Archief
Tom van Bemmel

Tom van Bemmel

Serie van inbraken in frisdrankautomaten

Op het Lentiz College in Maasland is woensdagavond de frisdrankautomaat opengebroken. De daders gooiden een ruit in en gingen vervolgens met de geldlade van de automaat aan de haal. De locatiedirecteur schat dat er voor 2.000 euro schade is.

Toeval of niet, dinsdagavond om 23.00 uur werd bij het Lentiz Geuzencollege in Vlaardingen de frisdrankautomaat opengebroken. Op beelden van beveiligingscamera's zijn twee daders te zien die de automaat openbreken met een koevoet. De automaat is volgens de concierge niet meer te gebruiken. De daders gooiden ook daar een ruit in om binnen te komen. Het gaat om de locatie Arij Koplaan.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er om 0.30 uur ingebroken in het Lentizcollege aan het Kastanjedal in Maassluis. Daar is ook geld uit de blikjesautomaat gestolen.

Zondagavond om 23.00 uur gebeurde precies hetzelfde bij zwembad Dol-Fijn in Maassluis. Ook daar is de snoepautomaat opengebroken en het geld meegenomen. Ook hier werd eerst een ruit ingegooid.

Een paar weken geleden al kreeg zwembad De Kulk in Vlaardingen bezoek van ongenode gasten. Daar werd een ruit ingegooid en namen daders de kassa uit het restaurant mee.

Serie van inbraken

Locatiedirecteur Adri Reijm van het Lentiz College in Maasland gaat niet uit van toeval en denkt dat de inbraken met elkaar te maken hebben. Leerlingen reageerden donderdagochtend verbaasd op de inbraak. Er werden vooral veel foto's gemaakt van de inbraakschade. De lessen zijn gewoon doorgegaan.

Categorieen:
Maasland Maassluis 112