Archief

In Westland staken de stemmen over aanvraag islamitische basisschool

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond geen beslissing kunnen nemen over de aanvraag tot vestiging van een basisschool op islamitische grondslag in Westland. Als gevolg van de afwezigheid van fractievoorzitter Tamara van Riet (D66) staakten de stemmen: 19-19. De aanvraag wordt nu opnieuw behandeld in de raadsvergadering van volgende week dinsdag.

De rijksoverheid verlangt een goede onderbouwing van het aantal te verwachten leerlingen. De discussie in de gemeenteraad spitste zich uiteindelijk toe op de vraag of de gemeente Westland voldoende vergelijkbaar is met Maastricht. Het college van B en W vindt van wel, maar de fracties van GBW, LPF en Westland Verstandig vinden van niet. Die drie fracties waren samen goed voor 19 stemmen, evenveel als die van CDA, VVD, Progressief Westland, D66 en ChristenUnie-SGP.



Geduld op de proef gesteld

In een reactie zei directeur Abdelsadek Maas van de aanvragende school Yunus Emre: "Ons geduld wordt op de proef gesteld. Bij de aanvraag van onze vorige school hebben wij twaalf jaar moeten wachten. Nu een week erbij, is geen probleem."

Categorieen:
Westland Politiek