Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van der Helm wint tweede ronde NK Karten

Door: Jim Gardien

Gepubliceerd op: dinsdag 18 april 2017 11:23

Foto: Gijs Kaligis


Na eerder al de eerste ronde op zijn naam te hebben geschreven, heeft karter Tijmen van der Helm ook de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap karten als winnaar afgesloten. Op circuit De Landsard in Eindhoven pakte het 13-jarige talent uit Den Hoorn zondag de titel in de juniorenklasse.

Van der Helm ziet zijn deelname aan het NK voornamelijk als trainingswedstrijd. "Ik ga liever naar het EK, omdat het niveau daar nog hoger ligt. Maar natuurlijk is het super dat ik hier win. Dat maakt het weekend echt top", zei Van der Helm na afloop, die niet verwacht het hele kampioenschap te zullen rijden. "Het wordt wel een heel druk jaar dan. Ik ben eigenlijk nu al elke week weg."

Momenteel kijkt de coureur uit Den Hoorn vooral uit naar zijn debuut in het Duitse DKM-kampioenschap. "Het niveau schijnt daar echt heel hoog te zijn. Ik ben dan ook wel benieuwd hoe goed het motortje daar gaat. Of-ie een beetje in de buurt van de rest zit."


Voor het zover is, heeft hij eerst zijn eerste race in het eveneens Duitse ADAC-kampioenschap. Die wordt over twee weken gehouden in Ampfing. Speciaal daarvoor is Tijmen daar vorige week gaan trainen. "Ik heb meegereden tijdens de ADAC-testdag in Adria eind januari, begin februari. Toen merkte ik al, dat het een lastige klasse is. Die heeft best wel een hoog niveau. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS