Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Festival blaasorkesten naar ISW Hoogeland

Het Westlandfestival voor blaasorkesten zal dit najaar plaatsvinden in een nieuwe locatie: de aula van het schoolcomplex ISW Hoogeland in Naaldwijk. De organisatie moest omzien naar een ander onderkomen, omdat De Leuningjes in Poeldijk is afgevallen wegens de vondst van asbest.

Het festival, dat wordt georganiseerd door de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen (WFM), bestaat inmiddels 29 jaar. Dit jaar wil de WFM het evenement uitbreiden. Zo is het leerlingenfestival van april verzet naar 9 oktober en werkt de organisatie aan een bijprogramma waarin ensembles zich kunnen laten horen. "Deze regio kent een bloeiende blaasmuziekcultuur. Het wordt tijd dat we in de volle breedte laten horen waartoe onze orkesten in staat zijn", zegt voorzitter Swen Zuiderwijk van de WFM.

Aan het festival wordt deelgenomen door muziekverenigingen uit Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland, aangevuld met verenigingen uit onder meer Den Haag, Delft en Wassenaar. Het festival voor grote orkesten wordt gehouden op zaterdag 8 oktober; het festival voor jeugd- en leerlingenorkesten vindt plaats op zondag 9 oktober.