Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Drukbezochte eerste conferentie over de kust

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 20 april 2017 16:20

Foto: Bas Booister


De eerste kustconferentie van de gemeente Westland in het gemeentehuis in 's-Gravenzande werd donderdagmiddag druk bezocht. Er hadden zich 110 belangstellenden aangemeld. Doel van de conferentie was om 'dromen' en 'nachtmerries' kenbaar te maken, zodat er een brede kustvisie kan worden opgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Na een inleiding door wethouder Bram Meijer, die de portefeuille kust nu drie weken onder zijn hoede heeft, gaf Jan Buskes van het Historisch Archief Westland een historische terugblik op het gebied waarover gesproken werd. Daarna mocht ieder meepraten over verschillende thema's: Duurzaamheid & Innovatie, Bereikbaarheid & Parkeren, Natuur, Toerisme & Recreatie en Veiligheid

Er zijn allerlei wensen kenbaar gemaakt. Zo had een bezoeker het plan om minder verkeer naar de kust te leiden door middel van parkeerplekken op afstand, maar ook door beter openbaar vervoer naar de Westlandse kust. Verder wilde een ondernemer jaarrond open kunnen.

Geen huisjes

Meest opzienbarend was een gedicht van streekdichter Marijke van Geest, die het opnam voor de bescherming van het gebied. In niet misverstane bewoordingen gaf ze aan, dat er geen huisjes op de Westlandse stranden gebouwd moeten worden. "Handen af van Westlands kust, dan laat ik het achterland met rust." Ze kreeg een groot applaus van een groot deel van de aanwezigen.

Verder werd er later ook nog duidelijk gemaakt wat de kaders zijn in het gebied. Zo zijn er regels vanuit het Hoogheemraadschap, is een deel van het gebied beschermd door de Natura 2000-regeling en dan is er nog de provincie die voor bepaalde gebieden plannen heeft.

Vervolg
In de komende tijd worden er meerdere inloopbijeenkomsten georganiseerd en verder wil de gemeente de inwoners van Westland op de hoogte houden over het kustdossier op een speciale pagina van de gemeentelijke website.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS