Zaalhandbalsters Verburch gedegradeerd

Verburch is gedegradeerd uit de Tweede Divisie. De Poeldijkse ploeg verloor de derby van Westlandia en zag een andere degradatiekandidaat winnen. Westlandia blijft behouden. VELO won keurig van Dongen. De reserves van Quintus verloren nipt bij Bentelo.

De wedstrijd tussen Bentelo en de reserves van Virto/Quintus was een duel tussen winnaars van een periodetitel. Bentelo won, na een moeizaam begin van de competitie, verrassend de derde periodetitel en Quintus won de tweede periode. In sporthal De Pol was de plaatselijke club nipt te sterk voor de Heulse formatie. Na een 13-11 voorsprong bij rust won Bentelo met 24-23.

Tweede divisie B

In een sfeervolle sporthal De Pijl speelden WPK/Westlandia en Verburch een echte derby. De belangen waren groot. Bij winst zou Westlandia nagenoeg veilig zijn en winst van Verburch zou betekenen dat de laatste competitieronde ging beslissen over handhaving of degradatie voor beide ploegen. Aan het eind van de avond bleek dat Westlandia behouden bleef voor deze divisie en dat Verburch een stap omlaag moet doen.

De start van de thuisploeg was goed met een 5-2 voorsprong. Verburch kwam daarna langszij en de ploegen bleven gelijke tred houden met elkaar. Na 13 minuten spelen was de tussenstand 9-8 in het voordeel van Westlandia. Zeven minuten later had de thuisploeg een gat geslagen mede door een sterker te verdedigen. Het verschil was drie treffers (14-11). In de laatste tien minuten wist Westlandia deze marge te behouden en de ruststand was 18-14 in het nadeel van Verburch.

Na de pauze wist Westlandia uit te lopen op de regiogenoot. Na 39 minuten spelen was het verschil vijf treffers (21-16). Westlandia deed dit ondanks slordig aanvalsspel. Na ruim een kwartier spelen was de marge bijna exact hetzelfde (22-18). Het tempo in de wedstrijd bleef hoog en er was genoeg te genieten voor de toeschouwers. De laatste tien minuten gingen in met een voorsprong voor de thuisploeg, maar Verburch zette aan voor een slotoffensief en met nog vijf minuten te spelen was de spanning te snijden. Westlandia leidde met 26-24. In sporthal De Pijl was het een spannend slot. Westlandia beleef overeind en won met 29-27. Door de resultaten van de ploegen onder Westlandia speelt de Naaldwijkse ploeg ook volgend seizoen tweede divisie.

Later op de avond bleek dat Verbruch gedegradeerd was. United Breda wist twee belangrijke punten te pakken in de strijd om lijfsbehoud en daardoor was het lot van de Poeldijkse ploeg bezegeld.

Veneco/VELO en Dongen speelden een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond. VELO leidde halverwege de wedstrijd met 9-6 en sloot de serie uitwedstrijden in de competitie af met een 24-15 overwinning.