Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Maassluizers naar Hatvan vanwege viering stedenband

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 29 augustus 2017 08:09

Foto: Wikipedia CC


Nadat eerder dit jaar een delegatie uit het Hongaarse Hatvan naar Maassluis is gekomen, gebeurt eind september het omgekeerde. Daar wonen zij de feestelijkheden bij vanwege de viering van 25 jaar partnerschap tussen beide steden. De delegatie telt 22 personen, onder wie 12 scholieren.

"We hebben daar bewust voor gekozen, omdat we het belangrijk vinden om binnen de stedenband vooral jongeren met elkaar in contact te brengen," zegt Dick Lub, voorzitter van de stichting Stedenband Hatvan-Maassluis. Ook in de delegatie uit Hatvan, die in juni Maassluis bezocht, zaten veel jongeren.

Het bezoek vindt plaats van 22 tot en met 24 september. Behalve scholieren reizen ook sporters en vertegenwoordigers van een aantal Maassluise organisaties zoals Muziek@Maassluis, Museum Maassluis en de Historische Vereniging Maassluis mee. Er gaat in hetzelfde weekeinde ook een gemeentelijke delegatie naar Hatvan onder leiding van burgemeester Edo Haan.

In Museum Maassluis en Theater Koningshof zijn tot 10 september nog exposities te zien van voorwerpen uit het Hatvany Lajosmuseum in Hatvan en werken van kunstenaars uit de Hongaarse partnerstad.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS