Archief

In het OchtendMagazine: LPF Westland wil De Naald fors uitbreiden en gedoe over tweets burgemeester

John Witkamp van LPF Westland deed vanmorgen in het OchtendMagazine een opvallende uitspraak; de partij wil dat theater De Naald twee keer zo groot wordt. Ook blikten we terug op een uiterst succesvol sportweekend. Verder blijkt er kritiek op het twittergedrag van burgemeester Van der Tak. Afgelopen zaterdag bezochten de drie Westlandse carnavalsverenigingen onze radiostudio.

LPF Westland: "Theater De Naald moet twee keer zo groot worden"

LPF Westland wil dat zalencentrum De Leuningjes zo snel mogelijk wordt klaargemaakt voor gebruik. Ook wil de partij dat theater De Naald fors wordt uitgebreid. Het theater zou twee keer zo groot moeten worden. Tijdens de verbouwing van De Naald zouden de voorstellingen moeten plaatsvinden in De Leuningjes. De grote zaal van De Leuningjes ziet er volgens John Witkamp van LPF Westland nu uit als een oude veilinghal, daar moet zo snel mogelijk iets aan gebeuren.



Ophef over campagne tweet burgemeester Van der Tak

Niet alleen GemeenteBelang Westland, ook LPF Westland zet vraagtekens bij een verkiezingsspotje van CDA Westland. Daarin geeft de directrice van Bibliotheek Westland de voorkeur aan Kamerlid-kandidaat Karin Zwinkels. De LPF wil weten waarom burgemeester Van der Tak dat filmpje heeft gedeeld op Twitter. "Een burgemeester hoort boven de partijen te staan", zei LPF-raadslid John Witkamp op WOS Radio. Morgenavond stelt de partij vragen over de zaak. Intussen is op Twitter een flinke discussie ontstaan na de retweet van Van der Tak. "Je mist de essentie van vrijheid van meningsuiting", berichtte de burgemeester aan LPF-voorman Dave van der Meer.



Sport: Jutta Leerdam wereldkampioen en grootse uitslag Westlandia

We kunnen terugkijken op een erg geslaagd sportweekend. Schaatsster Jutta Leerdam uit 's-Gravenzande werd in Helsinki wereldkampioen bij de junioren en de voetballers van Westlandia wonnen met grote cijfers. Sportverslaggever Stefan van Eijk blikt terug op het sportweekend.



112-Les leerlingen basisschool Maria Den Hoorn

Kinderen van de Maria school in Den Hoorn krijgen vandaag een 112-cursus. Ze leren onder andere wanneer er 112 gebeld mag worden. Verslaggeefster Diana de Bruijn nam een kijkje bij de cursus.



Carnaval in de regio

De komende week wordt er weer volop carnaval gevierd in de regio. De carnavalsverenigingen de Blauwkoters uit Poeldijk, de Theebukkers uit De Lier en de Jolige Druif uit Wateringen bezochten afgelopen zaterdag alvast de WOS studio.









Poll

LPF Westland vindt dat theater De Naald in Naaldwijk twee keer zo groot moet worden. Goed idee?