de voorkeur uitgaat naar het stuk grond tussen het oppompstation van waterbedrijf Evides en het parkeerterrein tegenover het zwembad.

Bezwaren
Toch ziet lang niet iedereen de komst van een sportzaal aan de Sportlaan zitten. De bewonersvereniging van het gebied heeft al aangegeven bezwaren te hebben, vooral vanwege de verwachte stijging van het aantal verkeersbewegingen en de parkeerdruk die toe gaat nemen. De gemeente stelt in een memo dat door de komst van zo'n 35 extra parkeerplaatsen er geen extra parkeerdruk zal zijn en dat het aantal verkeersbewegingen niet explosief zal toenemen.

Voorlopig staat nog niets vast. De gemeenteraad moet zich later nog over de plannen uitspreken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS