Archief

De Dijkgraaf naar de rechter gestapt

Omdat het Monsterse paardensportcentrum De Dijkgraaf naar de rechter is gestapt, hoeft het deze week nog niet te vertrekken van Plaats Langeveld. De zogeheten begunstigingstermijn van de gemeente Westland liep tot 11 mei. Een verzoek om verlenging is afgewezen. De behandeling van deze kwestie door de voorzieningenrechter, waarschijnlijk eind deze maand, geeft De Dijkgraaf weer een aantal weken lucht.

De reden van afwijzing van het verzoek om verlenging ligt volgens wethouder Ouwendijk in het gegeven, dat er nog steeds geen zicht is op een haalbare alternatieve locatie binnen Westland . Er zijn inmiddels zeker vijf locaties onderzocht, aldus de wethouder. De eerste vier zijn afgevallen wegens bestemming voor glastuinbouw (twee keer), te dichtbij staande woningen of te kleine omvang.

De jongste beoogde locatie bevindt zich niet aan de Pettendijk in Maasdijk (zoals vermeld in een motie van GBW en LPF), maar aan de Papedijk in 's-Gravenzande, vlakbij het Staelduinse Bos. Die locatie is volgens wethouder Ouwendijk geen serieuze optie, omdat de voorziene hoeveelheid neerslag van stikstof boven de maximumgrens ligt. "En dan zijn we aan de toetsing van de ammoniak-depositie nog niet eens toegekomen", aldus Ouwendijk.