Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Bezoek milieustraat Naaldwijk op zaterdag meer dan verdubbeld

Sinds de openingstijden van de gemeentewerf in Naaldwijk zijn uitgebreid, is het bezoek aan de milieustraat op de zaterdag meer dan verdubbeld. Dat meldde wethouder Leen Snijders dinsdagavond in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad.

Vóór 1 september kwamen er op zaterdag gemiddeld circa 250 burgers groot afval brengen, momenteel ligt dat gemiddelde op ruim 550. Op vrijdagen is het gemiddelde gestegen van 380 naar 470 brengers.

Deze toename heeft niet alleen te maken met het feit dat men in Naaldwijk nu ook op vrijdagavond en zaterdagmiddag terechtkan, maar ook met de sluiting van de gemeentewerf in 's-Gravenzande. Die sluiting vormde trouwens een belangrijk motief om de openingstijden in Naaldwijk Monster te verruimen.

In Monster is het bezoek aan de milieustraat op weekbasis gestegen van 210 brengers naar 270. Van dat totaal kiezen er gemiddeld 90 voor de zaterdagmiddag.

Na de zomer wordt bekeken of de huidige capaciteit van de milieustraten toereikend is, of dat actie moet worden ondernomen om een geheel nieuw complex te stichten.