Archief
Archief Regio 15

Archief Regio 15

Twee keer twee jaar cel geëist in 'Wollebrand-steekpartij'

Het Openbaar Ministerie eist 30 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk tegen twee neven voor een steekpartij in Honselersdijk. Voor een van hen zou contact met de reclassering een voorwaarde moeten zijn. De twee zouden op 2 september vorig jaar iemand hebben neergestoken bij recreatiegebied Wollebrand. Het slachtoffer werd in zijn rug en onder zijn oksel gestoken.

Op 2 september zien de twee neven het slachtoffer rijden. Ze volgen elkaar, stoppen uiteindelijk bij het recreatiegebied en stappen uit. Het 22-jarige slachtoffer krijgt woorden met de twee neven en komt daarbij tussen hen in te staan. Hij krijgt klappen van de 23-jarige verdachte die voor hem staat en slaat terug. Dan voelt hij dat hij in zijn rug wordt gestoken door de 21-jarige verdachte. Tegelijk wordt hij ook van voren onder zijn oksel gestoken.

Klaplong

De officier van justitie spreekt van een ernstig feit, waarbij het makkelijk veel slechter had kunnen aflopen. Het slachtoffer liep een klaplong op, maar verdachten speelden met zijn leven. Volgens de officier van justitie hebben verdachten kennelijk geen moment nagedacht dat het slachtoffer net zo goed had kunnen overlijden, net zo min als ze hadden bedacht dat zij dan voor jaren de cel in zouden gaan.

Van de weg gereden

De steekpartij valt binnen een reeks incidenten tussen beide families, waarvan twee gezinnen in de Honselse Nachtegaalstraat wonen. En het gaat maar door, want twee weken later worden de twee neven op de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk van de weg gereden, vermoedelijk door een neefje van het slachtoffer van de steekpartij. Na de aanrijding vindt de politie cocaïne in de auto van verdachten. De officier vraagt echter vrijspraak voor dit feit, omdat niet duidelijk is van wie deze drugs waren. De auto crashte met zo'n klap tegen een geluidscherm dat het motorblok uit de auto werd geslingerd. Bij wie de drugs lagen, die daarna werden gevonden, valt door de enorme klap en het door elkaar schudden van de auto niet meer te bewijzen.

Geen enkele spijt

Het Openbaar Ministerie vindt het zorgelijk dat beide verdachten zwijgen. Er is geen enkele spijt betuigd richting het slachtoffer. Ook is onduidelijk of het conflict met het slachtoffer en diens familie nog voortsleept. De reeks incidenten maakt volgens de officier van justitie wel duidelijk dat voor eigen rechter spelen nooit een oplossing is.