Archief

In het OchtendMagazine: 'Bandje moet kunnen spelen in Monster' en nieuwe sluisdeuren in Maassluis

In het OchtendMagazine sprak Remmert Keizer, fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland, over het besluit dat er geen bandje op het terras van broodjeszaak Hop tijdens de Monsterse feestweek mag spelen. Verder was verslaggever Bas Booister bij de plaatsing van de nieuwe sluisdeuren voor de Monstersche Sluis.

GBW snapt besluit burgemeester niet

Gemeentebelang Westland (GBW) vindt het onbegrijpelijk dat er geen bandje op het terras van broodjeszaak Hop in de Zeestraat mag spelen tijdens de braderie van de feestweek Monster. Burgemeester van Ardenne heeft besloten dat niet toe te staan omdat er geen vergunning aangevraagd is. Volgens fractievoorzitter Remmert Keizer moet de situatie wel in het juiste perspectief worden geplaatst: "Het gaat hier niet om een manifestatie op het Maliveld".



Nieuwe deuren voor Monstersche Sluis

Vanochtend is begonnen met het plaatsen van nieuwe sluisdeuren voor de Monstersche Sluis in Maassluis. Dat lukt niet in een keer; ook dinsdag en woensdag staan er werkzaamheden aan de sluis gepland. Verslaggever Bas Booister nam vanochtend een kijkje.



Huldiging voor rolstoelhandballers

Het rolstoelhandbalteam van Quintus uit Kwintsheul is zaterdag gehuldigd. De sporters werden op 3 juni voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen. De huldiging was in de kantine van Quintus, waar het eerst tijd was voor taart met vuurwerk. Loco-burgemeester Piet Vreugdenhil kwam op bezoek om het team te feliciteren.



Westlandia wint Flynth Westland Cup

Afgelopen zaterdag stond de finale van de Flynth Westland Cup op het programma. Net als vorige week in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden FC 's-Gravenzande en de zondagtak van Westlandia tegenover elkaar. In beide gevallen bleek Westlandia de sterkste van de twee. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikte terug op de confrontatie van dit weekend.



Brand in Poeldijk

Door een brand in de nacht van zaterdag op zondag in een voormalig seniorencomplex aan de Wittebrug in Poeldijk, zijn zeker 40 appartementen tijdelijk onbewoonbaar. De brand werd rond kwart voor twee ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam en het gebouw ontruimde. De getroffen appartementen hebben rookschade. Bewoners worden opgevangen in verzorgingshuis De Terwebloem, overnachten bij familie of in hotels.



Poll

GemeenteBelang Westland vindt het onbegrijpelijk dat er geen bandje op het terras van broodjeszaak Hop mag spelen tijdens de Monsterse feestweek. Burgemeester Van Ardenne heeft besloten dat niet toe te staan omdat er geen vergunning aangevraagd is. Wat vind jij?