Dames Quintus 1

Zaalhandbal dames: Quintus wint als enige regioploeg

VELO is na een goede ongeslagen reeks in Limburg tegen een nederlaag aangelopen. Quintus deed het in die provincie beter en haalde twee punten op. Westlandia en Verburch eindigden het jaar met een nederlaag.

Na een spannende wedstrijd tegen Geonius/V&L heeft Virto/Quintus in de slotfase een overwinning veiliggesteld. De Geleense ploeg weet nu waar haar plaats is na drie nederlagen op rij tegen de top drie van de eredivisie. De Limburgse ploeg begon de competitie voortvarend met vier overwinningen, maar nu is de ploeg terug op aarde.

In sportcentrum Glanerbrug heeft Quintus het meestal lastig, maar daar leek het in de eerste helft niet op. Quintus controleerde de wedstrijd en had vanaf de eerste goal steeds een voorsprong. Na de eerste helft prijkte en 18-14 voorsprong op het scorebord voor de Heulse ploeg.

Na de doelwisseling behield Quintus in het eerste kwartier van het tweede bedrijf de voorsprong (24-21) en deze marge leek ook over de eindstreep getrokken te kunnen worden, echter in de laatste vijf minuten kwam V&L akelig dichtbij voor een beter resultaat. Het werd 27-26 en 28-27, waarna Quintus het duel in de laatste twee minuten in het slot gooide en met een 30-27 overwinning van het veld kwam. Quintus blijft tweede op de ranglijst en het sluit het jaar 2017 volgende week af tegen promovendus Foreholte.

Na een goede reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag heeft Veneco/VELO op de laatste speeldag van 2017 toch nog een nederlaag moeten incasseren. In de Marsane sporthal in Meerssen mag niet gespeeld worden met hars en daar had VELO het lastig mee. De thuisploeg profiteerde in de eerste helft en ging met een 14-9 voorsprong rusten. Na de pauze probeerde VELO terug te komen, maar het gat was te groot om nog een goed resultaat neer te zetten. MIC won met 25-22. Esmee Donker was het best op dreef bij VELO en zij kwam tot zeven treffers.

Verburch heeft de laatste wedstrijd van het jaar 2017 verloren. In Schiedam was Sima Sport/Ventura te sterk voor de Poeldijkse formatie. Verburch speelde tegen de promovendus en nummer vier van de ranglijst een goed eerste helft. Dit resulteerde in een 17-13 voorsprong bij rust voor Verburch. Helaas kon de ploeg het geboden spel niet vervolgen en moest toezien dat Ventura de controle over de wedstrijd overnam. De Schiedamse ploeg trok in het laatste kwart de wedstrijd definitief naar zich toe en won met 34-29.

WPK/Westlandia heeft niet weten te stunten tegen koploper Anytime Fitness/BFC. In sporthal De Pijl deed de thuisploeg alles wat in haar mogelijkheden lag, echter het krachtsverschil was uiteindelijk te groot. Na de eerste helft keek Westlandia tegen een 20-17 achterstand aan. Na de pauze herstelde de thuisploeg zich en wist het tot op drie treffers te komen. Helaas kon Westlandia niet doordrukken en moest het genoegen nemen met een 32-26 nederlaag.

Westlandia en Verburch sluiten het jaar 2017 af als gedeeld laatste in hun divisie. Oliveo pakte op de valreep een punt bij Dongen en heeft één punt meer dan de Westlandse ploegen.