Archief

In het OchtendMagazine: Kom-in-de-Kas krijgt 'Pokémon' app en Arne Weverling vindt Tweede Kamer overweldigend

De politie blijkt bij een spoedmelding lang niet altijd op tijd te zijn, Cor Spruijt lichtte vanmorgen op WOS Radio toe wat de politie daaraan gaat doen. Ook spraken we met de voorzitter van Kom-in-de-Kas, over de 'Pokémon-achtige' app die speciaal voor het evenement gemaakt wordt. De Hoekse Lijn stopt volgende week en dus gingen wij op zoek naar mooie trein-herinneringen. Aspirant kamerlid Arne Weverling vindt de Tweede Kamer overweldigend.

"Pokémon-achtige App voor Kom in de Kas"

Op 1 en 2 april wordt Kom-in-de-Kas gehouden. Er komt een speciale Kom-in-de-Kas app: "Je moet aan een soort Pokémon denken", vertelde voorzitter Ted van Luijk vanmorgen op WOS Radio. Aanstaande woensdag wordt de app gelanceerd.



Politie gaat bekijken of voertuigen beter ingezet kunnen worden

De politie probeert in 90% van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig te zijn, maar die doelstelling wordt in deze regio niet gehaald. De gemeente Midden-Delfland scoort het slechts, daar was de politie in 19% van de 112-meldingen niet binnen een kwartier ter plaatse. Eén van de redenen is volgens politiewoordvoerder Cor Spruijt, dat er soms eerst een ambulance wordt opgeroepen en later alsnog de politie wordt ingezet. De melding is dan al een aantal minuten oud. Volgens Spruijt gaat politie bekijken hoe de voertuigen efficiënter ingezet kunnen worden.



Arne Weverling vindt Tweede Kamer overweldigend

Vanmiddag wordt Westlander Arne Weverling officieel geïnstalleerd in de Tweede Kamer. Samen met de andere tien nieuwe VVD-kamerleden zit hij in een klasje, waarin hij leert hoe het er aan toe gaan in de Tweede Kamer. Op WOS radio vertelde hij alles in de Tweede Kamer overweldigend te vinden. Vanmiddag wordt bekend welke portefeuille hij krijgt.



Hoekse Lijn anekdotes: Verkering uit, binnen twee uur een nieuwe liefde in de trein

De Hoekse Lijn verdwijnt. Volgende week rijdt er voor het laatst een trein tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Verslaggever Diana de Bruijn ging op zoek naar mooie anekdotes. Ze trof een reiziger die in de trein z'n verkering uitmaakte en binnen twee uur een nieuwe liefde vond...



Ook trof Diana een reiziger die was gaan stappen in Rotterdam. Op de weg terug naar Hoek van Holland viel hij in de trein in slaap. Toen hij wakker werd, was de trein weer terug in Rotterdam...



Bankjes met gevaarlijke gaatjes worden zo snel mogelijk vervangen

De ijzeren haltebankjes met gaatjes worden zo snel mogelijk vervangen. Dat belooft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Kinderen steken soms vingers in de gaatjes, met alle gevolgen van dien. Vier kinderen in Den Haag en Delft moesten de afgelopen maanden door hulpdiensten worden bevrijd. De bankjes staan ook in de gemeenten Westland en Midden-Delfland. De bankjes worden vervangen, maar voor het Haag CDA-raadslid Michel Rogiers gaat dat niet snel genoeg.



Gaat de gemeentewerf in 's-Gravenzande dicht?

Aluminiumfabriek BOAL op industrieterrein Teylingen in 's-Gravenzande wil uitbreiden. Goed voor de werkgelegenheid, vindt het Westlandse College. Maar BOAL heeft haar oog laten vallen op het terrein naast de bedrijfshallen: de lokale gemeentewerf. Dat gaat zomaar niet, oordeelt de Westlandse gemeenteraad unaniem. Als de werf wordt aangekocht, moet er eerst een tijdelijke, alternatieve plek zijn om afval te brengen. En daar zit het probleem: want die is er volgens wethouder Meijer niet.



Enthousiaste vrijwilligers gezocht!

Veel regiogenoten doen vrijwiligerswerk. Maar er zijn ook nog veel vacatures voor vrijwilligers. Vitis Welzijn heeft een databank met daarin al deze vacatures. Elke week bespreken we drie vacatures.



Jeugd brandweer wedstrijden in Maasland

In Maasland zijn de jeugd-brandweer wedstrijden. Verslaggeefster Gemma van Winden-Tetteroo was er bij en roept de jeugd op zich aan te melden.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend presenteert Hildo Göbel weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.