Archief
Signbiblio

Signbiblio

Vraag naar chauffeurs blijft groot, maar ook groeiende animo

In Westland worden de krachten gebundeld om zo snel mogelijk meer vrachtwagenchauffeurs te krijgen. De vraag is heel groot, maar er begint ook meer animo voor het vak te ontstaan. Voor de Talentendag Transport en Logistiek die dinsdag bij het opleidingscentrum van Don in Naaldwijk wordt gehouden, hebben zich al rond de honderd belangstellenden aangemeld.

Eind vorig jaar waren er landelijk ruim 2.600 vacatures. Vooruitkijkend naar de arbeidsmarkt van 2020 ziet brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) een tekort ontstaan van ongeveer 30.000 chauffeurs. De hoofdoorzaken zijn: een hoge mate van vergrijzing onder de chauffeurs en tegelijkertijd groeiende transportbedrijven onder impuls van de opbloeiende economie.

Bij Don werd vorig jaar al een keer in samenwerking met diverse bedrijven en organisaties een banendag gehouden. Toen hadden zich 55 belangstellenden aangemeld. Nu zijn het er voor het segment chauffeurs al 80 (zowel jongeren in opleiding als ervaren chauffeurs) en 20 voor het terrein van de logistiek.



Brancheplatform Transport

Eind vorige week zijn deskundigen en koplopers uit de Westlandse transportbranche samengekomen. Tijdens deze interactieve sessie besprak de groep trends en ontwikkelingen binnen de sector. Belangrijkste uitkomst is, dat de deelnemers samenwerken noodzakelijk vinden voor een gezonde Westlandse arbeidsmarkt, omdat de vraag nu hoger is dan het aanbod.



Dit Brancheplatform Transport wordt aangestuurd door MVO Westland/Patijnenburg. Er wordt onder meer samengewerkt met het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Laatstgenoemde organisatie neemt nu het initiatief om een inloopavond te organiseren waarbij Westlanders krijgen uitgelegd welke mogelijkheden de transportsector te bieden heeft. De werkgevers van het brancheplatform sluiten zich daarbij aan om voorlichting te geven over "de vele takken van sport binnen de transportsector". De datum is overigens nog niet bekend.