Archief

Van der Tak 'meer dan opgelucht' over aanhouding bandenprikker

"Meer dan een opluchting" en "een topprestatie van de politie", dat is de eerste reactie van de Westlandse burgemeester Van der Tak, op het nieuws dat de bandenprikker vrijdag is aangehouden. De dader, die de gemoederen in onze regio al sinds september bezighoudt, is een 19-jarige man uit 's-Gravenzande.

Van der Tak werd vrijdag aan het eind van de middag op de hoogte gesteld: 'We hebben 'm', vertelde de politie aan de burgemeester. Camerabeelden bij woningen en in auto's en de teksten die 'Slash' op de motorkap van diverse auto's schreef, deden de bandenprikker de das om.

De acties van de bandenprikker, bijna 300 banden gingen lek, leidden tot veel woede onder de Westlandse bevolking. Van der Tak beseft zich wel, dat de woede daarmee nog niet helemaal is weggenomen. Het is voor de bandenprikker goed, dat hij is opgepakt door de politie. "Want als hij eerder door de inwoners was gevonden, dan zou hij gefileerd worden."

De 's-Gravenzander zit momenteel vast in voorarrest. Volgens de burgemeester moet 'Slash' van de officier van justitie voorlopig in hechtenis blijven. "De vraag is alleen hoe lang, in dit land. Daar gaat de politie namelijk niet meer over. Stel je voor dat hij vrij komt en iemand hem ziet lopen. Hij moet zijn straf uitzitten via de instanties die daarvoor zijn."