Archief
Archief Regio 15

Archief Regio 15

Drie jaar cel voor steekpartij in De Wollebrand

Twee leden van een familie uit Honselersdijk zijn woensdag elk veroordeeld tot drie jaar cel voor het neersteken van een lid van een rivaliserende familie, ook uit Honselersdijk. De rechtbank in Den Haag noemt het 'schokkend' en 'ontoelaatbaar' dat de families met geweld hun vete uitvechten, meldt mediapartner Omroep West.

De rechtbank vindt bewezen dat Hamzah K. (23) en Boubker K. (21) op 2 september vorig jaar in recreatiegebied De Wollebrand bij Honselersdijk een mannelijk lid van de rivaliserende familie A. neerstaken. De man liep een klaplong op, maar bracht het er levend vanaf.

Volgens de rechtbank had de verwonding echter kunnen leiden tot de dood van het slachtoffer. Ze veroordeelt Hamzah K. en Boubker H. daarom tot drie jaar cel vanwege een poging tot doodslag.

Mannen ontkennen

Het OM had tegen de mannen een celstraf van 2,5 jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Tijdens de zitting ontkenden beide neven dat ze het slachtoffer gestoken hadden, verder zeiden ze niet veel. De reden van de steekpartij werd ook niet duidelijk.

Het slachtoffer zou het aangelegd hebben met een vrouwelijk lid van de familie K. Mogelijk had het incident ook te maken met drugshandel, zei de officier van justitie.

Handen vol aan ruzie

De familie K. en de familie A. wonen allebei aan de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. De politie heeft haar handen vol aan de ruzies tussen de twee clans. Twee weken na het steekincident werden Hamzah K. en Boubker K. door een lid van de familie A. op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk van de weg gereden.