Archief
 Dennis van Schie

Dennis van Schie

Wateringse (steun)raadsleden in de bres voor hun dorp

Zes Wateringse (steun)raadsleden van vier verschillende partijen maken zich zorgen over het ontbreken van een samenhangend plan voor de verschillende ontwikkelingen in hun dorp. Daarom hebben ze gezamenlijk vragen gesteld aan het Westlandse college van burgemeester en wethouders.

Zo vragen de vertegenwoordigers van D66, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP zich af of het college een zogenoemde integrale visie noodzakelijk vindt. De politici vinden namelijk van wel. Veel ontwikkelingen hebben gevolgen voor een andere ontwikkeling, zo bepleiten ze. Ze denken bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom de toekomst van de Hofboerderij, het vernieuwen van zwembad De Waterman en het toekomstbestendig maken van het winkelcentrum.

Een andere vraag aan het college is of er breed kan worden geïnventariseerd welke ontwikkelingen er allemaal in het Westlandse dorp zijn en of daarbij een plan kan worden opgesteld in samenspraak met burgers en betrokken partijen zoals de ondernemersvereniging. Verder zou er ook moeten worden gekeken naar een nieuw verkeersplan, aangezien de ontwikkelingen ook andere verkeersstromen tot gevolg kunnen hebben, zo denken de (steun)raadsleden.