Archief

CU wil opheldering over sluiten peuterclub Leger des Heils

De ChristenUnie (CU) in Maassluis wil meer duidelijkheid over de gedwongen sluiting van Peuterclub de Vlinders, onderdeel van het Leger des Heils. Volgens die partij is er, in tegenstelling tot wat het college beweert, geen sprake van een volwaardige peuterspeelzaal.

De CU heeft het over een Christelijke knutsel-, speel- en zingochtend. Daarvoor gelden andere regels dan voor een professionele peuterspeelzaal. Het zou een nevenactiviteit van het Leger zijn en al helemaal niet met een economisch doel.



De opvang is op last van de gemeente gesloten, omdat deze niet zou voldoen aan nieuwe wettelijke eisen. De club werkt met vrijwilligers en kost maar vier euro per keer. Volgens de gemeente is dat oneerlijke concurrentie.

De gedwongen sluiting hakte erin bij het Leger des Heils, maar ook de ChristenUnie is verbaasd. "Heel veel ouders in Maassluis herinneren zich dit mooie werk waar hun kinderen en peuters al die vele jaren op een veilige manier samen konden spelen", aldus de fractie.

Kinderen blijven welkom

Het Leger gaat nog deze maand het project 'Zingen met je kind' lanceren. Daardoor kunnen kinderen toch met elkaar in contact komen. Verder mogen ouders op zogeheten modemiddagen kinderen meenemen.

Categorieen:
Maassluis Cultuur