Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

LPF Westland wil nu raadsuitspraak over De Leuningjes

LPF Westland wil komende dinsdag een of meer duidelijke uitspraken van de gemeenteraad over wat er nu moet gaan gebeuren met zalencomplex De Leuningjes in Poeldijk. De gemeenteraad wilde een eenvoudige opknapbeurt - al gaat die wel circa zeven tot negen ton kosten -, het college van B en W vraagt zich af, of dit nu nog wel zinvol is.

Er wordt nog gewerkt aan een totaalvisie op de centrumfunctie van Poeldijk, maar de feitelijke uitwerking daarvan laat nog jaren op zich wachten. De grotere zalen van De Leuningjes zijn echter inmiddels al anderhalf jaar gesloten. De zalen zijn wel gesaneerd van asbest, maar op dit moment niet te gebruiken voor de voorheen aldaar uitgeoefende verenigingsactiviteiten.

De verenigingen hebben elders onderdak gevonden en ervaren geen grote problemen. Ze willen wel terug naar De Leuningjes, maar stellen daarbij wel wat eisen met betrekking tot comfort en akoestiek. Volgens het kerkbestuur van de Bartholomeusparochie staan de meeste verenigingen evenwel ook positief tegenover het woensdagavond gepresenteerde plan voor multifunctioneel gebruik van het kerkcomplex.

Er spelen echter nog enkele andere opties. Zo staat het restaurantcomplex 'Vrienden' in de Voorstraat momenteel te koop. De ouderenbond KBO heeft daar momenteel zijn wekelijkse bijeenkomsten en zou daar op zich best willen blijven zitten (al wordt compensatie van de hogere kosten in vergelijking met De Leuningjes zeer op prijs gesteld).

Om te voorkomen dat er een patstelling ontstaat, wil de LPF de situatie van De Leuningjes dinsdag aan de orde stellen in de gemeenteraadsvergadering. De agenda is weliswaar al vastgesteld, maar er is nog gelegenheid om via moties onderwerpen aan te kaarten.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek