Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wethouder Ouwendijk heeft krediet verspeeld

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 19 april 2017 00:45

Foto: Wethouder Peter Ouwendijk


Wethouder Peter Ouwendijk heeft zijn krediet bij een groot deel van de Westlandse gemeenteraad verspeeld. Moest hij drie weken geleden het dossier 'Kust' uit handen geven, zijn optreden rondom de voorgenomen verkoop van de gemeentewerf in 's-Gravenzande leverde hem dinsdagavond een motie van wantrouwen op. Ouwendijk kan deze motie van tafel krijgen, indien hij de raad snel informeert over alle gevraagde details van het verkoopplan.

Er werd nog niet besloten om het afvalstation aan de Fultonstraat aan buurman Boal Systemen te verkopen. Onder dwingende druk van een raadsmeerderheid, kwam Ouwendijk zelf met de suggestie om eerst nog een keer met Boal in gesprek te gaan.


6 januari
Daarmee was de kous echter niet af. LPF-raadslid Ben van der Stee stond er op, dat Ouwendijk een concreet antwoord zou geven op de vraag, wanneer er (mondelinge) overstemming met Boal was bereikt over de prijs voor de gemeentewerf. "Dat was op 6 januari dit jaar", antwoordde Ouwendijk. "Wat is dit voor een wanvertoning!", reageerde een zeer ontstemde fractievoorzitter Remmert Keizer van coalitiepartij GemeenteBelang Westland. "Ik heb in de afgelopen maanden wel vijf keer gevraagd of er een deal was", aldus Keizer.

Intussen werd er door raadslid John Witkamp van de LPF een motie van wantrouwen opgesteld. Deze motie, mede gesteund door Westland Verstandig, werd ingediend, maar direct "aangehouden". Genoemde fracties wilden Ouwendijk nog één herkansing gunnen.

Werkgelegenheid
Dat het college een relatief lage prijs per vierkante meter voor de gemeentewerf heeft afgesproken met Boal, was door wethouder Ouwendijk verdedigd met het trefwoord 'werkgelegenheid'. Het college van B en W wilde Boal in hoge mate tegemoet komen om daarmee het bedrijf voor Westland te behouden. De wethouder had het daarbij over huidige én toekomstige werkgelegenheid.

Dat er in de afgelopen maanden halsoverkop moest worden vergaderd over de gemeentewerf was (mede) een gevolg van het feit, dat begin dit jaar al bij personeelsleden van Boal bekend was geworden, dat de onderneming de gemeentewerf zou gaan overnemen.
Wat nu de agenda wordt voor het nieuwe gesprek (waarnaar Maxim van Ooijen van D66 informeerde), werd overigens niet duidelijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS