Archief

Kustdossier Westland naar wethouder Meijer

Wethouder Bram Meijer van Westland heeft vanaf heden het kustdossier in zijn portefeuille. Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten.

Wethouder Ouwendijk had dinsdag afstand gedaan van het dossier dat moet leiden tot een gemeentelijke kustvisie. Hij was door het verkeerd inlichten van de raad in zwaar politiek weer terecht gekomen, had nog wel het vertrouwen van het college, maar vond dat 'de focus van zijn persoon verlegd moest worden naar het belang van de zaak'.

B en W laat vrijdag in antwoord op vragen van de LPF weten, dat met de Strandvereniging (de exploitanten) was afgesproken dat die trekker van het proces zou zijn. De gemeente zou ondersteunen met geld, capaciteit en kennis. Daarbij is steeds gesteld dat de door de vereniging opgestelde visie een van de bouwstenen van de integrale kustvisie zou worden, aldus het college.

De gemeente had toegezegd maximaal 10.000 euro te betalen voor het opstellen van het document door de Strandvereniging. Die wilde daarvoor Bureau De Rode Draad inschakelen. Dat geld is echter nog niet betaald. De Strandvereniging is gevraagd het proces stop te zetten, waarbij de gemeente de al gemaakte kosten zal vergoeden.

Op de vraag van LPF wat de gemeente nu zelf heeft gedaan, antwoordt het college dat "informatie is verzameld ter voorbereiding op de gemeentelijke visie op bereikbaarheid en toegankelijkheid van de Westlandse kust. Deze visie zou samen met de strandvisie van de ondernemers de bouwsteen vormen voor de door de gemeenteraad vast te stellen integrale kustvisie."

Categorieen:
Westland Politiek