Handballers Quintus beginnen met nederlaag; Westlandia kan titel aanraken

Westlandia blijft koploper en heeft over twee weken tegen Celeritas een overwinning nodig om het kampioenschap te vieren. Westlandia won van SOS Kwiek Sport. Quintus opende de nacompetitie voor twee plaatsen in de Bene-League met een nederlaag tegen Hurry Up.

Eredivisie, nacompetitie

In de eerste wedstrijd in de nacompetitie heeft Wematrans/Quintus niet weten te verrassen tegen JMS/Hurry Up. In sporthal De Eendracht in Zwartemeer was de thuisploeg te sterk voor de bezoekers uit het Westland. Hurry Up won met 29-25. De voorgaande twee wedstrijden in de Bene-League weren eveneens verloren, maar nu was het verschil kleiner. Toen werden de wedstrijden met 30-19 (thuis) en 33-26 (uit) verloren.

Het verschil tussen de Drentse formatie en Quintus was de fysieke kracht. Dit was in het voordeel van Hurry Up. Tijdens de wedstrijd konden de toeschouwers niet zien dat de thuisploeg op donderdagavond nog een thriller in de bekercompetitie hadden gespeeld met een verlenging.

Vanaf het begin moest Quintus in de achtervolging. De thuisploeg was net iets scherper in de afronding en na een 7-3 tussenstand, wist Quintus langzaam terug te komen en met nog acht minuten te spelen in de eerste helft was de stand 12-12 . In het restant van de eerste helft wist Hurry Up toch een belangrijk klein gaatje te slaan en ging met een 16-14 voorsprong de rust in.

Hurry Up liep na een 17-16 tussenstand uit naar een 22-18 voorsprong. Quintus probeerde het wel, maar kon niet verder terugkomen tot drie treffers (24-21). Daarna vergrootte de thuisploeg de marge naar vijf treffers (26-21) en met nog acht minuten op de klok werd het verschil in de resterende tijd eerst grotere (27-21), waarna Quintus het verschil dragelijker maakte met het oog op een eventueel beslissing van het doelsaldo. Hurry Up won met 29-26.

Volgende week ontvangt Quintus de kampioen van de eredivisie Stipt/Payroll/Handbal Houten. Tot opluchting van de Heulse selectie speelden Houten en DFS gelijk. Voor Quintus is winst volgende week noodzakelijk om handhaving in de Bene-League in eigen hand te houden.

De laatste thuiswedstrijd leverde voor het derde team van Quintus de derde nederlaag op in de eigen Eekhouthal. Swift won met 36-28.

Hoofdklasse C

Nog 60 minuten handballen en dan kan WPK/Westlandia het kampioenschap in de wacht slepen. Dit kan over twee weken in de uitwedstrijd tegen Celeritas of kan het kampioenschap morgen veroverd worden bij puntverlies van de concurrentie.

In sporthal De Pijl speelde Westlandia tegen SOS Kwiek Sport. De regiogenoot was geen partij voor de koploper. Westlandia liet een half uur lang goed handbal zien. Het laatste kwartier van de eerste helft en de eerste vijftien minuten van de tweede helft waren goed. Bij de thuisploeg was Terry Zuyderwijk het meest trefzeker. Ivo Lokhorst keepte een degelijke wedstrijd en zette de verdediging goed neer. Westlandia leidde halverwege de wedstrijd met 16-9 en won uiteindelijk met 27-17.