Archief

Fractiekamer te weinig in nieuwe gemeentehuis Westland

In het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk blijkt één fractiekamer te weinig te zijn. Er zijn namelijk voor de politieke partijen acht kamers voorzien, maar als gevolg van de opsplitsing van Progressief Westland kent de Westlandse raad momenteel negen fracties.

'Wat is wijsheid?', zo keken fractievertegenwoordigers elkaar donderdagavond aan in de vergadering van het presidium van de gemeenteraad. Piet Vreugdenhil (CDA) meende zich te herinneren, dat er één fractie is die had aangekondigd geen gebruik te zullen maken van de fractiekamers. Vervolgens keek iedereen in de richting van voorman Peter Duijsens van Westland Verstandig. Deze kon zich zo'n stellige uitspraak niet herinneren. Maar de anderen dachten toch van wel. Er zal in de late uren van deze donderdag nog heel wat op Google worden gezocht.



Wat zij dan in elk geval kunnen vinden, is dit gedeelte van een partijpublicatie van 30 september 2015: "Ook wenst Westland Verstandig niet mee te doen aan de geldverkwisting voor de nieuwe gemeentehuizen, waarin de andere politieke partijen allemaal grote ruimtes voor zichzelf claimen om nauwelijks een (deel van de) avond per week te gebruiken en tijdens de zomermaanden en de vele vakantieperioden helemaal niet. Westland Verstandig vindt ook dat zonde van de centen die de burgers in Westland uiteindelijk moeten opbrengen. Hoeveel geld al die fractiekamers kosten is volstrekt onduidelijk (...)."

Opening nieuw gemeentehuis

Burgemeester Van der Tak wilde vervolgens nog de officiële opening van het nieuwe gemeentehuis met de fractievertegenwoordigers delen: woensdag 27 september om 15.00 uur.