Archief

Gemeente: 'Bedrijf broer wethouder Snijders wordt gelijk behandeld'

Dick Snijders, broer van wethouder Leen Snijders, ondervindt volgens het Westlandse bestuurscollege helemaal geen hinder van het wethouderschap van Leen. Dick was bang dat er, wanneer de gemeente een klus wil gaan gunnen, er een extra drempel voor zijn bedrijf zou worden opgeworpen. Maar B en W spreken dit tegen.

In het college van B en W is vanwege het voorkomen van belangenverstrengeling afgesproken dat men niet meer zomaar bestratingswerkzaamheden mag gunnen aan aannemersbedrijf A.A. Snijders en Zn. uit Monster. Ambtenaren zouden bij klussen van minder dan 150.000 euro ook bij andere bedrijven nagaan wat de prijzen zijn, voordat men besluit om voor A.A. Snijders te gaan.



Nu blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van GemeenteBelang Westland en GroenLinks dat de regeling niet alleen voor het bedrijf van Snijders geldt, maar dat het voor alle bedrijven geldt. Zo ontstaat er toch een gelijk speelveld voor alle aannemersbedrijven.

Dat er vooraf niet overlegd is met het bedrijf van Dick Snijders komt volgens het college omdat de getroffen

beheersmaatregel past binnen het vastgestelde inkoopbeleid van de gemeente Westland. Als de gemeente inderdaad altijd twee offertes laat maken en er daadwerkelijk een gelijk speelveld blijft, is het voor Dick Snijders goed: "Dan zie ik de offertes vanzelf wel komen."

Categorieen:
Monster Westland Politiek