Archief
Hyperloop via Twitter

Hyperloop via Twitter

Westlands tintje aan innovatieve Hyperloop

Studenten van de TU Delft hebben donderdag een nieuw vervoersmiddel gepresenteerd: de Hyperloop. Het is een capsule waarmee je via een buis zeer snel kunt reizen. Er zit een Westlands tintje aan, want het vervoersmiddel is gespoten in 's-Gravenzande.

Erik Hoogenraad van Honor Autoschade is best trots, dat juist zijn bedrijf is gekozen om de Hyperloop te spuiten. Minutieus is hij te werk gegaan om het vervoermiddel - dat nu op halve schaal is gemaakt - te voorzien van de lagen die het nodig heeft.

Competitie

De Hyperloop doet mee aan een competitie van Tesla-directeur Elon Musk, die ook het bedrijf SpaceX heeft opgericht. Op het terrein van dat bedrijf wordt er een 1,5 kilometer lange testbuis gemaakt voor de capsule. Daarin moet een snelheid van 400 kilometer per uur worden gehaald.

Het Delftse prototype is ongeveer 4,5 meter lang en 1 meter hoog. Mensen passen er dus nog niet in. De Hyperloop is een aantrekkelijk transportsysteem omdat mensen en goederen uiteindelijk met 1.200 km/u door buizen kunnen reizen met daarin een zeer lage luchtdruk. Dat maakt het vervoer energiezuiniger en efficiënter dan bijvoorbeeld vliegtuigen en treinen.

Categorieen:
's-Gravenzande Duurzaam